Mamusie wrzesień-październik 2011 *10*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - SYN
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *10*

Dzisiaj po raz trzeci zostało potwierdzone że to będzie CHŁOPAK :) więc proszę mnie dopisać , a na szpital jeszcze się nie zdecydowałam.Każdy ma jakieś plusy i minusy.
U mojego dziecka stwierdzono asymetrię komór mózgowych i gin wysłała mnie na badanie do dr.Brzóski z INVICTY dr.od patologii ciąży.Staram się narazie nie stresować , ale moje pytanie czy któraś miała taką przypadłość ?

image

ja kupuję na 62, ale jak porównuje body w tym rozmiarze z różnych sklepów to się różnią długością i szerokością , więc rozmiar rozmiarowi nie równy w sumie tak jak z ubraniami dla dorosłych

trochę pokupowałam na 56, ale generalnie 62cm, albo takie z napisem 0-3 mc.
Trzeba będzie kupić jakiś kombinezonik czy coś cieplejszego na wyjście jeśli mnie poród zastanie w październiku i tu mam problem...

Dziewczyny jaki rozmiar ubranek kupujecie na początek dla dzidzi?

Ech, a my przed :)

to ja mam już prawie całą wyprawkę... wózek, przewijak, komodę i zamówione łóżeczko, do tego masa ciuszków, ale ja już kupuję takie na później tylko. Na rynku na Przymorzu kupuję super ciuszki od jednej babeczki... tanie niesamowicie a jakie piękne!! ostatnio wynalazłam rurki GAPa dla małej za 4 zł. Jest w czym wybierać. Nie kupuję tam jedynie bielizny, tzn. body i pajace. To akurat kupowałam na promocji w mothercare i smyku. Z wyprawki zostały mi do kupienia kosmetyki, materac do łóżeczko (nie wiem jaki najlepszy), zrobienie rolet w pokoju i gadżety dla samej siebie... koszula/pizama, szlafrok i takie tam. Zastanawiam się czy kupić laktator, innych gadżetów na pewno nie będę kupować. Pojemnik na pieluchy to strata kasy moim zdaniem.

wracając do szkoły rodzenia to mi bardzo zależy, żeby mąż wiedział jak to wszystko wygląda i co się dzieje.... bo on jest chyba bardziej porodem przerażony niż ja:)

Dziewczyny ciężko za wami nadążyć :)

oj ja też bym chciała żeby wyprawka sama mi się zebrała. A najlepiej jeszcze poprała, poprasowała i ładnie w szafce na półce ułożyła! O!
Jakoś nie mam weny na zakupy.. ostatnio w supermarkecie wparzyłam na dział dziecięcy z myślą że coś kupię ale na nic się nie zdecydowałam. Miałam problem z wyborem koloru, rozmiaru.. w końcu zrezygnowana stwierdziłam że coś muszę kupić.. więc wypatrzyłam smoczek z pudełeczkiem. :) teraz czekam na aspiartor do nosa bo zamówiłam z allegro.

koleżanka doradziła mi abym przeszła się po aptekach i pytała o próbki kosmetyków dla noworodków. przy każdej wizycie pytam się i już nazbierałam kilka rodzai.

kurcze ale naskrobalyscie:)
Ruminka ja nospe bralam przez 3 czy 4 tygodnie i duuuzo odpoczywalam tzn w miare mozliwosci przy Sandrze:) wiec nospe przestalam brac a rozwarcie sie nie powieksza wiec jest ok teraz tylko mialam kilka ciezszych dni i troche sie nachodzilam nadzwigalam i czuje ze cos brzusio mi sie stawia ale to tez jeszcze ie jest az tak jak bylo na poczatku wystarczy teraz tylko duzo lezec i mam nadzieje ze przejdzie:)
co do wyprawki to ja mam lozeczko podgrzewacz po sandrze wozek juz tez mam ale to dlatego ze udalo nam sie zalatwic wozek za darmo od babki ubranek troszke tez juz mam wiec zostaly mi same kosmetyki tak naprawde a z tym sie nie spiesze wogole cala wyprawka jakos tak sie sama zebrala hehe:) nawet nie wiem kiedy:)

Heyy ;)

Na glukozie dziś byłan... wypiłam z sokiem z cytrynki i weszłooo gładko i nie ulało się nic ;D

zaraz slubnego po wynik wyśle ;)

była ciężarna yedna... chciałam pogadać... ale sprawiała wrażenie nie zainteresowanej.. a ya byłam zaspana i oo.. ;)

Czereśnie pożeram ;D

co do wyprawek..
zadnych sterylizatorów,koszy na pieluchy i innych.
Podgrzewacz po Fabianie a to z kolei też z odzysku.. sprawdzał się ;)
Pozniey.. przegotowana w czajniku wodę tylko PYK w czajniku na chwilę i do butli ;)

Koleżanka używa ternosu z gorącą wodą.. do tego butelka niegazowanej i siup koło łozka i działa w nocy ;)

przebierak teraz kupiliśmy bo łozeczko nowe.. przy Fabianie był na łóżeczku i też było dobrze ;)

Prawie wszystko kupione to co duże i ciężkie.. bo ukochany wybywa niebawem na obóz i nie dałabym rady tego ogarnąć bez niego ;)

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - cheeringup
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA

sama dopisałam, widzę że to już drugi Jaś

Byłam dzisiaj w Klifie i kupiłam kilka ciuszków dla małego z wyprzedaży w H&M i w Smyku. Jak na razie też mamy tylko parę sztuk ubranek, ale mam już zrobioną listę co będę potrzebować i myślę, że pod koniec lipca się wybierzemy po wszystko. Zamierzam kupować w Tygrysku bo większość rzeczy właśnie tam jest najtaniej.

Wybraliśmy już imię dla synka - Jaś :)
a rodzić będę w Redłowie, poproszę o dopisanie do listy.

A propos wyprawki, ja jeszcze nie mam nic. Zero. Jakoś tak nie mam czasu... miałam okres, że panikowałam, że nie zdążę... ale teraz mam już dość duży brzuch i nie bardzo mi się chce chodzić po sklepach... Mama obiecała, że przyjedzie do mnie w lipcu, to się wszystko skompletuje :)

Hej dziewczyny:)
To widzę, że aż tak nie odstaję od reszty z tą wyprawką, a już myślałam,że coś ze mną źle:). Też mamy prawie same ciuszki i to część ,bo małe nie chce się ujawnić(mam nadzieję ,że jutro się wreszcie dowiemy), a nie chcę mieć samych uniwersalnych... Jesteśmy teraz na etapie szukania wózka i mam ogromny kocioł:/. Podoba mi się x-lander i mutsy transporter, ale troszkę drogie są. A słyszałyście może o wózkach tutek grander i o leviroo?? Bo ten tutek na oko też nie jest najgorszy, a i cena fajna:)

liwia ja przy pierwszym dziecku używałam monitora oddechu ale tylko z tego względu że moja córka urodziła sie z wadą serca i chcieliśmy z mężem mieć jakies zabezpieczenie
co do wyprawki to poszłam dzis na poddasze i baaardzo sie zdziwiłam bo myślalam że mam pełno ciuszków po starszej a tam pustki, tak wydawałam, ze zostałam praktycznie z kilkoma sztukami ;/

ja chodzę do SR w Weju, ćwiczymy po wykładach.

A ja chodzę do Szkoły Rodzenia w szpitalu w Wejherowie. Może któraś z Was chodzi ze mną? :)

No to mnie pocieszyłyście, bo ja też się nie spieszę z wyprawką dla młodego. I tak czeka mnie przeprowadzka w najbliższym czasie i nie chcę sobie teraz zagracać chaty tylko po to, żeby później mieć więcej rzeczy do przeniesienia. Na razie mam tylko trochę ciuchów.
Gadałam ostatnio z mamą, po tym jak przeczytałam chyba 200-punktową listę "ważnych" rzeczy. Uznała, że 3/4 z tej listy nie jest niezbędne i łatwo można to zastąpić tym, co się ma normalnie w domu, albo zamiast 5 osobnych rzeczy kupić jedną łączącą funkcje tych kilku.

ja jeszcze się nie zapisałam do SR, a chcialąbym chodzic od sierpnia, bo w lipcu od 18 mam urlop i nas w Gdańsku nie będzie

Mangolia co do jazdy to nie było tak źle (ale jeździłam tylko mało uczęszczaną ulicą), raz tylko mi samochód zgasł:), mąż już mówi o kolejnej jeździe i pewnie nie uda mi się wykręcic

ja dziś niestety sama w domku mężuś na służbie