Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-14-t256339,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

witajcie wieczorowo :)

dziś po pracy zaniemogłam, jak przyjechałam do domu to skorzystałam z tego że synek zasnął i ja też pospałam do 17. Potem obiado- kolacja, spacerek..
Moją torbę spakuje we wrześniu. Mam wszystko oprócz podpasek, podkładów i majtasów. wczoraj chodząc po stronkach dla ciężarnych natknęłam sie na film z porodu..na obu kobiety rodziły w domu ale jedna w wodzie.. poczułam strach przed tym co mnie czeka. Ale mam nadzieję że będzie lepiej niż za 1 razem.

A wy zdecydowałybyście się na poród w domu??? Ja bałabym się że coś może pójść nie tak.. że coś z dzidziusiem będzie sie działo.. a wtedy wiadomo że najważniejsza szybka reakcja..
Poza tym co na ten czas z domownikami?? chyba czułabym skrępowanie gdyby ktoś inny niż mąż słyszał moje wrzaski i jęki..

Ale z drugiej strony.. fakt że nie leżałoby się w szpitalu tylko od razu w domku.. na spokojnie.. to miłe.

Dobra pranie wstawione to mogłam dokładnie poczytać wstecz :)

Ja torbę spakuję w przyszłym tygodniu, na razie zrobiłam listę tego co muszę wziąć ze sobą. T-shirt do rodzenia mam z poprzedniego porodu, po dużym bracie :) Koszule do karmienia i staniki również mam. Muszę zamówić jeszcze te podkłady poporodowe, ale to pewnie zrobię jutro. Dla Jaśka na początek mam kupione opakowanie 27 szt Pampersów 1. W razie konieczności mąż dokupi. Zresztą zobaczymy jaki duży urodzi się synek, bo te rozmiary nie zawsze odpowiadają kilogramom dziecka. Wszystko inne już mam, może zostało kilka drobiazgów i tyle. Teraz to już tylko czekanie na nowego domownika :)

Hej, hej

my niedawno wróciliśmy z Kaszub, fajnie było te dwa dni spędzić poza miastem. Dominik wyszalał się ile tylko mógł.

Byłam u diabetologa, dostałam glukometr i mam się mierzyć na czczo i po głównych posiłkach. Poza tym dieta i w środę kolejna wizyta. W Poniedziałek mam też wizytę u gina, zobaczymy czy Jaś przybrał na wadze.

A koszulę do porodu-ja założyłam tshirt mojego męża, biały:) Mój mąż ma 195cm:) jest duży(czyt. nie gruby:P) a ja mała bo 175 i wtedy waga 72kg:) Koszulka wyglądała jak koszula,a położne powiedziały że tak najlepiej bo była krótka ledwo co pupę zakrywała:) A i tak wiadomo że do prodou niczego więcej nie potrzeba, koszulka po porodzie do śmieci i tyle:) a i pamiętajcie o skarpetkach:) bo mi przed porodem koleżanka mówiła zebym wzięła i założyła:) i tak zrobiłam, było mi cieplutko w nogi:) i lepiej się zapierac mogłam:P

Ja ciesze sie, ze kupilam bluzke do karmienia bo obawiam sie, ze po porodzie bede miala problem z ubraniami a w domu lubie chodzic wygodnie ubrana :)

My na poczatek kupujemy Pampersy 1x opakowanie rozmiaru 1 i 1x opakowanie rozmiar 2 ( tam jest niewielka roznica w kg ). Pozniej bedziemy probowac innych chyba, ze akurat bedziemy trafiac na dobre promocje :)

Dżina, w pierwszej ciąży Jaś przewrócił się dopiero ok 36-37 tygodnia:) Nie poczułam tego w ogóle:) Żadnej biegunki itp.. Także moze nie będzie tak źle:)

Teraz mała moja też leży pośladkowo ale to nic-mam nadzieję że się przewróci, ma jeszcze sporo czasu:)

Koszule do karmienia mam po pierwszym porodzie, kupiłam wtedy na Allegro+ staniki do karmienia i byłam bardzo zadowolona:)

pieczenienatalia ja dzis odebralam przesylke z Allegro z bluzka i koszula do karmienia w dobrej cenie. Musze jeszcze dokupic jakas do porodu jczyt. mega tania zeby nie bylo zal... :) Myslalam zeby w przyszlym tygodniu spakowac torbe bo to roznie bywa :)

A my po wizycie ......33 tyd i mały waży 2,200 kg :) i narazie jest pośladkowo. Ma teraz 4 tygodnie żeby się przekręcić co nie będzie łatwe bo jest coraz wiekszą kluską a ma coraz mniej miejsca. Gin mówiła że przekręcanie malucha głową w dół może wywoływać dyskomfort, biegunke a nawet wymiaty bo mały sie zapiera o wątrobe i o pęcherz ! O zgrozo ! :) A jak sie nie przekręci to będzie cesarka :( Oby nie!

image

Dzięki za odpowiedź, ale Inteligo już Z. ma i dlatego też odpada. Chcemy zupełnie coś innego, ale coś, co już ktoś sprawdził i naprawdę jest zadowolony.

Cześć dziewczyny,kurcze ledwo za Wami nadążam:)
Nic mi się nie chce, wysprzątałam mieszkanie-odkurzanie,pranie itp:) Z małym pomocnikiem zajęło mi to więcej czasu-Jaś wisiał na odkurzaczu:)

Teraz odpoczywam troszeczkę, dzisiaj zupka i naleśniki mniam:)
Ja z Jasiem kupiłam pampersy PAMPERS newborny, teraz tez takie kupię.
Próbowałam huggiesów i masakra-bardzo niezadowolona byłam.. przeciekają, są sztywne i nieprzyjemne dla pupy malucha-przynajmniej u nas tak było:) DADA-słyszałam że sa dobre, korzystałam ale z rozmiaru 4.Do dzisiaj mam jeszcze pół paczki, bo za mały rozmiar teściowa kupiła;P

już chciałam polecić Alior, ale inteligo bardzo poprawiło swoja ofertę http://inteligo.pl/przydatne-informacje/oplaty-prowizje-i-oprocentowanie/

Ewciuś
a ja dziś tarte z borówkami amerykańskimi robię :) i gotuję gulasz wołowy (takie typowo piątkowe danie :P)

kurcze, już niedługo rocznica ślubu, trzeba by coś wymyślić fajnego... tylko co z takim brzucholem?

Marta spróbuj poczytać na temat konta inteligo. Ja osobiście nie mam ale słyszałam że jest ekonomiczne w utrzymaniu i korzystaniu :)

Dzień dobry :)
Pędzicie dziś od rana z tymi postami... Chyba Was energia rozpiera.
Ja dziś jestem straszliwie zmielona, nic mi się nie chce. Wyprałam tylko jedną zasłonę i więcej chyba prania nie będzie. Wracam do łóżka, coś sobie pooglądam.
Mam do Was pytanko z innej beczki: czy macie jakieś godne polecenia konto bankowe używane jako wspólne? Konto będzie jako dodatkowe i żadna wypłata nie będzie na nie trafiać. Szukam i jakoś nie mogę się zdecydować. W zasadzie potrzebne mi do codziennych zakupów, więc muszą być dwie karty, bezpłatne przelewy i wszystkie bankomaty za darmo (albo jak w mbanku za 5 zł miesięcznie). mBank już mam, bym chciała jakieś inne. Fajerwerków nie oczekuję, tylko wygody. Czy któraś z Was może coś polecić?

Witajcie,

ja dziś w pracy ale kończę o 14 :) u mnie niby ciepło ale wiatr jest duży.
No brzucho rośnie ale dobrze że tylko on. ;)
Ja ostatnio znalazłam stronkę
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/
ciekawe filmiki jak któraś nie chodzi do SR albo chce sobie przypomnieć troszkę.
Ewciuś dobrze że wyszło pycha bo ja na jutro chcę zrobić :)

Miłego dnia!

A ja tylko na chwilę i nie na temat: wczorajsze ciasto z jagodami wyszło pycha!! Już pół blachy zeszło :)) A robiłam 20 minut :))) Pa

no te 1 sa chyba tlyko małe paczki i jest w nich 28 sztuk:)

u nas te 1 leżały osobno, w innym dziale niż reszta pieluch.

no właśnie, te 1, nigdzie nie widziałam.