Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - tysiola - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

no ja się w piątek przekonam jak to u naszej pani dr wygląda. Ale ona chyba nie z tych co się ZUSu boją.

no tak, ale skoro już się znajdziemy w szpitalu to to jest jakby jasne, że zażądam zwolnienia. Ale co jeśli w domu siedzimy? :)

znalazłam taki komunikat ministerstwa zdrowia:
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=...&mx=0&ma=14022

No tak by wypadało zrobić, najzwyczjaniej 1 pójść do pracy. Bo niby dlaczego mam marnować swój urlop macierzyński:( i tak ciężko będzie wracać do pracy i zostawić małą...Jak zapytałam lekarkę dlaczego jedni nie robią problemów i dają zwolnienie na dłużej to powiedziała,że widocznie nie mieli jeszcze takiej kontroli z zusu i dlatego ryzykują:/. Super normalnie... Chyba jutro na kolanach będe prosić lekarza o tydzień zwolnienia chociaż:(

`Marta29 mam taką samą koszulę, też fioletową.

Urlop macierzyński przed porodem powinien wynosić co najmniej 2 tygodnie (art. 180 § 3 Kodeksu pracy). Wynika z tego, że nie można udzielić go w sytuacji, gdy poród ma przypadać wcześniej. Jedynym wyznacznikiem, którym pracodawca może się w tym zakresie posługiwać, jest zakładana przez lekarza data porodu wskazana w zaświadczeniu lekarskim.

Z tego wynika, że jeżeli lekarz nie przedłuży mi zwolnienia, to będzie klops. Bo ani zwolnienia nie będę miała, ani pracodawca nie udzieli mi urlopu macierzyńskiego. Co jeżeli urodzę po tygodniu? Jak ten tydzień mam usprawiedliwić? Może jestem jakaś głupia, ale kompletnie tego nie rozumiem???

nie wiem jak wyglądają przepisy w zusie, ale nie rozumiem jednego dlaczego jedna gin daje zwolnienie nawet jak jest po terminie, a inna nie daje?? jestem ciekawa jak będzie u mnie jak mi się zwolnienie skończy, a mam do 10 października
to co teraz Iza do pracy powinnaś śmigac tak??:)durne te przepisy...

Izzzka, w przepisach jest informacja, że kobieta MOŻE wykorzystać 2 tygodnie macierzyńskiego przed planowanym terminem porodu, a nie że MUSI. Nikt jej do tego zmusić nie może...
Nie kumam, dlaczego niektórzy lekarze ginekolodzy robią taki szum o zwolnienia lekarskie...

Cześć dziewczyny.
Ru.mink@, prześliczna malutka:) jakie ma włoski cudne:).
Ja właśnie po wizycie jestem, zdołowała mnie pani doktor:( Powiedziała żebym się nie łudziła za mocno,że urodzę w tym tygodniu:(.Do tego nie dała mi zwolnienia, twierdzi,że przepisy w zusie mówią że zwolnienie należy się do 38 tyg, a ona jako lekarz się naraża dając do samego terminu, miała już kontrolę z zusu i nie będzie ryzykować:(.
Jutro muszę atakować lekarza rodzinnego. Nic nie idzie po mojej myśli, mam już dość:(:(:(

Dziekuje dziewczyny :)
Ciesze sie,ze mam juz za soba porod i to"chodzenie w ciazy"z wszelkimi dolegliwosciami wlacznie, wstalam z lozka szpitalnego pol godz.po tym jakmnie na sale przewiezli i wszystko ok.

Pomyslcie jednak,ze jeszcze mozecie sie ruszac z domu,ja poki co uwiazana,musimy sie rozkrecic ;) odwazyc.

Niedlugo wszystkie bedziecie tulic Maluszki...i pomyslec,ze tak niedawno test pokazal 2 kreski... ;p

Ruminka śliczną macie córeczkę:)

ja dzisiaj mam dośc intensywny dzień, rano byłam na badaniach, potem przyjechałam do domu, zjadłam śniadanie i wyruszyłam do Gdańska Głównego załawic sprawę, niedawno wróciłam i jestem padnięta, takie eskapady już nie dla mnie:(

teraz muszę zmajstrowac jakiś szybki obiad, bo niedługo mąż wraca, coś nie mam dziś dziewczyny za dobrego dnia:(, taki płaczliwy, najchętniej to bym się nad sobą tylko użalała:(, niech ten dzień już się skończy:(

~ Tysiola
Ja zamówiłam stąd, kolor fioletowy:
http://allegro.pl/koszula-kopertowa-ciazowa-do-karmienia-muzzy-r-m-i1821818906.html
Ładnie się układa, nie ma zbędnych pierdół i nie trzeba cycka w żadną dziurę wciskać. Nigdy nie przepadałam za koszulami do spania, ale śpi się w niej też wygodnie. Kolor jest ciemniejszy niż się spodziewałam, ale jestem zadowolona.

Witam wszystkie mamusie :)

U mnie na razie cicho sza, tzn nie mam skurczy jako takich,raczej spokój :)
Mała dawała czadu-miałam wrazenie że zaraz wyskoczy mi z brzucha,aż mnie mdliło-może sie przekreciła?:)))
Zasnęłam na siedząco, obudziłam się nad ranem na siusiu i potem już spałam na leżąco:) I w ten sposób zaspaliśmy dzisiaj,tzn mąż zaspał-ja mu robię przyjemnosć wstając z Nim jak wstaje do pracy :P Ale on nie ma ścisłych godz pracy,zazwyczaj jeździ na 9-na szczęście nie miał ważnego spotkania w firmie ;-)

Ogarniam sie powoli-żelazko mi się zepsuło,musimy jechać kupić,bo koszule czekają na uprasowanie-zebrało sie chyba z 15.. ;)

Ruminka-Twoja córcia jest cudowna!! łezka mi się zakreciła, że niebawem nasz aniołeczek będzie z nami w domku :-))

Ruminka - śliczne maleństwo - gratulacje

Dziewczyny mam pytanie, chyba był już ten temat, ale nie wiem gdzie i nie chce mi się przeszukiwać wątków. Pisałyście o koszulach nocnych, dobrze kojarzę?
Znalazłyście jakieś ciemne, bez zbędnych nadruków, niedrogie? Gdzie? Co, jak i za ile? ;-D
Chciałabym jakąś fajną koszulę, bez łbów żyrafek i innych misiów, która przyda mi się też na później.

już Ci pisałam, że cudo z mężem stworzyliście :)

U mnie cicho i głucho :)

Ale ładniusia Anielka :)

Śliczna kruszynka :)

ale cudna :)

image

Uploaded with ImageShack.us

Zdjecia nie chce mi pokazac ;/ na suwaku jest a tu nie;/ Trudno ;/

Milego dnia MAmuski,tym nierozpakowanym zycze zeby sie dzis cos ruszylo ;)

Ja zyje chwilowo wizytami gosci,karmieniem,przewijaniem...;) Anielka w nocy spi jakos po 2-2,5-3 h a w dzien skubana potrafi nawet prawie 5 ;/ szczerze Wam powiem,ze przeraza mnie ruszanie sie z Nia gdziekolwiek,jakos nie moge ogarnac mysla ze zaraz bedzie glodna itp.

Ubaw mam z Meza,ma przyjaciela,ktoremu 3 mies.temu ur.sie coreczka i jak ostatnio gadali przez tel.,a potrafia dosc dlugo to kazde slowo o kupkach,kremach na odparzenia,przewijaniu,a ile jedza etc. ... Tatuski... ;)

Pozdrawiam :)))

Inne tematy z forum

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...