Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - tysiola - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

Witajcie dziewczęta,

Natalio, może masz elastyczną szyjkę i raz rozwarcie jest większe raz mniejsze, zależnie od tego jak Zosia mocno się wciśnie. Ja wiem, że to czekanie jest najgorsze i że chce się mieć to wszystko już za sobą i tulić maluszka w ramionach.
Termin terminem a i tak to maluszek decyduje kiedy chce wyjść.

Wszystkie jesteście już bliżej niż dalej, więc głowy do góry :)

marta29
miernik laserowy hahaha, dobre :)

Monia
termin z USG to ja miałam na 19...

Idę robić pizze domową i może w końcu te rogaliki, bo wczoraj się nie udało...

Witam przyszłe Mamy!
Ja już akurat mam dwójkę w domu.

ale chcę poinformować o szafingu -akcji podczas której będzie można nabyć ubranka, zabawki i inne rzeczy dla dzieci - fajny pomysł, by w ekonomiczy sposób skompletować wyprawke dla malucha.
Akcja odbędzie się 1 października w Gdańsku, na os. Pięciu Wzgórz, w studio Trendy Mamy.
Jeżeli któraś będzie zainteresowana proszę o kontakt pod nr tel 501 349 088.
Zachęcam też do odwiedzenia naszej strony http://www.trendymamy.pl - studio z zajęciami dla rodziców, przyszych mam i dzieci.
W przyszłym tygodniu też bezpłatna pogadanka na temat chustonoszenia.
Pozdrawiam serdecznie

Ja jeden z moich terminów USG (akurat z przedostatniej wizyty) miałam na wczoraj. Najpóźniejszy jaki miałam, to na 5 października. No ciekawe co z tego będzie, po wczorajszym spacerze sądziłam, że się coś poruszy, ale jedyne co, to czuję jakbym miała zakwasy w dole brzucha i chodzę jeszcze trochę bardziej jak pingwin. Poza tym, bez zmian.

~Natalia
jak nikt Cię rozumiem, w końcu "wyterminowali" nas na ten sam dzień ;)
Ja już się nie łudzę, czekam na czwartkową wizytę.

No i jednak wychodzę z domu, bo nie wyrobię ...

~ Natalia - po tym, co słyszałam od znajomych, które już rodziły - niemal każda miała sytuację, że niby rozwarcie np na 3, a później ktoś mówił, że prawie wcale, później jeszcze inaczej... Mi lekarz powiedział, że mam 1,5 i jakoś w ogóle nie rozwijał tematu.
Może są domowe metody... Namów męża, żeby zajrzał i zmierzył :D
Już sobie wyobrażam, jak Z. ze swoją latarką na czoło bawi się w górnika i mierzy drogę ewakuacji syna miernikiem laserowym... hehehe :)

~ polapola
Mnie też napada infekcja co jakiś czas, ale jeszcze przed ciążą zaważyłam, że napadają rzadziej, jak do mycia używam tylko wody. Od dłuższego czasu nie używam żadnego płynu, głównie z powodu zapaleń cewki moczowej przechodzących w zapalenie pęcherza (zwykle miewałam przynajmniej 2 razy w roku, w tym jeszcze ani razu, jedynie jakieś drobiazgi, z którymi radził sobie urosept), a przeważnie po chwili
do zestawu dołączała jakaś infekcja grzybicza.
Kumpela za radą swojej lekarki używa do mycia przeważnie wody przegotowanej bez żadnych dodatków i też twierdzi, że od tego czasu ma mniej problemów ginekologiczno-urologicznych.
No i tak jak Monia mówi - papier zapachowy. Rumiankowy (chyba regina) raczej jest ok, ale kolorowe zapachowe mnie podrażniały.

hej w poniedziałek
byłam i gin, z moich 3 palcy zrobilo się 1,5. Albo ktoś coś źle mierzy albo każdy ma inne palce, albo ja już nie wiem o co chodzi. Jeśli do soboty nie urodzę, mam jechać na KTG.

Wiecie co? ja już to wszystko pierdziele, po co człowiekowi dawać nadzieję, że już zaraz poród i teksty typu "w poniedziałek to już się nie zobaczymy" A później w poniedziałek usłyszeć "no w sumie mamy te 7-10 dni zapasu" no tak, bo co to jest te 7-10 dni dla nas prawda? To nic przecież, że ciężko się ruszać, nic się nie chce i co chwilę ktoś się dopytuje "już urodziłaś"? Na szczęście w tym ostatnim, teraz dzwonią do męża, a nie do mnie, więc mam święty spokój....
Dziś po tej wizycie się poryczałam... Brak mi już sił powoli, a mąż jeszcze ma już urlop i jak Zośka urodzi się grubo to terminie, to on będzie krócej z nami w domu, wtedy kiedy będę go najbardziej potrzebować, no i tym się denerwuje... Ale oczywiście koniec końców jeszcze usłyszę, że "przesadzam", najchętniej to bym się gdzieś wyniosła i wyłączyła telefon do czasu porodu!

No to się wyżaliłam....

Witam,

u mnie też nic niestety. Po intensywnym weekendzie dziś nie mogę się jakoś zebrać do kupy, siedzę w piżamie i ... nic mi się nie chcę. Miałam plan zjechać nad morze, posiedzieć i poczytać a potem spotkać się z przyjaciółką, ale przysnęłam i teraz żałuję, bo wygląda na to, że przyjdzie mi poczekać na męża i wyciągnąć go na jakiś popołudniowy spacer.
No i muszę coś zaplanować na jutro, nie mogę tak siedzieć w domu, bo oszaleję !

Jutro mój termin (ten z USG), byłam pewna, że go nie doczekam a tu taka niespodzianka. No trudno, zasadniczo najważniejsze, że z maluchami wszystko ok a każda z nas w końcu i tak urodzi.

~polapola
abstrahując od wszystkich innych powodów i czynników to sprawdź jaki masz papier toaletowy. Wiem, że to brzmi głupio ale kobiety w ciąży, osoby po antybiotykach itp. oraz te wrażliwe bardzo często uczula lub potęguje te istniejące już objawy ... zapachowy papier toaletowy. Ja w pewnym momencie musiałam wymienić na delikatny, biały i bez zapachu i problem zniknął

Witam się i znikam,jakoś brak wemy do pisania

Ewa ja też polecam dr Preisa, jak byłam u niego na usg to nie odczułam, że był niemiły, a wręcz przeciwnie, miałam to szczęście, że udało mi się dostać do niego na wizytę bardzo szybko

Witam się w nowym wątku i w nowym tygodniu.

Mój Maluch się b.mało ruszał w weekend i doszłam do tego, że to znowu przeze mnie, bo się denerwowałam tymi wynikami na enzymy wątrobowe (na szczęście są w normie) i zastanawialiśmy się czy nie jechać na IP. Ale tak się złożyło, że moja bliska koleżanka poinformowała mnie, że będę ciocią i tak się ucieszyłam i przejęłam tą wiadomością, że aż synek się zaczął ruszać :))

Mąż porobił mi trochę nowych zdjęć. Korzystam póki maluch nie chce wyjść :)

Skurczy nie mam jako takich. Boli mnie spojenie, kości i mam znowu jakiś problem intymny. Pieką i swędzą mnie wargi sr... i tak się zastanawiam czy to znowu jakaś infekcja grzybiczna czy czasem nie jakaś reakcja na tabletki, które biorę na pęcherz. Postanowiłam już ich nie brać (do końca kuracji 4 dni mi zostały) i zobaczę czy coś się polepszy. Wizyty już u ginekologa nie mam, powiedział że jak nie urodzę w tym tygodniu to mnie w poniedziałek na ktg do szpitala zaprasza. Przyjdzie maluch wtedy kiedy będzie chciał, a ja postaram się nie myśleć o tym ciągle bo jak się na coś czeka to czas się dłuży...

Ewa ja również polecam dr Brzóskę, prowadzi moją ciążę , tylko obawiam się że z terminami u niej krucho; również polecam dr. Małyjasiak-Tomczyk z Gdyni, byłam u niej na 4D, podobno jest specjalistką od USG. Powodzenia!

Magnolia, sposób bycia mi nie przeszkadza, ja też jestem konkretna, boję się tylko, że gdyby to było coś naprawdę poważnego to powie mi to tak, że nie wstanę sama z kozetki :( Ale w końcu nie ja się tu liczę...
Leszczyńska ma termin dopiero pod koniec pażdziernika, chyba spróbuję Brzóskę i Preisa..

Dziękuję za odpowiedzi :)
Sciskam mocno

Polecam dr. Małyjasiak-Tomczyk z Gdyni. Jest bardzo dokładna.

Ewo,
Preis może ma specyficzny sposób bycia... ale według mnie rzeczywiście jest wybitnym specjalistą. Dr. Leszczyńska też według mnie bardzo dobra.

Rowniez polecam dr Brzoske my bylismy u niej na usg 4d jest bardzo dokladna.

co do wyglądu dziecka to P. miał czarne lokowane włoski i wcale bym się nie obraziła gdybym miła takiego słodzika:) tym bardziej że ja jestem blondynką naturalną.

Rzeczywiście chyba się jakoś zmówiłyście z tymi wizytami, moja w środę ale się nie nastawiam na super wieści... jakoś mam takie przeczucie że małemu dobrze w brzuchu i niespodzianek nie planuje.

bardzo polecana jest doktor Brzóska z Invicty w Gdańsku

Witam wszystkie mamy, rozpakowane i dwupaki.

Dziewczyny proszę Was o pomoc. Na usg w ciąży wyszły nieprawidłowości u mojej córeczki, szukam teraz dobrego specjalisty od usg ciążowego w Trójmieście. Oczywiscie przeszukałam net, znalazłam Preisa i Doerniga, ale też rózne o nich opinie.

Nie życzę nikomu takiego stresu, ale może macie jakieś sprawdzone informacje do kogo warto się udać, a może jednak do któregoś z ww.?

Zależy mi na czasie, bardzo się martwię...

Pozdrawiam serdecznie, zdrowia i szybkich porodów :)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

tabletki antykoncepcyjne- jakie polecacie?? (71 odpowiedzi)

chciałabym zacząć brac tabletki antykoncepcyjne, wiem że lekarz powinien je dobrać. Ale jestem...