Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (4)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. chłopiec
20.01.2014 Wilczyca246, Dziewczynka, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; Dziewczynka; Szpital: Zaspa
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Dziewczynka, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
21.02.2014 niezapominajka
21.02.2014 rdomi
21.02.2014 Aga M. dziewczynka, Kliniczna/Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna

poprzedni wątek :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-3-t494637,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (4)

Dodałam ogłoszenie zobaczymy jak będzie, nie chce fatygować tu mojej mamy czy mamy mojego bo przecież to 600 km a mają też już swoje lata, z drugiej strony ja już ledwo chodzę, nie wiem czemu tak źle znoszę ciążę, myślałam że będzie dobrze, ta tu jednak jest fatalnie a swojej pracy własnej mam sporo też ;/

Jaagnes, nie rozczulasz się za bardzo tylko ciężko z wielkim brzuchem się sprząta wiem coś o tym :)

Aniaa współczuję;( sama mam same problemy z tą ciążą, a czuję się jak stara babcia;)
W sobotę zalałam łazienkę (niedokręcony filtr w pralce) i sama nie wiem skąd miałam siłę aby to sprzątnąć, chyba za bardzo się nad sobą rozczulam...

Witam z samego rana :)

Aniaa widzę że ciągle coś u Ciebie się dzieje, oby wszystko się ułożyło dobrze i oby juz dobrze do porodu! Bo biedna się stresu najesz napewno :(

Ja nie pomogę w znalezieniu kogoś do pomocy w sprzątaniu, może wystaw ogłoszenie na trójmiasto.pl ze poszukujesz ;) Ja (odpukać) póki co czuje się znakomicie, wczoraj nawet malowałam ściany w pokoju synka.

Miłego dnia dziewczyny;)

Aniu mam nadzieję że wszystko się ułoży, bo widzę że za wesoło z twoją ciążą nie jest :(

Czyżby weekendowa przerwa?

Dziewczyny znacie może kogoś kto dorabia sobie czy pracuje sprzątając mieszkania? Ja już powoli nie daję rady bo mam wielki brzuch i się nie schylę, a jednak życie w brudzie mi się nie podoba :( Może polecicie kogoś :)

Szyjka ma 24mm do 30mm bo mialam dwa pomiary. Bardziej chodzi o to ze miesiac temu bylo 50mm. I jest miekka i rozpulchniona:/ najwyzej zaloze pessar u kogos innego.

Ja bym założyła pessar i właściwie byłam na to zdecydowana,gdyby była taka potrzeba. Poza tym szew pod narkozą to bardzo ryzykowne, faszerujesz malucha dawką, która Ciebie rzuca na kolana, a co dopiero dziecko:-0.Dla mnie to była najgorsza opcja. Moja przyjaciółka miała pessar, urodziła w 8 m-cu,Synek był malutki ale zdrowy. Dziś jest rocznym pulpetem:)
Poza tym Aniaa, 30 mm to normalnie-naprawdę. Sprawdź w necie- długość szyjki w ciąży wynosi 25mm-50 mm, także u Ciebie jest w normie,mimo skrócenia co podobno możne się dziać w trakcie ciąży.Nie martw się na zapas, bo tylko szkodzisz sobie i dziecku. Odpoczywaj i bądź jak Królowa-nie noś,nie rób obiadów, zamawiaj albo niech mąż się wykaże, poproś przyjaciółki o pomoc i rodzinę;)Najważniejszy jest TWÓJ brzuch!
Ściskam Cię mocno i głowa do góry:)!

Malgosia no wlasnie dlatego obawiam sie ze tego szwu mi w ogole nie zaloza, bo beda sie bali ze sie akcja porodowa zacznie. Jesli nie zaloza to mysle o pessarze, ale moj gin nie zaklada bo twierdzi ze to nic nie daje, z tego co czytalam opinie sa rozne, jedni twierdza ze pessar lepszy. I tak sobie mysle ze jesli nie zdecyduja sie zalozyc szwu to chyba lepiej zalozyc pessar niz nic?

Aniaa z tego co mi wiadomo szew pod narkozą zakłada się do 26 tygodnia ciąży, potem już tylko Pessar, czyli zakładany na fotelu u ginekologa.Mi to samo groziło. szyjka mi się skróciła do 21 mm a minimum w ciąży to 25 mm.Leżałam prawie 4 tygodnie w domu przyjmowałam tabletki doustnie i dopochwowo, szyjka wydłużyła się do 41 mm:)( w ciąży powinna mieć 25-50mm). Też straciłam jedną ciążę, ale lekarze obecnie nie widzą przeciwwskazań do aktywności fizycznej oraz łóżkowej;)
Na pewno i u Ciebie się ułoży!trzymam kciuki!

Ania głowa do góry napewno Ci pomogą. Szew okrężny często dziewczynom zakładają (sama w szpitaliu pracuje). Będzie napewno dobrze. Jestes pod ścisłą kontrolą to najważniejsze.

Karmelek, wysle Ci pozniej fotki.
lasnie wrocilam od gina, slabo jest, szyjka mi sie skrocila z 5cm do 3cm co jest duzo jak na miesiac, a ze poronilam poprzednia ciaze pozno to jest podejrzenie ze znowu moze co sie dziac za wczesnie. Pozatym szyjka miekka a tak nie powinno byc... mam skierowanie do szpitala, w pon mam isc zeby rozwazyli czy szwu nie zalozyc, w 14 tyg mnie odeslali bo niby nie bylo podstaw, nie wiem jak teraz...

Hej dziewczyny!

Ja tez poszukuje jakiejs firmy do zrealizowania mojej wymarzonej kuchni:) Aniaa jeśli to nie problem to tez poprosze o fotke kuchni, którą zrobiła ta firma polecana przez Ciebie iza2022@wp.pl

Ale dzisiaj pogoda sie zespsula, a moj trzylatek sie obudził z gorączką i wymiotami... wiec nie zaciekawie akurat na weekend.

Pozdrawiam Was :)

Ania dzięki. obejrzałam jestem zachwycona! Naprawde piękna kuchnia podobna do tej co sama chciałam. Ta projektantka ile bierze za projekt? Naprawde cudo

Nalla wyslalam Ci maila:)

Dziewczyny jeśli nie brałyście jeszcze udziału w Bezpiecznym Maluchu, ani nie miałyście innego przeszkolenia z pierwszej pomocy dla dzidziusia to koniecznie obejrzyjcie: http://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU

nie ma problemu. zostawic Ci dwa?

Aga przepraszam Cie ale dzisiaj ich napewno nie odbiore bo tak jak pisalam corka chora wiec siedzimy w domu:((( Umowimy sie po weekendzie ok? Bo narazie musze ja wykurowac.

Ania kupony wzielam ze soba do pracy, jakby co.

Nalla moja z wrzesnia:) Dzialamy czosnkiem, miodem, cytryna i wszystkim, ale u niej tylko goraczka z objawow, wiec i tak na zbicie musze jej dawac. Nam tez sie udaje bez antybiotyku, teraz poszla do przedszkola wiec chorob troche wiecej...prawdopodobnie jakis wirus ja dopadl bo gardlo, oskrzela, pluca czyste.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja kupiłam proszek do prania Dzidziuś do bieli i koloru. Też korzystałam z zestawienia srokao.