Mamusie styczniowo-lutowe 2018

Hej babeczki, czekacie na maluszki z terminem na początek 2018? Ja mam termin na 11.01, nie mogę się już doczekać :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, ja rodzilam SN
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szpileczka, a Ty rodziłas SN?

:) przyznam, że ja byłam nastawiona na chłopca :)
Życzę żeby Dzidzi było zdrowe. Nie denerwuj się pappa. Jak dostałam wynik to od razu dzwoniłam do poradni genetycznej a 40 minut później siedziałam u ginekologa. To były bardzo długie minuty :)

Ale fajnie :-D
Robi się nam ,,babiniec". Mam nadzieję, że i ja niedługo dołączę z dobra nowiną :-)

Hej. Ja robilam badanie w 12 tygodniu. Usg plus test pappa.
U nas będzie Dziewczyna na 100%:)))

Gratulacje! :-D
My też chcielibyśmy dziewczynkę. Łapię się na tym, że jak myślę o dziecku to automatycznie w kategoriach żeńskich ;-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To w między czasie ja sie pochwalę, po wczorajszym badaniu prawdopodobnie będzie druga córeczka :D jestem w 7 niebie

Dziewczyny gdzie robiłyście badania prenatalne? Mam wizytę dopiero na 16-tego sierpnia i będzie to mój według wyliczeń lekarzy 11 tydzień (chociaż bardziej 9)?
Weronika, jak badanie? Chłopiec czy dziewczynka? :-)

Szpileczka, ja mam serum z pharmaceris M. Jest atestowane i można używać od 3 lub 4 miesiąca.

Najgorsze jest to, że pamiętam jak moja siostra panikowała w ciąży, a teraz mam to samo. Ograniczyłam kawę do jednej dziennie, przed ciążą piłam trzy, czasem cztery. Wiem, że przesadzam, ale czasem nad tym nie panuję :-)

Ja tylko wyeliminowalam kosmetyki, ktore mialy w skladzie kwas salicylowy. Dziewczyny najgorsze to jest takie straszenie. Jasne, dbajcie o siebie, uwazajcie, ale nie warto sie zamartwiac, bo stres bardzo szkodzi maluszkowi. Uzywacie czegos na rozstepy? Bo wracajac do tych kosmetyków to ja jakos mam opory smarowac brzuszek ;) a po drugie to nie bardzo w te kosmetyki wierze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kasia, ja też po 30stce, pierwsze dziecko. Nasluchalam się już, żeby się nie cieszyć ciąża, bo dużo poronien. A to, a tamto...
Ja też kupiłam kosmetyki "bezpieczne" - momme i pharmaceris M. Lekarka powiedziała mi w czwartek, że muszę więcej przebywać na powietrzu, staram się ile mogę. Jutro wracam do pracy.

Ja w 5 tygodniu też zasłabłam i w szpitalu po morfologii okazało się, że mam anemię. Lekarz, który mnie badał zobaczył dwa pęcherzyki ciążowe i mówi ,,o, będzie Pani miała bliźniaki" i tak przez tydzień do następnej wizyty, żyliśmy z myślą, że będzie dwójka przy jednym podejściu ;-)
Teraz się filmuję co mogę jeść, a czego nie, jakiś kosmetyków używać, a jakich nie... żeby tylko nie zaszkodzić dziecku. Póki co ograniczyłam się do serii Bambino i odstawiłam wszystkie podejrzane. Powoli popadam w paranoję, ale to moje pierwsze dziecko, a że jestem już grubo po 30-tce to budzi się we mnie syndrom późnego macierzyństwa ;-)

Cześć Dziewczyny :))
Oj, ja niestety jestem na ścisłej diecie i żadnych soków oprócz bananowego nie przyjmuje. O pomidorach też mogę zapomnieć. Właściwie to mam taką dietę ryzano marchwiowa. Ja mięsa nie jadam w ogóle i jestem zmartwiona, bo z powodu żołądka od dwóch miesięcy nie jem żadnych cieciorek, soczewicy czy soi. Ale jakoś damy radę.
U mnie było tak, że około 10 tygodnia lekarka powiedziała że płód jest duży i chłopcy zwykle są duzi. No to nastawieni byliśmy na chłopca. W 12 tygodniu zapytałam podczas usg genetycznego o płeć, to doktor mówił, że siusiaka brak :)) jutro mam Usg kontrolne, bo ostatnio wylądowałam w szpitalu z powodu odwodnienia, to zapytam czy coś się pojawiło między nogami :))))

O super ze dolaczyly nowe mamy :) u mnie mdłości nadal sie ciagna, a juz koncowka 17 tc. No ale poza tym jest ok, wiec nie bede narzekac ;) ja za to mam ciagle ogrooooomna ochote na slodycze, moglabym tylko to wcinac ;) no i pomidory z wlasnego ogrodka. Za to strasznie mnie odrzuca mieso w kazdej postaci, no nie moge nawet patrzec, co dopiero przelknac. Maz ostatnio zrobił wołowinę po swojemu, uwielbialam zawsze to danie, corka wcinala, a ja po jednym kesie o malo nie - no wiecie. Jyz we wtorek dowiem sie kto mieszka w brzuszku, coreczka czy synek. Wolałabym druga coreczke, maz chlopca. Ale czuje ze tym razem moze byc chlopiec. ale to nie jest najwazniejsze :) a Wy jak czujecie, jakiej plci dzidzius bedzie u Was?

Póki co mam ogromną ochotę na sok pomarańczowy i próbuję się jakoś przekonać do warzywnych zwłaszcza z buraków. Tak jak wspomniałam wyżej mam nadzieję, że nie będzie tak źle i przejdę ciążę łagodnie tak jak moja siostra i mama.

Uuuu czyli wszystko jeszcze przede mną ;) A pocieszałam się, że moja siostra po mamie bezproblemowo przeszła całą ciążę... a tu widzę, że różnie może być.

Kochana, lekarka w 6 tygodniu pyta czy mam jakieś dolegliwości. Mówię z uśmiechem: żadnych! Byłam nawet zła, że zabronila mi chodzić na siłownię. Po czym kilka dni później pojawiły sie wszystkie nieprzyjemności ciążowe jedna za drugą :))

Witaj :) Lekarz wyliczył mi 8, ale po badaniu stwierdził, że będzie bliżej 6.
Czytam Wasze wpisy i tak myślę, że ja to mam szczęście, bo mnie mdłości i wymioty omijają szerokim łukiem ;)
Zmęczenie, osłabienie i anemia to jedyne co mi dokucza. Ograniczyłam też kawę, bo raz się ,,nie przyjęła" i teraz się bardzo pilnuję.

Cześć Kasia :) który tydzień? Ja dziś rozpoczęłam 16.

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...