Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Czy są tu już jakieś mamy, które mają termin na przyszły rok?
U mnie termin na przełomie stycznia i lutego, jestem po przedwcześnie zakończonej ciąży, wiec ogromna u nas radość i niepokój jednocześnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra
17.01 Emka - córka
19.01 kastinka
20.01 debra.m
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
27.01 Kamakam
25/29.01 Lilith. - synek

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja
16.02 olala82
16.02 ja_sama
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

Uzupełniam naszą listę.

Jak czujecie ruchy mamusie? Macie już regularnie kopiące bobasy?
Mój jest jakiś leniwy i ledwo czasem, coś poczuję...

Zabrałam siostrze ciuszki dla zimowego maluszka, po jej synku, i powoli będę sobie prać i układać w szafach te małe, cieple ubranka :) Tyko, że jesteśmy w trakcie przeprowadzki i musimy sobie zamówić szafy, bo na razie nie ma gdzie tego pomieścić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vika , zapraszam do mam Marcowo-kwietniowych 2015 :)

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-marcowe-i-kwietniowe-2015-t554957,1,16.html

To i ja się dopiszę. Termin na 5 marca, 3 ciąża. Mam juz dwóch chłopaków :)

wiem że nie na temat ale dziewczyny pomożcie

proszę o głosy

https://apps.facebook.com/click_contest/?fanpage=5406&lang=pl&photoid=52619

Cześć dziewczyny:)
Jestem mamą 3 letniego synka i 2,5 miesięcznej córeczki.
Robię porządki w szafach i zapraszam na moje aukcje ubranek dla dzieci.
Dziś wieczorem bedę wystawiała dalej :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7041938

Zapraszam

No tak pomyłka 27.01.15:) :) Mam nadzieję, ze w pon lekarz mi powie, że się podniosło więcej:)
W zeszłym tyg. poczułam, że już ktoś się rusza w brzuszku:) Śmieszne uczucie:)

Kurdę Kamakam to długa ta ciąża u Ciebie ;) Żartuję oczywiście, wiemy że ma być styczeń. Piszę, bo też mam nisko łożysko i mam ogromną nadzieję, że się podniesie! Nawet ostatnio się zastanawiałam, żeby może coś pod tyłek podkładać jak leżę, ale to tylko takie moje filmy ;)

Cześć dziewczyny:)
I ja dołączam do Was:) Termin mam na 27.09.15 r.:) Teraz jest 19/20 tydz. Ale w pon. mam mieć badania prenatalne więc termin może się zmieni. Bardzo się cieszę ponieważ mam za sobą poronienie. Już od końca lipca jestem na zwolnieniu lekarskim ponieważ miałam krwawienie i wylądowałam w szpitalu, łożysko z szyjką stykało się - musiałam za dużo chodzić. Teraz już się podnosi. Ale już jest dobrze:) Może u Was też był taki problem? Jeszcze nie wiadomo jaka płeć dzidziuś za bardzo się obraca, żeby zobaczyć:) Może w pon się dowiemy:)

http://www.suwaczki.com/tickers/zi13dqk3wnv1m4sl.png

Ja na początku ciąży musiałam leżeć więc od razu poszłam na zwolnienie i będę na nim do końca bo ciąża wysokiego ryzyka. Nic nie mogę robić, mam tylko wypoczywać.

ja_sama widzę że mamy ten sam termin :-)
ja ide na wizyte we wtorek i mam nadzieje ze wtedy sie dowiem kto w brzuchu siedzi.
ja ogolnie czuje sie dobrze, ciezko mi juz troche, podbiec sie juz nie da :) migreny mi dokuczaja, na wieczor mnie najbardziej "wywala". ile macie kg do przodu ja mam 2 kg

Mnie też lekarz na każdej wizycie pyta czy chce zwolnienie.

Ja w poprzedniej ciazy pracowalam do 7 m-ca, ale miałam możliwosc pracy z domu (lekarz na kazdej wizycie sam proponowal L4). Teraz, ze wzgledu na krwawienie, musialam isc na zwolnienie, lekarza (innego) poprosiłam o kontynuację i powiedzial "oczywiście". Trzeba pytać.

Ja niestety jestem na zwolnieniu od poczatku bo krwiak polip i reszta historii. Inaczej to sobie wyobrażałam ale doktor był stanowczy a ja nie zaryzykowałabym za nic. Dwie moje koleżanki w ciąży co wizytę są pytane o zwolnienie, jedna już poszła druga z trochę młodszą ciążą nadal czuje się jakby nigdy nic więc sobie pracuje. No a ja przeszłam sobie zgagi migreny, a bóle brzucha, napinania i plamienia zdążają się do dziś. Ale to już połowa, mam nadzieję że jesień szybko zleci.

Ja włašnie w pierwszej ciąży pracowałam do końca 7 miesiąca i poszłam na zwolnieni bo sugerowała mi to Pani dr jakiś czas wcześniej ale teraz ta ciąża jest całkiem inna i sama chciałabym już iść chociaż to połowa dopiero.
Jakie jeszcze macie doświadczenia dziewczyny?

Jeśli chodzi o zwolnienia to chyba wszystko zależy od lekarza. Ja jestem na zwolnieniu od czerwca, ale miałam przeciwskazania, bo w sumie sama nie chciałam iść na zwolnienie.
Ale z tego co wiem od koleżanek to właśnie zależy jak Twój lekarz podchodzi do ciąży, jednej koleżance w 28 tc powiedział lekarz, że ciąża to nie choroba, więc skoro nie ma przeciwskazań to po co już brać zwolnienie, inny natomiast bez gadania dał.
Spróbuj, powiedz jak się czujesz, że nie dajesz już rady.
W poprzedniej ciąży pracowałam praktycznie do końca i lekarka do której chodziłam, sama ani razu nie zaproponowała zwolnienia, więc jeśli już potrzebujesz odpoczynku to najlepiej sama się upomnij o to zwolnienie.

Cześć dziewczyny, ja mam pytanko do tych które są na zwolnieniach. Lekarze dali je Wam bez problemów? Ja też juž chcę prosić swoją gin o zwolnienie bo nie daje rady i często mam bóle brzucha i nic nie mogę zrobić a po dniu pracy jeszcze muszę zająć się 1,5 rocznym synkiem, nie wspominając o obowiązkach domowych.

Czy Wy też macie już bóle brzucha po cięższym dniu? Bo w pierszej ciąży to pod koniec 4 miesiąca po górach latałam a teraz po dłuższym spacerze z synkiem boli mnie krzyż. Jestem przerażona co to będzie później.

Chodzi może któraś z Was do dr Błędzkiej?

I będziesz miała synka, super:)
Ja się dowiem najwcześniej 30 września, bo wtedy mam kolejną wizytę.
Mój termin może być nieprecyzyjny, bo jest z usg (nie miałam okresu - karmiłam), ale mam nadzieję, że tym razem urodzę o czasie, bo poprzednią ciążę przenosiłam 14 dni.

Hej ja_sama! A ją mam córeczkę, która dziś kończy 14mcy, a termin mam na 15.2:-):-):-):-)

Cześć,

nieśmiało dołączam do Waszego grona:)
Jestem w 16 tc, termin na 16.02.
Wcześniej tylko podglądałam, bo w 13 tygodniu trafiłam na IP z krwawieniem, na szczęście kryzys już zażegnany, więc się melduję.
Nie znam jeszcze płci, ale po cichu liczę na dziewczynkę, bo mam już synka (14 m-cy).
Pozdrawiam przyszłe mamy.

U nas synek:-)