Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

poprzedni wątek:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html

1. mamasandry - 5 wrzesień
2. gosiunia1108 - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. Leokadia2101 - 17 wrzesień
7. Jumelka - 24 września
8. Ewciuś - 26 września
9. pieczenienatalia - 27 wrzesień
10. Ru.mink@ - 29 września
11. malinowa mandarynka - 1 październik
12. Monia Er - 4 październik
13. sowka - październik
14. nusia85 - październik
15. misiabela - październik
16. izulucha - 10 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

Wychowawczy jest płatny jeżeli złożysz do urzędu gminy lub miasta wniosek że wasze zarobki nie przekraczają danej kwoty na osobę( nie wiem jaka teraz obowiązuje) Jeżeli nie będą przekraczać to dostaniesz to ok. 500 zł i rodzinne. Jeżeli będą wyższe to z pieniążków nici..

Powiedzcie mi Dziewczyny jak to jest z wychowawczym, umowę mam do końca 2013 roku więc spokojnie będę mogła na nim przebywać. Słyszałam od jednej osoby, że wychowawczy przez pierwsze 2 lata jest płatny i ta osoba otrzymuje miesięcznie 500 zł, jeżeli dziewczyny orientujecie sie w tym temacie poproszę o informację.

Witam kolejna mamusie:)
Ja paczka narazie nie zjdal;am zadnego ale czekaja cierpliwie na razie czuje sniadanie z ktorym chyba przesadzilam:)(a taka strasznie glodna bylam...:)) ale niedlugo dopadnie mnie ochota na slodkie to sie do nich dobiore:)

Witam kolejną ciężarówkę :)

Ja na razie zjadłam jednego pączka, a drugi leży na talerzyku i jeszcze trochę poczeka :)

Witamy Cię gosiaczek.k i dopisujemy do listy :)

1. mamasandry - 5 wrzesień
2. gosiunia1108 - 7 wrzesień
3. natalnik - 7 wrzesień
4. sałatka - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień
6. Kamczik - 9 wrzesień
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Jumelka - 24 września
9. Ru.mink@ - 25 września
10. Ewciuś - 26 września
11. pieczenienatalia - 27 wrzesień
12. malinowa mandarynka - 1 październik
13. Monia Er - 4 październik
14. sowka - październik
15. misiabela - październik
16. izulucha - 10 październik
17. nusia85 - 24październik
18. lucek - 26 październik
19. roli - 26 październik
20. Brzoskwinka84 - 28 październik
21. gosiaczek.k - 28 październik

Jeśli chodzi o pączusie, to ja jakoś nigdy za nimi nie przepadałam, co prawda zjem, ale później zawsze czuję ten tłuszcz fuuuj. :) Ale pewnie do teściowej pójdę na pączusia domowego.

Gosiaczek witamy!
Ja na razie nie zjadałam ani jednego... chyba do mojej babci pójdę na pączka bo na pewno ma upieczone :)
mam taką ochotę... ale trochę się obawiam czy mi nie zaszkodzi. Wczoraj wieczorem grillowaliśmy i mimo że zjadłam tylko pierś z kurczaka to ( no wiem że to nie ładnie..) ale odbijała mi się cały wieczór. Ale raz się żyje a ja jestem normalnie spragniona słodkiego, pysznego pączka.. mmmniamm...

Cześć dziewczyny. Od jakiegoś czasu śledzę Wasz wątek i w końcu postanowiłam do Was dołączyć. Według moich obliczeń termin mam na 28 października ale wszystko okaże się na kolejnej wizycie u lekarza, jaką będę miała dopiero 21.03. Już nie mogę się doczekać. Pierwszą wizytę miałam bardzo wcześnie, bo w 4 tygodniu i 5 dniu ciąży i jeszcze nie było nic widać, poza malutkim pęcherzykiem. Jeśli chodzi o samopoczucie, to poza zawrotami głowy i pobolewaniem podbrzusza od czasu do czasu to czuję się bardzo dobrze. Mam nadzieje że wszystko jest ok.

póki co jeden :)
dwa następne czekają na talerzyku:D

Witam wszystkie mamy!

Dawno nie zaglądałam ale czasu mi brakuje.. Nusia ja dla spokoju zadzwoniłabym do lekarza i byłoby jasne czy się martwić czy nie. Niepewność jest najgorsza..

Muszę się pochwalić że mdłości ograniczyły się do minimum... :) bardzo się cieszę. Poza tym mój synek się przeziębił i dziś siedzimy w domku i grzejemy się w łóżku.
Ile pączków już za wami? ;)

dzięki Jumelka. Poobserwuję, co się będzie działo i najwyżej po pracy zadzwonię.

Witam,
Nusia jeśli się martwisz to zadzwoń do lekarza, na pewno jest przyzwyczajony do takich telefonów. To normalne, że każda z nas ciągle się zastanawia czy wszystko z maluszkiem w porządku.

Brakiem mdłości się nie przejmuj, ja w poprzedniej ciąży też ich nie miałam (teraz tylko w niewielkim stopniu), poza tym jeszcze mogą Cię dopaść. Jeśli chodzi o plamienia to ponoć to częsta przypadłość na początku ciąży. Obserwuj dalej i zadzwoń do lekarza jeśli czujesz, że masz taką potrzebę.

Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego.

dziewczyny, mam problem
Wczoraj wieczorem pojawił się u mnie śluz leciutko podbarwiony na brąz. było go bardzo mało (wczoraj i dziś ze 3 "nitki") Czy powinnam się niepokoić? Czy mam zadzwonić do lekarza?? Nie chcę wyjść na panikarę, ale z drugiej strony nie chcę niczego zlekceważyć. :(
Czy to, że nie mam mdłości powinno mnie martwić? (czytałam coś o niskim poziomie progesteronu...)

Dostałam Gyno-Femidazol. No cóż ufam lekarce i się leczę. Dziś wypiłam też cytrynę z miodem, bo coś siekło dziś męża i mam nadzieję, że na mnie nie przejdzie (to chyba grypa żołądkowa, w weekend mieliśmy przeboje z synkiem). No nic zobaczymy.

Witajcie, dzisiaj miałam kolejną wizytę i wszystko jest dobrze, przytyłam tylko 1 kg (nie wymiotowałam), cieszę się że tylko tyle a prawdę mówiąc jem wszystko na co mam ochotę, przed ciążą bardzo uważałam na to co jem i ile, a teraz stwierdziłam, że koniec z tym uważaniem.

Jumelka, a jakie tabletki na infekcje przepisął Ci lekarz? ja słyszałam, że dobrze jedt brac profilaktycznie wit.C 3 x dziennie, po 2 tabletki. Nadmiar witaminy C i tak zostanie usuniety z moczem, a jesli bedzie jego brak to organizm to wykorzysta. No i głównie chodzi o to, aby zakwasić ph w pochwie, dzieki czemu nie będą rozwijac się jakieś świństwa.

Cześć, dawno mnie tu nie było...
U mnie mdłości osłabły, ssanie w żołądku co pół godziny też i dobrze bo od początku ciąży przytyłam 3 kilo. Siedzę teraz na zwolnieniu, bo złapałam jakiegoś wirusa w szkole od dzieciaków i się kuruję. Mam straszliwy kaszel i jestem już tym totalnie wykończona, a na dodatek martwię się o maluszka :( Ojjj, niech już będzie ciepło, niech wirusy znikną...

w pierwszej ciazy to kazdy obrywal za cokolwiek bez kija do mnie nie podchodzili :) ale teraz jestem jakos spokojniejsza tylko ze z byle powodu rycze:) glupia rzecz a ja juz tone we lzach:)gdzie pol minuty wczesniej sie usmiechalam i byam szczesliwa jak nie wiem co:)

Witam w klubie :D
Jak dobrze,ze nie ejstem sama :P
Tylko teraz Maż nie bardzo daje wszystko zepchnac na ciaze :P:P:P
;)

w moim przypadku, mąż już jest przyzwyczajony, przed ciążą też nie byłam oazą spokoju :D

Natalia... ale wiesz ...myslisz,ze Oni sobie zdaja sprawe ztego,ze my nie mamy na to wplywu? ;p
Bo niby tak,ale Moj Maz to chyba do koncanie moze uwierzyc ze to ,az tak i to z powodu hormonow ;)
A powinien sie przyzwyczaic juz do hustawek hormonalnych wkoncu poza ciaza tez je mamy :P

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...