Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Czy są tu już jakieś mamy, które mają termin na przyszły rok?
U mnie termin na przełomie stycznia i lutego, jestem po przedwcześnie zakończonej ciąży, wiec ogromna u nas radość i niepokój jednocześnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Ja u Doeringa placilam za zwykle usg z określeniem plci 160zl. Dostalam nagrane usg na plytce, zdjecia i opis. Przelaczyl tez na chwile obraz na usg na 4d, zeby pokazać nam dokładnie pleć. Warto bylo isc, bo mój lekarz u którego bylam tydzień wcześniej powiedział, ze nic nie widzi. Ale z tego co wiem w dzisiaj ostatni dzien przed urlopem przyjmuje. Ale innym którzy chcą sie dowiedzieć jaka pleć i sprawdzić ogólnie stan dziecka jak najbardziej polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jejku.. ale Wam zazdroszcze! ja nie wytrzymam do 20 tygodnia z płcią! Wszyscy mówią "jeszcze za wczesnie" a guzik prawda bo gdyby mieli dobry sprzet to byłoby akurat gdyby dzidziuś współpracował. Jestem w 15tygodniu i 2dniu a ciąże i tak kilka dni mam starsza wiec jak nic 16 tydzień ciąży. No i bardzo licze na chłopca :) A o tych ogonkach już wcześniej czytałam ale ja takiego zdjęcia USG z ogonkiem nie mam.

a u Doeringa takie zwykle USG z okresleniem plci to ile kosztuje? czy to musi byc to za 260?

A no to faktycznie już dalszy etap i pewność raczej 100%.

U mnie to byl 16t2d i juz normlanie bylo widać siusiaka i jaderka, także nie musial po żadnym ogonku sprawdzac. Dostalam takie zdjecia, ze nie bylo wątpliwości.

Velcia byłam u dr Długosza. W sumie był to 13tydz i 3 dzień ciąży, więc dość szybko rozpoznał płeć. Jednak kierował się tzw ogonkiem, który u chłopców idzie w górę a u dziewczynek bardziej w linii prostej. Tu poniżej podaję linki z przykładami dla zainteresowanych:
- ogólne informacje - http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

- USG chłopcy - http://www.in-gender.com/forum/Thread.aspx?ID=26426

-USG dziewczynki - http://www.in-gender.com/forum/Thread.aspx?ID=26427

W sumie, teraz jak oglądam płytkę z USG, to u mnie przykład synka zgadza się idealnie, jednak wiadomo że to wczesne stadium i trzeba do tego podchodzić rozsądnie.

Dorota a u Ciebie który to tydzień? Sprawdzał również po tym "ogonku"? Mam już synka i u niego to się sprawdziło.

Dziewczyny jako, że spodziewam się teraz chłopczyka chciałam sprzedać wszystkie ciuszki jakie miałam przygotowane dla mojej córeczki, której niestety nie było dane ich używać.

Może znacie kogoś chętnego to przekażcie dalej.

Zapraszam na licytację:

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5776682

Istnieje możliwość obejrzenia po wcześniejszym umówieniu na Oruni Górnej.

Kontakt mailowy: szafranska89@gmail.com

Hej dziewczyny wygląda na to że będzie zdrowy chłopiec! W amniopunkcji wyszedł kariotyp prawidłowy, echo serca bez zarzutu więc czekamy na synka. Mamy tylko problem z imieniem i ubrankami:-) czuje się dobrze ale pod koniec dnia mój kręgosłup błaga o litość.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam dzisiaj u Doeinga na usg i powiedział, że będzie chłopiec. W sumie to nie ma wątpliwości, bo tak wystawił siurka, że nie da się pomylić. Właściwie nic poza tym nie dało się zobaczyć, bo tylko się wypinał. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja biore luteine dopochwowo ale w ciagu calej ciazy nie mialam ani razu krwawien i kiedys przy aplikacji apikatorem zauwazylam na koncowce aplikatora krew i spanikowalam i pobieglam na kliniczna i trafilam na dyzurnego, ktory powiedzial, ze to chyba moja pierwsza ciaza bo panikuje i nawet mi usg nie zrobil! co za skur**syn, wybieglam stamtad z placzem ale bylam juz tak padnieta ze poszlam spac i nastepnego dnia pobieglam do wojewodzkiego i tam zrobili mi USG i mnie uspokoili :) wiec roznie z tym USG na klinicznej bywa

hmm a z ta akcja w rumii to daja wydruki zdjec czy tylko pokazują ?? mnie zalezy tylko w sumie żeby płeć zobaczyć :D i jakieś zdjątko ewentualnie bo ja mam normalne USG na poczatku wrzesnia u siebie wiec mi jakas szczegolowa diagnoza nie jest potrzebna :)

a jak bralas luteine to odrazu odstawilas czy schodzilas pomalu z dawki ? ja pierwszy miesiac dostalam 2x dziennie po 2 tabetki 50mg czyli 100mg 2x dziennie, a teraz mam brac miesiac 2x dziennie po 1 tabletke 50mg i wtedy odstawic i tak mysle czy to jest ookej i po odstawieniu nie bedzie krwawien bo wiem że sie zdażaja jak sie odrazu odstawia

Imantra , ze skurczami tez mialam dotyczenienia , ale baaaardzo wczesnie od 7 tyg , do końca 36 tyg bralam regularnie no-spe i dużo odpoczywalam . ale naplczatku jezdzilam na ip , zwykle badanie usg i nic wiecej. Ale każdy lekarz mówil ze to za wczesnie. Najlepiej to skonsultować z lekarzem. Aaaa no i naplczarku dostalam luteine , bralam 2msc :))

Hej! Ledwo co opuscily mnie mdlosci a zaczal sie bol kosci ogonowej, teraz powoli bol przechodzi ale wczoraj zauwazylam ze brzuch mi twardnieje. Mialam juz zle doswiadczenia w pierwszej ciazy z wczesniejszymi skurczami - tego uczucia nie da sie pomylic.. momentalnie szybsze bicie serca, zwiekszone tetno, "gula w gardle" i brzuch jak kamien z wyraznym uwypukleniem (u mnie akurat po prawej stronie). W pierwszej ciazy z tego powodu lezalam na patologii ale dopiero w 29 tygodniu ciazy, teraz mam dopiero koncowke 18 i nie wiem czy wizyta w szpitalu tu cokolwiek pomoze. Zreszta obawiam sie ze mnie wygnaja z izby przyjec, pukajac sie przy tym w czolo (juz nie raz mnie odeslali - mimo skierowania od lekarza prowadzacego ciaze). Nie chce latac po lekarzach z najmniejszym bolem brzucha - ale bylabym spokojniejsza jakby lekarz potwierdzil ze takie skurcze sa dopuszczalne i wystarczylaby no-spa plus oszczedny tryb zycia.. Ciaze prowadze w Lux-Medzie gdzie ani USG ani KTG w gabinetach ginekologow nie ma - trzeba sie umowic na osobna wizyte (ze skierowaniem oczywiscie).

Preis tez sie nie myli , no ale sa kobiegy ktore nie mama co z kasa robic i chodza po takich doktorkach :)
ja co jakos czas chodzilam prywatnie Na usg do spoldzielni Na grunwaldzkiej , koszt 60zl , i rowniez bardzo dobry lekarz , mily odpowie Na kazde pyt. :)

co do tej akcji w rumi , bedac z Lena w ciazy , byla ta sama akcja w auchanie Na szczesliwej . Dziewczyny byly zawiedzione , badanie 3min i kolejna . Ale kazda ma inne oczekiwania , takze tez rozne opinie.

co do klinkcznej , rodzilam , lezalam wczesniej 2xna patologi. Nie mam zastrzezen.
Kazdy szpital ma swoje plusy i minusy. Nie ma idealnego :)
jak i rowniez,lekarze są różni :)

a co do ust na klinucznej , w ciąży na ip bylam z dobre,4-5 razy , na początku ciąży zawsze usg bylo robione .
później dodatkowo ktg .

Nom 300zł to dla mnie pieniądze w błoto wyrzucone :) bo pewnosci stu procentowej nie ma sie nigdy, a ja mam USG na każdej wizycie na NFZ i wiem, że z moją dzidzią wszystko jest dobrze, więc dla samej "zachcianki" poznania płci 300zł mi szkoda, tymbardziej że za 3 tygodnie pójdę na to 4d do rumii za darmo i wtedy już napewno poznam płeć :)

ja słyszałam że dr. Doering nigdy nie sie myli, ale 260zł wizyta to troche sporo

a co do Klinicznej to jak dowiedziałam się o swojej ciąży to nie mogłam wręcz uwierzyć bo strasznie długo nie mogłam zajść i sobie nawkręcałam, że to niemożliwe, że test sie pomylił, że pozamaciczna i pobiegłam tam do szpitala ściemniając coś o bólach brzucha żeby mi tylko ciąże potwierdzili :)

trafiłam na dr. Zbigniewa Śmiejkowskiego i to chyba najcudowniejszy lekarz jakiego w życiu poznałam, starszy już pan chyba jest chwile przed emerytura, ponad 20lat mieszkał z żoną w Libii za czasów wojny domowej i tam zajmował się chorymi

cudowny, ciepły, miły Pan... całą wizytę mnie rozśmieszał, myślałam że ze śmiechu popuszcze jak mi robił USG, a w dodatku zrobił USG czego generalnie lekarze na Klinicznej nie mają w ogóle w nawyku ! chyba godzine ze mną rozmawiał aż jakiś lekarz sie wtracił że ile on ze mną siedzi :)

naprawde jak kiedyś traficie na Klinicznej na tego pana, czy może nawet na porodówce to polecam go serdecznie

Velcia , slyszalam od wielu dziewczyn ze doktor preis (chyba tak pisze sie jego nazwisko) ordynator na klinicznej , ma baaardzo dobry sprzet i potrafi rozpoznać plec w 14-16 tyg ciąży. Bardzo dobry lekarz , ale także trzeba sie przygotować finansowo na wizyte :) Bo dla nie których 300zl za usg jest Malo a dla drugich baardzo dużo . :)

Malinka a u jakiego lekarza byłaś ? chciałabym też już strasznie poznać płeć...

patrzcie dziewczyny wczoraj znalazłam
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/#more-2209

bezplatne usg 4d, sesja brzuszka, warsztaty fajna sprawa!
ja napewno pojade to bedzie moj 18tc :) wszystko powinno byc juz super widac

a co do terminu to ja mam z @ 5 luty, z USG 3 luty, a wspolzylismy tylko 10 i 14 maja i tylko te dwa terminy i okres pomiedzy nimi wchodzi w gre :) a nawet juz wyliczylam, że poczęcie nastąpiło 11 i cykl miałam 26 dniowy :) wiec teoretycznie nie mogę być styczniówką, ale może dzidzia sie urodzic tydzien wczesniej ale mam nadzieje, że nie :) moja mama zawsze po przewidywanej dacie porodu rodzila, mam nadzieje, ze ja tez :)

Velcia , przez wiele lat mieszkalam we wrzeszczu , kolo akpola :))
lilith , najwazniejsze ze ciąży nie zagraża. A coreczka szybko dojdzie do siebie !:))

u mnie termin napewno sie zmieni , z Lena termin wedlug @ mialam na 20stycznia , a wedlug usg na początek lutego. A i tak urodzila sie prawie tydzień przed terminem @ z waga 3900 , tylko ze króciutka byla bo tylko 50cm :)) także myślę ze z tym skrzatem będzie tak samo . :))

Dziewczyny jak u Was z zatrzymywaniem sie wody w organizmie?
macie ten problem ?
Jeśli tak , macie jakieś sposoby na to ?

Pije herbatę z pokrzywy , ale nie daje takiego rezultatu jaki bym chciala , nawet powiem ze brak poprawy . A powoli zaczynam wygladac jak balon .
tak naprawdę to dopiero prawie 3msc , a ludzie myślą ze z dobry 5-6 msc ...

-Styczeń-

02.01 Slythia
10.01 Jadźka
10.01 Kiki
13.01 Imatra
19.01 kastinka
20.01 debra.m
25.01 lisiczka_
24.01 Dorota
27.01 Nika531
25/29.01 Lilith.

-Luty-

03.02 Velcia
10.02 Malinka321
13.02 monika:-)
16.02 olala82
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

-Marzec-

03.03 Ewelina

Zrobiłam małą aktualizację.
Witamy nową mamę!
Pewnie jeszcze nie raz zmienią nam się terminy :)

.

Ten wirus to plamki lub krosty na wewnętrznej stronie dłoni i stóp oraz takie same w buzi i wysoka gorączka do 3 dni. Bardzo zaraźliwe, ale podobno większość z nas to przeszła w dzieciństwie, najczęściej łapią to dwulatki. Na szczęście dotarłam do informacji, że bardzo rzadko zdarzają się poważne komplikacje ciąży, a poronienia to już bardzo, bardzo rzadko.

cześć :)

możecie mnie dopisać do listy :) termin mam na 3 lutego :)
choć na prenatalnych coś wspominali o 30 stycznia ale ja wiem, ze to bedzie napewno luty :)
mieszkam we Wrzeszczu od urodzenia :) mam 22lata
chodzę do dr. Błędzkiej na Kilińskiego na NFZ,
dodatkowo jeszcze na NFZ do dr. Jankowskiego w przychodni koło mojego domu na Jesionowej, generalnie planuje sie stamtad wymiksować jak najszybciej przez położną ale to po najbliższym USG bo ani na prenatalnych, ani na ostatnim 6 sierpnia nie poznalam plci :( wiec mam nadzieje, ze w czwartek mi powiedza

a stalo sie tak, ze mam dwoch lekarzy bo kolo mojego domu poszlam przed 10tc zeby dostac becikowe a do Bledzkiej nie bylo terminu przed moim 11tc a to wlasnie tam chcialam prowadzic

pozatym w 11tc wyszlo, ze mam niedoczynnosc tarczycy o czym nie mialam pojecia, przyjmuje euthyrox 75 i udalo mi sie nawet dostac na NFZ do endokrynologa do UCK pomimo ze nie maja terminow do 2017r

z witamin przyjmuje Ladee Vit :)

z dzidzią wszystko dobrze :) nie mialam plamien, nie mialam krwawien, nie mialam mdlosci, nie mialam wymiotow, ani w ogole zadnych objawow przez cale 14 tygodni :)