Mamusie wrzesień-październik 2011 *11*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-10-t244850,1,16.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
23.09 - Dżina - SYN
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Amelka(chyba,ze okaze sie,ze Pawełek :P)
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN-Aleksander
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *11*

Cześć dziewczyny, długo nas nie było:) Muszę poczytać, bo tyle zaległości w postach ;-)
Ja od wczoraj na zwolnieniu lekarskim, mamy teraz w domku remont i tylko biegam ze szmatką:) Szybko też się męczę jak stara baba...eh :)
A Jasiek lata za mną i towarzystwo cały dzień mam no i zajęć pełno także się nie nudzimy:) Młody właśnie zasnął, mogę chwilkę posiedzieć.:) Zaczęliśmy rysować laurkę dla mojego męża bo jutro dzień Ojca:)
Muszę tez jakieś zdjęcie nowe zrobić i wkleić:)

dzis rano śmignęłam sobie do internisty po skierowanie na badanie moczu, bo coś mi nie pasuje ...
jestem mega zadowolona, bo miałam umówioną wizytę na 9 rano, a o 8,50 byłam już po rozmowie z lekarzem i wizycie w laboratorium :) Myślałam, że Pani lekarz będzie z łaską dawać skierowanie, ale normalnie zaskoczyła mnie mile, bo o wszystko się wypytała i nawet ciśnienie zmierzyła. Do takich lekarzy to aż z przyjemnością się chodzi.
Próbuję ogarnąć mieszkanie po przywiezieniu ubranek dla córy, ale coś mi nie idzie, muszę co chwilę robić sobie odpoczynki. Wkurza mnie to, że jestem taka nieporadna.... :/

Tą wagą z USG to nie można się tak do końca sugerować. Bo to jest tylko szacowanie wagi, na podstawie obwodów, które mierzy lekarz. Mi w pierwszej ciąży pod koniec waga nie przekraczała 3 kg a Dominik urodził z wagą prawie 3,6 kg.

cos moj brzucho nie chciał się wkleic :/
jutro poprobuje raz jeszcze

ubranka mam już posegregwane, przyjechala moja siostra i pomogla mi z nimi, udzielajac cennych rad :)
teraz "tylko" musze je wyprac i wyprasowac, ale to pozostawie sobie na inny czas, jak będe się lepiej czuła

Ja byłam na usg 4D u dr Tomczyk-Małyjasiak w Gdyni, koleżanka mi poleciła i jestem bardzo zadowolona, a ciążę prowadzi mi dr w Invicie w Gdańsku.

Hey ;D

Kurcze nie posiadam fotki brzuszyska... aktualnego..
Ale Wasze urocze... i ya to wieeelki brzuch posiadam.. taki szpiczasty i do przodu.

Byłam wczoraj u ginki ;)
Z córeczką wszystko ok i Kluska waży 1,5 kg!! obie z ginka wytrzeszczałyśmy oczy.. Z tego powodu usg pokazało termin na 31 sierpnia. :)
ale różnie to bywa.
Wynikami ginka zachwycona..
Teraz nie biorę żadnych wit. i wyniki super.. a wcześniej brałan i nie były tak dobre. Dziwne

No i kg. też dodatkowe... 12 kg od początku ciąży... no cóż...

no to mój brzucho w 26tc

izulucha ja z poprzedniej ciąży mam bardzo mało zdjęć. Wpierw wydawało mi się że wyglądam jak wieloryb a potem tak rzeczywiśnie wyglądałam. Teraz lepiej się czuję z brzuszkiem i chętniej pozuje do zdjęć. To może nie takie super wymodelowane ale zawsze pamiątka :)

czesc,

jakie ladne brzuszki...super sa, ja mam malo zdjec w tej ciazy, bo ja jakos psych zle czuje sie z tak wielkim brzuchem, i jeszcze do tego nie zapominam o tym, ze na diete po porodzie musze isc itp...

malinowo mandarynko, dieta nie przejmuj sie itp, ja zaczynalam od 4x dziennie, a jest bardzo fajny i zeszlam do 2x dziennie teraz, pamietaj ze hypoglikemia jest rownie niebezpieczna dla nas i dla dziecka, wiec reg.posilki itp.najgorsze ostatnie 2 miesiace, bo hormony szaleja...ja jem slodnie, ale nie jakies czekoladowe torty np, tylko jablecznik...rowniez sama bedziesz wiedziala jak reagujesz na posilki itp, fakt jeszcze nic nie przytylam, wiec to pawda, ze waga bedzie ok...

mongolio, waga dzidzi sie nie martw i spokojnie bierz euthyrox itp, dzidzia ma jeszcze czas na podrosniecie itp
ta ciaza dla mnie tez jest inna, bo wyszla ta cukrzyca i nie wiedzialam, ze w Uk tak sie zajmuja ciezarnymi z cukrzyca, jak slyszy sie itp, ja mam dziwne przeczucie, ze dzidzia bedzie wczesniej i tak jest, bo miala byc w pazdz., a bedzie koniec wrzesnia, ale boje sie, ze bedzie z poczatku...
a dzis bylam w szpitalu, bylo usg, ale powrot mam na piatek itp, qurcze normalnie co tydz.jestem w szpitalu...

`Malinowa Mandarynko, nic do mnie nie przyszło, chyba że nie wysłałaś :)

`@IzZzka@, idę na usg 4d, 7 lipca. 180zł usg(+nagranie) i 80zł wizyta, też taką cenę Ci podano?

Dziewczyny, ładne brzuszki. Muszę się wyszykować i męża nastawić, że będzie mi robił zdjęcia. Co prawda fotografia to akurat moja dziedzina ale ładnie wychodzę w obiektywie męża :)

moje malenstwo w 22 tyg. 465 g :)
roznica moze siegac nawet do 2 tyg. Zreszta z usg to roznie bywa... :)
Nie przejmuj sie, bo jesli prawidlowo rozwija sie to nie ma co denerwowac sie

655 gramów. no i termin około 13 paź. no zobaczymy za miesiąc co będzie

Malinowa mandarynko a ile wazy Twoje malenstwo? Moj maluch od poczatku ciazy jest o 7 dni mlodszy. I tak na kazdym usg... chociaz na ostatnim roznica wynosila 6 dni. :D

malinowamandarynko nie martw się na zapas. Być może dzidzia będzie malutka z natury i już. A co do dietki.. nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Swoją drogą każdej z nas przydałoby się poprowadzić zeszycik "spowiednik" z tego co się jadło..tak dla zdrowia. :)

polapola zaraz Ci wyśle linki

wróciłam od gina, dziecko trochę małe, tzn pomiary o tydzień młodsze. Trochę mnie zaniepokoiła jak tak mówiła :(
Kazała dzidzi rosnąć. Zobaczymy za miesiąc co będzie.
Dostałam euthyrox 50, od jutra zaczynam go brać.
W związku z cukrem...zakupiłam cały sprzęt do pomiaru, dostałam recepte i za zestaw zapłaciłam jakieś 7 zł :-)
no ale teraz to się zacznie...Dieta (regularne posiłki 3 duże dania plus dwa mniejsze i 4xdziennie mierzyć cukier). Muszę założyć zeszyt i notować co jadłam i jaki wynik po godz. Jeżeli za miesiąc okaże się, że jest beznadziejnie to skończę na Klinicznej :/
Ale pani dr powiedziała, że przy tym schudnę i będzie ze mnie laska. :)
Z jednej strony martwi mnie to wszystko, ale z drugiej, przynajmniej dostałam kopa, żeby coś w końcu z sobą zrobić.
Przy okazji męża też odchudzę heh

No dziewczyny śliczne te wasze brzuszki :-) Muszę sobie też zrobić zdjęcie. Jakoś ostatnio ciągle robię synkowi, sama nie mam żadnego do pół roku.
Jumelko ja mam takie same bule brzucha z prawej strony, coś jakby mnie kolka chwyciła, jak zaczynam równo oddychać luba staje to przechodzi, ale jest bardzo bolesne.

Udało się!! :) Mój brzucho 24tc.

image

Hihi, Jumelka mam taką samą bluzeczkę :))
Ja byłam wczoraj u mojej gin, dzidzia zdrowa, waży 908 gram i ma już 37 cm :) Niestety nie chciała współpracować i nie mam ładnych zdjęć :( Ale najważniejsze, że wszystko w porządku :) Moja glukoza też w normie, po 75 g miałam wynik 123 :))) Tylko znów jakaś infekcja się przyplątała :((( Ale mam nadzieję, że szybko ją pokonam :))