Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

Rozpakowane:

25.08 - Fabiankowa - Zaspa - CÓRKA - Kaja - 3820g - 54cm - SN
25.08 - Lipuszka - Kliniczna - CÓRKA - Julia - 2765g - 51cm - SN
04.09 - czarna84 - Kartuzy -SYN - Dominik - 3150g - 53cm - SN
05.09 - sałatka - Zaspa - SYN - Pawełek - 4165g - 59cm - SN
08.09 - ligia - CÓRKA
09.09 - mamasandry - Wojewódzki - SYN - Krystian - 3680g - 55cm - SN
10.09 - bladykot - Wejherowo - CÓRKA - Małgorzata - 3800g - 57cm - SN
14.09 - Kamczik - Kliniczna - CÓRKA - Olwia - 3550g - 54cm - SN
16.09 - Dżina - Zaspa - SYN - Mikołaj - 3420g - 56cm - CC
16.09 - leokadia2101 - Wojewódzki - SYN - 3680g - 56cm - SN
18.09 - Jumelka - Zaspa - SYN - Jaś - 3330g - 55 cm -SN
22.09 - Ru.mink@ - Wejherowo - CÓRKA - Aniela - 3480g - 59cm - SN

Dwupaki:

07.09 - Natalia - Zaspa
07.09 - gosiunia1108
07.09 - natalnik - SYN - Antoni
08.09 - aga_6663
17.09 - maniana - CÓRKA
25.09 - titina - Wejherowo - CÓRKA
26.09 - Ewciuś - Kliniczna - CÓRKA Klara :)
26.09 - izulucha - Londyn - CORKA Nell
27.09 - Monia Er - Redłowo -SYN - Cyprian
27.09 - pieczenienatalia - Kliniczna - CÓRKA - Zofia
28.09 - @IzZzka@ - Wejherowo - CÓRKA (raczej Maja:))
29.09 - eveline22 - Wojewódzki - SYN - Dominik

01.10 - marta29 - Wojewódzki - SYN - Gustaw
03.10 - rybcia6 - SYNEK
03.10 - alicja_82 - Kliniczna - CÓRKA
04.10 - cheeringup - Kliniczna
06.10 - gwiazdeczka - CÓRKA
07.10 - tysiola - CÓRKA
07.10 - polapola - Redłowo - SYN- Jaś
07.10 - malinowa mandarynka - Wojewódzki - CÓRKA - Marta
09.10 - sowka - SYN
10.10 - marta.gdansk - Zaspa - CÓRKA
12.10 - misiabela - Zaspa- SYN- Łukasz
14.10 - Mangolia - Kliniczna - SYN- Piotr :)
15.10 - Ila85 - Kliniczna
17.10 - ewaaa42- zaspa-CÓRKA- Liliana
20.10 - Patunga - Wojewódzki - CÓRKA - Marysia
22.10 - lilo - SYN
23.10 - haniag83 - Wejherowo
24.10 - nusia85 - Kliniczna - SYN - Bartek
26.10 - lucek
28.10 - Brzoskwinka 84 - Zaspa- Córcia Nadia ;)
28.10 - gosiaczek.k - Kliniczna - CÓRKA Kinga
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *26*

proba suwaka...;)

W moim przypadku niestety nie.

Wczoraj z rana rozmawiałam z mężem nt. tego że nie jestem zadowolona ze swojego lekarza prowadzącego a On zaspany wypalił: Nie martw się, jakby co to następną twoją ciążę będzie prowadziła Kluzik-Rostkowska :)

Hej, ja milczę - bo mnie córcia goni do robienia ludzików z kasztanów - i nie mogę jej odmówić ;-)
Poza tym mam napad senności!

Rozumiem że cisza spowodowana jest porodami :)

url=http://www.maluchy.pl]image [

Dzień dobry
Noc minęła całkiem przyzwoicie.Mały spał w swoim łóżeczku całą noc, nie skusiłam się i nie wzięłam go do nas ( narazie śpimy u niego w pokoju) i w końcu się wyspałam. Znaczy wyspałam to za dużo powiedziane bo moje dziecko całą dobe je co 3 h niezależnie od tego czy jest dzień czy noc. W dzień to nie problem , ale w nocy jak go karmię (a je gdzieś z 30 min) to normalnie zasypiam!
Była u nas wczoraj położna na patronażu i też zostawiła info o szczepieniach. Nie stać mnie na te skojarzone , a dodatkowych nie biore.Tylko obowiązkowe, na moje im mniej szczepień tym lepiej. Dzieś nawet szczepią na ospe -dla mnie głupota , każde dziecko zawsze przechodziło ospe i jakoś żyje .Nie zamierzam mu aplikować tyle chemii, to tylko w Polsce taka jest nagonka na te szczepienia.

witajcie,

u mnie znów świeci słońce... :)
Patunga mój synek w nocy też się strasznie ruszał.. od 2 do 4 nie mogłam spać... Do tego ten tępy ból krzyża... i to tak ciągnie w stronę brzucha.
Ja dziś obudziłam się roztrzęsiona.. w żołądku jakieś sensacje.. zgaga..

My planujemy jak zwykle ogarnąć mieszkanko, kawka u babci, pranie( Mateusz dostał masę ubrań- co prawda już noszone ale nie zniszczone. Wszystko czyste i wyprasowane ale wolę w naszym proszku wyprać).Oczywiście spacerek, obiadek... ogólnie nudy :)

Hej wam
moj synek to chyba nocny marek tak jak ladnie w nocy spal to teraz od kilku nocek jak sie kolo 2 obudzi to nie spi do 3 a dzisiaj to nawet do 4 nie spal
a co do spania w jednym pokoju to Sandra spala z nami w pokoju gdzies do 8 miesiecy a teraz Kystiana kladziemy od samego poczatku u dzieci w pokoju :)

Witam po długim czasie, mój maluszek dzisiaj przespał prawie całą noc od 20 do 4.30:) i potem obudził sie przed 7, ogólnie zawsze bardzo ładnie śp, ale przeważnie się budzi ok 24, i wiecie co, z rana po jedzeniu jak siedzieliśmy sobie i patrzeliśmy sobie w oczka to mały zaczął sie do mnie uśmiechać!!! Wydaje mi się że to był już swiadomy uśmiech, bo ja też się uśmiechałam a on to odwzajemniał- piękna sprawa taki uśmiech.

A tak w ogóle to się ociągacie z rodzeniem, już prawie koniec września

hej hej
ie chce zapeszać ale chyba rwa mnie pomału opuszcza a miałam juz widmo że ie będe mogła chodzić do porodu
śmigałam wczoraj w ogródku wyrwałam resztki warzyw :)

witam się z rana
dziś w nocy obudziłam się jak zawsze na siku i ogarnął mnie jakiś lęk przed porodem, że zaczełam się zastanawiać czy oby na pewno chcę rodzić :P Wiem, że mam już teraz g.... to gadania ale cóż...

marta29
wiem o co chodzi z tą Twoją agresją, ja mam to samo! najbardziej mnie wkurza, jak ktoś mi mówi, jak powinnam postępować z dzieckiem i jakich produktów mam dla niego używać. Przecież to wyłącznie moja sprawa, jeśli będzie mnie stać, to dlaczego mam używać np najtańszych pieluszek?
Ostatnio mąż mnie wkurzył u znajomych, którym niedawno urodziło się dziecko, mówiąc: "No fajnie, że używacie tych tanich pieluszek, bo Natalia to oczywiście musi mieć Pampers'a" Przemilczałam to, ale później bura mu się dostała w drodze do domu...

Dzień dobry :)
lilo ja też lecę na morfologie i oddać siuśki:P, dzisiaj mam w planie ambitne zadania :) a potem o 16 wizyta. Zobaczymy czy mały to klopsik czy kruszyna:)

miłego dnia dziewczyny

witam się z rana

moja noc nie należała do udanych, właściwie to była jedną z najgorszych, wstawałam często do toalety, a co najgorsze potem jak się kładłam to już nie mogłam zasnąć, jak już się obudziłam po 5 tak już nie zasnęłam - czyżby to był trening przed pojawieniem się maluszka??:)

zaraz wychodzę na badania, może to już ostatnia morfologia i mocz kto wie,,,

miłego dzionka dziewczyny

moja od 2 nocy spi w swim pokoju, wiec witaj w klubie! Pierwsza noc byla super a dzisiejszej to chyba miala taka kolki bo cala noc stekala i nic nie pomagalo...

O matko dziewczyny,zaraz oszaleję,mała urządziłą sobie jakąś mega imprezę w brzuszku.. Tak się krci że ani siedzieć,ani leżeć ani stać:) A mąż tylko zgaduje co to za część ciała:) Mam wrażenie ze zaraz się posiuisam :D

Zasypiam na stojąco, wpadłam powiedzieć dobranoc i poczytać Was, żeby zaległości sobie nie zrobić ;-P
Boli mnie dzisiaj lewy jajnik, a rwa kulszowa tak mnie łapie, że padam od razu na kolana - no i zaczynają się skurcze - myślę, że przepowiadające, ale w końcu coś się dzieje! niech się rozkręca !

Cześć dziewczyny :-)
Ja dzisiaj wymęczona, wyspacerowana, boli mnie wszystko;)
Idę właśnie zjeść zupkę mleczną, mniam :) Może będę lepiej spała..
Ja jeśli będę musiała mieć tą nieszczęsną cc to decyduję się na Zaspę.

Spokojnej nocy, może jeszcze zajrzę :)

hej, hej :)

ja na razie nad szczepionkami się nie zastanawiałam.. starszy był szczepiony skojarzonymi ale teraz nie wiem jak będzie... pewnie decyzję podejmiemy jak już będzie zbliżać się czas szczepień.
Mateusz spał w swoim pokoju od 2 miesiąca życia.. ja nie miałam z tym problemów a jeżeli ktoś miał to trudno. teraz nie wiem jak będzie bo nie mamy osobnego pokoju dla drugiego synka.. wszystko zależy jak będzie spać maluszek, jak będzie jeść.. wyjdzie w praniu.

dobrej nocy ;)

~ Mangolia
Ja mam łóżeczko małego w sypialni, koło naszego łóżka i zapewne z powodów "przestrzennych" tak będzie przez dłuższy czas, więc innej opcji nawet nie mam jak brać pod uwagę.
Ale nie pozwól innym wmawiać Ci, co jest lepsze dla Twojego dziecka i nie pozwól, żeby ktoś spowodował, że będziesz się czuła źle z decyzją do której masz prawo. Nie daj się.

Ostatnio strasznie mi skacze agresja, jak ktoś próbuje mi się wtrącać i mówić co mogę, a czego nie, albo co powinnam, a czego nie. A szczególnie jak używa odkrywczych argumentów: "przecież jesteś w ciąży" albo "przecież będziesz miała dziecko". Ledwo się powstrzymuję od bluzgania. Naprawdę. Ale chyba lada moment przestanę się powstrzymywać, bo tłumienie złości nigdy na mnie dobrze nie działało.

Dżina , może to głupio zabrzmi ,ale daj znać jak ta noc minęła:)

Mały ma wyszykowany swój pokoik i ja bym bardzo chciała żeby po miesiącu od narodzin spał u siebie . Oczywiście spotkałam się z krytycznymi opiniami i oburzeniem.

Girls , a ja mam dzisiaj pierwszy dzień odwyku !
Moje dziecko leży samo w pokoju w swoim łóżeczku!!!! Pierwszy raz !!! a ja w innym pokoju !!!( do tej pory leżało w wózeczku koło mnie całymi dniami ) Bardziej ja się tym stresuje niż on bo on generalnie po jedzeniu zasypia gdziekolwiek . Takie małe dziecko w domu to mega stres !
image

Inne tematy z forum

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (77 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Synek rozbił głowę i dziwnie mruga oczami-kto zna dobrego okuliste?;/ (30 odpowiedzi)

W czwartek mój 3letni synek spadł z krzesła i rozbił główkę trzeba było szyc ale poza tym nic mu...