Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Czy są tu już jakieś mamy, które mają termin na przyszły rok?
U mnie termin na przełomie stycznia i lutego, jestem po przedwcześnie zakończonej ciąży, wiec ogromna u nas radość i niepokój jednocześnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Witam nowe mamy, miło, że jest nas coraz więcej.

U mnie brak siły w pracy, kręgosłup nie pozwala szaleć i poszłam sobie na zasłużone zwolnienie.

Lekarka zrobiła mu USG przy okazji i tak dobrze się maleństwo ułożyło, że od razu było wiadomo, że to chłopiec ;) Więc będzie kolejny kawaler na liście. Za dwa tygodnie mamy polowkowe, bo teraz mimo wszystko było za wcześnie, ale wyglądało, że wszystko jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witamy :)

u nas bez zmian, mdlosci juz nie dokuczaja , brzuszek rosnie , waga niby podskoxzyla +1 ale nie uwazam, za udane wazenie w ciuchach po jedzeniu i opiciu wody .

male przeboje byly, tydzien temy wyladowalam Na IP , zaczelam krwawic ..
polozyli Na swietnym oddzialowym lozku , przebadali ginekologicznie ( co w uk to zadkosc) pobrali mocz i krew. Szyjka zamknieta , krew super , w moczu wynalezli bakterie , odrazu przyboegla lekarka z antybiotykiem (tutaj leki mam za darmo) a nastepnego dnia wykonali usg.

usg genetyczne mialam w czwartek . Maluch slicznie rosnie. Bylismy swiadkami ssania palu ga oraz ziewania. Przeziornosc w normie 2,2 ale ze maluch zle byl ulozony dr nie byla pewna i wyslala mnie Na pappa . Wynik za tydzien :))

co do ruchow , nie mysle zeby w moim przypadku 14t byl tym czasem. Mysle ze jeszcze dobre 2-3tyg . Z Lena poczulam w 18 t , ale chudsza bylam niz teraz :))

w pon pedze Na glukoze 75, ciekawe jak tym razem przejde przez Te 'pieklo' :) za pierwszym jak i drugim razie nie bylo zle :))

pozdrawiamy

Dzięki Slythia za dopisanie do listy, Ty to jesteś nocny marek ;) Ale ja też wczoraj spać nie mogłam.

Ja też mam niskie ciśnienie, ale moja gin powiedziała, że to nie szkodzi tak bardzo jak wysokie i tylko samopoczucie gorsze i ospałość.

Ja już od tygodnia czuje ruchy maluszka :)

Jak dziewczyny wasze samopoczucie ? Mnie dalej męczą wymioty i teraz doszło niskie ciśnienie ....

Goya, te bąbelki i bulgotanie to właśnie pierwsze ruchy szkraba. Zaraz na pewno poczujesz wyraźniejsze ruchy, pierwsze kopniaczki i tak dalej. Szczególnie je poczujesz wieczorem :)
w pierwszej ciąży później je zauważamy niż dziewczyny w kolejnych ciazach, bo cos czujemy, ale nie wiemy czy to właśnie to ;)

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra
17.01 Emka - córka
19.01 kastinka
20.01 debra.m
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
25/29.01 Lilith.

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
15.02 deklinacja
16.02 olala82
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

To i mnie dopiszcie:-) drugi Babel w drodze, termin na 15.02. Od 2 tyg czuje już ruchy ale płci jeszcze nie znamy. Pozdrawiam wszystkie Mamy:-)

Dzięki za dopisanie:)
Chciałam zapytać, czy czujecie już ruchy? Jestem w 18 t, to 1 ciąża, czuję jedynie "bulgotanie".

Witam Dziewczyny, ja też chętnie do Was dołączę, termin wyznaczony mam na 17.01 i już po badaniu prenatalnym u P.Długosza wiemy, że będzie dziewczynka :) Cieszę się przeogromnie, bo marzę o córce! Leniuchuję już słodko na zwolnieniu i pomału zaczynam rozglądać się za pierwszymi ciuszkami. Co do ruchów, to też jeszcze nie czuję za bardzo, a właściwie, to parę razy poczułam coś tam dziwnego, ale nie potrafiłam określić czy to już Bąbel fika. Dziś np nic mi się tam nie przelewa ;) Jest to nasza wyczekana i wystarana ciąża i w końcu musi być ze szczęśliwym finiszem!!! Pozdrawiam Was wszystkie!

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra
19.01 kastinka
20.01 debra.m
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
25/29.01 Lilith.

-Luty-

03.02 Velcia
07.02 goya181
10.02 Malinka321 - synek
16.02 olala82
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

Cześć dziewczyny:)
Dołączam się do grupy. Mam termin na 7.02.2015, jeszcze nie znam płci, ale już nie mogę się doczekać, kiedy poznam:) Usg na początku września. Widzę, że większość chłopców - ciekawe czy zasilę tą listę:)

No ja mam wizytę za dwa tygodnie, wtedy będzie potwierdzenie płci. Imię wstępnie dla synka wybrane Maksymilian, a jakby okazała się, że będzie córa to będzie Łucja. Brzuch powoli staje się coraz bardziej widoczny, ale na szczęście jeszcze nie czuje go za bardzo. Zresztą przy małym dziecku nawet nie da się myśleć czy brzuch przeszkadza czy nie, trzeba dźwigać, zabawiać, zawsze być energicznym. Muszę zrobić sobie zapas energii na najbliższy rok, bo czuję że przy dwójce maluchów nie będzie łatwo, ale na pewno wesoło ;-)

Cześć dziewczyny jak wasze samopoczucie? Ja mam cały tydzień wizyt i badań . W piątek usg połowkowe i zobaczymy co słychać u małego. Wydaje mi się ze jest mało ruchliwy i prawie nie czuje ruchów w każdym razie bardzo słabo. Imienia u nas ciągle brak. Rozglądam się trochę za meblami i pościelą . Co do fotelika my mamy Huggy do 18 mies. i jesteśmy zadowoleni. Tez musimy kupić ale już taki większy dla córeczki a mały dostanie ten Huggy. Coś mi się obiło o uszy ze cybex ma dobre ale nic więcej o nich nie wiem. Do szkoły rodzenia się nie wybieram .w pierwszej ciąży tez nie chodzilam i teraz tez odpuszczam zresztą i tak nie mam za bardzo czasu na to poza tym wiem już ze będzie planowana cesarka.

My mieliśmy pożyczony fotelik Maxi Cosi i był super -pasy łatwo się zapinaly, były szerokie i sztywne, dzięki temu nie plątały się, ani nie zwijaly. Łatwo się prał, miał osłonę od słońca. Teraz tylko taki sam. Nosidełko wystarczy na rok, a potem to dopiero jest zatrzęsienie różnych opcji dla starszych dzieci.

Do szkoły rodzenia chodziłam do Super Mamy i było ok, ale nie mam porównania z innymi. Położna ciekawie opowiadała, ale zajęcia z ćwiczeniami prowadziła taka szczupła dziewczyna i połowy nie dało się wykonać z brzuchem :/

W piątek idziemy na USG, żeby popatrzeć trochę na dzidzię. Pewnie nie wytrzymam i zapytam się, co tam widać między nogami :)

Dziewczyny zastanawiałyście się już nad szkołą rodzenia? Idziecie? Jeśli tak to macie już jakąś na oku?

Aktualizuje dziewczyny, które poznały płeć. Sami mężczyźni się w styczniu i lutym urodzą? Czekamy na pierwszą kobietkę!

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki - synek
13.01 Imatra
19.01 kastinka
20.01 debra.m
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531 - synek
27.01 kamcia01
25/29.01 Lilith.

-Luty-

03.02 Velcia
10.02 Malinka321 - synek
16.02 olala82
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

Tez to przeczytałam o ochraniaczach i chyba z nich zrezygnuje...

Jejjjj, przechodzilismy obok fotelikow, wiec rzucilam okiem po raz pierwszy i jestem zielona.... w ogole nie wiem, jak sie za to zabrac, na co patrzec, jakiej marki, jakiej grupy wiekowej... spodobały mi sie te 0,0+ by nie kupować co chwile fotelika ale nie wiem... spora lektura w necie mnie czeka...ehhh

Dziewczyny, gdzie w Gdańsku (ew. Gdynia/Rumia) można kupić tanio spodnie ciążowe?

Z jednej strony ochraniacz jest super, bo dziecko nie obija się o łóżeczko, ale z drugiej naczytałam się, że jest okropnym zagrożeniem, gdy dziecko przytuli się do niego buzią i podnosi zagrożenie SIDS. W kilku krajach zabroniono używać ochraniaczy w żłobkach itp.
U mnie też nie będzie zakupowego szaleństwa, bo mamy bardzo dużo rzeczy w uniwersalnych kolorach. Jeśli się okaże, że to chłopak, to już czekają na niego paczki z ubrankami od siostry :)

Dla chłopca jest zawsze mniejszy wybór a na przecenach jest baardo mało rzeczy za to dla dziewczynek całkiem sporoni zawsze można coś upolować. Kurcze teraz jak tak slythia napisałaś o tym kupowaniu to zdałam sobie sprawę že oprócz paru ciuszków i pieluch to nic nie mam do kupienia bo wszystkie wózki i foteliki bierzemy w uniewersalnych kolorach i zostało dla drugiego dzieciątka i ominie mnie ta przyjemność. Może dlatego bardziej się skupiam o myśleniu o tym żeby było zdrowe bo nic innego na głowie nie mam i stresuje się niepotrzebnie :\