Mamusie styczniowo-lutowe 2015

Czy są tu już jakieś mamy, które mają termin na przyszły rok?
U mnie termin na przełomie stycznia i lutego, jestem po przedwcześnie zakończonej ciąży, wiec ogromna u nas radość i niepokój jednocześnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2015

-Styczeń-

02.01 Slythia
10.01 Jadźka
10.01 Kiki
15.01 Imatra
19.01 kastinka
20.01 debra.m
25.01 lisiczka_
27.01 Dorota
29.01 Lilith.

-Luty-

10.02 Malinka321
13.02 monika:-)
16.02 olala82
20.02 kasha
23/25.02 MamaDawidka

Pozwolilam sobie dodac nowe mamusie :)
MamaDawidka masz na 23 czy 25? hehe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez,zauwazylam ze jadzka daawno sie nie odzywala. Ciekawe co u niej, mam nadzieje,ze u niej i jej malenstwa wszystko wporzadku .

ja po dluugiej wizycie u poloznej , meczace 1,5 godz .
cisnienie ok , waga ok. Potwierdzenie usg , wyrazenie zgody Na test pappa i przeziornosc karkowa .
ze względu ze z Lena mialam cukrzyce ciążowa wysoka i bylam na insulinie i tak nie moglam ustabilizować jej juz teraz dostalam na 1 września glukozę 75 , odrazy z grubej rury.
dziewczyny wiem,ze jest jeszcze bardzo wcześnie ale myslicie juz o imieniu dla maleństwa :D ?

my z mężem jestem slowem postanowiliśmy:
dziewczynka-lilianna
chlopiec-nataniel :))

A co u Jadzki?

Czesc my czekamy na@ wynik amniopunkcji. Okropnie się czekanie dluzy. Na razie nie mam czym się z Wami podzielić bo u nas wszystko stanęło w miejscu ale chętnie Was podczutuje

Hej dziewczyny, to ja chetnie tez sie dolacze to grona oczekujacych

Termin 20 Luty

Ja już mam synka i przeczucia, że ponownie będzie synek ;-) Za miesiąc pewnie się okaże. Rodzina stawia na córkę, jednak ja jakoś boję się tej myśli, wiadomo większość kobiet chyba chciałoby kiedyś córeczkę, ja również ale tak jak piszecie najważniejsze zdrowie dziecka. No i mamy to szczęście, ze jesteśmy w ciąży bo tyle kobiet ma problemy, zresztą sama to przeszłam więc doceniam podwójnie bez względu na płeć.

Ja byłam na wizycie w poniedziałek, ale mała wiercipięta się nie pokazała. Ale od początku mam wrażenie, a na samym początku wręcz przekonanie że to chłopak. I chyba tak bym chciała żeby było :) na razie ważne że wszystko jest dobrze. Co nie zmienia faktu że w rodzinie są dwa obozy kibicujące przeciwnym płciom ;)

Gratulacje dla nowych mamusi! :)

Ja na poczatku myslalam, ze chlopczyk, ale cala rodzina i znajomi mowia mi, ze bedzie dziewczynka (tylko 3 osoby ze chlopczyk), i chyba tez trochę przez to teraz mysle ze bedzie dziewczynka :) 14 sierpnia sie dowiem, mam nadzieje .... ;) a wy kiedy nastepne usg?

Witamy nowe mamusie ;-) Oby było nas jeszcze więcej. A macie przeczucie jakieś odnośnie płci dziecka? Bo już niedługo posypią się wiadomości kto kogo nosi pod serduszkiem i czasami zgadza się to z naszymi przeczuciami a czasami bywa omylne.

witam wszystkie przyszłe mamy :-)
ja również do Was dołączam termin 16 luty :-)
póki co czuję się dobrze, oby tak dalej.

Witam,

Również dołączam do forum, termin mam na 19.01 :)

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy!

To tak jak ja , 24 kg w pierwszej ciąży . Tym razem sie bardzo pilnuje bo u mnie po pierwszej ciazy zostalo 10 kg , nie udalo sie zrzucic .
Co prawda wagi w domu nie mam wiec nie wiem ile waże .. ale w ciuchy sie mieszcze , ale ale brzuszek widze ze mi wywalilo , strasznie woda mi sie zatrzymuje w organizmie moze dlatego wygladam i czuje sie jak bomba .

Ja nie ywmiotuje , a czasami chcialabym , bo uczucie pelnosci i takiego wstretu na żoładku zniknełoby . Codziennie miedzy 16-19 czuje sie niemiłosiernie zle , strasznie jezdzi mi w zoładku i sapoczucie wtedy zle .

Ja jeszcze nie dopisuje się do listy bo daty nie znam , z @ wychodzi 13 luty , no ale bobas mniejszy takze pewnie z usg bedzie pozniejszy :)

-Styczeń-

02.01 Slythia
10.01 Jadźka
10.01 Kiki
15.01 Imatra
20.01 debra.m
25.01 lisiczka_
27.01 Dorota
29.01 Lilith.

-Luty-

10.02 Malinka321
13.02 monika:-)
23/25.02 MamaDawidka

Lilith. zazdroszczę ja prawie codziennie wymiotuje :P

Chociaż to już prawie 13, to prawie nie czuję, że jestem w ciąży :) Tylko gdyby nie to zmęczenie... W spodnie się mieszczę, brzuszek malutki i pilnuję wagi, bo poprzednio przybyło mi 23 kg. To był kosmos. Chociaż nie mam nawet jednego rozstępa, to zrzucić ten balast było ciężko. Dobrze, że teraz dzidzi najbardziej smakują owoce, nie tosty i frytki, jak poprzednio :)
Fajnie tak podglądać maluszki, teraz są najlepsze widoki, bo na połówkowym dziecko jest już takie duże, że się nie mieści całe na ekranie.
Chcę jeszcze powtórzyć USG za dwa tygodnie dla pewności. Tej nigdy za wiele.

Ja dzis rowniez po usg tylko ze prywatnie .
Wedlug @ to juz ponad 9 tc , a maluch mniejszy o jakiej 2 tyg , mialam zawsze strasznie nie egularne miesiaczki takze to normalne :)
Przeziernosc 8 sierpnia ;)

Ciesze się dziewcxzyny ze u Was wszysrtko ok !!! :) Oby tak dalej ;)

Ja również po wizycie, 11 tc. Przezierność na początek sierpnia, stresuję się tym, ale miejmy nadzieję że będzie wszystko dobrze. Serduszko bije, dzidzia szaleje w brzuszku więc jesteśmy znowu do przodu.

A u mnie nie dało się jeszcze zmierzyć przezierności mimo, że był to już 11t5d, bo dziecko jest w tej chwili o tydzień mniejsze i mam przyjść ostatniego lipca, żeby wszystko pomierzyć. Ach to czekanie...
Dobrze mieć już to z głowy.

Współczuję problemów z cerą, mnie zawsze pomaga to co najprostsze- mydełko dla dzieci bez detergentów, ale ja mam cerę mało podatą na trądzik.
Jesteśmy po USG, małe ma wszystko na miejscu i mimo, że to byli dość wcześnie, to i kość udowa i przeziernosc i kość nosowa -wszystko dało się zmierzyć. Małe fika i macha rączkami, miód na moje serce. A bałam się bardzo, co to będzie.

hej dziewczyny! gratulacje i spokojnego przebiegu ciąż!

mam do sprzedania 2 pary jeansów ciążowych po 15 zł za parę. gdyby któraś była zainteresowana, zapraszam: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/ubrania-i-dodatki/jeansy-ciazowe-r-38-biale-i-granatowe-ogl8582573.html