Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
07.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek
08.09 - aga_6663
08.09 - czarna84 - SYN - Dominik
09.09 - bladykot - Wejherowo - raczej CÓRKA
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Wiktor
09.09 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
10.09 - Lipuszka - CÓRKA
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09- Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82-Kliniczna-CÓRKA
04.10 - cheeringup- Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- CÓRKA
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-14-t256339,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *15*

Ewuś rzeczywiście wydaje się szybkie i łatwe :) a czy smaczne??

Lubię podczytywać blog z przepisami koleżanki Kasi Tusk :)
http://www.makecookingeasier.pl/blog/na-slodko/
Ale póki co to chyba ciasto z rabarbarem i jabłkami zrobiłam z przepisu zamieszczonego na blogu.

A wy prowadzicie może swoje pamiętniki internetowe?? Ja jakiś czas temu zaczęłam czytać ten:
http://klavell.blogspot.com/?zx=a4dea7d5c78dd644

Ja ciasto robiłam z tej stronki
http://przepisy.net/placek-z-jagodami-2/ - bo wydawało mi się szybkie... a stać już nie mogę za długo bo nogi bolą :(

Ja dziś zamiast dosypiać po tym, jak wyprawiłam Z. do pracy, to wstawiłam pranie i tak sobie piorę cały dzień, oprócz tego robię, a w zasadzie dokańczam odmrożony sos do spagetti, robię zupę z soczewicy i surówkę selerowo-marchewkowo-jabłkową z żurawiną. Trochę też sprzątam. No muszę przyznać, że się trochę narobiłam, aż mnie brzuch boli. Pogoda ładna, ale mnie wykańcza - wybrałam się tylko do warzywniaka obok i jak wracałam to momentalnie kostki mi spuchły i brzuch zaczął boleć. Taka to była dziwna kombinacja bólowa, trochę jak przed okresem, trochę jak zakwasy, a trochę jak dolegliwości pokarmowe, ale już w tym końcowym odcinku przewodu pokarmowego. Mały do tego chyba mi skacze po pęcherzu. Wierci się niemiłosiernie, ale nie kopie, tylko jakby faktycznie się kręcił.
Czuję się, jakby miała w brzuchu bęben od pralki :)

Ja to jestem noga z gotowania i pieczenia.. są potrawy i ciasta które umiem zrobić ale nic skomplikowanego.. jakoś nie odnajduje się w kuchni. :( ale bardzo się staram. bo co to za żona co ugotować nie umie i kucha nie zrobi ;)
W ostatni weekend poszłam na łatwiznę i zrobiłam brzoskwinie w cieście francuskim. Szybko, łatwo i przyjemnie a i smaczne było. Najlepiej wychodzi mi pieczeni tzw. murzynka.. lubię tez czekoladowe muffinki.. wyszło mi też ciasto z rabarbarem i jabłkami i biszkopt z serkiem mascarpone.
Może dziewczyny podzielicie się ze mną przepisami na łatwe i smaczne ciasto? :)

Ech, mnie też boli wzgórek łonowy i też czuję takie kłucie... ale dobrze, że już się wyjaśniło, że to normalne :) Ja przy każdej zmianie pozycji w nocy się budzę, najczęściej śpię na plecach albo na lewym boku... ale młoda kopie więc tak jakoś się potem kręcę :)
A od jakiegoś czasu mam ochotę na jagody... i dziś zrobiłam ciasto z jagodami... zaraz idę zobaczyć co z tego wyszło...

my też wróciliśmy do domku. Mały wypluskał się w basenie a ja nogi pomoczyłam :) teraz obiadek się gotuje. Myślałam że mąż się załapie na jedzonko ale wybył.. zje odgrzane.
Mnie łapie skurcz w prawej łydce i lewej stopie tak co 3 noc. :/ A jeśli chodzi o ból przy przekręcaniu to nie zawsze boli. Dziś w nocy Mały płakał to zerwałam się do niego jak z procy i nic mnie nie zabolało i wogóle tak szybko to zrobiłam że aż w szoku byłam.
Nam położna mówiła w SR 3 lata temu że trzeba po prostu bardzo delikatnie się przekręcać i powoli wstawać z łóżka(z pozycji leżącej) wtedy bólu być nie powinno.

hej lecicie dziewczyny z postami jak piorun hehe:)
my wlasnie wrocilysmy do domku bylysmy w parku na placu zabaw i na kawce u sasiadki i teraz odpoczywamy:)
ja wczoraj wybralam sie z mezem i mloda na zakupy pierwsze moje wieksze od czerwca:) i na szczescie nic mnie nie bolalo i zadnych skuirczy nie dostalam wiec chyba sobie jednak pochodze jeszcze z maluszkiem w brzuszku:) tak jak mu spieszylo tak teraz wszystko jest ok za tydzien mam wizyte ciekawe co mi lekarz powie:)
mi spi sie najwygodniej na prawym boku chociaz na lewym tez spie ale krocej z sandra tylko na prawym boku moglam spac wiec teraz pod tym wzgledem jest troche lepiej:)

Ja spie tylko na lewym boku i to, jak malutka pozwoli :D Musze czekac az przysnie bo mnie kopie :D Jakis czas temu wydawalo mi sie, ze przysnela albo ja za szybko zasnelam i maz czul kopanie Julci na swoich plecach :)

hej
u mnie znowu kiepska nocka,4 razy w nocy biegałam siku...wrrrrrr

ja nawet nie chcę rozmawiać na temat spania, bo jak się przekręcam z boku na bok to tez boli :( a najgorsze jest wstawanie do wc... moj kot to zaraz mysli ze juz wstaje i zaczyna lazic i miauczec i jak sie poloze to jeszcze siadzie i mi dmucha do ucha...

Ja już na żadnym boku nie mogę spać - jak się obudzę i przekładam w poszukiwaniu dobrej pozycji, to żadna mi nie pasuje. Staram się więc nie budzić - wtedy nawet nie wiem jak spałam. Niebudzenie już mi zaczęło nawet nieźle wychodzić.
Ale nieważne jak śpię - codziennie budzę się z lekkim niedowładem prawej ręki. Lekarz mi powiedział, że nie ma się czym martwić, muszę wcinać magnez, no ale to aż tak nie pomaga. Ogólnie coś często bolą mnie dłonie i nadgarstki - szczególnie rano, jak wstaję.

hej, hej :)

piękny dziś dzień więc zaraz wychodzimy korzystać z pogody.
Niestety dolegliwości bólowe na koniec będą narastać.. tak samo jak problemy ze spaniem. Mnie zaczęły boleć żebra a wieczorem bolą mnie biodra. Dobrze że spać mogę na każdym boku bo z Matim tylko na lewym.. myślałam że się odleżyn dorobię :)

Miłego dnia!

Lipuszka
mi niestety od poniedziałku nie chce przejść, może błędem był ten spacer wczoraj... :(

pieczenienatalia mnie tez po wiekszych zakupach czy wlasnie spacerze pobolewa ale wtedy klade sie do lozka i przechodzi. Ostatnio zaczely dochodzic lekkie klucie w szyjce ( tak z 1x).

Dzwoniłam do położnej zapytać czy to normalne. Powiedziała mi że jak najbardziej. Dziecko wpasowuje się w kanał rodny i wtedy wszystko tam boli... Mam dużo leżeć i wtedy może ustąpi... a w 36tc może być jeszcze gorzej... hurra... :/

Ewciuś
zgadza się Natalia i Ł. to my :) tak więc jutro się widzimy :)

Wczoraj byliśmy na spacerze, naprawdę krótkim i znowu mnie boli wzgórek łonowy i wszystko wokół... :(

thx Natalia!

mi lekarz nie mówił ile moja mała waży mierzy głowę, brzuch, długość kości udowej i jak mówi ok to mi wystarczy wolę nie wiedzieć jak mi przyjdzie rodzic takiego kolosa ponad 4kg :)
z usg nic sie nie zmieniło dalej została dziewczynka
a mam wyznaczone wizyty jeszcze na 34 i 38tydz. więc mam nadzieję ze to dwie ostatnie

Hejka,
czy Ty Natalia idziesz w piątek na 17.30 na spotkanie do pani Izy? Bo my odrabiamy jakieś zajęcia i tak się zastanawiam czy Natalia i Ł. to może wy? :))