Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 5

-Grudzień-
Dorota - Wiktor 09.12 (24.01) - Szpital Wojewódzki CC (1900g, 48cm)
debra.m - Magda 29.12 (20.01) - Wejherowo CC (2350g, 50cm)

-Styczeń-
imatra- Zuzia 04.01 (13.01) Wejherowo (3360g, 56cm)
Do_rota - 08.01 (16.01) Swissmed CC (3430g)
Keszczuk - Hania 09.01 (10.01) Kliniczna CC (3200g)
Slythia - synek 13.01 (02.01) CC (3470g, 52cm)
Tinaa7 - synek 16.01 (24.01) Redłowo SN (3000g, 54cm)

W dwupaku:

-Styczeń-
10.01 Kiki - synek
13.01 dagi87 - córka
15/19.01 Małgosia - córka
16.01 Do_rota - synek
17.01 Emka - córka
4/17.01 megiii - synek
18.01 lisiczka_ - synek
19.01 kastinka - synek
20.01 Misia - córka
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01 - córka
27.01 Kamakam - synek
23/31.01 Lilith. - synek

-Luty-
03.02 Velcia
07.02 goya181 - synek
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
14.02 Karolajna_3m - córka
14.02 paragrafka - syn
15.02 deklinacja - córka
15.02 ktosnaprzyczepkę -córka
16.02 olala82 - córka
16/28.02 praca201497 - córka
16.02 ja_sama - córka
18.02 anetka3010 - córka
20.02 kasha
21.02 luelle - synek
21.02 MamaDawidka - synek
05.03 Vika - córka

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-t545263,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-2-t564969,1,131.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-3-t576047,1,16.html#npu1
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-styczniowo-lutowe-2015-cz-4-t583515,1,16.html

Jak samopoczucie w niedzielę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015 cz. 5

wlasnie dziewczyny przeczytalam w watku gdzie rodzic w 2015 ze jedna dziewczyna mimo wytatuowanych plecow dostala znieczulenie na Klinicznej

To też dołączam się do pytania, bo sama mam tatuaż, a różnie może być przy porodzie. Choć nie sądzę, aby to była przeszkoda...

Wtedy ponoc w narkozie, ale nie wiem ile w tym prawdy własnie...

Praca, a jeśliby to była przeszkoda, to co wtedy? CC bez znieczulenia?

Mam pytanie do Mam rozpakowanych lub tych co orientuja sie w tym temacie... bo na necie jest tyle opinii co artykułów...Czy tatuaz na lędźwiach jest przeszkoda do znieczulenia przy cesarce??

Keszczuk ja już po tygodniu werandowałam synka a urodził się w lutym i była podobna pogoda. Ważne żeby nie wiało i wydaje mi się że już spokojnie możesz, chociaż przy oknie na początek.

MamaDawidka mój synek ostatnio okropnie śpi. Przychodzi do nas 12-1 z płaczem bo musi wszystkie zabawki z półki wziąć ze sobą, masakra. Dziś wyjątkowo o 4 przyszedł. Ogólnie śpi całą noc tylko wtedy jak śpi z kimś ;/. Nie wiem co to będzie jak córcia się urodzi to już w ogóle chyba spać nie będziemy.

Lilith to nieźle jak na kolor pomalowałaś, tego już bym nie dała rady. Przejechałam tylko odżywką i tak nierówno;P

A no i pytanko do mam, które mają już pociechy w wieku do 2 lat. Czy Wasze dzieci też są ostatnio jakieś złośliwe? I czy przesypiają Wam całe noce czy nadal się budzą? Mój synek to chyba nigdy nie prześpi całej nocy...chodzę jak zombie ostatnio.

Kamcia ja mam dezodorant w sztyfcie. Taki w sprayu to faktycznie za intensywny zapach a w kulce nie lubię a tu chodzi o to , żeby dać nam po prysznicu trochę więcej komfortu a nie zapachu :-).

Dziś Dzień Babci...ja muszę leżeć bo nawet jak chodzę to mam skurcze ale chyba z tym moim synkiem wybiorę się do teściów bo coś mi się wydaje, że oczekują dziś wizyty wnuczka. Będę musiała wziąć sporo nospy no ale jak nie odwiedzić babci w jej dniu. A Wy co myślicie? Zaryzykowałybyście? Mi z OM wychodzi, że równo za miesiąc powinnam urodzić czyli tak jakby dziś zaczął mi się 36 tydzień. Niby już bezpiecznie dla dziecka ale nadal wcześniak jeszcze przez 2 tygodnie.

Lilith malowanie stóp na stojąco, ołł dżizas, Ty jak studentka AWFu zginasz się w niewyjaśnionych miejscach ;)

Ja z pytaniem do rozpakowanych mamusiek. Czy może już rozpoczęłyście "werandowanie" . Hania ma 12 dni i na dworze była tylko jak wracałyśmy ze szpitala.

Kamcia - zainspirowałam się i też sobie zrobiłam stopy. Malowanie na stojąco, bo jakoś inaczej się nie dało. Oby tylko nie kazali mi zmywać w szpitalu.

Tak czytam o ważeniu maluszków i nie wiem, co myśleć. Na wizycie w poniedziałek doktorek chciał zauważyć małego, ale się nie dało. Wszystkie wymiary wykraczały poza zasięg głowicy. A sprzęt do badania był super 3/4D. Ciekawe, jak duży okaże się synek....

Emka, mój młody też się jeszcze nie spieszy na świat... Powoli zaczynam świrować, a to dopiero 2. dzień po terminie.

Również gratuluję nowym mamom :)

Ja mam w kulce, bo tak jak pisze Kamcia, lekarz mówił, że maluch rozpoznaje nas głównie po dotyku i zapachu naszego ciała. Dlatego nie stosuje narazie desodorantow ani perfumow.

Lisiczka gratulacje, mój synek miał prawie identyczne wymiary (3860g i 60cm).

Ja dzisiaj po wizycie, kolejna mam dzień po terminie, ale pewnie przenoszę. Mała waży 2600g, wydaje mi się, że to mało jak na 37tc, ale lekarz twierdzi, że w normie.
Ja już mam wszystko poprane do szpitala tylko jakoś nie mogę się zabrać za pakowanie toreb, obym się nie przeliczyła.
Ja też z tych co będą oblegać Wejherowo.
Powodzenia dziewczyny.

Ja pytam bo dezodorant to zawsze intensywniej pachnie a pamietam z pierwszej ciazy ze czytalam gdzies albo ktos mi mowil ze dziecko nie lubi zapachow takich i najlepiej sie nie psikac niczym zeby dziecko czulo tylko zapach matki i jest wtedy spokojniejsze.
Tak czy siak teraz uzywam kulki nie dezodorant ale jestem ciekawa Waszego zdania, co o tym myslicie? Ja nie uzywalam typowych perfum poki nie skonczylam karmic synka, zawsze tylko antyperspirant wlasnie w kulce bo wczesniej rozne.

Kamcia ja też mam antyperspirant w kulce :)

Wow Lisiczka kawał chłopa wyhodowałaś, daj znać jak sam poród takiego olbrzyma i jak na Klinicznej, bo też chciałam tam rodzić.
Gratuluję wszystkim nowym mamuśkom!
Ja na ostatnim usg miałam swój pierwszy termin, czyli dziś 20.01, ale na razie nic się nie zapowiada. Mała siedzi twardo. Lekarz mówił, że jest duża i pewnie z tydzień szybciej przywitamy ją na świecie a okazuje się że od jutra przenoszę:/ Chcę ją już mieć przy sobie, ale jakiś uparciuszek chyba po mamie ;)

A tak z innej beczki :p bo ja mam antyperspirant w kulce, myslicie ze dezodorant lepszy? Bo widze ze wszystkie macie

Luelle no sama sama ;) wiadomo to nie to co zawsze bo tez sie nagimnastykowalam ale jakos poszlo, chociaz lekko nie bylo. Ale ja mam dlugie rece, czesto przez to ciuchow kiedys nie moglam kupic ;p z reszta do tej pory zdarza sie ze czegos nie kupuje bo nienawidze miec rekawow na styk.
Wybieralam sie w tej ciazy na manicure i pedicure ale jakos mi nie wyszlo bo juz od poczatku grudnia wlasciwie zaleglam i dopiero od tygodnia sie ruszam.

Kosmetyki dla mnie to szampon i odżywka do włosów, szczoteczka i pasta do zębów, żel pod prysznic, tantum rosa, dezodorant.

Kosmetyki dla dziecka to tylko mokre chusteczki. Jak rodziłam w Redłowie pierwszego syna w kwietniu 2013 to miałam dla dziecka kremy ale piguły zarówno natłuszczały swoimi specyfikami wszystkie dzieci jak i dawały ten krem samorobny w razie odparzeń więc z kosmetyków tylko i wyłącznie chusteczki były potrzebne.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...