Mamusie wrzesień-październik 2011 *24*

Zapraszam do nowego wątku :)
To kto ma ochotę się w nim rozpakować? :)

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
10.09 - ligia - CÓRKA - Ola
17.09 - Leokadia2101 - SYN
17.09 - maniana - CÓRKA
24.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jan
25.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
28.09 - Dżina - Wojewódzki - SYN - Mikołaj
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
04.10 - Monia Er -SYN - Cyprian
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=269105&c=1&k=130#fs
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *24*

witam się z rana i pędzę do lekarza :) zobaczymy czy nas kolos rośnie nadal w takim tempie ;)

Ja też otwieram oczy i .. biorę komórkę do ręki;) mam wifi więc szybciutko łączę się z netem, forum i czytam czy aby nikt nie urodził przez noc :P Uzależnienie :D

Boże, czy u Was też tak maluchy w brzuszkach się rozpychają? Ja dzisiaj nie jestem w stanie ustać,usiedzieć no nic-tak się kotłuje i pręży :(

Dziewczyny , super pomysł z tym odwykiem zbiorowym :D. Ja też jak wstaje rano to zaraz zasiadam do kompa i śledze wątek hehe, nie udzielam się, ale czytam zawzięcie od samego rana :)
Kurcze, u mnie nic się nie dzieje, jakieś skurcze nieregularne pojedyncze tylko i ból podbrzusza:(. A to już 39 tydz:( coś mam przeczucie,że października doczekam :(

Mangolia dobra myśl, terapia zbiorowa będzie tańsza niż miałabym chodzić na zajęcia indywidualne:), no nic ja zmykam spać do juterka:)

lilo :) ty chyba będziemy musieli zastosować jakąś terapię zbiorową:)

Dżina to co napisałaś dla mnie wcale nie jest bulwersujące:) każda z nas ma inne oczekiwania, zdrowie dziecka jest najważniejsze i w sumie nie dziwie Ci się, ja tez ostatnio stwierdziłam że tak naprawdę odsapnę jak po porodzie zbadają małego i wszystko będzie okej.
Położna mówiła nam że w porodzie naturalnym pierwszej oceny w skali Apgar dokonuje się na brzuchu mamy, w czasie cc badają dziecko inaczej i potem można odtworzyć ten tzw " kontakt skóra do skóry" ale pewnie znając naszą służbę zdrowia co szpital to obyczaj !:)

Ale jestem wściekła dziewczyny , mam masę prasowania, ciuszki małego które odkładałam na ostatnią chwilę, nasze ubrania i kicha. Od wczoraj co włączam żelazko to jest zwarcie i korki wyskakują. Może mój tata jutro mnie poratuje i naprawi mój sprzęcior. Na dodatek kupiliśmy żelazko rok temu i nie mogę paragonu znaleźć... a tak je lubiłam ...

o i zapomniałam napisać, że muszę się udać na odwyk i poszukać dobrego terapeuty - jak tylko otworzę rano oczy to pierwsza moja myśl(no może druga bo pierwsza, to żeby zrobić siku:)) jest taka, żeby odpalić komputer i zobaczyć co u Was słychać i czy któraś się rozpakowała:)

ja dzisiaj odebrałam wyniki wymazu i ... na szczęście nic nie wyhodowane, tzn, wyszedł tylko Lactobacillus spp. ++++, ale z tego co czytałam to dobrze, cieszę się bo myślałam, że może się do mnie coś przyplątało

Jeśli chodzi o personel to co zmiana to inne kobitki i ciężko powiedzieć...jak to ludzie , są różni w zalezności od charakteru i humoru ale na żadną nie mogę narzekać , zawsze pomocna nikt mi nie odmówił i pomogły panie laktacyjne gdy miałam problemy z piersiami. Jeśli chodzi o pokarm po cc to polecam jeśli dziecko nie chce jeść albo nie umie to ściągać , ściągać i jeszcze raz ściągać -jest fajny laktator na oddziale.
A teraz może to co powiem niektóre z Was zbulwersuje ale dla mnie kontakt "skóra do skóry" i walka z tym to sprawa przereklamowana. Zabrali mojego maluszka widziałam tylko jego tyłek i zwisające nóżki , nie pokazali mi go i nie przykładali do skóry, ale zabrali na badania i zawołali męża i po 1 byłam spokojna że on tam czuwa a po 2 dla mnie ważniejsze od kontaktu "skóra...." byla szybka informacja czy dziecko jest ZDROWE !!!! tak na to czekałam jak na zbawienie. Potem na sali i tak ciągle jest się z nim 24 na dobe więc można się przytulać do woli :)

hejka,

Dzina, czyli jednak to cc nie takie straszne i tez mowie, jak naszybciej wstac i brac wszystkie dragi co daja przeciwbolowe, w Uk inaczej to troszke wyglada, tj. pisalam nie musialam lezec na plasko w ogole, po 5h musialam wstac itp, czucie mialam jz na stole jak mnie pozszywali, ale to jest epidual...
z pokarmem to moga byc problemy i po SN poCC, wiec nie ma reguly, ja nawal mialam w 4 dobie, ale tak naprawde nigdy mi sie laktacja nie rozkrecila...
Marta- pamietaj moze byc blad pomiaru , i fakt 4kg dzieci sa ok., choc 4.5 i to w 39tc to bylo zaskoczenia dla mnie i meza, bo nikt nam nie powiedzial ze takie duze bedzie...

ja dzis po ktg i sa dosc regularne skurcze, ktorych nie czuje, identico bylo z Blanka, przynajmniej nie cierpie - jestem b.wyluzowana i uwazam je za przepowiadajace raczej..., wiec z tym dobrze, jak bede czula je co 15 minut to powrot do szpitala, w pt. kontrolne ktg z wizyta u anestozjologa...
aha w pierwszej ciazy brzuch mi nie nie obnizyl sie w ogole, natomiast w tej juz tak...
dobrej nocki, bo ja dzis kiepsko spalam...

my też mamy marite http://allegro.pl/roan-marita-2011-spacerowka-gondola-kurier-gratis-i1810329570.html kolor 19 sk,naszą kupiliśmy w czerwcu w mama i ja

Marta-spokojnie 4 kg to nie tak źle:) Dasz radę. Mój mały też był długi i ciężki, ponad 4300:) Będzie dobrze:)

Titina-ja widziałam różnice i inni widzieli ze brzuchol bardzo nisko:) ale czekałam jeszcze 2 tyg.

Kurcze mała ma chyba.czkawkę albo gra w ping ponga;)

Dzisiaj odebrałam wózeczek - w końcu stanęło na Roan Maricie bo ma dużą gondolę. Jutro czeka mnie pranie wózka, częściowo ubranek i dokończenie prasowania. Do tego miałam nadzieję że remont już zakończony, ale okazało się że jeszcze malowanie przedpokoju i montaż zabudowanej szafy mnie czeka, bo nie zmieścimy się w jednej.

Mam pytanko do dziewczyn które urodziły, czy bardzo widocznie obniżył Wam się brzuszek przed porodem? Ciągle się oglądam i sprawdzam :)

Wróciłam od lekarza. Nasz klocek dwa tygodnie przed terminem waży 3600. Grozi mi waga urodzeniowa 4 kg. Nie poprawia mi to humoru. Boję się, że to się odbije na przebiegu porodu.
Nie wiem skąd taki klops się wziął. Ja ważyłam niecałe 3,5 kg, siostra podobnie, jej dzieci jeszcze mniej, Z. i jego rodzeństwo po ok 3,3kg a tu nagle taka klucha wielka. Chyba pozostaje mi liczyć na błąd pomiaru.

Mangolia,
do mnie nic nie pisała, może wyślę jej jakiegoś sms, jeśli do jutra rana się nie odezwie...
Ja też ciągle na forum.... masakra :P

Ciekawe jak to będzie jak się już wszystkie mamy wrześniowo-październikowe rozpakują... :)

miejmy nadzieje że maluchy będą grzeczne i dadzą nam chwilkę posiedzieć na forum.

Rumianka się nie odzywa?:) czyżby coś się działo??

ostatnio pierwsze co robię jak wstaje to odpalam laptopa, robię śniadanie i patrzę czy któraś z Was już urodziła:)

tak, videokonferencja super :D
ja tam też jestem już uzależniona od tego forum heh

niusia85

na żywo? Czyli, że co? jakaś videokonferencja z porodówki? hehehe

mój małżonek mówi, że ja się uzależniłam od forum... chyba jednak ma troszkę racje :)

natalia, nie jesteś ;)) ja też się cieszę z mojego telefoniku i sobie pomyślałam, że zdam relację na żywo ze szpitala ;)

WłAŚNIE próbuje swój nowy telefon i wygląda na to że bedw miała z wami kontakt ze szpitala. Tak wiem jestem nienormaln