Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Kamczik
serdecznie gratuluje!!! :D

super :)
Gratuluje!!!

Kamczik gratuluję :)

Heya najświeższe wiadomości Kamczik o 15.45 urodziła córeczkę Oliwcię.

Waga 3550 długa 54 cm ;) poród naturalny na Klinicznej ;) Dziewczyny mają się dobrze ;) A Oliwcia ponoć ma piękne czarne włoski ;)

Także kolejna rozpakowana ;)))

ale wpadlam na to zeby szukac w grafice googli ;)
Nikt sie nie rozpakowuje? Znow cisza nastala ... ;)

hehe poza tym kogo jak kogo,ale Was to nie powinno napawac jakims obrzydzeniem ;) wkoncu to nas dotyczy,ale co racja to racja, nie wpadlabym na to zeby umieszczac takie zdj. w necie ...

Oj tam paskudztwo bo paskudztwo,ale takie zycie:P dobrze jednak,ze czasem odchodzi kawaleczkami :P

Fuuu przy kolacji...no wiesz :P
No bo zglupialam juz i chcialam cos znalezc zeby wiedziec czego sie spodziewac :P nic Wam nie poradze,ze to tak wyglada :P
Bylo linka nie otwierac :P
Teraz przynajmniej wiemy ;) fakt,paskudztwo,ale coz...

Taaa ja tez kocham to. "ja juz bym nie chciala rodzic", jak mowie,ze kit z vbolem byle bylo ok bo bol i tak musimy przezyc to te ironiczne spojrzenia mowiace"ciekawe..."...bezsens jakis po co to komu?

Dziwie sie jak czytam,ze kobitki maja przepowiadajacych skurczy kilkanascie na dobe, mnie to z kilkadziesiat spokojnie spotyka ;/

Patunga znalazłąm w innym wątku:

Witam
ja rodziłam w maju w wojewódzkim i oto, co było potrzebne:
DLA DZIDZIUSIA:
- pieluszki typu pampers ok 20 sztuk
- 5 tetrowych pieluch
- 2x czapeczka, 2x łapki-niedrapki, 2x skarpetki
- chusteczki nawilżone dla maluszka
- 3 kaftaniki i 3 śpioszki - opcjonalnie, szpital daje, ale ja uważam, że swoje, to wiem w czym prane i ładne, a nie sprane i nieciekawe
- rożek na wypis ze szpitala
- cienki kocyk polarowy - opcjonalnie - mi się przydał, lepszy niż szpitalny rożek
DLA MAMY:
- 2 koszule nocne do karmienia
- szlafrok
- skarpetki
- klapki pod prysznic
- 2 biustonosze do karmienia, jeden na dzień, drugi miękki na noc
- majtki jednorazowe - 10 sztuk
- 2-3 paczki podkładów ginekologicznych
- woda mineralna 2x1,5 litra
- mała woda z dzióbkiem
- ręczniki papierowe - 1 rolka ( opcjonalnie, do wytarcia po podmywaniu po porodzie, by nie zainfekować rany)
- wkładki laktacyjne ok 10 par
- sztućce, kubek
- ręcznik, kosmetyki
- aparat foto, ładowarka, tel,
- drobne do TV, automatu itp
- laktator opcjonalnie - w szpitalu mają Medelę, który wypożyczają, jeśli jest potrzeba, można bez problemu skorzystać, a jeśli pojawi się potrzeba, to dopiero wtedy kupować :)
Co warto zabrać dodatkowo:
- dla tatusia jeśli towarzyszy przy porodzie-klapki, bo w butach te kilka godzin to za długo, jakiś baton energetyczny, w szpitalu jest kiosk, ale jak przyjdzie CI rodzić w nocy, a poród będzie długi, to mąż może zgłodnieć, koniecznie napój dla taty - na sali porodowej jest ponad 25 st
- dla Ciebie - prowiant, pamiętając, że karmiąca nie może jeść wielu rzeczy, w tym cytrusów, ponoć każdy przynosi w odwiedziny owoce,

Cześć dziewczyny :-)

Ja dzisiaj większość dnia poza domem,zakupy,wizyta u babci-była pyszna szarloootka i dostałam chlebek pieczony na zakwasie przez babcię :) Pyszny.swiezutki:)

Dzisiaj ledwo chodzę, w ogóle ledwo co-wszystko mnie boli-najbardziej miednica..:(

Dziewczyny czy mogłybyście mi przypomnieć jeśli któraś wie,pamięta-co jest niezbędne do zabrania do Wojewódzkiego? Miałam taką listę-wisi na IP-robiłam kiedyś zdjęcie ale nie mogę znaleźć :P

A mąż w delegacji..:(

Jakaś taka zmęczona jestem... niby nic nie robiłam cały dzień, czytałam sobie książkę, leżałam, przeglądałam internet... a czuję się jakbym harowała jak wół. Bolą mnie nogi, nie wiem jaką pozycję przyjąć... Chyba pójdę położyć się spać i będę miała nadzieję, że dośpię do rana :)
Dziś kupiliśmy laktator TT i wanienkę. Przyszło zaświadczenie z pracy o ubezpieczeniu więc już wszystko mam :)) i tylko trzeba przeczekać weekend i mogę się "rozdwoić" :)
A czop jest fuuuuuuuuuj...

Wreszcie w domu. Ale się dziś nachodziłam ...

Ja do wózka nie mam specjalnej pościeli, kuzynka kupiła mi taką całkiem płaską poduszkę i dwa kocyki, jeden na materac a drugi do przykrycia. Nie będę kupowała specjalnej pościeli.

Krem do twarzy dla maluszka mam Musteli, podobnie jak i olejek do kąpieli, potem może przejdę na coś bardziej przystępnego cenowo.

~polapola
a ty ciągle za tym akwarium ;) rozglądałam się za długowłosą blondynką i wypatrzyłam tylko jedną, ale okazuje się że to nie byłaś Ty. Dialog z położną owszem kojarzę, ale jak na złość nie spojrzałam w tamtą stronę. My po zajęciach pogadaliśmy tylko chwilę z tatą tego maluszka i pędem do domu. Ehhh ... może na zwiedzaniu szpitala się w końcu zobaczymy ?

Fajnie by było gdybyśmy wszystkie mogły tak dobrze mówić o swoich porodach jak dziewczyny, które są już po:).Mam nadzieję, że tak będzie:).
Ru.minka@, co za paskudne zdjęcie wstawiłaś heheheh:D. A ja mądra swojemu Ł. pokazałam je zaraz jak zobaczyłam, a On biedny akurat kolację jadł:D:D.
Humor mi się poprawił, bo właśnie skończyłam lampę robić do pokoiku małej, a jakoś nawet najmniejszy bzdecik dla niej baaaaardzo mnie zawsze cieszy :)

jeszcze raz gratulacje mamosandry i krystiana :)
jak to dobrze czytać o takich porodach :)

mamosandry jeszcze raz gratuluję i super bo Twój post nastraja optymistycznie:) 2 godziny po porodzie spacerować z nudów??:)

Znów powiało optymizmem poporodowym. Oby nam już tak zostało :).

Ja ciągle dostaję pytania, czy się nie boję, a później komentarze: "no ja przed pierwszym porodem też się nie bałam", albo ostatnio od kumpla: "no to niedługo pękniesz?" a jak mu odpowiedziałam, że to nieco niewłaściwy zwrot, jeśli się mówi do ciężarnej, to mi odpowiedział: "w tych czasach to już się chyba nie zdarza, co?". Kazałam mu zostawić temat, żeby już się nie pogrążał.
Na szczęście Z. jakoś sensownie do sprawy podchodzi i nie próbuje głupimi tekstami "rozluźniać" atmosfery, bo chyba bym go ubiła.

leokadia mysl pozytywnie, stres nie jest dobrym doradca. Co ma byc to bedzie a nie znaczy, ze gorzej. Trzymam mocno kciuki!

teraz napisze krutko bo cos maly sie budzi:)
opieka w wojewodzkim rewelacyjna podczas porodu jak i po Krystian apetyt ma spory chociaz je tak co 3 godziny ale jak sie przyssie to konca nie ma:) dzisiaj juz brakuje mu 30 gram do wagi urodzeniowej:) przybieral najwiecej z wszystkich dzieci na sali:) niestety mial podwyzszona bilirubine i musielismy zostac dluzej w szpitalu takze wrocilismy dopiero dzisiaj czuje sie rewelacyjnie juz 2 godziny po porodzi spacerowalam po sali i oddziale z nadmiaru energii i nudow :) i o dziwo nic mnie nie boli chociaz mam 9 szwow bo troche mnie rozerwalo

kurcze rozpisalam sie w poprzednim watku i nie moge skopiowac wiadomosci ehh co za pech...
bladykot i salatka gratuluje :)

co do linka, to ja bym nie wpadła na to, żeby zdjęcia robić i w dodatku w necie je umieszczać :P
a może dziewczyny "pochwalcie się" swoimi czopkami hahahha

OCZYWIŚCIE ŻARTUJĘ!!! :D

Czop jak czop, trochę galarety ;p U mnie na razie czasem się pojawia ale też czysty, przeźroczysty.

Ja do wózka używałam albo pieluchy flanelowej, albo rożka, a później śpiworek.

Krem na spacer miałam nivei na każdą pogodę, ale teraz na opakowaniu nie piszą czy można stosować od pierwszego dnia życia, więc kupiłam krem ziaji.

Staram się już nie myśleć, kiedy w końcu będzie ten poród. Na skurcze zwracam uwagę od czasu do czasu, jak mocniej zaboli. Ale na razie nic nie wskazuje, chociaż fajnie by było zaoszczędzić kasę na gina i w poniedziałek już urodzić, hehe.