Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (4)

STYCZEŃ:
02.01.2014 kammcia, córeczka, Wejherowo
02.01.2014 Jaagnes, córeczka, Wejherowo
05.01.2014 Dzula, Córeczka
06.01.2014 bubelka, synek, Zaspa
12.01.2014 Nalla, Córeczka
13.01.2014 justi, chłopak, kliniczna
14.01.2014 aanulkaa, córka, kliniczna
17.01.2014 Karmelek, córeczka
19.01.2014 malgos.1985, córka Marika, kliniczna
19.01.2014 Antonina. chłopiec
20.01.2014 Wilczyca246, Dziewczynka, Kliniczna
27.01.2014 Aniaa, CÓRECZKA, Zaspa
31.01.2014 Martyna.89 Córeczka

LUTY:
02.02.2014 Caroca
05.02.2014 sylwia781122
07.02.2014 Małgosia85; Dziewczynka; Szpital: Zaspa
07.02.2014 madziemz; Chłopiec (Emil) na 80% :); Zaspa
10.02.2014 magda, dziewczynka,
12.02.2014 Nitka, dziewczynka
13.02.2014 zetka
18.02.2014 Kobietka
18.02.2014 babelkowa; Dziewczynka
19.02.2014 Patrycja89, Dziewczynka, Zaspa
20.02.2014 mamazosi, Córeczka, Kliniczna
21.02.2014 niezapominajka
21.02.2014 rdomi
21.02.2014 Aga M. dziewczynka, Kliniczna/Swissmed
27.02.2014 MarchewkaEwka, córeczka, Wojewódzki/Kliniczna

poprzedni wątek :
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowe-i-lutowe-2014-3-t494637,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowe i lutowe 2014 (4)

Jaagnes bujanie to sobie można wybić z głowy, bo skrzypi, i często te paski się urywają :( moja mama miała taki, bo te 20 lat temu tylko na paskach był, jednak stale się urywały mimo że to skóra była, moja znajoma też miała teraz taki i mówi że drugi raz by tego nie kupiła.
Kwestia jest tylko taka czy kupić coś za powiedzmy 2 tys np x lander kupić coś tańszego czy na zasadzie duużej inwestycji coś za ponad 3 tys ;/ z każdym rozwiązaniem coś przemawia i coś mówi nie i tu jest ten problem

Wózki to masakra, planowałam kupić taki na paskach aby można było bujać dzidziusia, ale jak mijam mamy z takimi i słyszę jak skrzypią to mi się odechciało;)))

A ja czekam na kuriera z moim gruuubaśnym materacem do łóżeczka;))) ciekawe jaki on będzie na żywo;) od tego samego sprzedawcy dokupiłam rożek, wanienkę i stelaż do baldachimu jako że łóżeczko będzie koło okna a nie chcę aby budziło małą słońce;) baldachim mam zamiar uszyć sama tak jak organizer na łóżeczko i pościel;) zobaczymy jak mi to wyjdzie;)

Wózki x landera są fajne prawie jestem do nich przekonana, jednak wydaje mi się, że wystarczą na max 1 dziecko ;/

u nas zakupy drobne ku końcowi- ciuszki pokupowane z forum i allegro, kocyki, butelki i troche ubranek od Rodziców. łóżeczko wybralismy turystyczne baby design dream, wózek xlander run ( Mąż biega, wiec trzykołowy)- te zakupy na styczeń, bo teraz jeszcze nie sa potrzebne, a wiec nie ma sesnsu, zeby zabieraly miejsce w domu.

Myśle też, że zamiast różka kupię dla małej taki otulaczek bedzie zawinięta po samą szyjkę a dzieci po urodzeniu to lubią
http://allegro.pl/sterntaler-otulacz-becik-okrycie-kucyk-paula-i3638647556.html

Wybieram dalej wózek ciężko mi się zdecydowac musze pojechac do sklepu obejrzec wtedy podejmiemy decyzje.

My mamy takie łóżeczko po straszej córze
http://www.drewex.com/asortyment_3-106,HIPPO_transparentny_bialy.html ogólnie jest ok ale mi w nim brakuje wyjmowanych szczebelków ale nie bede kupowac nowego bo szkoda pieniędzy

My dzisiaj zakupiliśmy łóżeczko :) Wybraliśmy bukowe firmy amal plus model Natalka z szufladą, kolor Wenge. Było to jedno z łóżeczek polecane przez Pana w sklepie Mama i Ja. Musimy kupić jeszcze do niego materac, jednak jeszcze się nie zdecydowalismy na konkretny. :)
Reszte wyprawki w większości już mamy. Zostały drobne rzeczy :).

Dziewczyny a jak tam Wasza wyprawka dla maluszka? Ja zaczynam poszukiwania łóżeczka i pościeli. Chciałam kupić na allegro, ale jest tam mnóstwo ofert i ciężko się na coś zdecydować. Może macie jakiś sprawdzonych użytkowników i produkty godne uwagi?

Ja też wyniki cukru po obciążeniu mam dobre, super, bardzo się cieszę :)

w sumie tez mnie to troszkę zdziwiło..dlatego muszę sprawdzić w aptece.. ;)

Justi, watpie zeby szczepionka byla wydawana bez recepty. Wkoncu to nie witaminki:)
Moj maz wylecial na kilka dni na szkolenie do Londynu i dzsiaj jedziemy z corka do rodziny. Bedzie zadowolona bo sa tam jej kuzynki i dobrze sie razem bawia:)

rozmawiałam kilka dni temu z moją pediatrą odnosnie recepty na engerix...i powiedziała mi, ze szczepionka jest bez recepty..muszę zadzwonić do apteki i potwierdzic- bo także chcę szczepić engerixem

Coś widzę że dziś lekki pustostan :P

Dziwne te dni teraz o 16 ciemno właściwie dnia nie ma wcale :(

Niezapominajka, na miałam na czczo 70 a po obciążeniu 89 więc podobnie jak Ty :)

Dla dziecka dobrze jak troche pobedzie w tej mazi w ktorej sie rodzi, bo to jego naturalna ochrona:) Wiec ja bym na sile tego nie zmywala. Moze ladnie nie wyglada ale jest dla niego zdrowe. Na Zaspie kapali dzieciaki codziennie rano, ale od razu po porodzie nie.

Odebrałam wyniki i jestem w szoku, bo po obciążeniu wyszła mi glukoza 92, miałam nadzieje, że wynik będzie w normie, ale tak niskiej sie nie spodziewałam :)

Pewnie zależy od szpitala. Dla mnie to dobrze - wykreślę ręcznik z kapturkiem z listy i będzie mniej do zabrania:) Najwyżej wytrą w pieluchę. Z drugiej strony jakoś tak mało higienicznie. Dla dziecka pewnie jednak lepiej - o jeden szok mniej:)

Z tego, co wiem mojej znajomej nie kąpali po prostu wytarli dziecko, ale kąpieli nie było. Podobno niektóre szpitale kąpią przed wyjściem do domu, czyli też nie od razu po porodzie. Moja znajoma rodziła we wrześniu.

Moja siostra rodziła parę miesięcy temu i normalnie kąpali małą. Jeśli nie kąpie się w szpitalu, to dziecko jest tam kilka dni brudne we krwi, jeśli takie się urodzi? Mała mojej siostry była bardzo brudna - tak przynajmniej to wygląda na pierwszych zdjęciach.