Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Jeśli chodzi o kosmetyki to ja kupiłam płyn i mleczko do ciała Mustelli, podobno dobre i bardzo wydajne - zobaczymy. Wczoraj byłam na Klinicznej dowiedzieć się o cesarkę, mam czekać aż akcja porodowa się zacznie, poza tym teraz od piątku mają zamkniętą porodówkę , bo jest remont. Także dzisiaj jeszcze na Zaspę podjadę się dowiedzieć. Ja kupowałam staniki do karmienia w Mama i Ja - całkiem fajne. Miłego dnia:)

Witajcie,

niepewna sytuacja z pracą to faktycznie poważny problem i współczuję wszystkim, którzy muszą się z tym borykać. My z mężem na szczęście w tym temacie mamy stabilizację a ja to nawet mogę powiedzieć, że komfort - jestem w kontakcie z firmą, moi przełożeni czekają na mnie, podobnie jak mój gabinet i biurko - i to naprawdę psychicznie bardzo pomaga i bardzo to doceniam. Faktem jest, że aby taki stan zawodowy osiągnąć dosyć długo odkładałam decyzję o dziecku, czego z drugiej strony nikomu nie polecam, ale ... to już temat na inne forum :)

A mój mąż ciągłe podczytuje nasze forum i ciesze się, że nie jest w tym odosobniony. Jak pytam czemu to robi, to twierdzi, że to przecież też jego dziecko i musi być we wszystkim na bieżąco :)

~polapola
a gdzie siedziałaś wczoraj ? Zastanawiałam się czy jesteś i nawet się trochę rozglądałam za Tobą. Ja byłam blisko drzwi, w seledynowej bluzce.

Ja dziś wybieram się do Klifu a o 17 mamy ostatnie już mam nadzieję spotkanie w banku, więc trzymajcie kciuki

Miłego dnia

Witam się w nowym, już długim wątku :)

Współczuję wszystkim mającym problemy z pracą. Ja na szczęście nie mam takiego problemu, chociaż jak będę wracała do pracy to niestety do innego już wydziału bo ten mój stary został zlikwidowany więc przede mną będzie nauka nowych obowiązków.

Jeżeli chodzi o 'związek' mąż i forum to sam ani nie czyta ani nie pyta, przeważnie to ja mu mówię o jakiś ciekawostkach, które się od Was dowiedziałam albo o maluszkach, które przyszły na świat.

A pro po maluszków. Wczoraj w SR była para ze swoim 3 tygodniowym synkiem. Położna pokazywała nam jak można trzymać małego a tak nim wywijała, że aż mroziło krew w żyłach :)
Młoda mama polecała na swoim przykładzie laktator medeli mini electric (wczorajsze zajęcia były akurat o karmieniu piersią), i zdecydowałam się go zakupić chociaż podobno jest dość głośny, ale jej synek akurat lubi ten dźwięk. Polecała też książkę 'Warto karmić piersią. I co dalej?' Kupiłam tą książkę u położnej bo akurat miała ją do sprzedania, jak i też inne produkty Medeli. Wczoraj wracając do domu przeglądaliśmy ją z mężem i nawet do tego doszło, że w pewnym momencie mi ją zabrał i sam zaczął czytać. Książka wydaje się być naprawdę przydatna.

Co do produktów kąpielowych to mam żel do mycia ciała i włosów Hippa i mleczko pielęgnacyjne.

Zaraz idę do dentysty, na szczęście mała dziurka i usunięcie kamienia. Wolę to zrobić jeszcze w ciąży bo potem to gorzej z czasem będzie.

Ewa,
mówisz-masz :)

http://mojewypieki.blox.pl/2010/09/Szarlotka-sypana.html

już dawałam ten przepis, więc wklejam ponownie :) Nie ma przy tym w ogóle roboty a jest PRZEPYSZNE!! najlepiej na ciepło z lodami :)

Witam,
u mnie cisza :( Wczoraj pojechaliśmy do Tesco, bo chciałam kupić małej jeszcze jakieś śpioszki... i kupiłam sobie 3 sukienki i wełnianą tunikę, hehe. Oczywiście na "już po" bo z utęsknieniem czekam aż zacznę chudnąć :) Dziś odpoczywam... tzn. dopiero wstałam, bo rano o 6.00 wyprawiłam K. do pracy, wypiłam kawkę, poczytałam książkę do 8.00 i jeszcze się zdrzemnęłam. Dziś tylko wyprasuję pranie, sprzątnę w łazience i laba... ach i może ciasto jakieś proste z jabłkami zrobię... Natalia dasz przepis??

Dzień dobry,

ja dopiero co wróciłam z laboratorium, a Wy już tu tyle napisałyście :)

Mój mąż nie jest jakoś zainteresowany tym forum (może dlatego, że dla niego to już nie nowość), ale czasem mu opowiadam jakieś ciekawostki.

Jeśli chodzi o przeziębienie, to ja jakby co to sobie poradzę przy porodzie, bardziej mnie martwi, że jak mąż będzie chory i to nie będzie mógł mi towarzyszyć.

jeden plus dla położnych, brak siły i warunków aby się 'drzeć' ;-)

a ja tam myślę, że jakbyś zaczeła rodzić, to by Ci przeziębienie ustąpiło na ten czas :) albo zwyczajnie byś o nim zapomniała :P

mandarynko no właśnie jak sobie pomyślę, że miałabym wylądować na porodówce z zapchanym nochalem i bolącym gardłem i jeszcze miałabym przeć ło matko, ale wizja:)

ja kupiłam sobie dwa staniki na allegro typowo do karmienia, takie sobie, ale mogą być. A ostatnio kupiłam zwykły, tzn. nie odpinane miski, ale na tyle elastyczny, że sobie 'wygnę' i się na razie nie odkształca :)

ee tam związki :) wszędzie coś jest.
na gardło psiknij tantum verde. i pij herbatę ale z imbirem. I dużo śpij :)
mnie najczęściej choróbska łapią jak się ciepło robi, tzn z zimy na wiosnę a później latem. Jesienią i zimą raczej jestem zdrowa. Oby tak było i teraz. Bo jak sobie pomyślę, że miałabym być chora, do tego na pewno śpiąca i jeszcze zebrałoby się na poród to koniec świata! :D

natalia nie wiedziałam, że herbata + cytryna = najgorsze co może być:), przerzucę się na wodę z cytryną
mnie też sie nie chce chodzić po CH, dlatego pewnie poczekam i poproszę męża żeby ze mną pojechał

Dzięki za info :)
Zrezygnowałam z zakupów na allegro, bo w tym temacie chyba lepiej jednak pofatygować się osobiście, dla własnego dobra.
Jeśli jeszcze będą to w h&m planuję też kupić zwykłe koszulki na ramiączkach, do karmienia - jakiś czas temu kupiłam dwie i nadal nie mam problemu z wciśnięciem brzucha, ładnie się dopasowują i nie tracą fasonu, a są na tyle długie, że ładnie ukrywały np. niedopięty zamek :)
Tylko tak strasznie mi się nie chce łazić po centrach handlowych...

lilo
połączenie czarnej herbaty i cytryny to najgorsze co może być dla bolącego gardła, gdyż dodatkowo je wysusza niż nawilża, a po drugie wytwarzają się jakieś dziwne związki nie koniecznie dobre, dla organizmu. Wiem, bo kiedyś miałam częste problemy z gardełkiem i lekarz mnie na to uczulał. Jeśli cytryna to tylko z wodą :)

u mnie kolejny już dzień z przeziębieniem, rano bolało mnie gardło, wypiłam mleko z miodem, a teraz herbatę z cytryną i pewnie czeka mnie dzień z częstymi odwiedzinami w toalecie:)
a planach ostatnie już mam nadzieję pranie rzeczy dla synka, jutro je wyprasuję i będzie z głowy:)
ja też się muszę wybrać do H&M, kupiłam sobie na allegro, ale coś taki babciny...:(

marta29
nam na SR położna poleciła staniki z H&M, są ładne i dobrze wykonane, że nie wygląda się jak stara baba :P
No i rozmiar znajdziesz, bo ja normalnie mam 70B i spokojnie kupiłam coś dla siebie :)

Hejo!
Już prawie 9 a tu nadal cisza?
U mnie bez zmian, noc jak to noc z wycieczkami do wc :( teraz już nie mogę spać dłużej niż do 8.
Dziś w planie małe sprzątanie i może zrobię szybką sypaną szarlotkę, bo tak mnie jakoś ochota wzieła...

Ja od rana szukam staników do karmienia. Macie coś do polecenia na niezbyt duże cycki? Normalnie noszę 75B. Podoba mi się bardzo ten:
http://kraina-snow.pl/biustonosze-do-karmienia/4804-alles-mama-cubana.html
ale jakoś mam wrażenie, że do niego to trzeba mieć raczej duże piersi.
Boję się, że nie trafię z rozmiarem, bo jakoś niewiele mi w czasie ciąży przybyło w piersiach - nie musiałam kupować żadnych staników. Ale teraz widzę, że przybywa powoli...

ja już na nogach, jakaś ta noc niespokojna była, budziłam się chyba trzy razy i nie mogłam zasnąć, obudziłam się z myślą, że czas spakować torbę do szpitala. Mąż już wyszedł do pracy i jak się obudził to powiedział, że w nocy sprawdzał czy nie rodzę, więc oboje jacyś nakręceni dzisiejszej nocy byliśmy.

Natalia, tak mnie jakoś naszło żeby jeszcze zobaczyć rodziców i babunie przed porodem :).Bałam się tylko,żeby gdzieś w połowie drogi mnie nie złapało bo pewnie nikt by mnie w szpitalu nie odwiedzał:D

Inne tematy z forum

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...