Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

poprzedni wątek:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html

1. mamasandry - 5 wrzesień
2. gosiunia1108 - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. Leokadia2101 - 17 wrzesień
7. Jumelka - 24 września
8. Ewciuś - 26 września
9. pieczenienatalia - 27 wrzesień
10. Ru.mink@ - 29 września
11. malinowa mandarynka - 1 październik
12. Monia Er - 4 październik
13. sowka - październik
14. nusia85 - październik
15. misiabela - październik
16. izulucha - 10 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

taak ta moja kolzanka tez dostala Torecan....;) Także jak widać można je polecić ;)

ojejku wymioty straszna rzecz ale mi na szczescie juz przeszly a co do tabletek to kolezanka dostala od lekarza swojego tez na wymioty tylko ze czopki Torecan bodajze i fakttycznie sa bardzo dobre szybko pomagaja. Ja pierwsza ciaze cala przechodzilam z mdlosciami i wymiotami do samego prawie porodu:( ale dalam rade i ciesZe sie ze teraz mi juz przeszlo bo drugie 9 miesiecy nie wiem czy bym wytrzymala:)

Ciekawe więc czy ja będę mieć..... u mnie zaraz będzie się zaczynał 7 tydzień więc może i nie ;)

Mandarynko moja koleżanka miała wymioty i męczyła się z nimi 2 tygodnie po czym miała dosyć poszła do lekarza i przepisał jej cos na wymioty. Błyskawicznie przestała.... Może i Ty się udaj ? Po co się męczyć?

oj już dobry tydzień trwają, ale mdłości mam już od prawie miesiąca ;/

Może i macie racje co do tych snów tez słyszałam od kilku osób, że w ciąży się to zdarza. Mandarynko zmartwiłas mnie tymi wymiotami... Napisz od kiedy one Ci się zaczęły?

Ciekawa jestem czy i mnie to spotka..... ;) Wołałabym nie....

:)

hejka. ja właśnie wróciłam z badań - wyniki po 17. ale zabuliłam za nie...więc zapisałam się przy okazji do gina na NFZ dla samych skierowań.
u mnie wymiotów ciąg dalszy, ale zrobiłam sobie dziś dzień wolny więc przeżyję.
co do senności...ja też wracam z pracy, zjem coś i idę do łózka. od 19 śpię aż do rana... ale rano nadal jestem śpiąca ;-)

Dzień dobry :)

Po wczorajszej wizycie jestem w dobrym nastroju. Fasolka ma już prawie 4 cm. Tylko ja złapałam chyba jakąś infekcję, bo mi lekarka jakieś globulki przepisała.

Następną wizytę mam za 3 tygodnie, będzie badanie przezierności karkowej. Lekarka próbowała robić wczoraj, ale fasolka jeszcze za mała była (ponoć musi mieć co najmniej 4,5 cm) i ta przezierność jakaś niska była. Nie wiem czy powinnam się tym martwić, ale chyba lepiej poczekać te 3 tygodnie i wtedy wynik będzie miarodajny. Kość nosowa ponoć jest malutka ale widoczna. Fasolka jakaś nieruchawa była, widocznie trafiliśmy na fazę snu, hehehe. Byłam zaskoczona bo tym razem miałam już usg przez brzuch i wszystko było dobrze widać.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę :)

Brzoskwinko ja teraz tez spac chodze bardzo wczesnie jak nigdy bo do 11 potrafilam spokojnie wysiedziec a teraz to juz nie dam rady:)
A sny to mam niesamowite w tej ciazy:) troche koszmarow w sumie to w wiekszosci ale ogolnie jakies dziwne te sny teraz mam ale czytalam gdzies ze to jest teraz normalne wiec trzeba czekac az same przejda po porodzie:) chociaz ja tam uwielbiam snic:)

HEy dziewczyny ;)))) No nareszcie się odzywam i nadrobiłam też Wasze rozmowy ;)))) Niestety ciagle jestem zabiegana :( Aż zazdroszczę tym przyszłym mamom, które mają wolne ;) Też bym tak chciała.:) No ale jeszcze kilka miesięcy i ja tak będę mieć
Dziękuję Natalko ze o mnie pamietałas ;))

Jutro przede mną pierwsza wizyta i jestem ciekawa co powie mi lekarz ;)

Muszę się Wam przyznać, że wczoraj poszłam spać o 18stej i obudziłam się dzisiaj o 6.00 Mój mąż mnie nie poznaje bo zawsze potrafiłam siedzieć do późna a teraz ??? Wszystko się zmienia przez tą ciążę ;)

Powiedzcie mi dziewczyny, czy Wy miewacie w tej ciąży koszmary nocne ?? Bo ja mam i mój mąż mi mówi, że kiepsko z tym moim snem... chyba się denerwuję tak tą ciążą..... Chciałabym by wszystko było ok.

POzdrawiam i przesyłam Buziaki

No i dobrze, Mamusie tez muszą kiedyś poleniuchować :)))

nic nie mow ja teraz chodze na pol spiaca wiec nie mam sily wogole gdziekolwiek poza dom sie ruszyc a ja tez w sobote bylam w kinie kolezanka mnie wyciagnela i to pewnie tak z rospedu z tej soboty dzisiaj dalam sie wyciagnac:)
ja to od dwoch tygodni wybieram sie po nowa deske do prasowania do auchanu a mam blisko i jakos trafic nie moge:( no coz lenistwo mnie wzielo wiec i do prasowania mi sie ie spieszy:)

mamadandry

wiem o czym mówisz :) ja w sobote wybrałam się do kina ze znajomymi i później jeszcze coś zjeść i byłam w siódmym niebie :)
Tak się rozleniwiam w domu, że nawet do sklepu po bułki mi się nie chciało iść, normalnie szok :)
No i od 2h zbieram się, żeby zawieść tyłeczek do Biedronki hehehe nie wiem czy coś z tego wyjdzie :)

Hej dziewczyny moja wizyta zbliza sie wielkimi krokami juz sie nie moge doczekac:)
A mnie dzisiaj siostra wyciagnela na spacer do sopotu na molo super bylo wkoncu gdzies dalej sie ruszylam niz tylko do parku czy zakupy:)

natalnik
swietna wiadomość!!! :)

witam dziewczęta i fasolki :)
byłam dziś u gin na wizycie, ale mam super hiper odlotowego małego obywatela lub obywatelkę (jak to powiedział lekarz) w brzuchu
:-)
super uczucie widzieć małą istotkę :)
miałam dzis robioną przezierność karku, tzn moje dzieciątko, gin mówił, że wszystko ok, tak na 99% ale mam przyjść jeszcze w środę do niego do innego gabinetu, gdzie on ma lepsze usg, to będzie dokładniejsze badanie
oby wszystko było ok

Jumelka Natalia ma racje, na pewno bedzie ok :) Nie ma co sie denerwowac :)
Ja tez w domku siedze,czasem brakuje towarzystwa jak Maz w pracy,ale jeszcze daje rade :) szkoda mi,ze nie zawszemoge sie zabrac za dogadzanie Mezowi z jedzonkiem teraz kiedy jest na to czas,ale trudno trzeba sie pogodzic z tym,ze samopoczucie czesto nie za fajne. Oby tylko do konca 3 mies. ;p

Leokadia... hihihi mnie Maz nie zdolal powstrzymac bo robilam pod Jego nieobecnosc ;)
Niech no sobie przypomne co bylo po salatce... ;)

Przepraszam bardzo :) Widocznie nie skopiowałam całej listy :)

Jumelka zjadła nam z listy Brzoskwinkę :)

3. natalnik - 7 wrzesień
4. sałatka - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień
6. Kamczik - 9 wrzesień
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Jumelka - 24 września
9. Ru.mink@ - 25 września
10. Ewciuś - 26 września
11. pieczenienatalia - 27 wrzesień
12. malinowa mandarynka - 1 październik
13. Monia Er - 4 październik
14. sowka - październik
17. nusia85 - 24październik
18. lucek - 26 październik
19. roli - 26 październik
20. Brzoskwinka84 - 28 październik

I nie denerwuj się, na pewno wszystko jest w najlepszym porządku :)
A ja zaczynam kolejny dlugi tydzień w domu, fajnie się wstaje z myślą, że nic nie musze! :)
Milego dnia dziewczęta! :)

Witam się w poniedziałkowy ranek :)

Wczoraj wybrałam się na zakupy i udało mi się zakupić jeansy ciążowe w c&a z przeceny za 39 zł (a wcześniej kosztowały 159). Jestem bardzo zadowolona. Jeszcze dokupię jakieś dwie pary na allegro (bo ceny w sklepach z modą ciążową są porażające) i powinno wystarczyć. Zapoluję na tuniki w lumpeksach i będzie dobrze.

Witam nową mamusię i dopisuję do listy:

3. natalnik - 7 wrzesień
4. sałatka - 8 wrzesień
5. czarna84 - 8 wrzesień
6. Kamczik - 9 wrzesień
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Jumelka - 24 września
9. Ru.mink@ - 25 września
10. Ewciuś - 26 września
11. pieczenienatalia - 27 wrzesień
12. malinowa mandarynka - 1 październik
13. Monia Er - 4 październik
14. sowka - październik
17. nusia85 - 24październik
18. lucek - 26 październik
19. roli - 26 październik

Dzisiaj idę do lekarza i już nie mogę się doczekać. Oby z maluszkiem było wszystko w porządku. Jeszcze cały dzień nerwówki przede mną.

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

pilnie prawnik (24 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...