Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Czy są tu już jakieś mamy, które mają termin na przyszły rok?
U mnie termin na przełomie stycznia i lutego, jestem po przedwcześnie zakończonej ciąży, wiec ogromna u nas radość i niepokój jednocześnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Ja jestem na etapie wyłapywania ubranek na przecenach. Strasznie tego mało, a dla chłopca to juz w ogóle... Wybraliśmy wózek i chyba łóżeczko, przewijak i komode z ikei. Pod koniec września zacznę zamawiać i powoli wszystko kupować, bo w grudniu z brzuchem wielkim i w tym tłumie ludzi robiących przedświąteczne zakupy nie mam ochoty chodzić ;P

Ja póki się nie dowiem jaka płeć to nic nie mogę zrobić, a niestety nie dowiem się szybciej niż 22 wrzešnia, a nawet jak mi powie to ciężko będzie mi uwierzyć bo ten lekarz gdzie ide na usg to prawie do koñca pierwsej ciąży widział dziewczynkę. Więc jak pójdę do swojej gin na koniec września to może coś się dowiem. Ale parę ciuszköw po synku mi zostało w razie czego, bo większość oddałam.
Ja to przede wszystkim myślę żeby było zdrowe i w sumie to nic innego mnie nie interesuje jakoś bardziej się tym przejmuje niż przy pierwszej ciąży, za to w pierwszej ciąży baaaardzo zależało mi na synku :-)

A co do rzucania w łóżeczku to mój synek chyba jest mistrzem, ale też miał ochraniacze więc było ok.gorzej teraz bo szczebelki ma niziutkie bo ma nowe łóżeczko i nie ma ochraniaczy i czasem słyszę jak się obija. Ale nawet jak zdarza mu się wygryźć męża z łóżka bo ostatnio ząbki mu idą i się budzi nad ranem to ja mam dla siebie może 30 cm własnego łóżka a resztę zajmuje synek i gdyby nie ściana z jednej strony to lądowałby na podłodze, tak się rzuca.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja już zrobiłam pierwsze zakupy i kupiłam kilka par body dla synka . wybrałam lozeczko, materac, pościel itd. i szukam pasującej szafy i komody. Wozek zostawiam po córeczce . zastanawiam się czy kupic jeszcze oddzielnie mala kolyske ( biala) lub kosz mojzesza

u mnie mala tez spala od razu w lozeczku a mam większy wymiar 140/70 , ale dalam do niego ochraniacz na szczebelki na cale lozeczko bardzo gruby na wzor amerykańskich i sprawdzil się swietnie. mala nigdzie się nie uderzala o szczeble a miała jeszcze dużo miejsca na spanie .

Ja też płci nie znam jeszcze, myślę że połówkowe może coś ujawni. Choć sama nadal nie wiem czy chcę wiedzieć czy może zdać się na niespodziankę :) i dziś jest 18t3d a ja mam wrażenie że brzuch mam duży. I że jak tak dalej pójdzie to będzie wieeelki. Też już wskakuję w luźno ciążowe ciuchy, o biuście nie mówię już nawet bo to absurd jakiś. A mam już 4,5kg na plusie, ale pocieszam się że startowałam z niedowagi więc może nie będzie dramatu. No i w tym tygodniu zapisałam się do szkoly rodzenia, startuję we wrześniu. Wtedy też chyba będzie pora rozpocząć wyprawkowe zakupy. Jak myślicie? Kiedy zaczynacie?

Ja o kiedy jestem na zwolnieniu to nie wiem czy tyję czy nie, bo po domu noszę dresy a te wiadomo są rozciągliwe ;-) Na wagę wolę nie wchodzić, jednak do 14 tygodnia miałam +1kg. Tak patrzę na te mamusie, które znają już płeć to jesteście dużo dalej ode mnie. Coś mi lekarz chyba za szybko określił, bo 13/14 tydzień to naprawdę wcześnie. No, ale jeszcze te 2-3 tygodnie i powinno się potwierdzić. Trochę jeszcze marzę o córci ;-)

my wczoraj byliśmy na usg, co do płci to ginka jeszcze nie jest pewna, powiedziała że może chłopak ale może to być też pępowina, więc dopiero na następnej wizycie się dowiemy. Z dzidziusiem wszystko dobrze, ma niby długie nóżki :P

U mnie to już 5 kg na plusie ;) brzuch duzy i już w ciążowe spodnie musiałam się wbić :) i wszyscy pytają czy to napewno nie bliźniaki, ale jakoś wcale mi to nie przeszkada w pierwszej ciąży bez problemu wróciłam do wagi sprzed ciąży tylko dzięki karmieniu piersią i diecie bo synek miał kolki i był straszny alergik.
A co do mebelków to ładne ma meblik ale jak dla nas cena zaporowa bo i tak za jakiś czas trzeba będzie wymienić bo dzieci rosną a w tych małych szafach miejsca nie przybędzie :-). My jesteśmy teraz na etapie pokoju dla synka bo drugie dzieciątko będzie spało z nami w sypialni.

Dziewczyny a gdzie planujecie rodzić?

Jestem po kolejnym USG, będzie chłopak. Ja też na początku schudłam 2 kg a teraz waga stoi w miejscu, ale brzuch rośnie. Mały waży 180 gram.

Kiki - dla dziewczynki zawsze jest łatwiej znaleźć ładne ubranka, bo nawet chłopięce rzeczy czasem ładnie się komponują, a chłopca w róż już się nie ubierze ;)
Wymarzyłam sobie tym razem, że chcę kołyskę, najlepiej białą i jak najmniejszą. Zanim dziecko nauczy się siadać, taka kołysanka jest bezpieczna, czyli na jakiejś 4-6 m-cy, a potem zobaczymy. Do tej pory mała spała w klasycznym, drewnianym łóżeczku, ale tak się wierciłai obijała, że po roczku poszło do piwnicy.

U mnie tylko 0,5 kg na plusie i jestem z tego bardzo zadowolona.
Maleństwo czasem mnie kopnie, ale jeszcze bardzo rzadko.
Dziś znaleźliśmy w lesie miejsce, gdzie rosną jeżyny i zbieraliśmy 3 litry, a jutro zrobię małej sok na zimę :)

hej dziewczyny u mnie tez będzie synek:-)
termin ciagle na 10 stycznia
brzuch rosnie , czuje się dobrze bo nie mam czasu czuc się zle:-) na szczęście nie tyje , waga mniejsza od wyjściowej o 2 kg. w pierwszej ciąży miałam identycznie a po porodzie 12 kg mniej od wagi sprzed ciąży . ciuchy na mnie wisiały , robilyscie już jakies zakupy dla maluszkow? ja robiłam niewielkie rozeznanie i widze same ladne rzeczy dla dziewczynek a dla chlopcow ciężko cos fajnego wybrać bo albo pstrokacizna , albo jakies uszy itp.
szukałam tez białych mebli do pokoju dziecięcego glownie szafy i regalu ale jakos nic nie wpadlo mi w oko.
A jak tam u Was?

-Styczeń-

02.01 Slythia - synek
10.01 Kiki
13.01 Imatra
19.01 kastinka
20.01 debra.m
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota - synek
27.01 Nika531
27.01 kamcia01
25/29.01 Lilith.

-Luty-

03.02 Velcia
10.02 Malinka321 - synek
13.02 monika:-)
16.02 olala82
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

ak leci dziewczyny? Jak maluszki i brzuszki? Mój brzusio zaczyna rosnąć ostatnio, do tej pory był bardzo malutki. Mały rośnie jak trzeba i zaczyna juz coraz wieksze kopniaki walic 

Velcia, jak czytam twoje posty, to tak jakbyś opisywała moje panikarskie myśli. Sama bym leciała ze wszystkim na IP, ale jakoś zawsze próbuje trochę przeczekać. W poprzedniej ciąży, jak poszłam do Redłowa, to mnie już zatrzymali do porodu. I bardzo byłam zadowolona, bo przynajmniej miałam opiekę przez całą dobę.

Skoro mamy już taki smutny nastrój, to wam powiem, że w dniu, kiedy urodziłam małą rano, przez okno widziałam karawan, a położna powiedziała, że dzisiaj urodziło się dziecko, które nie przeżyło. I tak niebo wypełnia się aniołkami. Sama jestem mamą jednego.

Jadźka , dużo siły i wiary, że jeszcze będzie ci dane cieszyć się maleństwem.

Jadźka, wyrazy współczucia...

przykro mi Jadźka...

Jadzka trzymaj się dzielnie.

Cześć,
chciałabym się pożegnać w tym wątku,
możecie wykreślić nas z listy,
w czwartek urodziłam Stasię,
wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych Dzieciaczków

Ja biore Ladee Vit ze wzgledu na kwasy omega 3 w skladzie, wiekszosc witamin nie zawiera ich a to jeden z najwazniejszych skladnikow w ciazy obok witaminy d, zelaza, kwasu foliowego czy jodu

Gin mi powiedzial, ze Ladee Vit jest najlepszy z najtanszych i porownywalam jego sklad z innymi witaminami i faktycznie ma racje

30kapsulek kosztuje w aptece gemini (najtaniej) prawie 25zł, najlepiej przez neta zamowic i odbior osobisty na suchaninie sobie zaznaczyc :)

http://www.ladeevit.pl/?p=sklad tu masz sklad, ja porownywalam z Symnatalem Pro Baby (na poczatku ciazy go bralam), femibionem, prenatalem i pharmatonem maturelle i moim zdaniem sklad ma najlepszy i praktycznie wszystkiego na 100 procent dziennego zapotrzebowania, ale chyba najlepiej samemu sobie porownac i zdecydowac :) :)

przy mojej niedoczynnosci tez jest super bo zawiera 200mcg jodu aż i 10mcg witaminy d :) i nie musze brac dodatkowo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej dziewczyny! wczoraj bylam na wizycie u gina na badaniu genetycznym.badanie usg bylo bardzo dlugie ale na szczescie wszystko jest ok. wyniki mam idealne :) poki co ciaza bez zastrzeżen :) zalecil mi tylko witaminy zaproponowal femibion, czy ktoras z Was je bierze? a jesli nie to jakie bierzecie witaminy? aaaa nie pytalam o plec bo myslalam ze to za szybko ale pow. mi ze na nastepnej wizycie sprobujemy sprawdzic.