Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

poprzedni wątek:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html

1. mamasandry - 5 wrzesień
2. gosiunia1108 - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. Leokadia2101 - 17 wrzesień
7. Jumelka - 24 września
8. Ewciuś - 26 września
9. pieczenienatalia - 27 wrzesień
10. Ru.mink@ - 29 września
11. malinowa mandarynka - 1 październik
12. Monia Er - 4 październik
13. sowka - październik
14. nusia85 - październik
15. misiabela - październik
16. izulucha - 10 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

Nie przejmuj się pieczenienatalia, ja juz przywykład do uczucia braku męża. Choc nie jest łatwo..:(
Ru.mink. możesz podac mi linka do aukcji Twojej sukienki?

ależ tu dzisiaj cisza, wszystkie ze swoimi siedzą? tylko ja słomiana wdowa w domu??
wczoraj nie czułam się najlepiej, na szczęście dziś już jest zdecydowanie lepiej :)

Ja wlaśnie swoja wystawilam na allegro.

Roli mimo wszystko ci wpsolczuje...;/
Mnie skreca jak pomysle,ze Maz ma na tydzien wyjechac na szkolenie wrrr

Ja z kolei poszukuje sukienki na ślub. Będę wtedy w 7-mym miesiacu, więc musi byc juz typowa ciążówka. Może wiedzie gdzie mozna kupić takie wywalone w kosmos sukienki? :) Tzn. chodzi mi o ładna, porządną, średnioskromną..;)

Co do przeczucia to ja juz sama nie wiem. W pierwszej ciazy od 2 miesiąca wiedziałam, że będziemy mieli dziewczynkę. Teraz wszyscy mi mówią, że fajna byłaby parka, czyli chłopak. Ale dziewczynki sa takie kooooochane, że gdyby była druga to tez będę bardzo szczęśliwa :)))

a ja sobie kupiłam sukienkę, piękną :)

mnie maz przez wiekszosc ciazy nie bedzie widzial takze mam pelna wolnosc wyboru:)

kiedys na aerobic sie wybieralam w legginsach to bylo" jak to,ale Ty juz na to nic nie zakladasz?a jakies spodnie?" hihihi

ja widzialam tez fajne jeansowe sindbadytakie za kolano tez ciekawe ;) w legginsach to mnie Maz z domu nie wypusci ;)

ale cisza...
Chyba trzeba uciekac ;)

ja tez raczej nie zamierzan duzo ciazowych ubran kupic ale widzialam juz swietne leginsy 3/4 z guma ciazowa w sam raz na lato i moze jeszcze cos mi wpadnie w oko:)

Fajne bluzki na allegro, strasznie mi sie podobaja:)
Za duzo typowo ciazowych ubran nie bede kupowac bo nie ma sensu,tuniki mozna nosic, ale ze 2 bluzki na lato ;))) i jakies spodnie.

http://moda.allegro.pl/be-mama-ciazowy-t-shirt-baby-face-violet-l-i1489163298.html

Ja tez w sumie chcialabym czesac warkocze ;),ale mysle,ze bedzie chlopiec. Z chlopaka tez sie bedziemy cieszyc, byle wszystko bylo dobrze :)
Ehhh az sie boje myslec o porodzie,narazie staram sie w ogole nie rozwazac tego tematu ;p

A ja dzisiaj mam wychodne... :)
Na bal "se" idziemy ;) a co tam :)

Dla chlopca myslalam Filip, Łukasz... jakos tak :)
Dziewczynka... Amelka, a Maz chce Daniele ot tak bo zetknal sie z tym imieniem i w sumie,ani bardzo wydziwione nie jest ani zbyt popularne wiec w sumie fajne.

Zobaczymy... a czwartek czeka nas bad.przeziernosci karku w inviccie.

Dzien doberek

co prawda u mnie jeszcze nic nie widac usg jeszcze tez nie mialam wiec staralam sie podchodzic sceptyczniej do ciazy ale nie da sie i od zeszlego tygodnia mowie do fasolki np jak gotuje albo wracam z pracy tylko wtedy staram sie zeby nikogo nie bylo w poblizu bo raczej dziwnie moglabym wygladac idac ulica i mowiac sama do siebie:)

milej soboty:)

Dzień dobry w sobote!
Wczoraj miałam wieczorne wyjście więc nie zaglądałam na forum i dziś popołudniu też mnie nie będzie. Widzę, że bardzo tęsknicie :P

Co do imion to mamy już wybrane i już się nie mogę doczekać, aż będę wiedziała jaka płeć by mówić do brzuszka po imieniu :)
A czy Wy już mówicie to swoich brzuszków??

odnosnie przesuszonych dloni to mi zawsze kamill rumiankowy pomagal a slyszalam opcje zeby rece nasmarowac grubo kremem nivea i na noc wlozyc rekawiczki bawelniane
powdzenia:)

ja juz imiona mialam wybrane dluuuuugo przed ciaza- mam swoje ulubione ale pewnie to bedzie tak ze dopiero jak zobaczymy maluszka to wyjdzie jakie imie bedzie mu najbardziej pasowac:)
macie jakies przeczucia odnosnie plci dziecka? ja bardzo chcialam dziewczynke ale od poczatku mam przeczucie ze bedzie chlopak

dziś piątek pewnie każda ze swoim chłopem siedzi :) mojego jeszcze nie ma w domu bo jakby był to mnie by tu nie było ;)

Pytanie 1: Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na przesuszone dłonie? Jeszcze nigdy nie miałam tak suchych dłoni jak tej zimy.. :/

Pytanie 2: Czy myślicie już nad imionami dla waszych maluszków?

P.S. a cisza...rzeczywiscie jakas taka zapadła :P

misiabela ja generlanie tez sie "ubezpieczalam" zarzucalam pytaniami doradczynie...,ale jak juz nie kazala sie martwic to jestem dobrej mysli i nawetnie mysle,ze mogloby byc inaczej ;)
Wkoncu musze miec co robic, szykowac kat Maluszkowi :)

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...