Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 8*

Sierpień:
gianella - 02.08.
Eliska - 03.08 - dziewczynka
Sylwia- 04.08 - chłopak! :)
Sanszajn - 04.08
Mariols - 05.08.
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08 - dziewczynka:)
karing - 07.08
agag_agag - 09.08
ania84 - 12.08.
Ania32 - 13.08.
asela - 15.08. - dziewczynka
Kasita - 17.08.
Ola81 - 17.08.
GosiaS - 18.08.
Paula - 19.08.
AgusiaB - 20.08.
Bimka - 21.08.
Martek - 25.08
łucja81-26.08
Mammamia - 28.08.
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08

Wrzesień:
ania85 - 02.09.
nanik - 03.09.
Asiunia81 - 05.09.
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09.
ivi83 - 09.09.
Fretka - 15.09.
agusp - 15.09.
Roli - 17.09.
Alana - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.
malutka22 - 22.09.
Okruszek - 22.09.
krasnal699 - 24.09.
Iskierka28 - 29.09
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 8*

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=323787&c=1&k=160

nowy wątek

wątek trzeba nowy założyć

"ale za to wychodzi przed 9, wraca o 20 (otwiera kompa i dalej pracuje) + pracujące soboty - tak chyba też byście nie chciały...."

- też tak mam, a niestety kasy za mało :-/

Ale mnie dzisiaj boli łeb! :(
Jestem zdechła jakaś taka... nie wyspałam się dzisiaj... :(

Agusia - mi ginek mówił że między 22 a 26 tygodniem na badanie cukru z obciążeniem glukozą. Więc chyba jakoś tak...

ja juz powiedziałam lekarzowi ze nie robie żadnych badań prenatalnych które wykrywaja wady których nie da sie leczyć w brzuchu, po przezierności karkowej tak stwierdziłam bo to tylko dla mnie stres był :) wiec na pewno APF nie zrobie :)
mnie tez czeka badanie krwi ale to w przyyszłym tyg ;)

Hej hej,

Bimka jesteśmy w wątku październikowym, bo tak nam inni lekarze podali terminy porodów... Choć Malutka ma już potwierdzony termin wrześniowy, ja mam nadal 2 terminy :)

Wątek październikowy jest mało aktywny, zdecydowanie wolę nasz :D

Suchajcie, kiedy dokadnie powinno się robić krzywą cukrową?

A ja na pobraniu byłam wczoraj i zostałam nieźle pokłuta, bo w Evi-medzie mają spartaczoną partię igieł, które odskakują przy założeniu probówki na krew:D..na szczęście mnie to nie rusza, mogą mnie kłuć ile wlezie. A propo - czy którejś z Was lekarz kazał zrobić AFP (alfafetoproteina)? To nowe badanie prenatalne (z krwi) wykluczające uszkodzenia układu nerwowego u malucha (można zrobić tylko między 16 a 18 tygodniem). Nie wiedziałam, że coś takiego jest, w poprzedniej ciąży nie robiłam a teraz okazało się, że moja ginka dostała w międzyczasie jakiś certyfikat z Londynu w zakresie prowadzenia ciąży i badań prenatalnych i oni narzucają jej wytyczne, więc ona każe swoim pacjentkom robić jakieś cuda;)

Hello:)

ja pracuję w ogromnej korporacji ale premii rocznej tym co na macierzyńskim czy zwolnieniu niestety nie dają (w sumie mają rację, bo niby za co heh:)) Co do facetów - mój zmienia pracę średnio raz na rok, bo mu ciągle mało i owszem, na brak kasy nie narzekamy, ale za to wychodzi przed 9, wraca o 20 (otwiera kompa i dalej pracuje) + pracujące soboty - tak chyba też byście nie chciały....Czasem jak się wkurzę mówię mu, że wolałabym żeby zarabiał 5x mniej, ale poszedł gdzieś na etat i wracał do domu o 17, jak normalny człowiek:P
W czwartek mam gina, zobaczymy czy potwierdzi płeć:)))

no nanik, ładnie :)
ja pracowałam w korporacji i premii żadnej nie dostałam od 4 lat (ani podwyżki), chociaż sie człowiek spuszczał i rył jak dziki żeby na tą premię zasłużyć
A na dodatek nie przedłużyli mi umowy po macierzyńskim, chociaż strasznie chwalili, że świetnie sobie radzę :-/ Niech ich szlag!
I tak i tak myszy ich zjedzą! ;)

Dobra, jadę na pobranie krwi. Pa

Hejka :)

Muszę się wam pochwalić dostałam dzisiaj wypłatę i nawet dali mi premie roczną. koleżanki mi mówiły że bedzie ale nie myślałam że dostane :). KOCHAM PRACE W DUŻYCH KORPORACJACH :D

Iskierka, Malutka, a Wy jeszcze w październikowo-listopadowych się udzielacie?

hej dziewczynki:)
ja jestem od wczoraj u mojej mamy:) i zostaję tu do soboty, przynajmniej sobie od męża odpocznę;),ale ja tam na niego nie narzekam, jest kochany, chociaż czasem za dużo marudzi:)

ja już by chciała poczuć ruchy maleństwa

Booże, dziewczyny, właśnie wróciłam od dentysty ..
myślałam, że jestem normalnie zapisana, a okazało się, że jako dodatkowa osoba ..
i po co mi powiedzieć, żebym przyszła na koniec.
Na kartce miałam napisane 14,30 a weszłam po 17 :/...

jutro rano znowu, zerknąć w zęba do kanałowego, ale na jutro to przygotuje sobie kartkę na szyję " ZNIECZULENIE PLIISSS" :D

też sie umowiłam do malyjasiak na wtorek za tydzień :)) ciekawa jestem czy sie dowiem czy chlopiec czy dziewczynka ;) do dr. Leszczyńskiej miesiąc czekania.. :)

Bylam na polowkowym u dr Malyjasiak na Dabrowce. Ja nie robilam 4d tylko normalne. Wszystko bylo bardzo ladnie widac. Pani dr bardzo kompetentna i nawet moja wrzeszczaca corka jej nie przeszkadzala. Ma bardzo dobry sprzet na tyle dobry ze zrobila zdjecia pindolka :) Moge polecic. Za usg zaplacilam 120zl ale wiem ze tez robi 4d i nagrywa na plytke koszt kolio 180-200zl o ile sie nie myle.

Sylwia damy radę :))) Może mój to Twój mąż... Czytam u Ciebie wpisy i jakbym o moim czytała, hihi

Ale nie możemy narzekać, inne mają zdecydowanie gorzej... Mężowie piją, biją... a babki siedzą przy nich jak trusie, bo się boją odejść...

Bimka jakby nie patrzeć masz małego głoda w sobie :P

Ja mam jakoś problem ostatnio z jedzeniem, jem 5 razy dziennie ale takie malutkie porcje bo więcej mi się nie mieści w brzuchu.

a mi sie dzisiaj stale chce żreć, zjadłam już 8 wypasionych kanapek z majonezem i ciągle mi mało! ciągle jestem głodna! mały głód we mnie mieszka! ale jak on tam wlazł? no dobra.... głupie pytanie.... :P

Iskierka, to piona! :)
nie no śmieję się trochę, bo nic innego mi nie pozostało ...

ale mam nadzieję, że jakoś to u nas będzie ..

Bimka, no mój pracuje cały dzień praktycznie, od rana do godziny 17-18. I pomaga w domu itd., ale do szukania pracy jest tragiczny, żadna mu nie pasuje ..

ja jakieś tam wykształcenie wyższe mam, ale gdybym musiała to poszłabym i sprzątać ..
on po zawodówce ( chociaż twierdzi, że to liceum zawodowe :D) a ambicje ma na dyrektora ... żeby za tym chociaż szły jakieś czyny to byłoby okej, ale poza gadaniem nic nie robi

no mój jak pracuje to też problemu nie ma, narzeka i codziennie płacze ale pracuje ;)
gorzej jeśli chodzi o szukanie pracy ..

ale no nic nie zmienię, wiem jaki jest i że w mózg mu się coś dzieje, także pozostaje mi czekać na zbawienie ;)