Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

Rozpakowane:

-Grudzień-

Dorota - Wiktor 09.12 (24.01) - Szpital Wojewódzki CC (1900g, 48cm)

W dwupaku:

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
10.01 keszczuk - córka
13.01 Imatra - córka
13.01 dagi87 - córka
15-22.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 debra.m - córka
20.01 Misia - córka
24.01 Tinaa7 - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
23/31.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
14.02 Karolajna_3m - córka
14.02 paragrafka - syn
15.02 deklinacja - córka
16.02 olala82 - córka
16.02 ja_sama - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek

-Marzec-

05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-3-t576047,1,16.html#npu1

Ho, ho, ho nowy wątek pod choinkę ;)
Jeszcze troszkę i ruszymy z rozpakowywaniem się.

Zmieniłam troszkę moje terminy, o jeszcze bardziej mi się rozjechały.
Wymyśliłam sobie, że jeśli uda mi się wrócić ze świąt w dwupaku, to pojedziemy rodzić do Kamienia Pomorskiego. Dużo dobrych opinii i nie trzeba pływać promem.
Jak się czujecie w święta? Macie trochę spokoju?
Ja im dłużej leże, tym więcej muszę leżeć, bo ciągle gdzieś boli, ciągnie i napina się ten nieposłuszny brzuch.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 4

A co do nosków to pamiętam ze położna na szkole rodzenia szczerze odradzała gruszki,polecając fride. Ja mam fride dla starszaka- świetnie się sprawdza, wszystko można rozłożyć i umyć. Za to pomyłka dla mnie są te aspiratory podłączane do odkurzacza- nie wyobrazam sobie ,np w nocy,wyciągać odkurzacz i tachac go do lozeczka...

ja zapakowalam sie do jednej wielkiej torby ale powoli sie nie mieszcze a jeszcze brakuje mi kosmetyczki i szlafroka ehhh jakby co to przepakuje sie do dwoch mniejszych.
co do smoczka ja nie biore i nie zamierzam uzywac tak jak w przypadku Zosi, udalo sie i byla bezsmoczkowa.
dzis wrocilam wspomnieniami na forum do watkow z 2009 kiedy bylam w pierwszej ciazy i jak tak sobie poczytalam to bylam bardziej wyluzowana i nie panikowalam jak teraz.

Slythia powodzenia :)

MamaDawidka podziwiam Cie, ja od swiat caly czas mialam opieke i wlasciwie caly czas lezalam, dzis jest pierwszy dzien jak postanowilam poradzic sobie sama i jest tragedia. Nawet do toalety ciezki mi dojsc po calym dniu a i tak godzinke spalam z synkiem i bawilam sie z nim na wpol lezaco. Jutro juz moja babcia bedzie bo nie dam sobie rady. Teraz leze i nie wstaje bo brzuch mnie pobolewa.
A synek chyba zaczyna miec okres buntu ogolnie jest bardzo grzeczny, czasem cos mu odbije i w ogole sie nie slucha jakbym do sciany gadala. Ostatnio w piatek tak nakrzyczalam na niego i chwycilam za reke bo walil reka w bombki ze az sie poplakal a ja razem z nim bo od razu mialam wyrzuty sumienia. Przez ta ciaze to zaczelam krzyczec na niego bo nie potrafie i nie mam mozliwosci inaczej a potem rycze jak glupia a on potrafi sie smiac z tego ze glos podnosze. Po porodzie przynajmniej bede mogla mu wszystko spokojnie wytlumaczyc bo teraz to nawet kucnac nie moge a takie gadanie na odleglosc albo nad nim to nie przynosi efektu. Wlasciwie wszystko zaczelo sie jak zaleglam na kanapie i nie poswiecalam mu juz100% czasu wiec siebie za wszystko obwiniam. Chce to zmienic po porodzie i mam nadzieje ze mi sie uda i juz samopas synek biegac nie bedzie ,bede chciala go we wszystko zaangazowac i licze na to ze tak jak wczesniej potem tez chetnie bedzie wszystko robil ze mna a kazda wolna minute bedziemy intensywnie spedzac razem.

Lilith polecam jednorazowe podkłady na toaletę i tantum rosa :-)

A smoczek to chyba jeszcze nie... Każdy płacz niemowlaka zatyka się cycem:-)

Slythia trzymaj się! A Keszczuk to chyba rzeczywiście juz po:-)

przyszła mama pisz w takim razie na agacias@interia.pl

To coś o mnie - niskie ciśnienie i szaleńczo wysokie tętno. Ciężka sprawa...

Co do torby, pakujecie smoczek?

Już jakiś czas się czaję z pytaniem o aspirator do noska, co sądzicie? może jesteście bardziej za tradycyjną gruszką?

Luelle, biedna jesteś z tym ciśnieniem. Najgorzej to chyba mieć niskie ciśnienie i szalone tętno.

Wyniki odebrane, GBS, WR negatywny i morfo w normach. Można jechać na porodówkę:) Tylko małemu dobrze się zrobiło w brzuszku. Jest teraz tak ułożony, że brzuszek mi się miarowo unosi, jakby w rytmie oddychania...
Ciągle coś dokładam do walizki- a to talerz, ładowarka, jeszcze muszę zanieść miękki papier. Macie jeszcze jakieś propozycje, bo zostało mi trochę miejsca?

Slythia powodzonka-już niedługo będziesz miała z głowy i dzidzia będzie przy Tobie.

Kamcia wiem co czujesz bo ja cały czas jestem zdana sama na siebie bo mąż w pracy i mama też więc muszę uporać się z humorami młodego a do tego z samą sobą, moimi hormonami i moim samopoczuciem. Ciężko jest i padam na twarz. A Twój synek też ma teraz okres buntu? Bo mój to przechodzi samego siebie a ja przez hormony jestem jak tykająca bomba.

U mnie skurcze też są bardzo często i brzuch twardy ale jeszcze mam ponad miesiąc więc muszę poczekać.

Keszczuk cos cicho siedzi;)moze ona juz?:)
U mnie o dziwo twardniec brzucha nie ma,ale ja dostalam od lekarza lek rozluzniajacy na noc. A jak boli za dnia to racze sie nospa z mg i sie klade.
I coraz czesciej leze ze wzgledu na cisnienie i tetno... Istne szalenstwo.raz 115/70drugi raz 150/100. Tetno raz 80raz 120.na zmiane chce mi sie spac i mam zadyszke przy siedzeniu. A i drugie omdlenie mam za soba. Lekarz kaze mi zrobic jony we krwi:sod potas chlorki i zelazo.
Slabo...

Slythia- trzymam kciuki, żeby udało się przy pierwszej próbie:)
W którym jesteś szpitalu?

Slythia ... 3mam kciuki!!! Powodzenia (-:

Żadne domowe sposoby nie zadziałały, wiec jestem w szpitalu na ktg i juz zostane. Mają wywoływać dziś/jutro, więc niedługo będę miała wszystko za sobą... ;)

Deklinacja, odrzuca mi Twój adres mailowy.

Przyszła mama pisz na agaciasek@o2.pl . ja tez leżąca ale może jakoś damy rade :-)

Mami w Gdańsku najlepiej jedź na Zaspe-tam na pewno Cie przyjmą tylko musisz swoje odczekać. Na Klinicznej nie ma ktg na IP.

Deklinacja, bardzo chętnie odkupię tę podjęzykową. Czy wysyłka wchodzi w grę? Ja niestety leżąca jestem i odebrać nie dam rady.

Mami można, podobno nawet żadne skierowanie nie jest potrzebne. Mi lekarz powiedział, że wystarczy, że pójdę i powiem, że wydaje mi się, że dzieciątko mniej się rusza lub, że czuje jakieś bule i nie jestem pewna czy to skurcze. Tak mam gadać jakby nie chcieli wykonać tego ktg, ale podobno problemów nie powinni robić

Witam
Właśnie takie skurcze przepowiadające miałam dwa tygodnie temu i byłam już pewna, że zaraz urodzę tym bardziej, że straszono mnie, że mogę ciąży nie donosić, a teraz cisza lepiej sypiam w nocy mniejsze mam parcie na pęcherz, lepiej mi się oddycha dokucza mi tylko opuchlizna
Już chciałabym mieć ten poród za sobą

Dziewczyny mam pytanko jestem 6 dni po terminie lekarza mam w invicie gdzie trzeba płacić za każde ktg, moze któraś z Was sie orientuje czy po terminie można chodzic na ktg na izbę przyjęć do szpitala?

Hej mamusie!
Faktycznie coś cicho u nas...chyba każda w napięciu oczekuje (-;
U nas zaczął się 40tydzień dzisiaj i nadal nic. Poziom zgagi osiągnąl swój szczyt (w życiu nie myślałam, że można tak się męczyć), wstawanie na siusianie w nocy również (w ciągu dnia to jakoś nie przeszkadza)...no i nic się nie dzieje...żadne "przyspieszacze" nie pomagają, mała się zadomowiła chyba na dobre. Tylko mam gorącą linię tel. wszysycy się dopytują czy już i jak się czuję.
Jutro z rana ktg i wizyta u lekarza...ciekawe czy będą widoczne jakieś konkretne skurcze, bo jak na razie to coś tam ciągnie, coś się napina, ale niezbyt dokuczliwie.
Miłego dnia wszystkim!

Inne tematy z forum

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...