Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 3

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 Karo_lajna - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html

Zaczynam nowy wątek, bo poprzedni zrobił się przydługi i ciężko się przewija tyle postów w telefonie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 3

Zapraszamy do 4 czesci watku:-) wyzej link
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam , wszystkie przyszłe mamy na samym początku życzę wszystkiego dobrego w nowym roku. Mam prośbę poszukuje pełnej listy wyprawki dla dziecka i mamy na poród na zaspie czy któraś z Was posiada ? Bardzo będę wdzięczna :)

I jeszcze mam pytanie zastanawiam się jeszcze nad szpitalem wojewódzkim w Gdańsku czy któraś zdecydowała się obudowa szpital ?

Pozdrawiam

Troszkę przydługi zrobił nam się wątek, więc założyłam nowy: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=583515&c=1&k=160

Zapraszam :D

Zdrowych Wesołych Świąt dla Was i Waszych pociech.

Meldujemy się po wczorajszej wizycie, mała waży 1600g, główką w dół i narazie nigdzie się nie wybiera:)
Ja również życzę Wam udanych Świąt przeżytych w spokojnej atmosferze i dużo zdrowia dla nas i naszych maluszków:)

i ja dziewczyny zycze Wam spokoju w Swieta, duzo zdrowka i przyjemnych porodow po Nowyd Roku :)

Ja również życzę wszystkiego dobrego i żeby wszystkie dzidziusie urodziły się po Nowym Roku i blisko swoich terminów:)

Dziewczyny ja również życzę Wam zdrowych i wesołych Świąt! :) oby wszystkie dolegliwości nas w te Święta opuściły i dały nam w spokoju przeżyć ten cudowny czas ;)

Dziewczyny z okazji Świąt Bożego Narodzenia dużo zdrówka i spokoju dla Was wszystkich i Waszych rodzin oraz oby ta gwiazdka była o wiele jaśniejsza niż te minione jak również doczekania terminów porodów i oby były one jak najlżejsze.

Ja również życzę Wam spokojnych i radosnych Świąt dziewczyny :)

Dołączam się do świątecznych życzeń. Niech te nasze maleństwa poczekają do Nowego Roku. A dla mam spokoju, zdrowia i radości w święta :)

Ja również życzę wszystkim zdrowych, spokojnych i leniwych Świąt.

Juz jutro Wigilia więc chciałabym Wam życzyć wesołych, spokojnych Świąt! Oczywiście jeszcze szybkich i jak najmniej bolesnych porodów (oby dopiero w przyszłym roku), ale przede wszystkim zdrowych dzieciaczków! I dużo zdrówka dla tego, który już jest z nami czyli Wiktorka. :-)

Dorota gratuluję pierwszego maluszka w watku!
Ale to kruszynka:) Nie mogę sobie wyobrazic takiego maleństwa jak rodziłam 4kg dzieci:)

A dziękuję za pamięć, u Wiktorka coraz lepiej. Dzisiaj awansuje: z inkubatora przekładają go do łóżeczka :) Już mu nie podają żadnych antybiotyków ani kroplówek, więc teraz tylko obserwacja no i liczę że przed nowym rokiem będziemy razem w domku.
Przedwczoraj zaliczyliśmy pierwsze kangurowanie - cudowne uczucie trzymać wreszcie swoje dziecko. A i waży już 1980g także magiczne 2kg mam nadzieję, że dzisiaj będzie przekroczone.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do mnie tez przyjechała mama, wiec lezakuje (mimo, ze nie muszę) bo nie chce wyladowac teraz w szpitalu, niech juz teraz sobie poczeka do terminu :)

Co u naszego pierwszego maluszka, Wiktorka? :)

ja leżę dzielnie, ale jak patrzę jak mojemu mężowi niektóre prace domowe wychodzą to chętnie bym wstała i sama to zrobiła.
Jak to dobrze, że na Święta przyjedzie mama z prowiantem :)

I jak tam po weekendzie? Jak samopoczucie mam lezacych?
Ja to raz mam wrazenie ze zaraz urodze a jakis czas potem jednak wraca nadzieja ze urodze w terminie, takie mam wachania bo raz boli ze chodzic nie moge a za jakis czas juz wracam do siebie.
Wczoraj pozwolilam sobie troche wiecej powstawac, musialam mezowi pokazac co i jak, prawie 2 dni zajelo mu ogarnianie zakupow, choinki i domu a i tak jeszcze pare rzeczy nam zostalo. Ale najwazniejsze ze mam na kogo liczyc i wszystko za mnie zrobil biedny. Ta ciaza go bardziej wykonczy niz mnie ;)

Chyba dołączę do mam leżących. Strasznie mnie od wczoraj pachwiny bolą. Wizytę mam we wtorek i zobaczę co lekarz powie, do tego czasu postanowiłam się nie ruszać ( w sumie to i trudno mi się ruszać).

Ja polecam wszystkim podróżującym autem taki patencik, który wypożyczyłam sobie w MamaiJa (ale w Akpolu też widziałam): nazywa się toto BeSafe i jest rodzajem podkładki pod pupę z taką obejmą dla pasa dolnego, układającą go na udach tak, żeby przebiegał pod brzuchem i nie uciskał go z dołu. Korzystałam z tego będąc w ciąży już 3 lata temu ale i obecnie. Z chwilą zwrotu po ciąży oni zwracają cenę pomniejszoną chyba o 10 zł za każdy miesiąc używania.

A jeżeli chodzi o mojego malucha, to chyba właśnie postanowił przekręcić się wreszcie do pozycji na nietoperza (tj. głową w dół) i zajmuje się tym od 2 dni: czuję jak pełza mi w brzuszku i jak w nowych miejscach zaczyna mnie obkopywać :) Ale się cieszę, bo już nieco martwiłam się że jeszcze głową w górze cały czas siedzi, choć to już 32 tydzień.
Ja na rozstępy już nic nie biorę i nie robię - po poprzednich ciążach mam skórę jak akordeon - rozciąga się i zwija bez nikakich, a rozstępy zostały po pierwszej ciąży, kiedy smarowanie brzucha czymkolwiek powodowało że tak swędział, że rozdrapywałam go do krwi. Więc przestałam smarować i drapać się, ale zostały mi pamiątki :)

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...