Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 3

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - synek
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 Karo_lajna - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html

Zaczynam nowy wątek, bo poprzedni zrobił się przydługi i ciężko się przewija tyle postów w telefonie:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 3

Dopisuje się do listy :)

Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
10.01 keszczuk - córka
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
20.01 Misia - córka
24.01 Dorota - synek
24.01 Tinaa7 - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja - córka
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 Karo_lajna - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas spanie na początku było jak z bajki, potem mała zaczęła budzić się w nocy na mleko. Dopiero zaczęła przesypiac noc, gdy pozwoliliśmy jej spać w szufladzie na pościel ;) Nie lubiła tych krat w łóżeczku...
Też nie myłam córci, bo to był czas tylko dla niej i taty- masaż po kąpieli i ubieranie. Trwało to ponad pół roku.
Dziś mąż poczuł syndrom wicia gniazda i wyniósł na śmietnik stare fotele. Teraz mamy miejsce na komodę i kołyskę :)
A ja nadal leżę i już zaczyna mi brakować książek, a do biblioteki nie mam jak pójść.

Moj synek to do 7 miesiaca budzil sie srednio co 3 godz, ale sama bylam sobie winna bo jak tylko jeknal to lecialam z cyckiem:-). Teraz mam nauczke i drugi raz tego bledu nie popelnie.

Moj maz to musi pamietac ;) bo on zajmowal sie kapaniem synka. Ja nie wykapalam synka ani razu poki nie zaczal siedziec w wannie.

Ja jedynie boje sie porodu i ze nie bede wiedziala kiedy jechac do szpitala. I mam nadzieje ze dzidzia przy porodzie nie zlapie nic ode mnie i wyjde ze zdrowym dzieckiem po 3 dniach.

Moze niektorym sie to sprawdza - u mnie akurat zupelnie sie nie sprawdzilo. Jak sie urodzila starsza corka to prawie nic nie spala - zaczelam nawet zapisywac jak dlugo i kiedy spala.. I moze niektorzy nie uwierza ale przec cala dobe (24 godziny) spala jedynie 6 godzin - z czego wiekszosc w nocy. Bylam bliska depresji.. Zmienilo sie to dopiero wtedy, kiedy zaczelismy ja klasc na brzuchu - w tej pozycji spala niemal ksiazkowo. Dodam ze moim zdaniem nie miala problemu z brzuszkiem bo na rekach nie plakala :) a na brzuchun spi do dzis :)
te pierwsze tygodnie meczarni zrekompensowala nam tym, ze w zasadzie od kiedy skonczyla 11 tygodni to przesypia cale noce :)

jak kladziemy sie z mezem spac to czesto mowi ze juz nie pamieta jak sie z niemowlakiem nalezy obchodzic.. karmienie, mycie, przewijanie.. to wszystko go stresuje - ja natomiast martwie sie tylko dwiema rzeczami: ze moge miec problem z przystawieniem do piersi (choc dlugo nie zamierzam karmic) i ze nie dam rady wstawac w nocy..

Moze ja za bardzo sie przejmuje kazdym bolem, kluciem i twardnieniem. Juz sama nie wiem. Juz bym czwartek chciala co mi dr powie co i jak i bede spokojniejsza.

A myslalam ze chociaz niewielka zaleznosc jest i drugie dzieciatko moze bedzie spokojniejsze :-)

kamcia01 Ja czuję ból jak wstaję albo chodzę i to podobno normalne na tym etapie bo jakieś kości spojenia się rozchodzą no i dzidzia coraz niżej.

To ja chyba też dołączę do pakowania tej torby :)

Nie mogę tego nazwać bólem, ale czasami mam wrażenie że po prostu jest. Tak jakby spuchła. Nie wiem jak to określić.

jezeli chodzi o energicznosc dziecka nie ma nic wspolnego z jego aktywnoscia w brzuchu - moja starsza corka prawie nic sie nie ruszala a jak tylko zaczela chodzic to zaczela biegac.. jest szalona, lubi glosne i agresywne zabawy, nie potrafi usiedziec bez ruchu i bardzo szybko sie nudzi - a w brzuchu to byk aniolek.. teraz spodziewam sie drugiej corki i nie moge uwierzyc ze az tak mozna sie wiercic a brzuchu - zupelnie nie poznalam tego w pierwszej ciazy :)

ja dzis zaczelam swiateczne porzadki - powiedzialam sobie ze codziennie cos posprzatam a ze jeszcze zostaje gotowanie to juz sie zabralam za realizacje postanowienia :) z uwagi na to ze trwa weekend i maz mogl zajac sie corka - to sprzatnelam pokoje dzieci i pralnie (kazda deska w meblach, kazda zabawka i kazda butelka chemii - WYMYTE) :) zostaly tylko okna do wymycia i zaslony do wyprasowania :)

poniewaz ciagle kazdy mnie pilnuje zebym sie oszczedzala to dzis pozwolilam sobie na troche ruchu - mam nadzieje ze nie przyplace tego nieprzespana noca ale poki co nie obserwuje dodatkowych skurczy ponad te co i tak mam :) pomimo przygod w ciazy to nadal jestem zwolenniczka teorii ze im wiecej ruchu w ciazy tym latwiejszy porod - oby tylko wytrzymac do 2015 :)

No Lilith jak zaczelas sie pakowac to ja juz tez bede musiala bo nie da mi to spokoju bo mamy podobny termin :-). W przyszlym tyg wysle meza po torbe bo nawet nie mam odpowiedniej.

Dziewczyny czy czujecie czasem lekki bol w szyjce jak dzidzia sie wyciaga?

Właśnie zaczynam pakować walizkę do szpitala i przypomniało mi się, że poprzednio wzięłam sobie sól, pieprz i cukier, żeby jakoś zjeść to szpitalne jedzenie. Teraz spakuje większą ilość, bo znowu grozi mi pobyt na patologii ;)

przyznaje sie do odbycia sr w zaspianskim szpitalu. o odsylaniu do innych szpitali nie bylo mowy.
na zgage polecam siemie lniane. na czeste ataki z rana zalane ciepla woda do popicia, w celach prewencyjnych do posilku, np owsianki czy jogurtu. zaleta sposobu jest tez unikanie zaparc:) dalej jest syrop o nieciekawym smaku - gastrotuss, tu plusem jest lagodzenie wzdec.

...i ciesze sie, ze nie tylko ja mam wrazenie, ze rosnie mi w brzuchu czkajaca kozica:)

Moj synek bardzo sie wiercil i teraz jak usiedzi 5 minut to jest dobrze , ma pelno energii. Teraz mam wrazenie dzidzia rusza sie mniej a przynajmniej jakos tak jakby wolniej ;) wiec moze bedzie spokojniejsza.

Ciekawe czy ta aktywność naszych maluszków w brzuchu, będzie się wiązała z aktywnością po porodzie ;-) Mam nadzieję, że mój będzie większym śpiochem jak już się urodzi ;-)

U mnie ciagle cos, jak nie czkawka to sie' wyciaga albo twardnienia mam czasem nawet jak siedze.
A noc slabo ale tez ze wzgledu na to ze po 2 synek przyszedl i jakos nie moglam sie ulozyc co chwile sie budzilam. Ale wialo ito ostro i mnie deszcz budzil jeszcze.

Tez ki sie wydaje, ze to nie serduszko i jednak serduszko szybciej bije, ale na ekranie akurat po lewej stronie widzialam serduszko, a to pulsowanie tez mialam po lewej stronie i akurat wczoraj na wizycie bylo:) Ale przynajmniej czujemy nasze maluszki przez to pulsowanie:)

Cześć dziewczyny, jak wam się spało przy tym huraganie? U mnie była pobudka o 2 i do 7 żadnego spania :/ Zaczęły mi się delikatne kłucia i nie mogłam spokojnie zasnąć.
Mój mały ma bardzo często czkawkę, wtedy widać, jak brzuszek podskakuje ok. raz na 1 lub 2 sek. Dziś w nocy miał tak 3 razy po pół godziny. Serduszko bije dużo szybciej i delikatniej.

Kamakam też tak mam, czuję takie rytmiczne pulsowanie, zazwyczaj jak kładę się spać. Właśnie myślałam że to może być pępowian, bo nie wiem czy serduszko byłoby tak wyczuwalne.

Hej hej:)
My wczoraj byliśmy na wizycie u gin., mały waży 2110 jedynie gin mi powiedział, że jego zdaniem za mało jest wód płodowych i żebym zapisała się na dokładniejsze badania i zapisałam się na środę do dr Preisa. Koleżanka też tak miała i musiała więcej pić choć wydawało mi się że piję dużo. Oprócz tego wszystko ok jedynie czasami mam skurcze na dole krótkie, ale bolące. A i z lewej strony brzuszka w sumie codziennie co jakiś czas czuję jakby tętno może to czkawka maluszka, koleżanka mówi, że może tętno pępowiny, a lekarz mówi, że może serce, ale teraz jak myślę to serce szybciej bije niż to co ja czuje:)
Miłego dnia:)

Macie rację muszę spróbować z migdałami, co prawda kiedyś mi nie pomagały ale może teraz mój organizm pozytywniej zareaguje, co do mleka to właśnie mam mieszane uczucia, bo raz słyszę, że pomaga a innym razem, że może wzmagać zgagę... ostatnio łapała mnie zgaga już po śniadaniu - po płatkach owsianych na mleku z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny, więc może mleko jednak nie dla mnie :/

No to mnie uspokoiłyście ;) nie wiem co te dzieciaczki robią w tych brzuszkach. Z tego co widzę przez okno u mnie nie wieje, albo wieje słabo, w każdym razie w mieszkaniu wiatru nie słychać.

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Mamusie-wanna czy prysznic? (35 odpowiedzi)

Chciałabym wiedzieć jak to wygląda w praktyce gdy są małe dzieci. Bardzo chciałabym mieć prysznic...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...