Mamusie wrzesień-październik 2011 *12*

Zapraszam do nowego wątku :)

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.h
tml
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-6-t228805,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-7-t234948,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-8-t239258,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=241502&c=1&k=130#fs
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-10-t244850,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-11-t247158,1,130.html

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA- Amelka(chyba,ze okaze sie,ze Pawełek :P)
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha- Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia -Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@
28.09- Dżina - Wojewódzki- SYN- Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *12*

Ciasto to super sprawa :)
moje wyszło przepysznie (wcale się nie chwalę) tak naprawdę dziś dopiero jest takie jak powinno być, ale wczoraj poszło już pół blaszki i gdybym nie zakazała mężowi jeść więcej, to pewnie na dziś nic by nie zostało :)
Dawno nie widziałam męża tak zadowolonego :) miał niespodziankę, że coś upiekłam i to jeszcze "takie coś" :) Aż mi się miło zrobiło

marta29
zazdroszczę nowego mieszkania... my coraz częściej oglądamy mieszkania na sprzedaż i myślimy o swoim własnym gniazdku, ale trochę się boimy brać kredyt, tyle, że tak naprawdę nigdy nie będzie odpowiedni moment, zawsze coś będzie nas blokować, więc może warto brać byka za rogi? :)

Ja też chyba zrobię jakieś ciasto... Im więcej o tych ciastach mówicie, tym bardziej ja też chcę :)
U mnie przeprowadzka w toku, jutro muszę wynieść moje rzeczy z jednego mieszkania i zainstalować je w drugim, jeszcze nie całkiem gotowym. Tutaj mega sprzątanie, bo trzeba w jakimś stanie to mieszkanie oddać, a w nowym mycie ścian, gruntowanie, szpachlowanie i malowanie w trakcie, meble stoją chaotycznie, łóżka jeszcze nie mamy i nie wiemy kiedy będzie, bo w sumie to nie wiemy jakie chcemy.
Ehh, czeski film normalnie...
Połowę garów już przenieśliśmy, ale teraz się zastanawiam i wychodzi mi, że jakbym chciała zrobić jabłecznik, to jeszcze tutaj przyrządy kuchenne jakieś do niego mam. I pewnie między pakowaniem reszty rzeczy, odkurzaniem, myciem i innymi takimi sprawami, żeby sobie utrudnić życie - będę piekła ciasto.

Ruminko, moz warto pojsc na 2ga konsultacj, tylko po to aby uspokic sie i porownac...

ja nie wiem ile wazy Nell,w pt zapytam sie bo mam usg

dziewczyny, wy tymi ciastami mnie draznicie, ja nie potrafie piec i len ze mnie, a tu taki smak...ja mam wreszcie pierwszy wolny weekend i jesyny w tym miesiacu, z nie pracuje...wczoraj maz wzial mnie do hiszpanskiej restauracji na jedzonko ,i bylo ok, do tego i ja imazbylismy na pedicure co robia rybki to, super sprawa, szybka i tania i faktycznie naskorek wygladzony, czyli zjedzony, ale rzucaja sie jak wampiry ;-)
wlasnie ogladam propozycje na urlop w przyszlym roku, myslimy o maju, bo my lubimy tzw low season i ja napalilam sie na karaiby, dokladnie st lucia, oczywiscie z dziecmi, ale my zawsze wille wypozyczamy, bo nie cierpimy hoteli itp, i jednja jest niesamowita, istny raj...tylko te loty tam sa cholernie drogie, i chyba na raty trzeba byloby wykupic...ach ale poogladac mozna, moja maz ma prace, ze z rocznym wyprzedzeniem musze ustalac urlop, to wtedy sie dostosuje, bo tak to nigdynie pasuje....
ach, a dzis pol nocy nie spala, czyzby zaczynaja sie bezsenne noce, ja jeszcze w sumie ok 6 tyg bede pracowala, i jakos tak szybko czasmi leci...

Prywatnie ;]

Pocieszam sie jeszcze,ze moze ja zle rozumiem czy cus ;)

Rumink@ a Ty chodzisz do lekarza na książeczkę czy prywatnie? Bo może warto by było wybrać się prywatnie na drugą konsultację i mieć jakieś porównanie. Jak opowiadasz o tej swojej to włos się jeży na głowie.

znalazlam szybki przepis na tarte;p
nie nastoje sie a zrobie boscie narobily smaku :P

Hej,

mój synek w 25-26 tc ważył ok 700 gr, myślę, że teraz będzie ponad kg. Brzuch mi wyskoczył tak całkiem okrągły przez te ostatnie 5 tygodni. Zresztą moja waga też podskoczyła 2 kg.

Mi mały ciągle wbija rękę albo nogę tuz pod mostkiem, kurczę to się chwilami robi bolesne. Poza tym coraz gorzej śpi mi się w nocy. Nie dość, że biodra bolą jak za długo leżę na którymś boku, to jeszcze kilka razy trzeba pójść do toalety i starszy synek do nas dołącza i wtedy miejsca ubywa ;) a przekręt z boku na bok wymaga wiele wysiłku.

Już się nie mogę doczekać poniedziałkowego wieczora. Chcę zobaczyć Jasia i dowiedzieć się czy wszystko w porządku. Tak piszecie o tych krótkich szyjkach, że zaczynam się martwić. Poprzednim razem też miałam w 32-33 tc 1 cm rozwarcie, ale branie nospy 3 razy dziennie pomogło i nic do dnia porodu się nie zmieniło.

Ostatnio moje samopoczucie znacznie się pogorszyło, do tego z Dominika zrobiła się mała przylepa, która ciągle tylko mama i mama. Chcę iść już na zwolnienie...

Natalia...no to fakt,zastanawia mnie to hehe albo ja juz jestem tak niekumata,ze nie wiem co ona do mnie mowi:D

Kurcze tez bym zjadla ciacho,ale zabronione stac dlugo przy kuchni;/
To Dziewczynyzabierajcie swoje ciasta i wpadajcie ;) wkoncu mnie nie wolno robic ;p

hej dziewczyny,ja też będę tęskniła za okopywaniem bebzona przez malucha:) my planujemy niedługo po urodzeniu Dominika zacząc produkcję trzeciego malucha,zobaczymy w praniu jak to wyjdzie bo tym razem leczyłam się 2 lata,chcieliśmy iść na zlot Citroenów ale nie dotralismy tam

Natalia nie ma problemu:), możemy się podzielić po połowie ;)

@IzZzka@

wymienię kawałek kaszaka na drożdżówkę :D

Mało miejsca się bobasom robi więc czujemy te ich wariacje mocno :), ale fajnie, ja się śmieje,że jak juz urodzę to będzie mi tych ruchów brakowało hehe:).
Tak się rozpisałyście o tych ciastach, że chyba zaraz drożdżówkę z jagodami zmontuje:)

moje ciasto prawie gotowe :)
masa i blaty do przełożenia sobie stygną, postałam z godzinkę w kuchni i już czuję kręgosłup.... :(
Mała się wierci, chyba czuję już zupę, którą gotuje na obiadek, albo na kaszaka się nastawia :D

Ruminka
ta Twoja gin na serio jest jakaś dziwna! Ja tam lekarzem nie jestem ale przecież wszędzie piszą, że w 30tyg to już grubo ponad 1kg średnio dziecko waży...

ojj ja też bym sobie śmignęła na jakieś weselicho:) ale dopiero jakieś zapowiada się za rok:)
Swoją drogą trochę brakuje mi moich ulubionych ołówkowych sukienek:) ostatnio popakowałam je do kartonu bo i tak nie przydadzą się przez rok, ale w następne lato może....:)

Ale mi smaka narobiłyście z tymi ciastami:) właśnie zabieram się za tartę z jabłkami:) mój pierwszy raz- bo ja w pieczeniu ciast to noga jestem że hej:P

Ojj dziewczyny chyba już nowy wątek się szykuje zaraz:)

też bym sobie poszła na jakieś weselicho ale raczej mnie ominie bo mieliśmy isć 1 października ale termin mam na 17go października i bede pewnie juz taaaka duża i nie wiem jak z samopoczuciem więc raczej sie nie wybierzemy

Fajnie Ci-mialo byc ;)

Fajnie Cie :)
Dobrej zabawy!!! :)

a ja dziś śmigam (żółwim tempem hehe) na wesele :) ciekawe czy synuś da mi się troszkę pobawić;)

marta29 nooo moj Maz ma dobrygust, mnie sie zawsze podobalo Daniela,ale w sumie teraz to On wymyslil :)

No a mnie lek.po usg,na ktorym nie zwazyla,ze w 30 tyg. to jeszcze kilograma nie ma dziecko, phi bzdura jakas :P ja jej ,ze jak to nie? ze 30 tydzien HelloŁ a ona,ze poczatek 30 tygodnia. I co z tego przeciez kilogram to ma na pewno. A nie mowila tego na podst. wazenia tylko ot tak, zadziwila mnie strasznie :P
Nastepnym razem upomne sie o wazenie.
W 21 tygodniu i 2 dniu(czyli poczatek 22 ;p) wazylo 400 +/- 56g

Nooo ciasto z kaszy manny,kakao,herbatnikow,pyszne zwlaszcza ta masa na cieplo :P

Ja tez dzis sama,ale do 21 prawie buuu :( Przerabane :(

no właśnie wybrałam inną, trudniejszą opcje z zeszytu kulinarnego, który zwinęłam z domu rodzinnego hehe, mój tata i tak nie piecze :P
Muszę iść to sklepiku po Kasię i kasze i zabieram się do roboty :)