Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (4)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. chłopiec
20.01.2014 Wilczyca246, Dziewczynka, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; Dziewczynka; Szpital: Zaspa
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Dziewczynka, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
21.02.2014 niezapominajka
21.02.2014 rdomi
21.02.2014 Aga M. dziewczynka, Kliniczna/Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna

poprzedni wątek :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-3-t494637,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (4)

Jaagnes - ja jestem "tylko" 6 lat starsza, a juz dwoje dzieci wiecej mam, takze spoojnie, zdazysz....
Ja jestem jedynaczka, wiec nie przewidywalam w ogole, ze bede miec jedno dziecko, chyba ze zycie by za mnie zdecydowalo inaczej.

Piszecie o malej roznicy wieku, ale tak naprawde to nie wiem jaka jest optymalna roznica wieku. Miedzy moimi chlopakami jest dokladnie 2 lata roznicy i bylo ciezko na poczatku, teraz Bartek jest juz bardzo samodzielny, wiec mam nadzieje, ze teraz to juz tylko lzej bedzie ;-)

Fajnie jest jak dzieci są właśnie co 2 lata czy 3. Jednak jak się wrośnie z pieluch to nie zawsze chce się do nich powracać, bo praca, bo chciałoby się wyjść do ludzi

Kammcia rozumiem Cię, ja też kurcze co chwilę lekarz badania tabletki normalnie już miałam badania w ciąży pod kierunkiem każdego schorzenia, nie wyobrażam sobie, żeby mając dziecko tak biegać bo to jednak sporo czasu pochłania

hej dziewczyny ja zawsze chciałam miec drugie dziecko i nie chciałam zeby było duzej róznicy wiekowej.Moj mały w styczniu skonczy 3latka a drugi maluszek urodzi sie w lutym.Sama czasem sie zastanawiam jak to bedzie juz przy dwójce ;-)

ja od samego początku chciałam córeczkę i marzenie się spełniło :)
mąż też jest bardzo happy, że będzie dziewczynka, tylko mówi, że jak się wrodzi do mamuśki, to będzie miał w domu kongo ;) ja na drugie dziecko nie mówię nie, ale jeśli mam znów przechodzić to wszystko, to bieganie po lekarzach, zastrzyki, monitoring, to odpuszczam. Teraz już nie będziemy mieli takiej spinki na dziecko, bo jedno już będziemy mieli, także będziemy wyluzowani i kto wie, może matka natura zadecyduje za nas :)

Ja chciałabym mieć jeszcze jedno dziecko. No, ale zobaczymy jak się wszystko potoczy. :)

Co do dzieci, mój chłopak chce chociaż 2 ja nieszczególnie bo wolałabym mieć spokój i chociaż troszkę skorzystać z życia, ale nie mówię absolutnie nie

niezapominajko co do kolejnych dzieci to mąż by chciał, ja to nie wiem brakuje mi trochę instynktu macierzyńskiego;) ale może się to zmieni;)
Za dużej przerwy mieć raczej nie będę bo już mi 30 stuknęła więc wiele czasu na powiększanie rodziny nie zostało...
A co do mężczyzn którzy tylko synów robią, to znajoma ma trzech synów z pierwszego małżeństwa, a ostatnio urodziła czwartego z nowym partnerem, a robili wszystko co wyczytali gdziekolwiek aby to była córka ;))

Gratuluję Synka :)

Nie zawsze tak jest, że córka ciągnie do mamy, moja mama ma lepszy kontakt z moimi braćmi niż ze mną.

caroca gratuluję kolejnego synka, ja ci też zazdroszczę strasznie chciałam synka, ale cóż mąż mówi że następny będzie synek;)

A i jeszcze musze się wyżalić, że jadłam "zdrowy" chleb pełnoziarnisty i ukruszył mi się ząb :( Teraz czeka mnie wizyta u stomatologa, a tak chciałam tego uniknąć w ciąży, bo strasznie się boje. Od dziś jem już tylko miękkie pszenne bułki.

Oj ja też nie trawie koloru różowego i moja córka napewno nie byłaby różową księżniczką :)
W tym, że córka bardziej ciągnie do mamy w życiu dorosłym to jest dużo prawdy, ale za to może nam sie trafią super synowe ;)

tak niezapominajka - bedzie wesolo jak u Rodzinki.pl :-)))

na te chwile jest fajnie, ze kolejny chlopiec, bo ja podobnie jak Aga nie trawie koloru rozowego i takiego "przesladzania" coreczek. chlopcy tez bardziej mnie rozczulaja ;-)
marzylam o coreczce z mysla o tym, jak dzieci beda dorosle. wiadomo, chlopak zawsze bardziej ciagnie do nowej rodziny, do zony, a corka jednak bardziej jest zwiazana z mama.
wiem, ze to kwestia wychowania, stosunkow jakie panuja w rodzinie i charakterow dzieci i rodzicow, ale mimo wszystko....

Caroca, wow trzeci chłopak, gratuluje :), ahh 4 facetów w domu, ciężko, ale napewno wesoło ;) Synek dobrze powiedział, że mama teraz zwariuje, ale to znaczy, że myślą o Tobie i się troszczą o Ciebie ;) Z tą zmianą dawcy to troche racji :p, czytałam ostatnio artykuł, że są mężczyźni, którzy po prostu nie potrafią robić dziewczynek ;)
Jak na początku ciąży spotkałam koleżankę, która ma 1 synka i 2 córeczki to powiedziała mi, że po swoich doświadczeniach szczerze życzy mi chłopca. Aniu właśnie ta koleżanka miała 3 cesarki i to, w dość krótkich odstępach czasowych, wszystko skończyło się bez komplikacji.
Dziewczyny a planujecie jeszcze dzieci? Ja chciałabym dwójeczke, ale zobaczymy, jak życie się potoczy.

Ja też nastawiam się na wielorazowe. Teraz mam 2 otulacze takie całkiem malutkie z wycięciem na pępek, 35 ręczników IKEA, 4 formowanki, 2 AIO, trochę tetry i flaneli po mnie samej.
Chcę dokupić jeszcze ok. 20 sztuk tetry i koniecznie 2 otulacze wełniane (1 gatki, 1 rozpinany). Będę testować, choć pampersy też kupiłam.

Hehe Caroca dobre:) Dzieciaki maja super teksty, moja 3 latka mnie codziennie rozsmiesza swoimi przemysleniami.
Jakbym sie miala decydowac na trzecie dziecko to i tak za jakies 5-6 lat wiec bedzie czas na rozwazenie;)

Aniu - corka mojej szefowej miala 3 cesarki, w tym druga z nich z blizniakami. Czwartej lekarze nie zalecaja.
Napewno u Cieie tez bedzie wszystko w porzadku!

A tak dla smiechu: moj starszy syn jak przez tel. dowiedzial sie, ze bedzie mial kolejnego brata, to powiedzial do mojej mamy:
"no to teraz mama z nami już zupelnie zwariuje.
dobrze, ze Ty nam nie umarlas, to bedziesz pomagac mamie z 3 chlopakami ;-)"

Ja sie ciesze z drugiej corci, ale chcialabym jeszcze miec kiedys synka. Tyle ze jak bede miala teraz cesarke to boje sie trzeciej. Wiec nie wiem czy sie zdecyduje.

o niee, ja koncze produkcje ;-)
ewentualnie adoptuje coreczke ;-)
siostra meza zasugerowala ew. zmiane dawcy :P

a moi faceci, mam nadzieje, ze beda mnie na rekach niedlugo nosic!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

eeeeeee nie ma sie czego wstydzic, ja mam 33 i pierwsze Dzieciątko:)

widac jestes z tych, co do 10 razy córka:) u mnie w rodzinie 3 córy znajoma tez ma dwie siostry, bedzie chłopak dla naszych kobitek, wiec trzeba sie cieszyć:)

Caroca:* to ja Cię gonię bo mam 35 lat:) piąteczka:) to może klub babć?:)