Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

poprzedni wątek:

http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html

1. mamasandry - 5 wrzesień
2. gosiunia1108 - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. Leokadia2101 - 17 wrzesień
7. Jumelka - 24 września
8. Ewciuś - 26 września
9. pieczenienatalia - 27 wrzesień
10. Ru.mink@ - 29 września
11. malinowa mandarynka - 1 październik
12. Monia Er - 4 październik
13. sowka - październik
14. nusia85 - październik
15. misiabela - październik
16. izulucha - 10 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *2*

Czarna84, mało tego, że jestesmy z jednego roczkia to jeszcze mamy termin na ten sam dzień :)

czarna, mi też się baaardzo podobają spodnie ciążowe:))

czarna
super że już wiesz, że maluch zdrowy! ja mam dopiero badanie 22 marca, ale dzielnie czekam :)

co do moich cynamonek, to nie dodałam jajka! normalnie niezla jestem :P na szczęście tylko jedna tura poszła do upieczenia bez jajka, do reszty ciasta dodałam :) SĄ PYSZNE!!!! :D

czarna84
Na czym polega to badanie?
to zwykłe usg?

Jestem po badaniu przezierności, maluch zdrowy!! Spał całe badanie, robił to na co ja mam cały czas ochotę :) no i wkładał rączkę do buzi. Niesamowity widok, aż plakać mi się chciało z radości!! Kupiłam pierwsze spodnie ciążowe, bo moje normalne już mi uciskały, bo noszę mały rozmiar, a gdy chcę ubrać moje stare o rozmiar większe to spadają ze mnie. Bardzo wygodne są te jeansy, polecam, nawet stwierdzam, że wygodniejsze niż normalne.

Dostalam listez badaniami i jestnapisane: Do laboratorium analitycznego. Prosze o wykonanie ast. badan z pieczatka etc.hmmm teraz taksie zastanawiamczy nie powinnam tego traktowac jak skierowania... bo gdybymi zwyczajnie listezrobila to poco pieczatka i w ogole... hmmm

Ja place 100-150 zl za wizyte. Czasem pisze sms-iaka do niej ;P odpisuje albo oddzwania kiedy nie moze odrazu bonp. jestna dyz. w szpitalu.
Ale mam taka liste badan do zrobienia +przeziernosc karku.
morfologia
mocz
glukoza
WR
HBs

Nie wiem czy lekarz ogólny wypisze skierowanie na te wszystkie badania, ale spróbować zawsze można.
Ja też płace za każde i tak właściwie to poza tymi pierwszymi badaniami, gdzie masz toksoplazmozę, cytomegalię, HIV, różyczkę i co tam jeszcze, to średnio na miesiąc (poprzednio) wydawałam ok 30 zł plus 60 zł lekarz. Teraz badania pewnie będą nieco droższe - średnią liczę max 40 zł plus 80 zł lekarz. Tak więc trochę kasy pójdzie, ale lekarka jest w porządku, odpowie na każde pytanie, mogę do niej dzwonić w nagłych sytuacjach i prawie zawsze ma dobry nastrój - póki co mogę sobie na to pozwolić.

Uważam uważam :) Dziękuję za rady!!

To fakt, chociaz z reguly mam starsze dzieci to jednak i one lubia "powisiec" na Pani :) ale trafia sie i tak,ze z Maluchami posiedziec trzeba i wtedy to murowane,ze caly dzien ktos na kolankach ;) Pomijajac,ze dzieci ciagle choruja...po prostu ciagle.

Rzeczywiscie dzwigac nie dzwigasz,ale uwazaj ze stresami :)

pieczenienatalia...no wlasnie :p sny snia sie na odwrot:P
Mi tez jestok na zwolnieniu, byle do prawdziwej wiosny... ;p
Bedzie Nam gorzej latem ;p ostatnie miesiace przechodzic ;)
Ja mam lenia,ale sioe mobilizuje na "wielkie sprzatanie" bo jakos nie dopuszczam do siebie mysli,ze z mieszkaniem sie nie uda:P
Uda sie i koniec;p wiec trzebamyslec co zabierac co zreszta,zostawic wynajmowane mieszkanko w ogarnietym stanie :) takze jestco robic i o czym myslec.

Rumink to faktycznie jak pracujesz z dziećmi na Twoim miejscu też poszłabym na zwolnienie, bo podejrzewam ze w takim przedszkolu musisz też czasami zabrać dziecko na rączki a nam teraz dźwiganie nie wskazane.

Ja mam pracę przy biurku fakt bardzo odpowiedzialna bo jestem główną księgową, ale nie muszę niczego dźwigać a lata doswiadczeń zrobiły swoje i się już teraz tak bardzo pracą nie przejmuje. A pracować chcę , bo jestem pracoholikiem.

Fajnie, że jestescie można sobie na wzajem porozmawiać o problemach.

ps. Natalia ja chyba tez miałam jakies sny bo mój mąż mi powiedział ze go dzisiaj w nocy biłam ;))))

A ja mam dziś taki sobie dzień, okropne sny miałam, oczywiście o ciąży, że coś jest nie tak. Na szczęście jak się obudziłam to tylko się pocieszam, że tzn że wszystko jest w najlepszym porządku bo przecież sny śnią się odwrotnie :)
wczoraj zasypiając wymyśliłam sobie, że mam ochotę na cynamonki i z taką samą myślą się obudziłam, wszystko w domu mam, tylko masła brakuje, więc śmigam do sklepiku osiedlowego :)
w domu mam wszystko wywalone do góry nogami, mąż montuje szafę, ale niestety robi to przed lub po pracy wiec idzie jak krew z nosa :( no cóż, weekend ma wolny więc mam nadzieje, że w końcu ruszy z miejsca :) a ja od poniedziałku będę mogła sobie układać, prasować itp...
Ja już nie pracuje, siedzę w domu i na tą chwilę nie jest mi źle :)
Czekam z niecierpliwością na pierwszą wypłatę, ciekawa jestem jaką mi średnią wyliczyli...

Ale przynajmniej odpoczne...,przygotuje sie...dobrze ze wiosna idzie to bedespacerowac etc. ;) Zima to chyba bym w domu zwariowala,ale teraz to mysle bedzie dobrze :)

Hehe ja sie dowiedzialam o ciazy w 4 tygodniu, u lekarza 1 raz bylam jak juz byl 5 tydzien i kilka dni :) Byl widac pecherzyk i cialko zolte, wtedy jeszcze niewiele widac ;p
Cieszylam sie ze w sumie nic mi nie jesti gdybynie testi betato w ogole nie wpadlabym, na ciaze(dodam ,ze mialam problem z prolaktyna i testzrobilam przypadkowo, w sensie wrazie "w"bo bylam chopra i mialam brac tabletki na kaszel,ktoirychnie wiolno brac w ciazy)Generlanie robilam test bez przekonania,zeby miec spokojne sumienie ze zanim wezme tabletki... Wiec bylam bardzo zdziwiona :) bo mialam w zwiazku z leczeniem i obnizaniem prolaktyny i rozregulowanymi cyklami robicwszelkie mozliwe badania, co jest, a tu niespodzianka... nie zdarzylam ich zrobic:P
Jestem zdania,ze "Szef"czuwa i wszystko Nam tak poukladal,ze... :)
Ale dorzeczy, czulamsie super nic mi nie bylo, tydzien po wizycie u lekarza...zaczelam sieczuc mocno "nudnosciowo" i wymiotuje do dzis :P
Ale czego sie nie robi...
Pracuje wprzedszkolu i ciagle cos lapieod dzieciakow, wiec nie moge pracowac bo ciagle bylabym nazwolnieniach, co wrocilam do pracy podleczona znow bylam chora...sama sobie moglam choroac,ale teraz tpo juz bezwzglednie zwolnienia wiec uznalam ,ze lepiej bedzie sienie narazac, poza tym Szefostwo bysie wsciekalo gdybym tak "cykala"

Tak ja pracuję. Wiesz u mnie to dopiero początek. Koniec 5 tygodnia .

Czuje sie bardzo dobrze. Mam kucia w brzuszku ale dziewczyny pisały ze to normalne.
A co do pracy to mam super pracę, więc chce tu pracować jak najdluzej dam rade :)

a jak Ty sie czujesz?

Brzoskwinka84 Dzięki :*
a Ty pracujesz?
Jak sie czujesz?

Ja mocno trzymam kciuki ;)))) Za ten kącik dla maluszka ;)

P.S. Trzymajcie kciuki za pomyslne zalatwienie kredytu ;) Wszystko zlozone , teraz tylko decyzja...;)
Jeszcze kolo miesiaca i wszystko sie rozstrzygnie :)
Fajnie bylobyjuz byc na swoim i szykowac kat dla Maluszka :)

Witam sie z rana:)
Mamuski Drogie gdzie robilyscie przeziernosc... ja dostalam 3 numery tel. od mojej gin. bo chce zasiegnac opinii osobytrzeciej. Mam ja zrobic kolo 10-15 marca wiec czas,ale musze sie powoli rejestrowac juz.
Ile kosztujetakie badanie?
Matko jak zobaczylam listebadan z krwi to ... przeciez cala krew mi upuszcza ;););)
Jak chodze do prywatnego gin.to musze wszelkie badania robic prywatnie? Zastanawialam sie czy nie pogadacz lekarzem ogolnym czy moze cos zlecic?
Jak myslicie?

Inne tematy z forum

Mieszkanie na Kiełpinku (Wiszące Ogrody?) ul. Przytulna - jak tu się mieszka? (44 odpowiedzi)

Witam, planują zakup mieszkania na ul. Przytulnej, proszę o opinię czy dobrze się mieszka w...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...