Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Czy są tu już jakieś mamy, które mają termin na przyszły rok?
U mnie termin na przełomie stycznia i lutego, jestem po przedwcześnie zakończonej ciąży, wiec ogromna u nas radość i niepokój jednocześnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015

no tak ale na usg nawet my o widzieliśmy a bez amnipunkcji czego więcej możemy się dowiedzieć? czekać do 20 tyg bo może się wchłonie? zawsze mówiłam, oby w życiu nie przyszło mi podejmować takich decyzji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

amiopunkcja jest juz dosc drastyczna. czasem sie niestety okazuje ze dziecko było zdrowe. rzeczywiscie niektore wady potrafia zniknąć. moze warto skonsultowac sie jeszcze z innym lekarzem?. podobno dr Preiss jest bardzo dobry jesli chodzi o diagnostyke.

Ja się wybieram na genetyczne + pappa w środę, nie mogę powiedzieć że się nie boję. Na pocieszenie Jadźko droga, takie wady jak napisałaś często do 20któregoś tygodnia ponoć lubią się wchłaniać i normować dość skutecznie. A amnio przyjemnością nie jest, ale oby w efekcie wszystko poszło dobrze i wyniki przyniosły Wam ulgę i spokój. Trzymam kciuki.

Dziewczyny życzę samych zdrowych Dzieciaczków,
u nas niestety badania prenatalne wykazały obrzęk i torbiel, nie da się tego opisać co przeżywamy...
za tydzień mamy amniopunkcję

U mnie dzisiaj szczególnie pozytywny nastrój, bo miałam wizytę i znowu usłyszałam serduszko fasolki :))) usłyszeć, że wszystko dobrze ładuje mi akumulatorki na kilka następnych dni.

Widzę, ze nikt z nas nie cierpi na mdłości i tego typu historie. U mnie również była senność i ból piersi, na szczęście juz przeszło.

Lilith jest takie badanie jak awidność pomaga określić kiedy nastąpiło ewentualne zakażenie tokso więc warto jeszcze to zrobić zanim będą leki

Mnie zaczęły nachodzić chęci na owoce. Mogłabym nie jeść nic innego.
Dzisiaj zaczął się 10 tc. Położna mnie zmartwila, bo mam podobno za wysokie iGg tokso i muszę szybko iść na konsultację. Możliwe, że czeka mnie antybiotyk :/

A u mnie 12 tydzień i przyjemności początku powoli mnie opuszczają. No, do zgagi i mega biustu będę się musiała na jakiś czas przyzwyczaić chyba.
aaaa, mam ostatnio super moc nową, zasypiam z nienacka. Wczoraj jadłam sobie o 10tej drugie śniadanie, wypiłam herbatę i nagle patrzę a tu 11.30 :) dobrze że w domu byłam :)

Powoli robi się nas tutaj coraz więcej tylko coś cicho w naszym wątku. Dziewczyny jakieś objawy ciąży czy raczej ich brak? U mnie od początku nerwy (sama siebie nakręcam), bolące piersi i podbrzusze. Ale od wczoraj jakoś się uspokoiło i nawet dobrze się czuję :-).

Slythia dopisuję Cię do naszej listy :-).

-Styczeń-

02.01 Slythia
10.01 Jadźka
10.01 Kiki
15.01 Imatra
29.01 Lilith.

-Luty-

10.02 Malinka321
23/25.02 MamaDawidka

No to dopisuję się do listy

-Styczeń-

10.01 Jadźka
10.01 Kiki
15.01 Imatra
29.01 Lilith.

-Luty-

10.02 Malinka321
23/25.02 MamaDawidka

Witam! Na początku miałam termin na koniec grudnia, jednak po usg termin zmieniony na 2 stycznia. Przechodzę wiec na Wasz wątek ;)

Malinka cieszę się, że u ciebie wszystko w porządku :)
I witam nową mamusię! Mam nadzieję, że teraz już posypią się same dobre wiadomości.
Ja walczę ze zmęczeniem- w połowie dnia padam i nie mam na nic siły. Staram się nie pić kawy, wiec nie mam żadnego wspomagacza...
A mała nie daje mi za wiele czasu do odpoczynku ;)

No to oficjalnie mogę już dołączyć do Waszego grona. Serduszko bije, dzidzia ładnie rośnie, 8 tc, termin 10 luty. Pozdrawiam

Witam .
I ( chyba) ja moge do Was dołączyć :)
Jak narazie 3 testy zrobione każdy pozytywny :)
Mieszkam w uk , także na wizyte u lekarza musze czekac , ide dopiero w przyszlym tygodniu :)
Z moich obliczen i obliczen internetu wychodzi ze to 5-6 tc ciąży :)
Ostatnia @ 10 maja :)

To moja druga ciąża ktora prowadzilam jeszcze w Polsce:)
Lenka jak bobas sie urodzi bedzie miala 25 msc dokladnie :)

Brak jakich kolwiek objawow ciąży jedynie brak@ , ale u mnie to normalne, test zrobilam jedynie dlatego ze zauwazylam żyly na piersiach , a że to w 100% wpadka także baardzo mocno sie zdziwilam widzac 2 kreseczki :)

Pozdrawiam wszystkie przyszly mamy:)

Mamo Dawidka, ja jestem z Gdyni i chodzę na NFZ do gina.
Mój lekarz nazywa się Adam Szulc i bardzo dobrze go oceniam. Przyjmuje na Oksywiu na Podchorążych. Do tej pory zlecił mi wszystkie zalecane badania (z toxo, HIV, tarczycą itp.) z własnej inicjatywy- nie musiałam nic za to płacić i bardzo mi to odpowiada. USG ma dość słabe, dlatego na przezierność i połówkowe pójdę gdzie indziej. Dobry sprzęt mają w Spółdzielni Lekarskiej w centrum i rozsądne ceny.

Nina bardzo mi orzykro. Zadne słowa nie są w stanie ukoić bólu ale wiedz, że są ludzie, którzy starają się Ciebie wesprzeć.

Nina trzymaj się :-(

Nino, również dobrze Cię rozumiem. Tak jak piszę Lilith otaczaj się dobrymi ludźmi , fajnymi rzeczami i miłymi zdarzeniami, bo trzeba żyć. Mną wstrząsnęła psycholog, ale na pewno się nie dasz i poradzisz sobie.

a u mnie wstępny termin na 20.01, choć maluszek trochę mniejszy nadal niż z obliczeń więc pewnie będzie później. Niestety mam kłopoty z kosmówka i mam bardzo uważać. Ale jak w końcu po tylu latach zobaczyłam małego człowieka (25mm) na monitorze to nie mogłam uwierzyć, oby dalej było tylko dobrze.
no i moje przyjemności początku ciąży powoli mijają, co cieszy mnie jak gwiazdka latem ;)

Nina jestem z Tobą całym sercem.
Sama niedawno przechodziłam to samo.
Życzę Ci mądrych i dobrych ludzi wokół i nadziei na lepsze, a na pewno następnym wszystko potoczy się szczęśliwie.