Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-6-t314936,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

są one z podwyższonym stanem :)

Wszystkiego najlepszego :)

Iskierka a te getry są tak wysoko na brzuch ??

Właśnie mój mężulek przywiózł mi kwiaty a już myślałam że zapomniał :)

Przyszły getry...

Jak za tą cenę uważam, że są przyzwoite i to nawet bardzo. Nie są takie szmatowate. Zobaczymy po praniu. Są wygodne, i jak je włożyłam to zobaczyłam mój brzuchol on z dnia na dzień jest coraz większy! SZAŁ...
Gdyby któraś chciała zakupić te getrasoleginsy podaje linka :

http://allegro.pl/bawelniane-polskie-legginsy-getry-ciazowe-s-i2160863668.html

Wszystkiego najlepszego kobitki z okazji naszego święta:)
O matko, jaki sen:D
Sylwia, współczuję Ci z zębem, ja mam od zawsze z zębami problemy, więc wiem jak to jest, bidulko.
Nanik, a z ciśnieniem to uważaj, może zapisuj sobie pomiary i pokażesz lekarzowi na następnej wizycie, bo skoki ciśnienia w ciąży to nie żart, ale może to tylko takie jednorazowe było. Ja to u lekarza miałam ostatnio 143/93(!!!), ale w domu mierzyłam, zapisywałam i było ok, więc gin stwierdził, że to chyba syndrom białego fartucha.

Alana ponoć ciężarnym śnią się własnie takie sny; że rodzą jakieś zwierzę, że ma kilka głów i takie tam i to normalny objaw u zdrowej kobiety. :)
Mi się dziś za to śnił pogrzeb teścia :O

hehe dobry dowcip :D

sprawdziłam w senniku:
Sennik Ptaki, sen o ptakach.
przyjemne odwiedziny

latające - dobre nowiny
siedzące - żałoba
chwytać - wygrana
w klatce - przechytrzysz sprawę
karmić - wesołe towarzystwo

ale o ptaku w brzuchu nic nie ma :D

aguusek no nie moge, co za sen :D :D :D
popłakałam się ze śmiechu :D

nanik, nic nie powiem na temat pogotowia bo mi sie nie chce denerwować

a co ja chciałam jeszcze, aha! o forach. Zeszłej zimy Madzia miała suche, czerwone, popękane policzki. Diagnoza forumowiczek - Atopowe Zapalenie Skóry albo alergia na mleko. Okazało się że to przez zimne powietrze i 2 dni smarowania maścią Alantan wszystko zagoiło :)

Teraz jak mam suchą skórą sama się tym Alantanem smaruję ;) A najlepszy jest na skórę po goleniu! Bo to też jest na małe ranki, przyspiesza gojenie. Zawsze miałam takie krosty po goleniu a jak się posmaruję Alantanem to nie mam :)

A propos ptaka. Mam świetny kawał:

Do sklepu przychodzi stała klientka i pokazuje właścicielowi wcześniej zakupione tu jajko mówiąc :jestem stałą klientką pańskiego sklepu i jajka tylko tu kupuję,to jajko jest inne niż wszystkie ,czy to jest jajko kurzęcie?Właściciel sklepu-...z całą pewnością,ja jaja kupuję od jednego dostawcy,jednak faktycznie ono jest inne.Sprawdzimy to u producenta.Panie producencie to jest stała klientka mojego sklepu i ma wątpliwości co do pochodzenia tego jajka,podejrzewa,że to jajko nie jest kurzęcie.Producent ja uważam,że to jajko jest kurzęcie,ale aby rozwiać pani wątpliwości,zasięgniemy opini koguta.Kogut wnikliwie jajko obejżał i stwierdził-z całą pewnością to jajko jest kurzęcie, ale indor ma wpierdol !!!

witajcie i wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :)

u mnie chyba na dobre skończyły się mdłości i wymioty :) z czego baaardzo się cieszę :)

Ale za to mam takie okropne sny że nie wiem skąd one się biorą, dzisiaj mi się śniło że w brzuchu zamiast dziecka miałam....ptaka!!! I lekarka nie była w stanie określić jaki to ptak i zaleciła aby zamienić tego ptaka na pawia i mieliśmy go kupić a ona miała mi go wsadzić do brzucha. I kupiliśmy i u niej w gabinecie okazało się że to nie paw że kogut że zostaliśmy oszukani i zostawiłam tego niezidentyfikowanego ptaka w brzuchu ;) Masakra skąd człowiekowi takie rzeczy się biorą hehehehe....

Wczoraj kupiłam sobie na allegro 2 pary spodenek ciążowych bo wszystko sprzedałam przed tą ciążą, o takie kupilam ciekawe jakie będą jak dojdą :)

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-jeans-rurki-granat-m-i2166192005.html

a te to czarne wzięłam aby wyszczuplały ;)
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-kokarda-rurki-rozm-m-i2172744772.html

witajcie kobiety!
Najlepszego! :) Krasnal super fotki!

Alana, ciesze się, że już okej. Też miałam w pierwszej ciąży takie akcje z macicą, bardzo bolało i to własnie takimi rzutami. Po porodzie, mimo, że schudłam bardziej niż przed ciążą, to nie mogłam już nosić starych spodni ponieważ miednica tak mi się rozszerzyła i taka już została. W kolejnych ciążach już nie było tych silnych skurczy, takie normalne od czasu do czasu.

nanik okropne co piszesz, bardzo mi Ciebie żal bo wiem jak to jest - a pijesz kawę może? Ja miałam takie skoki aż do omdlenia po kawie bo ciśnienie za szybko się podnosiło, u mnie norma było 80/50. Przestałam pić i jest lepiej ale mam też nerwicę i czasami mi dowala z tego powodu, sama się nakręcam bo jak strach rośnie, serce wali, to człowiek wpada w panikę i ciśnienie podnosi się do granic ostateczności. Głupie to jest :/
Może powinnać zrobić holtera RR? Choć nie wiem czy to w ciązy zakładają, czy sa jakieś przeciwskazania.

paula123 heh miałam niemal identyczną sytuację z paluszkiem mojej małej i to niedawno całkiem - zaczełam sobie czytac w necie a potem już się na pogotowie zbierałam cała w nerwach - na szczescie jakimś ostatnim poruszeniem mózgu zadzwoniłam do teściowej :D

haha sylwia jaka apokalipsa na fotelu dentystycznym :D

to prawie jak z tymi wiadrami i cebulą :D

ja nadal czytam, bo jestem głupia :D, ale wszystko biorę z dystansem już ..
wczoraj jak się naczytałam o wyrywaniu zębów w ciąży, że dają za małe znieczulenie i wszystko boli, rwą prawie na żywca, laski mdleją na fotelach .. to wyobrażacie sobie w jakim stanie szłam dzisiaj do przychodni :D

w auchan wczoraj były po 10 zł tulipanki :D

Krasnal...rewelacja :D
dziewczyny byłam rano na zakupach w lidlu p bułeczki itp.matko co tam się działo !!!!! zaczęłam się zastanawiać co dziś za dzień tygodnia,już myślałam,że to sobota,tyle ludzi,że szok,a to okazało się,że tulipany są dziś za 5.99 i ludzie się rzucili jak szaleni,słyszałam nawet,że babcie kupują kwiatki by na rynku drożej sprzedać :P

Sylwia mega współczuje Ci :(
Alana super,że lekarz Cię zbadał i,że wszystko w porządku !! :)
a co do neta i zawartych w nim informacjach na forum to opiszę Wam historię która nauczyła mnie z wielkim dystansem podchodzić do informacji na rożnych forach.Mój synek miał nie wiem może miesiąc,coś w tych okolicach,dokładnie nie pamiętam, w każdym razie był bardzo malutki,po wieczornej kąpieli zauważyliśmy,że pazurki u nóżek mu sie lekko wrastały,ja młoda,świeżo upieczona mamuśka jak to zobaczyłam to sie przestraszyłam,powiedziałam mężowi by poczytał w necie co teraz z tym będzie,okazało się,że moje dziecko będzie musiało mieć chirurgicznie nacinane paluszki,narkoza itp. jezu jak ja się przestraszyłam !!!!rano umówiłam się do mojej pediatry (cudowna kobieta) pojechaliśmy na wizytę i wiecie co się okazało...mieliśmy smarować rivanolem i starać się obcinać pazurki :D po paru dniach wszystko wróciło do normy :D

mi sie ten mały fasol mega podoba! :))

Krasnalku Kochany :) Super życzenia :) Rewelacyjne zdjęcia :)

Krasnal śliczne życzenia :D
Nanik, ale przyjechali w końcu tak i zrobili coś w ogóle? Mojej koleżance około 14 tygodnia wyszło, że ma wysokie ciśnienie, teraz bierze tabletki cały czas i jest ok. A Ty jak się czujesz?

no i zapomniałam na śmierć o kfiatku
image

Uploaded with ImageShack.us
no i sylwia nie daj sie :)
nanik kurcze ty też tak nie ciśnieniuj że tak powiem:(

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...