Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Witam w kolejnym wątku;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (3)

Ania ja chodze prywanie- wizyta 100zł, ale jak mam robic morfologie czy inne to ide do mojego lekarza pierwszego kontaktu i prosze o przepisanie badan. jestem ubezpieczona wiec mi sie nalezy, wiec bez sensu płacic.

Ja bym nie brała tego propolisu Nitka, lepiej zrób sobie syrop z cebuli z miodem, do tego herbatkę z cytryną, imbirem i miodem i do łóżka. A jak będziesz się wieczorem kłaść spać to rozgnieć ząbek czosnku i połóż koło łóżka. ;))

No właśnie on nie ma 3 ani 4D, dlatego chce iść do swissu. Zapisałam się do Adama Szulca, bo tylko on tam je wykonuje. Ciekawe czy za nagranie na płytkę będę musiała dodatkowo płacić.. a abonament mam w INTER POLSKA pakiet vision silver. Zdzierają równo, ale mam tam też stomatologię, więc nawet mi się opłaciło.

Dziewczyny, czy można w ciąży propolis? Zaczyna mnie łapać przeziębienie, na razie tylko 37,2 ale czuję się rozbita, propolis jest na alkoholu ale to tylko dawka 10 kropel, można czy nie?

aniaa ja już nie liczę... Za dużo tego;)

Dzięki Kammciu, do zobaczenia jutro pod patologią;)

Jak ja sobie mysle ile wydaje na wizyty u lekarza to az mi slabo:) Z uwagi na te moje dolegliwosci to mam co 2 tyg wizyte, czyli 2 w miesiacu co daje 300zl. Plus badania co miesiac morfologia, mocz, tsh, ft4 z 80zl i czasem jakies tosoplazmozy i inne. Polowkowe 150, mam tez isc jeszcze za 2 tyg sprawdzic serduszko takze bomba:D Aaa zapomnialam jeszcze endokrynolog co 2 miesiace 120zl. Masakra:)

Patrycja - a gdzie masz abonament? Jaki pakiet?
Ja sie dzis wkurzylam, bo moj gin mi kazal zrobic ta toxo teraz, a nie wystawil mi skierowania na badanie laboratoryjne i panie w Invikcie powiedzialy, ze Medica im nie zaplaci jak nie bedzie skierowania z podpisem lekarza.
Ciekawe jak z usg polowkowym bedzie, bo tez mi Gniadek nie wypisal skierowania...

A zaryzykuje i zapisze sie jeszcze do Zinkiewicza na polowkowe, najwyzej za jedno zaplace z wlasnej kieszeni, trudno...
A dr Zinkiewicz tez ma 4d? mozliwosc nagrania na plyte?

A w Swissmedzie do kogo sie zapisalas?

Mysle ze warto zrobic nawet samemu, dla wlasnego spokoju. Ja na rozyczke bylam szczepiona wiec mam przeciwciala a na cytomegalie chorowalam miedzy ciazami, nawet nie wiem kiedy, bo w ciazy z pierwsza corka jeszcze nie mialam przeciwcial a teraz tak. Cytomegalie sie przechodzi jak przeziebienie wiec warto szybko walczyc z chorobskiem.

Ty mnie nawet nie strasz Caroca, bo ja się umówiłam dodatkowo do Swissmedu na usg 3d połówkowe (na 3.10), choć już miałam niby zrobione, jeszcze mam co prawda mieć następna żeby sprawdzić serduszko (9.10) bo było dosyć wcześnie to moje połówkowe (19tydz). W sumie to ja mam usg na każdej wizycie, to chyba nie będą robić problemu, że to będzie dodatkowo.. Tylko jeszcze nad jednym się zastanawiam, bo jak pójdę na to 3d to bym nie chciała żeby mi cokolwiek wpisywał tamten lekarz w kartę ciąży, bo by mi było głupio potem przed moim..

Trochę chaotycznie napisałam, mam nadzieję że zrozumiałyście większość ;)

zmartwiłyście mnie troszki... ja jutro zaczynam 27 tydzień i gin nic nie mówił mi o powtórzeniu.. :( może sama zrobię w przyszłym tygodniu. moj gin zleca jedynie morfologię i mocz.

dzieki Patrycja za info. Ja tez mam pakiet, ale na polowkowe z pakietu umowilam sie juz do mojego gina, a u Zinkiewicza chcialam pojsc tak, zeby skonsultowac i nie wiem czy mi Medica uzna drugi raz polowkowe usg ;-)

jesli chodzi o toxoplazmoze, to ja nigdy nie przechodzilam, a powtorzyc badanie mam pomiedzy 22 a 24 t.c.

No to może lekarz zleci mi na następnej wizycie, to będzie 21 tydzień, jak nie to napewno tym razem nie zapomnę zapytać. Ja teraz mam zrobić tylko mocz i morfologie. Chyba pierwszy raz od początku ciąży tylko dwa badania ;)

hej hej. Kurcze mi nic gin nie mówił, że mam powtórzyć badania na toxo i cyto... zapytam na kolejnej wizycie..

Jaagnes co do miejsca pierwszego spotkania SR to należy wejść głównym wejściem i cały czas prosto, aż do patologii ciąży. Pani powiedziała, że tam trzeba poczekać, aż położna nas zgarnie ;)

Badanie powinno sie powtorzyc jeszcze dwa razy, w drugim i trzecim trymestrze, ja juz drugi raz robilam.

Niezapominajka ja robiłam badania w piątek, bo mam wizytę za tydzień i miałam zlecone badania na toxo.

Mi gin powiedział, że cytomegalii nie ma co powtarzać bo i tak nic na nią nie można poradzić, a toxo powtarzałam w tym tygodniu (19tydz.)

Caroca nie wiem ile kosztuje połówkowe u Zinkiewicza, bo ja mam pakiet i za nic nie płace, ale chyba samo usg w sensie bez badania na fotelu to około 100-120zł. A co do kolejek to nie ma problemu żeby się umówić, nawet czasem w tym samym tygodniu. On przyjmuje zazwyczaj rano, przynajmniej tak jest na Żabiance, chyba 9-11 (z tego co pamiętam to pon albo wt; śr; pt)

Nie wiem czy to później nie oznacza czasem 3 trymestru. Póki co jako kolejne badania za jakieś 3 tygodnie mam zlecone mocz, morfologia i tarczycowe więc bez tokso.

No właśnie mój jak zobaczył wynik toxo to powiedział, że będziemy musieli powtórzyć później, ale teraz się zastanawiam co znaczyło to "później" :) Cytomegalie przechodziłam, więc jedno z głowy.

Ja nie przechodziłam tokso, gin się odgrażał, że zleci znowu za kilka tygodni wraz z cytomegalią bo też nie przechodziłam.