Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-6-t314936,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 7*

zwolnienie na opryszczkę? dobry patent :D
biorąc pod uwagę częstotliwość wyskakiwania u mnie, pół roku byłabym na zwolnieniu haha
na mnie pasta nie działa, właściwie żadne maści na opryszczkę też nie ... sama musi zejść, ale kupię tą maść cynkową i zobaczymy ;)

ja się na tych wypłatach nie znam, wiem tylko, że z Leną miałam najniższą umowę na 1/4 etatu, od lipca, a od listopada jakoś byłam na zwolnieniu i dostawałam zawsze 200 coś złotych, tak jak na umowie ... S... nie pieniądze, ale zawsze coś ;)
tyle, że może na takiej niskiej umowie nie mieli skąd uciąć ;)

trzymam kciuki, żeby wypłacili Wam po Waszej myśli ;)

witam się w nowym wątku :)

opryszczki współczuję ja zawsze smaruję pastą do zębów i 2-3 dni i schodzi :)

podobno pracodawca wylicza średnią z 12 miesięcy ale ja zawsze dostawałam normalną pensję.

ojoj Bimka biedna ta twoja cureńka nic tylko sie modlić zeby w przyszłości nie miała takiego problemu z podpaskami:/

od pracodawcy, a na zwolnieniu jestem od 04.01.

"ja dostaję średnią z 12 m-cy wynagrodzenia, które dostawałam na konto, a premię miałam uznaniową"

- no to nie wiem od czego to zależy, chyba by było trzeba zadzwonić do PIP-u i w razie czego wziąć ich za mordę, chyba że korzystają z jakiejś luki i to wykorzystują żeby płacić mniej, nie wiem

Łucja i Twoja wypowiedź mi się bardzo podoba, i tak ma być :D hehe
Ale jeszcze to potwierdzę i napiszę do Was :)))

łucja a moge zapytać czy już moze jest to z zusu?czy jeszce od pracodawcy?

kiedyś Madzia dostała strasznej takiej wrzodowej wysypki na cipce od Pampersów :/ Najlpierw była leczona jakimś sterydem, ale to nic nie dawało, druga lekarska poleciła smarować clotrimazolem i zmienić pieluchy i sie zagoiło w kilka dni! No ale jak tylko założę Pampersa albo Dada to za chwile ma cipkę czerwoną i już widać że zacznie sie to robić. Lek. mówiła, że madziowe grzyby lubią te pieluchy ;) Całe szczeście że tych Lidlowych nie lubią ;)

ja dostaję średnią z 12 m-cy wynagrodzenia, które dostawałam na konto, a premię miałam uznaniową

no iskierka ty masz racje ja tez to kiedys słyszałam clotlimazol zabija wszystko grzybowe i wirusowe
ja opryszczki nie miałam nigdy na szczescie ale pamietam ze moja kolezanka w pracy ciagneła na to zwolnienie ze 3 tygodnie:P
co do zwolnień to wyłanczając ta ciąże na zwolnieniu byłam 7 lat temu wiec chyba zus na mnie nie stracił :P

spoko krasnal dasz radę, odejdzie Ci bilet miesieczny i śniadanie do pracy to bedzie ok ;)

właśnie się dowiedziałam, żę maść cynkowa pomaga podobno ;) więc jak tylko trochę wywietrzę i przestanę czosnkiem śmierdzieć to pójdę do apteki ;)

Bimka, nie mogę już przenieść bo i tak muszę czekać dłużej niż kazał mi ten z dyżuru u którego byłam ( bo nie ma miejsc), a ząb mnie dalej boli, więc muszę iść w poniedziałek :(

Dzisiaj wybieram się do księgowej, więc się jej spytam jak to z tym wynagrodzeniem wygląda. Gdzieś wyczytałam, że liczy się to wszystko co pracodawca Tobie przelewa za pracę (premię, prowizję, dodatki). W zależności też ile pracowałaś.
Obyśmy wyszły na plusie, bo inaczej to się wkurzę ;/

Sylwia współczuję okrutnie tej opryszczki. W ciąży często ona jest jeszcze bardziej upierdliwa, niż normalnie niestety;/ Moja koleżanka kiedyś smarowała uwaga... clotrimazo***m maścią usta. Pomogło :) Może spróbuj bo to można stosować w ciąży :)

to chyba zależy czy premie są uznaniowe czy regulaminowe, jak regulaminowa to wliczają do średniej, jak uznaniowa to nie. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Ale u nas w pracy też wypłacają 100% ale podstawy, a nie średniej.

Opryszczka ała! Ja już dawno nie miałam (odpukać), I ciąża wyleczyła mnie z opryszczek ;) (mam nadzieję że wyleczyła na dobre).
Nie wiem czy nie lepiej przełożyć tej wizyty u dentysty. Nawet jak już bedziesz miała strupy to ciężko japę rozdziawiać z opryszczkami, nawet gdyby dentysta nie widział przeciwskazań.

a no i jeszcze w tej pracy byłam od maja to nawet rok nie mija;/ ale pita za zeszły rok mam w miare przyzwoitego wiec moze to pomoze:)?
że tez nigdzie nie potrafią jasno na to odpowiedziec ;/

ja mam na papierze najniższą krajową ale zawsze były nadgodziny i premia i jakoś srednio z 1400 by wychodziło albo nawet 1500 ale jak dadzą gołą to ide pod kościół :Pbo to teraz chyba z 1100własnie wychodzi;/

Malutka nie strasz mnie nawet tym, że dostałaś tyle ile na papierze... A czy otrzymywałaś premie?
To wszystko też zależy od tego czy było się na L4 przez 12 miesięcy.

no myje co chwile ręce, żeby na cipulinę nie przenieść, bo tam opryszczka już groźna, nic innego na to nie poradzę ...

na początku ciąży też tak miałam, że jedna po drugiej mi wyskakiwała, więc raczej nic nam od tego nie będzie, tylko wkurzające to i bolące :(

Sylwia kurde 3 opryszczki to juz duzo... moze zapytaj sie jeszcze raz lekarza bo jak sie jeszcze rozejda... zeby nie bylo gorzej.sama mam problem podobny,ale z kurzajka(jedna)... nie moge uzyc leku i nie wiem kiedy uzyje bo planuje karmic piersia...

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...