Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

Rozpakowane:

-Grudzień-

Dorota - Wiktor 09.12 (24.01) - Szpital Wojewódzki CC (1900g, 48cm)

W dwupaku:

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
10.01 keszczuk - córka
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
20.01 Misia - córka
24.01 Tinaa7 - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
23/31.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
14.02 Karolajna_3m - córka
14.02 paragrafka - syn
15.02 deklinacja - córka
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-3-t576047,1,16.html#npu1

Ho, ho, ho nowy wątek pod choinkę ;)
Jeszcze troszkę i ruszymy z rozpakowywaniem się.

Zmieniłam troszkę moje terminy, o jeszcze bardziej mi się rozjechały.
Wymyśliłam sobie, że jeśli uda mi się wrócić ze świąt w dwupaku, to pojedziemy rodzić do Kamienia Pomorskiego. Dużo dobrych opinii i nie trzeba pływać promem.
Jak się czujecie w święta? Macie trochę spokoju?
Ja im dłużej leże, tym więcej muszę leżeć, bo ciągle gdzieś boli, ciągnie i napina się ten nieposłuszny brzuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

Praca- ja mam 173cm wzrostu i wazyłam przed ciażą 64kg. Mój M ma 196cm i jest duzy chłop. Synów rodziłam w terminie po 4050g i 60cm.

Moze faktycznie dziecko będzie duze, rózne są przypadki.Moja koleżanka jest malutka, drobniutka a dzieci po 5kg rodziła (CC) więc nie ma reguły.
W każdym razie się dowiesz jutro u doktorka:) Powodzenia. Daj znac wieczorem po wizycie jak tam

Dziewczyny, czy miałyście do czynienia z sączącymi się wodami? Od wczoraj jest mi jakoś zbyt wilgotno i trochę mnie to martwi.

Na opuchliznę polecam pokrzywę, jest bezpieczna w ciąży, sprawia, że ta woda spływa z organizmu. Ma jeszcze sporo żelaza.

Vika tez jestem zdziwiona ze tak dużo, ale 3 tyg wczesniej dokładnie 19 grudnia na usg miała 2200, a 9 stycznia po 3 tyg miała juz 3200... a jeszcze 28 listopada 1300...Pierwsza córke 6 lat temu urodziłam 4300 ważyła... przy czym ja mam 170 cm wzrostu i ważyłam przed ciążą niecałe 60 kg...ale Narzeczony wysoki takze moze o to chodzi...no i witaminy całą ciąże jadłam, a różnie mówią ze od witamin tez moze byc duże dzieciątko... no nic, zobaczymy jutro na usg u doktora. Dzieki za informacje:)
A noc dzisiaj znowu nieprzespana, 2 godz mi sie udało nic wiecej..

@Emka, owszem, mam do dloni przylaczone 10 coraz grubszych serdelkow:) zreszta puchna mi nie tylko palce, ale tez lydki, stopy i przedramiona.
dodatkowo dlonie mnie od opuchlizny bola codzien rano.

Czesc dziewczyny!Dołączam do was,mam termin na 18 luty,będę rodzić w Wejherowie ,to moja druga córcia będzie :-) mam stres wielki,pierwszą miałam cesarke

Keszczuk gratulacje, no to będą dwie Hanule na forum :) Moja na razie grzecznie siedzi, podobno jest umówiona z tatą na 15.01, bo się czają na wyprawkę z rmfu ;) Powiedzcie dziewczyny, czy Wam też tak puchną palce? Ja to normalnie mam dłonie jak bochny chleba, paluchów nie mogę zgiąć :D

Praca- ja ide rano takze się nie spotkamy :)
Tak ja rodziłam na Zaspie ale i tak Doktor się nie pojawił ani na chwilkę. Nie trafiłam na jego dyzur nigdy.
USG ma niestety bardzo słabe, ale to co trzeba to widać:)
Lekarz ok, wprawiony, ma wiedzę praktyczną i teoretyczną:) Mozesz spokojnie zadawc pytanie to on odpowie. Jest luzakiem :)
U mnie w 31 tyg córka wazyła ok 1900g, tydzien pozniej u innego lekarza-4d wazyła 2100g. Takze usg doktora miarodajne.
Nawet jak masz duze dziecko, powiedz mu o swoich obawach. Szczerze to wątpie żeby aż tyle wazyło twoje dziecko. Moze chodziło im o 2200 ?:)

Vika ide do dr Branickiego na 20.30, chociaz na stronie jest napisane ze przyjmuje do 20 ale jak dzwoniłam to powiedziałam ze bardzo mi zalezy jak najszybciej no i na 20.30. Mi poleciła Go znajoma której tez prowadził 3 ciąże, żałuje ze wczesniej nie poszłam do Niego bo to juz 35 tydz, ale całą ciąże myślałam ze bede rodzic w Swissmedzie (miałam baardzo ciężki pierwszy poród, stad wybór Swiss) ale zamkneli oddział. Czyli rodziłas na Zaspie Swoje Maluszki? Jak ogólne wrażenie lekarza? Jak masz tez późną godz wizyty to moze jeszcze sie spotkamy heh:) A jeszcze mam pytanie jedno odnośnie aparatu usg u Doktora.. bo przez całą ciąże miałam usg tylko na aparacie w Swissie na jaśkowej i Moja Mała waży 3200 a wg OM jestem w 33 tg stąd wyliczyli mi drugi termin wg usg na 16 lutego, wychodzi wtedy ze 35 tg ale to i tak Dzidzia duża bez względu na którys z tych terminów i myśle ze moze aparat mieli jakis dziwny czy cos...a jak u CIebie z pomiarów USG u dr? Pozdrawiam i życze Miłego wieczorku i PRZESPANEJ NOCY Wszystkim Mamom:)

Keszczuk gratulacje! Piękne imię dla coreczki:-)

Ja podkłady na toaletę kupowalam w najbliższej aptece.

Tantum miałam poprzednio w szpitalu i po każdej wizycie w toalecie go uzywalam. Dolewalam letniej wody z kranu

Ja również biorę Tantum Rosa do szpitala. W pierwszej ciąży sprawdził się u mnie i teraz również o nim nie zapomniałam. Ja zawsze w łazience z ciepłą wodą rozrabiałam a nie tam z przegotowaną.

Hmmm nakładki też gdzieś mam bo mi po pierwszej ciąży zostały-trzeba poszukać. Już mam torbę spakowaną poza talerzem, szklanką i sztućcami oraz szlafrokiem bo w nim chodzę też po domu.

To musze poszukac nakladek bo mi zostaly po pierwszym porodzie jeszcze.
A tantum rosa ja biore do szpitala i tez mialam w butelce. Podmywalam sie przy kazdej wizycie w toalecie.

Koniecznie nakładki na sedes bo toalety są w bardzo różnym stanie a po porodzie nie ma opcji nie siadać na sedes.

Keszczuk gratulacje :))))
tez myslalam o nakladkach na sedes, moze kupie w takim razie.
ja spakowalam tantum rose i tez myslalam ze zrobie w malej butelce po wodzie mineralnej tylko ze tam jest napisane zeby zrobic to z woda przegotowana.

~Praca- na którą idziesz do Branickiego? Ja chodzę do niego, prowadzi już moją 3 ciążę. Tez będe w czwartek na wizycie.
Lekarza polecam, dba o pacjentkę itp ale wizyty co 2 tyg i koszt 150zł.

Czesc dziewczyny.
Keszczuk gratulacje!!!
__
Nakładki na sedes kupiłam w rossmanie na dziale z kosmetykami dla kobiet w ciaży.
__
CzyTantum rosa bierzecie do szpitala? Z tego co pamietam to chyba wlewałam do butelki po wodzie mineralnej małej takiej z dziubkiem i się podmywałam tym, ale nie pamietam czy robiłam to w domu czy w szpitalu.... :) Ech ta pamiec ciążowa.

Lisiczka a do kogo chodzisz?

Ja dzis nawet poprasowalam, bylam w przychodni,wstawilam pralke takze coraz wiecej sie ruszam, ale za to po poludniu mam bole brzucha i delikatne skurcze. Do synka ktos musi jednak przyjezdzac bo nie dam rady sama jeszcze poki co. Dzis z kolei z jablka zrobil sobie pilke :\ i ogolnie broi przy mojej babci troche.

Keszczuk gratulacje.

Ja to dziś mam urwanie głowy z tym moim starszym synkiem bo strasznie złośliwy się zrobił...a ja nerwowa cały czas i ten młodszy jeszcze nie wykluty chyba to czuje bo tak to jeszcze nigdy się nie wiercił, nie prężył i nie kopał...aż mnie cały brzuch już boli. Teraz zjadłam 3 trufle i brzuch mi skacze od czkawki małego :D.

Gratulacje dla kolejnej mamusi :)

My po wizycie, na której jak zwykle tylko krótkie usg i zero jakiegokolwiek badania :/ chyba tylko ja mam takiego pecha żeby trafić na takiego lekarza :P
Ale na poprawę humoru przyszedł dzisiaj zestaw pościeli dla małego i już pokoik jest gotowy :D

Gratuluję keszczuk, teraz będzie tylko dużo radości :)

Ja zasypiam już na sam widok poduszki, ale kiedy córcia przychodzi do naszego łóżka i zaczyna się kręcić, to idę do jej łóżeczka i dalej śpię, chociaż nogi mi wystają ;)

z Zaspy znam jedynie dr P.Zabula - konkretny i miły lekarz

Inne tematy z forum

gdzie ksero na chełmie lub ujeścisku? (7 odpowiedzi)

Mieszkam tu od niedawna a pilnie potrzebuję skserować dokumenty medyczne,znacie jakiś punkt ksero...

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

jakie kwiaty na balkon/ganek? (7 odpowiedzi)

Mam ogromny problem z dopasowaniem kwiatow w donice na balkon i ganek domu, poniewaz oba sa od...