Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
09.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Oliwia
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-22-t268045,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *23*

Stawiam na pęknięcia krocza, albo infekcje grzybicze :)
To powinno każdego faceta wystraszyć :)

A swoją drogą - mój mi w 4-5 miesiącu nie wierzył, że jak to możliwe, że się szybciej męczę, że źle się czuję, że na piechotę czasem nie dam rady gdzieś dojść, bo przecież brzuch jest malutki, na wadze nie przybyło... Twierdził, że nic mi się przecież nie dzieje i że tylko wykorzystuję okazję, żeby ponarzekać.
Dzięki informacjom z forum uświadomiłam go wtedy, że może być jeszcze dużo gorzej, niż ja mam i że to nie są wymysły. Pamiętam, że mu czytałam jakieś Wasze posty i z czasem dotarło do niego, że poranne mdłości to nie wszystko.
Czyli sama dobrość z tego płynie:)
Ostatnio nawet chciał wiedzieć, czy dziewczyny, które urodziły przed terminem, to rodziły po raz pierwszy, czy to było kolejne dziecko...

I ja się witam Kochane mamusie w nowym wątku:)
Patrzę a tu już ponad 40 postów-lecicie :)

Po krótce-współczuję tym, co mają problemy z pracą-bardzo to smutne i na pewno przez to tylko człowiek bardziej się stresuje..

Ja na razie odpukać nie moge narzekać-pracuję w dużej korporacji, a w tym roku w maju dostałam już umowę na czas nieokreślony.

Dzisiaj lepiej się czuję, anwet miałam spokojną noc:) Właśnie niedawno wróciliśmy z zakupów ale mężowych,obkupił się w nowe ciuchy,a ja tylko przysiadałam na ławeczkach w GAlerii z Jasiem, bo nie miałam siły łazić:)

Potem późny obiad w Pizzy Hut-pychotka,najadłam się i naprzytulałam z mężem:) Cudowny dzień :)

A jutro mąż w delegację i wraca w pt. Smutno..

Przeziębienie nam minęło-dzięki Bogu:) Witamina C, dużoooo cytryny, miodu,gorących herbatek i czekolady pomogło :-)
Aha-mój mąż jakoś nie bardzo się interesuje forum,ale czasem mu sama opowiadam i coś tam od siebie powie,jednak chyba nie bardzo ma czas żeby zajrzeć,a moze zagląda po kryjomu?:D

Resztę musze poczytać i się ew. odniosę :-)

Co tam jeszcze, muszę poczytać i się odniosę:-)

jesteśmy już w domu, relacja za jakiś czas.

a wiecie co :)

mój czasami dzwoni z pracy i pyta się co tam słychać jak dzień mija:) i czasami słyszę " widzę że na forum dzisiaj byłaś :P " no normalnie zakazałam jemu podczytywania :)

@IzZzka@
Ty to jesteś szalona! 200km????? to ja już się nie wybieram dalej niż do Rumi :P

co do spuchniętych stóp to też takie mam, aż mnie bolą skubane!

To faktycznie coś,,ciekawego,, musiał zobaczyć:).Ale to dobrze, że się interesują:).

Izzka mój tylko raz podczytał i powiedział, że więcej nie zajrzy....
Nie wiem na co się natknął :P
ale wierzę, że to był jego pierwszy i ostatni raz :)

mój mąż podgląda tylko suwaczek i czyta co jest pod nim napisane. chce po prostu wiedzieć na jakim etapie jesteśmy :P

a jak mam jakieś dziwne objawy, czy coś mnie niepokoi, to też mi mówi, żebym albo zadzwoniła do lekarza, albo zapytała się na forum, bo tu są bardziej doświadczone :P

Hehehe, wścibscy są Ci nasi mężowie:D. Mój też ciągle pyta co ciekawego na forum wyczytałam, a ostatnio nawet przez mój tel wchodził na forum i podczytywał o czym tu piszemy :D

mój mąż też się dopytuje co na forum:), a jaśmiejszejsze jest to, że jeśli się go o coś pytam, on mi mówi nie wiem zapytaj na forum, przykład: jaki kupimy termometr kupimy?? - nie wiem zapytaj na forum:), a co kupimy do kąpania dla maluszka jak się urodzi??- mnie pytasz??zapytaj na forum bo nie mam pojęcia:)

My kupiliśmy Oilatum

ale mam nogi spuchnięte, normalnie czuje się jak te biedne starsze babcie które mają takie wielkie stopy.

Torba zamówiona :)
leżę na sofce i oglądam Na Wspólnej:)

Dziewczyny, my chyba musimy założyć wątek dla naszych mężów:) mój P. też się często dopytuje co tam koleżanki forumki piszą :)

Eveline, wszystko się jakoś ułoży- u nas też nie zawsze jest ciekawie i mamy taką sinusoidę - ja jestem taką panikarą a P. mnie zawsze uspokaja.
Póki co mam umowę na czas nieokreślony, a P. zaczyna drugie studia od października więc będzie miał dla nas mało czasu, ale cóż takie czasy że trzeba walczyć czasami żeby nikt cię nie wygryzł:(

no właśnie ja myślałam o emolium,ale to jest do bardzo suchej skóry, a ja póki co zakładam, że skóra maluszka będzie normalna, dziękuję dziewczyny za szybką odpowiedź

ja kupiłam zwykłe mydełko bambino. Mam też płyn do kąpieli z oliwką Bobini baby. Dopiero jak będą jakieś problemy skórne to zakupię jakiś oillan czy cuś...

Ja kupiłam płyn do kąpieli Hippa i mleczko pielęgnacyjne po.Są od 1 dnia życia więc mam nadzieję,że będą ok :)

dziewczyny a mam pytanie z innej "beczk", w czym bedziecie kąpać maluszka po urodzeniu??zupełnie nie wiem co kupić

Cześć dziewczyny :)
Myślałam,że jak wrócę to już nowe mamusie będą:P. Bo w niedzielę rano wpadłam na genialny pomysł,żeby pojechać do rodziców 200km od domu:D.Załadowaliśmy walizy szpitalne do samochodu i pojechaliśmy:D.No ale już jesteśmy w domku:).
Ru.mink@ miałaś na mnie czekać:P:P, też wczoraj miałam skurcze co jakieś 7min,ale przeszły po jakimś czasie.A taką cichą nadzieję miałam,że sprawię nam rocznicowy prezencik :)

Właśnie mój szanowny małżonek skończył zabudowę! Jestem taka szczęśliwa!! :) w końcu będzie porządek :) a najfajniejsze jest to, że kilka lat temu "znajomy" wycenił nam to na 1000zł (i to niby po znajomości) a mój mąż zrobił sam i wyszło ok 500zł :D

marta29
mój też się dopytuje, z czego ja się tak zaśmiewam i czasem coś mu przeczytam :P

Co do pracy, to ja się bardzo bałam tego, że zostanę bez pracy po urodzeniu dziecka, więc trochę czekałam z ciążą aż umowa zostanie przedłużona na czas nieokreślony. Ł. też ma stałą, raczej pewną pracę, ale wiadomo, że wszystko wydarzyć się może... Współczuję, stracić teraz pracę...

Do tej pory jeszcze nie miałam cukru w moczu i mam nadzieję, że nadal tak jest. U mnie tylko wychodzą różne rzeczy we krwi. Ostatnio przez ten wysoki cukier po śniadaniu jakiś wysoki wynik procentowy wyszedł (nie wiem o co chodzi). Ale lekarka stwierdziła, że skoro już mogę w każdej chwili urodzić to tylko dalej trzymać dietę i więcej pić, bo to rozrzedza (z tym u mnie problem, bo ja potrafię w ciągu dnia wypić max 1-1,5 l). Nie mam już następnej wizyty i mam tylko skierowanie na glukozę 6 tyg po porodzie, żeby sprawdzić czy cukrzyca się cofnęła.

no ja mam wlasnie tak od miesiaca, i do tego ta insulina, mam nadzieje, ze nie bede miala po ciazy, ale u mnie dosc wczesnie wykryli...
ja tez mam lekkie sniadanko przed wazeniem hihi ale wtedy mam niedocukrzenie po insulinie, i w tym jest trudnosc...ps.jak jestem ponad 2h to daja mi lunch na oddziale itp.ale ja wole pojsc i cos kupic sobie...

Inne tematy z forum

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (40 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...