Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-14-t256339,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

zapraszam do nowego wątku:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=260482&c=1&k=160

czesc,

ja melduje sie, jako nniezalogowana hihi...

ja tez w polu itp, do tego zamieszki i jest zle...ale moze uspokoja sie ci g*wniarze, a jak nie to wystrzelic, a policja stoi ;-(w mojej okolicy tez jest dosc niebezpiecznie, ale tak to jest jest 3 pokolenie benefitowcow jest i nie chca do pracy...

dokladnie zaraz zaczniemy rozsypywac sie itp, ja tez jestem przerazona co mnie czeka po porodzie, ale moja mama bedzie mi pomagac, maz tez, ale wiem , ze zaraz do pracy bedzie musial isc, bo ma wlasny biznes, wiec wiecie jak to jest...do tego jest moja siostra itp...ale ja widze wszystko w czarnych kolorach typu juz poplakalam sie, ze pewnie nie dam rady itp, i znow bedzie zoltaczka do tego ta cukrzyca, ktorej mam dosc itp...do tego bolesne zastrzyki, ktore bola jak cholera...nie spodziewalam sie tego, ze boli az tak....
ale musi dobrze itp...

Święto lasu mnie spotkało dzisiaj :) W auchanie mega kolejni dziś wieczorem, grzecznie ustawiamy się w kasie z pierszeństwem, mąż skoczył jeszcze po wode , a pani kasjerka wstała i zawołała mnie do przodu!!! Jako że mieliśmy tylko koszyk ( a mąż buszował na regale) to musiałam sama kopać ,taszczyć i podnosić koszyk wypchany po brzegi i nikt z kolejni a byli rownież mężczyźni mi nie pomógł !!! Tylko stali i z niezadowoleniem patrzyli jak opóźniam ich kolej. Ahhh ale miła pani kasjerka szkoda że to 1 przypadek w mojej juz 8 miesięcznej ciąży :(

image

cześć dziewczyny,jak to zwykle bywa u nas remont miał trwać 2 dni,trwa nadal zazwyczaj tak jest z remontami....

Jeżeli chodzi o dużą gondolę to na pewno taką mają wózki jedo, ta gondolka jest na prawdę dużo większa niż x-lander

Myślałam że tylko ja jestem daleko w polu jeśli chodzi o przygotowania i zakupy. Przez remont wszystko się troszkę opóźniło. Jeśli chodzi o wózek to byłam zdecydowana na x landera dopóki nie przeczytałam opinii że ma bardzo małą gondolę i dziecko z niej szybko wyrasta. Teraz nie wiem zupełnie co mam kupić bo jakby nie było nasze zimowe dzieci będą musiały w gondoli sporo wysiedzieć.

Witajcie,

tylko na moment. Ja bardzo boję się bólu ale co zrobić.. urodzić muszę. Pocieszam się że może tym razem ominął mnie bóle krzyżowe i że będzie szybciej.
Ale tak najbardziej to boję się wszystkiego po porodzie.. nie mam obaw jeśli chodzi o opiekę nad maleństwiem. Z Mateuszem też się tego nie bałam. Teraz raczej myślę nad tym jak dam radę pogodzić rolę podwójnej mamy, żony, pani domu.. czy nie dopadnie mnie baby blues, czy uda mi się tym razem karmić synusia.. boję się że Mateusz nie zaakceptuje brata, że poczuje się odrzucony, że będzie mu smutno.. w końcu wiem ile takie maleństwo potrzebuje uwagi.. nie będę w stanie po równo rozdzielić czasu między nimi. Mateusz miał przez ostatnie ponad 3 lata mnie tylko dla siebie a teraz będzie musiał się podzielić..i nie wiem jak to zniesie.

Miłego wieczoru!

ja staram się nie myślec o porodzie bo jak już pomyślę to się zaczynam bac:)
dzisiaj spotkałam się z koleżanką i wezmę od niej ciuszki po synku, ale się cieszę, że jeszcze coś jej zostało bo myślałam, że już wszystkich ciuszków się pozbyła:)jupi:)

po porodzie czyli: połóg, pierwsze karmienie i czy nie będę miała z tym problemów, czy dziecko zassie :) czy będą kolki czy szczęsliwie nas ominą, czy poradzę sobie z opieką nad dzieckiem, jak odnajdę się w nowej roli, jakie będę miała relacje z mężem, co z libido.... itp itd :)

ja też się bardziej boję tego co po porodzie. Przede wszystkim jak znajdę czas dla siebie. Później, że nie będę potrafiła dobrze zająć się dzieckiem, a ono będzie cały czas płakało. Przede wszystkim, że będę chodziła niewyspana. Dla mnie to podstawa się wyspać by normalnie funkcjonować :P I takie tam.

To będzie mój drugi poród, przy pierwszym tak się nie bałam, bo.. nie wiedziałam co mnie czeka tak naprawdę;-)

A po "porodzie" tzn?

Ja się pocieszam, że na świecie jest ponad 6 miliardów dowodów, że poród da się "zrobić" :)

a ja się bardziej boję "po porodzie" niż porodu :)

Malinowa Mandarynko
polecam :) mam jednego i chodzę do niego od ponad 3 lat, przyjmuje w przychodni na Świętokrzyskiej, nazywa się Cezary Kłosiński 609 738 315
dość nietypowy człowiek, ale ja jestem zadowolona z jego usług :) w sumie cała rodzina już do niego chodzi ode mnie hehe

Ru.mink@- to faktycznie różnica jeśli chodzi o wzrost na pewno ;-)

Ja się dziewczyny boję porodu :)

kurde dentysta mnie czeka. Natalia polecasz jakiegoś w okolicy?

Ewciuś, Ty weź tego swojego męża kopnij ode mnie :) Przecież za 4tyg to śmiało możemy już rodzić i faktycznie, że się zdziwi jak nagle będzie musiał wszystko zorganizować sam.
Ja to bym nie mogła, zawsze muszę mieć wszystko pod kontrolą, już taki ze mnie dziwny człowiek :)

Jezu, rybcia6 nie mów że strach :P

jejku jak ten czes leci niedługo porody sie posypia aż strach myslec

Dziewczyny czy któraś z Was może polecić pediatrę z Jasienia lub okolic? Ja już pomału zmierzam ku końcowi zakupów dla Maleństwa, jeszcze apteczne rzeczy mi zostały no i wózek, nadal nie wiemy na jaki się zdecydować:(