Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Widzę, że już dziewczyny dały info o wojewódzkim :)
Swoją drogą - ten czop jest tak obrzydliwy, jak sugeruje jego nazwa. Najchętniej bym wymyśliła inną nazwę, bo ta to same obrzydliwości sugeruje.
Żeby Z. nie straszyć, kilka razy użyłam określenia "korek". On dokładnie wie, co mam na myśli jak to mówię, a przynajmniej siebie ani jego nie zniesmaczam.
PS. Uprzedzajcie proszę przy wklejaniu takich linków - dobrze, że już wszystkie ciastka jakie miałam pod ręką, zdążyłam zjeść wcześniej :P

eveline dzieki ;) nie mozna p[isac ladnie o czyms takim,ale niestety takie zycie ;)

No to jestem pewna,ze sie cos tam dzieje,po wizycie w szpitalu i calej dobie skurczy zaczelo "to cos" sie pokazywac,ale czesciowo niestety... no nic czekamy, to zawsze krok do przodu ;)))

hehe mnie to sie z flubberem(mega geste) kojarzy ;p tylko kolor inny ;) i ilosc oczywiscie ;)

w Wejherowie raczej nie odsylaja z powodu nawalu,tak przynajmniej mowila gin.ktora tam pracuje.

leokadia wspolczuje nerwow, chociaz to zawsze jakos tam pozniej jest, poza tym moze urodzisz po weekendzie ;) takze na zapas sie nie martw,ugadaj z kims co by Cie zawiezli gdzie indziej wrazie czego.

no to jak wrócisz to powiedz ile było chętnych, jestem strasznie ciekawa :D

malinowa mandarynko
dziękuję za informacje, tak wiem, że jutro czwartek i chciałabym się właśnie jutro tam wybrać :)

Mangolia
ja mam próbkę Nivea na każdą pogodę, zobaczymy jak się będzie sprawował :)

Wyprawiałam P. do dentysty i odpoczywam po obiedzie .

Czop wstręciuch.... ble.... :P

leokadia wiem że głupio tak mówić ale nie stresuj się ! :) będzie dobrze, Zaspa i Wojewódzki to też dobre szpitale, z resztą spójrz ile kobiet tam rodzi. Wiem że człowiek sie nastawia na szpital, ja też cały czas chce na Klinicznej ale przecież w innych żywcem z brzucha dziecka Ci nie wyjmą. :)
Będzie dobrze trzymam kciuki!!:)

Dziewczyny jaki kremik kupiłyście do buzi dziecka??? taki na spacery ?

no to ja miewam takie 'gile' ale czyste....

Natalia Pierwsze Piętro, Biblioteka, 58 302-18-67 lub 58-764-01-60 Jutro czwartek.

leokadia
nie martw się! I nie czytaj opinii w internecie bo jak wiadomo, najwięcej jest tych nie pochlebnych, bo Ci co są zadowoleni to raczej nie mają potrzeby dzielić się swoimi emocjami. Tak więc głowa do góry!!

Dziewczyny, które były na spotkaniu z anastezjologiem w Wojewódzkim (chyba marta29), pod jaki numer mam jutro dzwonić, żeby się dowiedzieć czy spotkanie się odbędzie? I gdzie to dokładnie się odbywa? Skoro Kliniczna na weekend zamknięta, to wolę mieć jakieś "w razie co" :)

Ru.mink@ napiszę brzydko u mnie to były takie ok 1-2 cm gile na majtkach z domieszką krwi ,czop odszedł wody też a rozwarcie było na pół palca

ble ale czop
o kurczaki, ja mam jeszcze czas do terminu porodu, ale w ten weekend wychodzi na to, że trzeba jechać na Zaspę lub do Wojewódzkiego, a jak tam porodówki też będą przepełnione to co wtedy??:(

nooo, niezbyt przyjemny widok,ale coz... szukalam zdjec bo zglupialam. Na 99 % mi zaczal odchodzic,ale wlasnie tylko czesciowo...

eveline a jak on wygladal u Ciebie? Moze to glupie,ale pewnie wiecej z Nas to bedzie interesowalo ;p wkoncu skad mamy wiedziec jak "to" wyglada :P

Witam

dzisiaj dzwoniłam na IP na klinicznej i niestety porodówka bedzie zamknięta piatek, sobota i niedziela. Ryczeć mi się chce bo sporo kasy wydałam na wizyty u gin z klinicznej i psychicznie się nastawiłam na ten szpital a tu zamykają porodówkę w dzień mojego terminu. zaczełam czytać o innych szpitalach ale im więcej czytam tym bardzej chce mi sie płakać i już wogóle nie wiem gdzie jechać jakby coś sie zaczeło dziać. mam tylko nadzieje ze nie rozpakuje sie do poniedziałku. :((((

Ruminka

fuj fuj fuj fuj fuj fuj !!!!

jak mogłaś coś takiego znaleźć??!!!!!

fuuuu aż mnie zatrzęsło z tym czopem,mi odchodził po kawałku a po kilku godz odeszły wody

http://user.xthost.info/harsharani/czopysluzowe/post_1684798_1250603008_med.jpg

znalazlam zdj.czopu, kolor moze byc rozny,moze odchodzic w czesciach...

malinowa mandarynko nie wiem co tam u Ciebie,ale u mnie to chyba jednak czop po czesci odlazi, echhh do przodu.

IzZzka nooo grzeczne dziecko ;) mnie w ogole trzeslo dziwnie etc. powoli,powoli ;)
nerwowka,bole,skurcze jakies dziwne... juz niedlugo ;)

wrrrrrrrrr ale mam nerwa

Zachciało mi się myć okno w kuchni...i z ogródka wlazł mi do domu wieeeeeelki krzyżak wpadł za szafki w kuchni i za cholere nie mogę go znależć,do tego zalałam sobie klawiature od laptopa i sie klei....jak nie urok to s****zka

wrrrrrrr

a ktoś wie może jak długo ten remont na Klinicznej potrwa?? Położna na SR mówiła coś o wkndzie, przynajmniej tak zrozumiałam, ale może macie jakieś bardziej szczegółowe info:)

Cześć mamusie :)
Ru.mink@,właśnie zapowiedziałam małej,że w podróży ma nie wychodzić bo się z jedną Panią umówiłam ,że jedziemy razem i będzie za to miała małą koleżankę:D.Posłuchała hehehe.A dzisiaj coś mnie strasznie brzuch boli i podbrzusze kłuje niemiłosiernie...
Do tego jakoś mi smutno, bo mężul po 1,5 miesięcznym zwolnieniu wraca jutro do pracy i będe siedziała sama:(.Niby narzekałam że robota nie idzie jak jest i w ogóle, ale wyręczał mnie w większości prac domowych i ogólnie jakoś raźniej we 2. Ale pocieszam się,że jak już mała będzie, to znów posiedzi z nami w domku :)

ja dzisiaj cały dzień sama, mąż wraca dopiero około 22 i tak mi się dzisiaj dłuży...
zrobiłam dwa prania, rozwiesiłam na suszrce, niech schnie, a jutro wszystko poprasuję:)
dziewczyny ostatnio zaczynam się bać porodu, coraz więcej o nim myślę, na piątek umówiłam się do ginki więc zobaczymy jak się ma moja szyjka:)
a jutro wybiorę się do biedronki, nie wiem czy widziałyście, że w biedronce są szlafronki po 35 zł, zobaczę, podjadę, jak będą fajne to zakupie sobie

misiabela
albo grzanie góra dół
albo termoobieg, ale wtedy pieczemy krócej, zależy od piekarnika :)