Mamusie wrzesień-październik 2011 *4*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Jumelka - 24 września
9. Ru.mink@ - 25 września
10. Ewciuś - 26 września
11. pieczenienatalia - 27 wrzesień
12. @IzZzka@ - 28 września
13. cheeringup - 29 września
14. Monia Er - 4 październik
15. gwiazdeczka - październik
16. malinowa mandarynka - 7 październik
17. misiabela - 14 październik
18. izulucha - 10 październik
19. sowka - październik
20. nusia85 - 24październik
21. lucek - 26 październik
22. roli - 26 październik
23. Basieniak - 26 październik
24. Brzoskwinka84 - 28 październik
25. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *4*

sałatka ja też nie zmieniłabym naszego synka na najwspanialszą dziewczynkę. :)
Ja bardzo chciałam jechać na targi ale w związku z chorobą naszego słoneczka siedzimy w domku.. a szkoda bo słońce wyszło.. :(

Witam nowe przyszłe mamusie :)

Mnie dzis wzięło na sernik, po raz pierwsz z resztą. Nawet mi wyszedł :)

Straaasznie współczuję mamom, które dzień zaczynaja od wymiotów. Choc w pierwszej i drugiej ciąży łacznie z tego powodu wymiotowąłam tylko 2 razy to wiem co to znaczy, bo od dziecka mam chorobe lokomocyjną i to baaardzo wzmożoną :/ Dziewczyny, wytrzymacie wszytsko dla dziecka!

Mamasandry, ja tak bardzo nie moge się doczekac ruchów mojego Szkraba. Tym bardziej, że mamy po jednym dziecku i przyblizone terminy porodu, także lada dzień ja tez powinnam poczuć :)))

No i cały czas czekam na wizytę 29.03., aby dowiedziec sie jakie ubranka mam kompletować. Nie ukrywam, że coraz bardziej myslę o synku. Mój mężunio chyba tez na niego czeka. Choc mojej córeczki nie zamieniłabym na najwspanialszego chłopca świata :)

Był ktos dzis może na targach Brzuszek i Maluszek?

czesc i witam nowe mamausie,

w londynie piekne slonce, cora w ogrodzie spi w wozku, a pozniej jade z sis na depilacje brwi i spodnie kupic, bo za ciasno mi sie w moich robi....

ja jak pisalam wczesniej, seks teraz moglby nie isniec, moje libido to jest zerowe, na szcescie wiem ze po porodzie wszystko wraca do normy hihi i tym pocieszam sie...
ja od slubu przytylam 20kg, masakra, wiec musze sie wziac za siebie po porodzie hihi, duzo zrobil stres mi krzywdy, no trudno ale staram sie teraz pozytywnie myslec itp...

milej soboty

Ja od rana poszlam sobie na rekolekcje, Maz spi po nocce wiec z korzyscia dla Niego:)
Schudlam od ostatniej wizyty u gin.,ale nic dziwnego...
Brzuszek powolutku wystaje, piersi rzeczywiscie sporo urosly ;p tak twierdzi moj Maz,ale co ztego jak sie ich dotknac nie da ;p wiec niby ku Mezowskiej uciesze,ale...
Ja tez sie troche przejmuje co bedzie po ciazy z sylwetka,ale Maz ciagle mowi,ze zawsze bedzie mnie kochal tak samo ;)
A od Slubu juz przytylam z 13 kg wiec Mu wierze:P:P:P
Chociaz wtedy moja waga oscylowala 47-48kg ;p

Ziiimno brrr.
A mnie zlapalo na ogorkowa ;p

No to u nas chociaż pogoda dopisała, piękne słonko, ciepło - normalnie wiosna na wyspach :D u mnie w sumie ok, ramo mdli, ale powoli tabletka zaczyna działać, poza tym chyba kolejny dzień w łóżku :/ choć może się na spacer wybierzemy, ale to tylko może

Witam sobotnie :)

właśnie nawet słonko do mnie zawitało :) ale z tego co widzę, tylko na chwilkę... czeka mnie kolejny nudny dzień...
wczoraj wieczorem skusiłam się na KFC i się nad ranem obudziłam z brzuchem jak balon! muszę przestać w ogóle tam podjadać, co będzie raczej mega trudne... :(

Tak jak już pisałam, moje ciało zbyt wiele się nie zmieniło, za wyjątkiem piersi, ku uciesze mojego męża :P Ale powiem Wam, że trochę się obawiam, jak będę taka spuchnięta i nieatrakcyjna :( no i że po ciąży ciało zmieni się bezpowrotnie.... tzn większe piersi to bym się nie obraziła, ale reszta??

Witam kochane!

Pogoda wstrętna, Mały kaszle jak szalony(ale kaszel zmienił już swój dźwięk także jest lepiej), męża w domu dziś nie mam. nic mi się nie chce ogólnie to dziś bym tylko marudziła jak to mi źle...

Ja też chyba mam syndrom białego fartucha bo jak mi położna mierzy to wysokie(chociż w pierwszej ciąży miałam jeszcze wyższe) a w domku normalne z tendencją do niskiego. Jednak wizyta u lekarza, stresik czy wszystko ok podnosi ciśnienie.

Nie zazdroszczę wam wymiotów i nudności.. ja miałam tylko całodzienne nudności a było mi bardzo, bardzo źle a co dopiero wymioty. Życzę Wam aby jak najszybciej ustąpiły.

Piszecie o przytulankach a mi się nawet o nich myśleć nie chce... :/ myślę(mam nadzieję :) że w II trymestrze będzie lepiej. Jak na razie moja sylwetka sie nie zmieniła oprócz mega piersi(które i tak są słusznych rozmiarów). Mój mąż twierdzi że w ciąży wyglądałam seksowanie i bardzo podobał mu się mój brzuch i wogóle cała byłam "inna" :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

jejku do 14-15 tyg to będę wyglądać jak wariatka z tymi odrostami :D:D

Też witam wszystkie nowe mamusie:)))
A jeśli chodzi o ciśnienie to ja teraz mam strasznie niskie, a miałam zawsze w normie

Hej mamuśki;).
Ja też wczoraj byłam u ginki i wszystko z dzidziusiem ok,nawet rączką do mnie niunia machała:). Ufff.....ale ulga, :). Tylko ja mam wysokie ciśnienie już drugi raz podczas wizyty. Dziwne bo wcześniej miałam zawsze w normie...:/. Położna się śmiała, że mam ,,syndrom białego fartucha,,:D
Co do jedzenia, to dziwnie, ale raczej w normie jem, tylko mam słodyczowstręt od samego początku(ale to akurat dobrze :D).
O farbowanie włosów też pytałam, bo już nie mogę się doczekać kiedy będę miała włosy jak normalny człowiek i też mi powiedziała, ze do ok 14-15 tyg lepiej poczekać. Cóż, chyba posłucham :)

Witam Dziewczynki.
wlasnie wrocilam od lekarza, wszystkie wyniki ok, bla bla bla, tylko kosmowka nisko i Mamy sie za mocno nie przytulac. Kurcze troche mnie nastraszyla ta niska kosmowka chociaz z tego co mowila pozniej sie powinna podniesc ,mam nadz.ze sie nie zacznie odklejac etc. wrrr
Wkoncu tylko dla Dzidzi tak sie mecze z tymi wymiotami ;p
Dostalam torecan wiec bede brac.
Z farbowaniem wlosow mowila zeby poczekac do 14 tyg. chociaz jak juz minie "ten" etap.
Poczekam :)

Hej dziewczyny:)
Witam nowe mamusie:)
a ja sie pochwale ze w srode poczulam jak mi sie maly lub mala :) przewraca w brzuszku i chociaz na poczatku ie bylam pewna czy to to to teraz wiem ze jesdnak sie nie pomylilam bo codziennie wieczorkiem najbardziej czuje jak sie poloze:) a ja nie wierzylam ze w drugiej ciazy tak szybko mozna dzidzie poczuc:)
co do farbowania wlosow to ja wlasnie wczoraj bylam u fryzjera odrosty pofarbowac i fryzurke nowa sobie zafundowalam a co tam:)
coz co do jedzenia to niestety ciagle musze cos jesc jak tylko zjem obiad po 15 minutach lece po cos do jedzenia i tak w kolko:( jak tak dalej pojdzie to do porodu przez balkon beda mnie wynosic bo w drzwiach sie nie zmieszcze:(
oj ale sie rozpisalam ale co tam jak juz tu siedze...:)

miało być i NIE strasz nas mam....

no widzisz, już też jestes pewnie po USG genetycznym? to już 16 tydzień, więc nie masz co się obawiać, oczekuj spokojnie aż w brzuszku Ci coś będzie podskakiwać :)
i strasz nas mam, które genetyczne będą miały lada dzień :)

Wiem, wiem, szkoda że nie czujemy ruchów dziecka od samego początku, wtedy byłoby łatwiej,a tak czekamy od wizyty do wizyty, w sumie pierwsze ruchy można poczuć juz 16-17tc więc u mnie to tuż tuż ale fajnie

czarna84 masz zakaz mówienia w ogóle takich historii dla spokoju swojego i reszty mam!
nie wolno nam w ogóle myśleć w kategoriach, że coś jest nie tak...

Wczoraj sie dowiedziałam że koleżanka poroniła, poszła na badanie genetyczne i maleństwo już nie żyło. Teraz mam stres więcej o tym myślę, że jak ja pójdę 30 i cos będzie nie tak. Nigdy tak nie myślałam, ale teraz się boję.

o dziękuję za dopisanie do listy

no mi tez się tak wydawało :P

ale wymyślam sobie coraz to ciekawsze zajęcia :)
np dziś wymyśliłam, że sama zrobię kartki świąteczne! Już zamówiłam wszystko co potrzebuję na allegro :)

Nudzić raczej nie. Wiosenne porządki teraz, mój pies uwielbia chodzić na spacery, mam koleżankę, która też jest w ciąży i na zwolnieniu no i internet:)

Powiększamy listę:
:)
1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września