Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Niezapominajka gratuluje chłopaka!!!Uff,jak dobrze , że mamy chociaż dwóch na forum:D.Wyjątkowo babski rok. Moje ciężarne przyjaciółki (jest ich 4) spodziewają się tez dziewczynek;)

strach sie bać jak bedzie konkurencja juz za kilka lat w przedszkolu:)

uff :) dziewczyny będą walczyć jak lwice ;)

Kammcia dziękuję ;)
No równowaga jakaś musi być, zadbałam o kawalera dla Waszych dziewczyn :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

niezapominajka gratuluję chłopaka :) w naszej grupie chłopak to na wagę złota ;) hehe

fajnie, że juz wiecie:)

na hiv mozna gratisowo zrobic w invicie. ja od kilku tygodni siedze na krzesle z poduchą, a wlasciwie miekkim zaglowkiem http://mala-rzecz-a-cieszy.blogspot.com/2012/10/podszka-zagowek-pomysem-na-prezent-dla.html

Ja po połówkowym, a więc jest zdrowy, piękny chłopak :)
Mnie bolą plecy całe na dole, aż się ostatnio wystraszyłam, że to nerki, ale to chyba bóle lędźwi tak się rozchodzą. Do tego biodra mnie bolą od spania na bokach pomimo używania poduchy.
Kammcia ja robiłam HCV razem z HBs i innymi badaniami na początku ciąży, tylko HIV jeszcze nie zrobiłam, bo już taki zestaw miałam, że się zakręciłam w laboratorium i zapomniałam. Musze teraz przy morfologi dorobić i toxo chyba też sobie powtórzę już teraz dla spokoju.

hej. mnie tez już powoli zaczyna wszystko pobolewać ;) ja mam mega spuchnięte stopy i ręce... kupiłam buty zimowe, takie traperki... o dwa rozmiary większe ;) jeżeli chodzi o ból, to ja czuję kości łonowe jak mi się rozchodzą, a jak dłużej posiedzę sobie to podnieść się nie mogę ;) masakra jakaś :D ale dziewczynki już z górki ;) hehe

ja mam wizytę w piątek u gina, a w sobotę u endo. zastanawiam się nad wykonaniem kolejnych badań na tokso, ale nie mam pojęcia. mi lekarz nic nie mówił... a jutro lecę rano wykonać morfologie, mocz i tarczycowe. dodatkowo w SR dowiedziałam się, że powinnam jakoś na początku wykonać badanie HCV... ale nic mi nikt nie mówił...i nie wykonałam... zwariować idzie.

Jaagnes, to jednak do szpitala chodzisz? :) i strzelam, że jesteś w grupie na 18 ;)

Żebra mnie nie bolą, ale plecy tak. Szczególnie jak leżę i wstaję to odcinek lędźwiowy, ale da się wytrzymać.

Dziewczyny, czy was też tak strasznie bolą plecy i żebra już po paru minutach siedzenia bez oparcia? W sumie z oparciem też tylko dłużej wtedy wytrzymuję, bo tak to masakra.

Byłam dziś u gin, z małą raczej ok, wciąż ma torbiel w nerce która się nie wchłonęła i trzeba będzie po porodzie obserwować;( Ale waży prawie kilogram, duża dziewczyna. A ja mam jak zwykle bakterie w moczu na które dostałam antybiotyk, a oprócz tego mam badać poziom cukru, dostałam glukometr i dietę... ach męczy mnie już ta ciąża;(

Dziewczyny donoszę, że od poniedziałku 07.10.2013r w Lidlu bodziaki z długim rękawem, pościel niemowlęca, dresiki, sweterki , rajstopki w fajnych cenach. A, od 03.10.2013r w Biedronce rożki kąpielowe, od 07.10.2013 też w biedronce pieluchy tetrowe :)

ja sobie też piszę, kartka leży na stole i jak coś przyjdzie mi do głowy to zapisuję, a później z kartką na wizytę... Skleroza to moje drugie imię;)

Dzięki za odpowiedź :) Pomyślę jeszcze z tą SR, mam troche czasu.
Aha no tak, bo TY leczysz się u endokrynologa, a ja jestem ciekawa jak to jest w przypadku, gdy nie ma problemów z tarczycą. Zapytam lekarza na następnej wizycie, już chyba muszę sobie pytania zapisywać na kartce, bo potem jak już jestem w gabinecie to wszystko umyka.

Niezapominajko, nie chodzę do Super Mamy bo mi nie pasuje godzinowo i dniowo;) zajęcia są w poniedziałki na 18 a moja gin przyjmuje też tylko w poniedziałki od 18-20 tak więc chodzę do szpitala do SR. Ale byłam na pierwszym spotkaniu i było bardzo fajnie, a i kwota 25 zł to prawie nic (za partnera chcą 75 zł).
A co do badań to ja TSH i Ft4 robię co miesiąc, ale to zleca mi endokrynolog.

Dzień Dobry :)
Jaagnes TY zaczęłaś już zajęcia w Super Mamie? Ja się zastanawiam, czy zapisać się do ich SR w Gdyni. Napisz jak pierwsze wrażenia, prosze :)
Wilczyca, ale Ty się masz z tym progesteronem, ale dobrze, że jest pod stałą kontrolą.
Ja jeszcze mam pytanie w sprawie badań tarczycowych. Robiłam na początku ciąży TSH. Wydawało mi się, że lekarz mówił coś jeszcze o ft4, żeby później zrobić. Czy WY robiłyście teraz w późniejszych miesiącach te badania?

Nitka ,badanie poziomu progesteronu z krwi robię co 2 tygodnie od początku ciąży , ponieważ ciągle jest za niski :( Lekarz zlecił mi na początku ciąży jako jedno ze standardowych badań.

Wilczyco, jak wykryto u ciebie za niski poziom progesteronu ?

My też z mężem na razie nie możemy dojść do porozumienia, na tapecie mamy: Malina, Maja, Kalina, Amelia. Oj ciężko będzie wybrać, chyba będzie trzeba wylosować :)
Jeśli chodzi o bakterie w moczu , to ja jem po prostu żurawinę suszoną, zero chemii a działa świetnie :)
Glukozę robiłam wczoraj i wyszła ok.
Oczywiście progesteron spadł znowu i będę musiała brać zastrzyki :(

Aga, pewnie, jak nadasz imie Apolonia, to mozesz zdrabniac Pola, ale teraz Pola to osobne imie:) ja jakbym dawala to tez nie Apolonia tylko Pola:)