Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (4)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. chłopiec
20.01.2014 Wilczyca246, Dziewczynka, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; Dziewczynka; Szpital: Zaspa
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Dziewczynka, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
21.02.2014 niezapominajka
21.02.2014 rdomi
21.02.2014 Aga M. dziewczynka, Kliniczna/Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna

poprzedni wątek :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-3-t494637,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (4)

Wilczyca normalnie to jest nie do pomyślenia! Masakra! A gdyby cos sie dziecku stało normalnie mogłabys ich skarzyc.

Co do wagi to ja sporo przytyłam 11kg i jeszcze pewnie dojdzie nie dbrze to wygląda...ale mam mega apetyt na słodkie ciężko mi się opanowac

mnie dzis wzielo na domowe frytki, a teraz podjadam płatki cynamonowe:)

U mnie 6 na plusie , startowałam z 50 kg i z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży to przybieram na wadze podobnie. Poprzednio waga spadła sama bardzo szybko po porodzie i teraz też w to bardzo wierzę, dlatego jem wszystko na co mam ochotę. A ochotę mam... oj mam:-)

marchewka-ja też mam mega 'ssanie' na słodkie :/ ech... ja pilnie studiuję poprzednią i obecną kartę ciąży- tyję w podobnym tempie ..takze dlatego pocieszam się ze nie będzie tak źle...w ostatnich 2 m-cach poprzedniej ciązy przytyłam już niezbyt dużo..cóż poradzic jak apetyt dopisuje :) tez zdaje mi się ze wszystko poszlo w brzuch-który poniekąd już ogromniasty ;/

JA jestem w 29 tc i na plusie mam 7 kg, waga startowa 64kg wzrost 172cm, mam nadzieje, że więcej niż 75kg na finiszu nie będzie.
Dziewczyny chciałam wam napisać o wynikach badań jakie robicie,jeśli są radykalnie złe lub dziwne to je powtórzcie. Okazuje się, że laboratorium może się pomylić i tak było w moim przypadku.3 tygodnie temu odebrałam wynik progesteronu a tu 9,7 gdzie w 26 tygodniu powinno być 86!! Dzwonie do przychodni, że pewnie wynik fałszywy, a oni, że nie że taki wyszedł. Więc ja panika bo przy takim wyniku to skurcze porodowe idą. Nie będę wam pisać szczegółów, ale dostałam zastrzyk i inne leki, a po 5 dniach dowiedziałam się, że laboratorium się pomyliło i że wynik był 97,0!! Masakra jakaś porostu i dowiedziałam się przez przypadek bo laboratorium nie raczyło poinformować o pomyłce, chociaż informowałam ich, ze podejrzany ten wynik. Na szczęście zastrzyk i leki nie zaszkodziły małej ani mi, ale miałam 5 dni mega stresu i nie wiem jak to się odbiło na zdrowiu mojego maleństwa :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aniu dobrze, że wszystko ok i wychodzisz do domu :)
Ja przytyłam 6 kg, a leci mi 24 tydzień. Ja ciążę zaczęłam z nadwagą i wg norm powinnam przytyć ok. 12kg, ale z moim apetytem nie wiem na ilu się zatrzymam :/ Od przyszłego tygodnia zaczynam SR i będę miała tam gimnastyke to może te kilogramy będą wolniej przybywać.

Aniaa super wiadomość, że wychodzisz ze szpitala!!

ps. ale CI zazdroszczę, ze nic nie przytyłaś!!!!!!!! aaaaaa ;)

U mnie po staremu, 28 tydzien i nic nie przytylam. A wrecz chyba w ciagu ostatniego tygodnia spadl mi kilogram czy dwa, bo mialam wirusa zoladkowego i teraz ten pobyt w szpitalu, rodzinka mnie dokarmia ale jakos apetytu nie mam. Mama mowi ze zmizernialam, brzuch rosnie a schodzi z reszty.
Mialam badanie i wszystko jest ok, wychodze do domu:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja jestem w 32 tygodniu, plus 8-9 kg. fakt wszystko zależy od jakiej wagi się startuje ;) ja zaczynałam od dużej ;) liczę na to, że max jeszcze przyjdzie 3 -4 kg. pilnuję się z jedzeniem. najfajniejsze jest to, że wszystko idzie w brzuch a nie w pupę, uda ;)

ja mam 178 i zaczynalam z niecalymi 67

Z tym przyrostem wagi to też wszystko zależy od tego z jaką wagą zaczynałaś.
Ja mając 171cm wzrostu ważyłam 57 kg no a teraz jak wyżej :) wzrost się nie zmienił a waga to 62 kg hehehe

Widzę, że nie tylko ja mam dylemat co wzrostu wagi:)
Ja jestem w 23 tygodniu i jakieś 6 kg na plusie.Jestem troszkę przerażona bo mam ciągle ochotę na słodycze i nie potrafię sobie ich odmówić:(
Już oszukuję się słodkim winogronem ale...i tak jak widzę ciasteczka to nie mogę się powstrzymać hehehe

u nas polowa 23 tyg i 3 kg na plusie. ubranka z forum i od kumpelek juz prawie wszystkie poodbierane.wozek i lozeczko upatrzone- pewnie grudzien/styczeń bedziemy kupować.

przytyłam 6kg.

dziewczyny-a mogę zapytać jak u was z przyrostem wagi? (o ile to nie jest nietaktowne pytanie...) ja póki co +9 kg (porownanie od 8 tyg do 30 tyg)-i tak się pocieszam-ze to tak w normie...myslę, ze jeszcze przez kolejne 2,5 m-ca tak z 3-4 kg przybędzie...(więcej juz bym nie chciala),
mi jakoś caly czas się wydaje ze jeszcze mam duuzo czasu...zadne ubranka poki co nie wyprane...łóżeczko w kartonie, wózek zafoliowany...tylko brzuch coraz większy i ciąży..

Przy pierwszym dziecku miałam zwykły materac gryczano-kokosowy- bardzo ok, mogę polecić.

Dziewczyny ostatni czas spędziłam w szpitalu. Poczytałam na izbie przyjęć ginekologicznej Wojewódzkiego o znieczuleniu zzo- może komuś się przyda- znieczulenie zzo jest darmowe pod warunkiem, że kobieta najpóźniej tydzień przed porodem zgłosi się na spotkanie z anestezjologiem- takie spotkanie jest w każdy czwartek o godzinie 13tej w bibliotece szpitala Wojewódzkiego. Spotkanie do niczego nie zobowiązuje, a otwiera furtkę.

ja też miałam materac gryka-kokos przy pierwszym dziecku. Wiec polecam.
Dziewczyny to juz listopad ale czas leci...juz niedługo się rozpakujemy. Ja dopiero wszystko bede musiala poprac ale rzeczywiście różnie to bywa lepiej byc wczesniej przygotowanym w razie czego

Dzula według mnie zwykły materac greka kokos wystarczy, koszt w granicach 70 zl w akpolu. Taki nam polecano przy pierwszym dziecku i teraz też.

Dziewczyny, a jaki materac do łóżeczka polecacie? Wiem, że są materace firmy austriackiej mega super, jednak dość drogie, bo najtańszy kosztuje jakieś 380zł. Polecacie jakieś tańsze odpowiedniki?

ja z oddychaniem też miałam problem przez jakieś 3 dni. Mała na przeponę naciska i takie są skutki.

MOja już odwrócona wiec tylko tyłka mogę sobie podotykać ;) hehehe
a i też mam jedną stronę bardziej uwypukloną ;)

ja jutro chyba skoczę powtórzyć ten test na cukrzyce... nie wiem jestem jakaś przerażona, niby było w normie do soboty, a teraz zaczęłam się pilnować z jedzeniem i wyniki cukru około 135 ;(

co do łóżeczka to chcemy nowe kupić, wózek natomiast szukamy używany :)