Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

Rozpakowane:

-Grudzień-

Dorota - Wiktor 09.12 (24.01) - Szpital Wojewódzki CC (1900g, 48cm)

W dwupaku:

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
10.01 keszczuk - córka
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
20.01 Misia - córka
24.01 Tinaa7 - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
23/31.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
14.02 Karolajna_3m - córka
14.02 paragrafka - syn
15.02 deklinacja - córka
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-3-t576047,1,16.html#npu1

Ho, ho, ho nowy wątek pod choinkę ;)
Jeszcze troszkę i ruszymy z rozpakowywaniem się.

Zmieniłam troszkę moje terminy, o jeszcze bardziej mi się rozjechały.
Wymyśliłam sobie, że jeśli uda mi się wrócić ze świąt w dwupaku, to pojedziemy rodzić do Kamienia Pomorskiego. Dużo dobrych opinii i nie trzeba pływać promem.
Jak się czujecie w święta? Macie trochę spokoju?
Ja im dłużej leże, tym więcej muszę leżeć, bo ciągle gdzieś boli, ciągnie i napina się ten nieposłuszny brzuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

Debra.m powodzenia:) Juz niedlugo, a moze juz masz coreczke przy sobie:)

Debra to zaraz będziesz miała córcię przy sobie. Powodzenia

Ja synka urodziłam przez cc i nie jest źle także o tym nie myśl. Zapewne trochę trudniej wstać i ogarnąć wszystko w pierwszy dzień po porodzie, ale te mity, że niby pokarmu nie ma i inne to ściema.

A ja sobie leżę pod kroplówką i czekam na cesarkę. Młoda się nie odwróciła a wody już poszły całe więc już się nie ustawi jak trzeba. Skurcze na ful skalę, ale spodziewałam się hardkoru, a tu lus . Za to porodów w weju dziś jeden za drugim. Tylko mi źle z tym że nie dane mi będzie urodzić normalnie.

o rety lekka panika mnie dopada mimo, że to będzie mój drugi poród :)
Oddałam dziś synka do przedszkola i grzecznie leżę żeby tylko doczekać tego stycznia. Zobaczymy jakie nowości przyniesie dzisiejszy dzień bo mam umówione usg. Mam nadzieję, że malutka trochę przez święta w końcu przytyła bo jadłam wszystko grzecznie z zaleceniami.
Miłego dnia.

debra.m czekamy na wieści i trzymamy kciuki! A może już po? ;-)
Wczoraj urodziła moja koleżanka-idealnie z terminem z OM ;-) coś się dzieje :-)

debra powodzonka i daj znać jak będziesz dokładniej wiedziała co i jak.
A ja po wizycie u diabetologa i nawet z wyników zadowolona więc nie jest źle ale leżeć dalej będę, żeby i mi wody nie zaczęły odchodzić bo termin mam miesiąc później niż debra. Skurcze są pomimo nospy ale rzadsze niż ostatnio więc pewnie leżakowanie mi służy-oby.

debra.m powodzenia - szybkiego i lekkiego porodu :))

Debra -powodzenia:)

No to czekamy na dobre wieści. Trzymaj się.

A mi od półtorej godziny odchodzą wody. Jadę zatem na IP zobaczyć co tam słychać :) trzymajcie się dziewczyny mocniej niż ja :)

A ja pozdrawiam poświątecznie z niedalekiej Litwy, gdzie wybrałam się poleniuchować i nabrać sił przed czekającymi mnie wyzwaniami :) Całą młodzież zostawiłam w domu, niech się sama rządzi, a tu oddaję się opiece męża i drobnym przyjemnościom na jakie brzemienna może sobie w tym stanie pozwolić. Cieszę się że wszystkie spokojnie przetrwałyśmy Święta:) a jak czytam wcześniejsze wpisy, to trochę czuję atmosferę odliczania, jak w ostatnie minuty sylwestrowej nocy :) Biorąc pod uwagę że Sylwester tuż tuż, to chyba jest to jak najbardziej na miejscu. Więc choć tym razem nie przetańczymy pewnie całej nocy, to i tak życzę wszystkim udanego wejścia w nowy 2015 rok, a przede wszystkim rozwiązań zgodnych z naszymi oczekiwaniami, bez niespodzianek i lekkich jak piórko :)

Wyprawka od Rmf dla dzieci urodzonych 15.01 - może komuś się uda:

http://www.rmf.fm/f/wyprawka.html

No to super, same dobre wieści :-) dzielny chłopak z tego Wiktorka.
Pozdrawiam!

Wiktorek bardzo dobrze, dziękuję. Ostatnio jego lekarz dała nam nadzieję, że być może o ile wyniki krwi będą dobre to będzie z nami na sylwestra i tak nie mogę się doczekać, mam taką wielką nadzieję, że wreszcie będziemy razem w domku. Jeszcze pare dni do sylwestra, nie pozostaje nic jak czekanie. Mały spisuje się super, ładnie je, nie płacze. Pielęgniarki mówiły, że mam bardzo grzeczne dziecko i jak tak mu zostanie to, że dobrze będę miała w domu.

Witam i ja po świętach :) dziś idziemy na wesele mojego brata troche żałuję ze nie będę mogła się już tak pobawić jakbym chciała obym tylko dobrze sie czuła i nie dostała żadnych skurczy.po Wigilii wieczorem złapały mnie silne skurcze i trzymały 2 godziny i znowu stres.

Witamy się i my. Właśnie wróciliśmy z długiego, mroźnego spaceru, uśpiłam chłopaków i podjadam świąteczne ciasta:)
Mi jeszcze zostało 1,5 m-ca, ciekawa jestem czy tym razem też przenoszę, w sumie już nie mam takiego ciśnienia, ale pewnie im bliżej terminu tym bardziej będę chciała urodzić.
Jeszcze sporo rzeczy do szpitala muszę zamówić.

Widzę, że jeszcze mamy dużo cierpliwości do leżenia i czekania na nasze maleństwa.
Dzisiaj kończę 35 tc, jeszcze tylko 7 dni i mogę wracać do aktywnego życia.
Jeszcze tylko potrzebujemy nowego materaca do łóżeczka i klina, żeby mieć komplet rzeczy dla maluszka.

U nas Święta bardzo spokojne, im bliżej terminu tym większa cisza... Wczoraj minął termin z OM. Wcześniej miałam jakieś skurcze a teraz żadnego... W poniedzialek ktg, zobaczymy co powiedzą. Już teraz chciałbym żeby doczekał się 2015.

Ja właśnie kończę 38 tydzień i wczoraj miałam takie skurcze, że myślałam że trzeba będzie jechać, ale się mała zlitowała no i oby do 2015 :) i nie w Sylwestra bo będę musiała wzywać karetkę bo mąż w domu z synkiem będzie musiał zostać.
A karetka to wiezie gdzie jest najbliżej a nie gdzie ja będę chciała nie?

Inne tematy z forum

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

dom czy mieszkanie??? (429 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...