Mamusie wrzesień-październik 2011 *4*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Jumelka - 24 września
9. Ru.mink@ - 25 września
10. Ewciuś - 26 września
11. pieczenienatalia - 27 wrzesień
12. @IzZzka@ - 28 września
13. cheeringup - 29 września
14. Monia Er - 4 październik
15. gwiazdeczka - październik
16. malinowa mandarynka - 7 październik
17. misiabela - 14 październik
18. izulucha - 10 październik
19. sowka - październik
20. nusia85 - 24październik
21. lucek - 26 październik
22. roli - 26 październik
23. Basieniak - 26 październik
24. Brzoskwinka84 - 28 październik
25. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *4*

Cheeringup mi fryzjerka właśnie mówiła, że pasemka i nie od samej głowy i będzie ok, ale to dotyczyło pewnie mnie - więc aby blondynki nie kładły farby na całą głowę - teraz to jaśniej napisałam

Jak ja się cieszę, że mnie te wymioty ominęły. Jak Was tak czytam to mogę tylko współczuć. Trzymajcie się dziewczyny, to niedługo musi minąć.

Witamy, witamy :)

Na mdłości niestety nic nie poradzę, ale dopiszę Cię do listy :)
Sporo nas już.

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. nusia85 - 24październik
23. lucek - 26 październik
24. roli - 26 październik
25. Basieniak - 26 październik
26. Brzoskwinka84 - 28 październik
27. gosiaczek.k - 28 październik

Hello Girls
Dołączam do elitarnego klubu wrześniowych porodów:)
Termin to 23 września mniej więcej bo Dżon coś mniejszy niż by na to wskazywała data ost.miesiączki. Czyli teraz 14 tydz.
No i właśnie to jest moja bolączka że to już 14 tydz a ja mam mdłości całodniowe plus od czasu do czasy poranne witanie sie z kibelkiem. Mam dość psychicznie i fizycznie.Jak na razie schudłam 3,5 kg zamiast cokolwiek przytyć. Ciągle coś młuce jak krowa, ale to są rzeczy mało bogate w witaminy oraz białko gdyż moj organizm nic innego nie przyjmuje!!! Suchary jem na tony za to mięsa nie tknęłam od dwoch miesięcy prawie !!!! Oszaleć można.Czasem już płacze z wycieńczenia i bezradności. A do tego mój gin zrobił wielkie gały jak go poprosiłam o chociażby dwa tyg zwolnienia w celu nabrania sił . Zmieniam lekarza !!!!

a dlaczego??
ja pasemek na pewno nie zrobię bo mam calą czekoladową głowę i tak mi najlepiej. Jak bym chciała pasma to bym musiała rozjaśniać a to chyba najgorsze co może być...

Hej
mi też leki pomogły na wymioty i nudności, teraz jakoś daję radę, ale nie dziwę się, że to doprowadza Was to do płaczu

Co do fryzjera to najlepiej robić pasemka, a nie nakładać farby na całą głowę - tak mówiła mi fryzjerka, która ma 4 dzieci :)

oj Ruminka Ty chociaz leki masz, ja nic nie biorę. u mnie to juz rytual, pobudka o 6 rano, szklanka wody i ....., toaleta i do pracy... tez juz placze codziennie bo mam dosc.

Hej, hej

Ja maluje paznokcie namiętnie cały czas :) włosy farbuje bardzo rzadko bo i tak farba ma zbliżony kolor do mojego naturalnego więc tylko na okazje lub jak mi przyjdzie ochota to nakładam farbę.

Ja teraz obowiązkowo przed wyjściem z domu muszę zjeść śniadanie a potem drugie :) bo jak nie zjem albo zjem za mało to cały dzień mnie ssie choćbym nie wiem ile jadła.

jeżeli chodzi o lekarza to ja chodzę do ośrodka zdrowia w moim miasteczku(poza gdańskiem).

już nie...ale jeszcze tydzień temu musiałam przerzuwać cokowliek co 2 godziny. Teraz jakoś mi się apetyt uspokoił na szczęście.

i znowu jestem głodna....
czy Wy też musicie ciągle coś mielić? :P

ja już taka jestem:) jak mnie coś nurtuje to sprawdzam i sprawdzam:)
ja idę za tydzień....dziś 12 t 1 d.
ufff... jakoś idzie do przodu:)

cheeringup
ale się zawziełaś :)
mi lekarz powiedziała, że lepiej poczekać z farbowaniem do końca 1 trymestru, bo wdychanie oparów z farby nie wskazane jest i tak się trzymam tego zalecenie, choć odrost spory, a też byłam ostatnio w grudniu.
Ale we wtorek początek 2 trymestru więc marsz do fryca!!! :D
Paznokci nie maluje bo mi sie nie chce :P teraz tak szybko rozsna, wyglądają zdrowo, więc całkiem ładnie bez lakieru :)

dla spokoju ducha:
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/Ciaza-co-ci-wolno-a-co-nie_34889.html

nie popadajmy w paranoję!!
fryzjera trzeba uprzedzić, że się jest w ciąży. Z tego co się irientuję szkodliwy może być amoniak i jego wdychanie, więc można zastosować darby bez amoniaku lub szampony.
Co do paznkoci to samo, jeśli boisz się wdychania zmywacza albo lakieru proponuję specjalne maseczki, co niektóre manikurzystki używają takich na co dzień.
Trzeba uważać i być czujnym, ale nie dajmy sie zwariować;)
trzeba dbać o siebie i swoje samopoczucie, już nasz "gruby" wygląd nie nastawia optymistycznie...to jeszcze mam się nie malować, nie golić nóg, włosów nie obcinać.... ;) ciąża to nie choroba;)

Z tymi wymiotami roznie, niektore kobitki maja do konca;/ chyba oszaleje, nie mozna normalnie funkcjonowac bez lekow ;/
wkoncu juz powinno byc ok to 13 tydzien i to blizej konca;/

Co do wloskow pytalam lekarki to mowila ze wstrzymac,ale mam nadz.ze miala na mysli tylko 1 trymestr i teraz bede mogla, nie chce wygladac jak "stara memka" a wkoncu nasze samopoczucie tez sie liczy no nie?
Ja tez sobie farbowalam w grudniu,na szczescie w miare naturalny kolor wiec jakos tsrasznie nie jest,ale i tak juz sie glupio czuje i bym cos ze soba zrobila, wystarczy ze "zamdlona" ciagle jestem ;p

Ja slyszalam,ze nawet paznokci nie malowac,ale to od kolezanki ;p sama nie wiem...;p
Co widze babeczki w ciazy to ladnie "zrobione"
to chyba tak jak z usg i takimi tam, niezbadanymi sprawami... wiele moich kolezanek normalnie dbalo o siebie i nic.

współczuję wymiotów.... ale one przejdą na pewno!!!!

paznokcie maluję, włosy idę farbować w przyszłym tygodniu jak tylko lekarz powie, że wszystko dobrze z juniorem. W pierwszym trymestrze odpuściłam fryzjera, ale na szczęście w grudniu byłam, wiec jakoś jeszcze wyglądam;)

Az sie poryczalam ;/
Ile mozna wytrzymywac te wymioty ;/? A Torecan mi sie skonczyl... na szczescie dzis mamy wizyte.
Kurcze juz powinny wymioty ustapic,a ja juz nerwowo czasem nie wytrzymuje.

Dziewczyny a jak u Was z farbowaniem wlosow,malowaniem paznokci etc.?

W poniedziałek koło 18 :)

oczywiście, ja wiem ile jest pacjentów tyle opinii;) u mnie w pracy też są dziewczyny co do niej chodzą i sobie chwalą. Moja koleżanka miała pewnie pecha... żal mi tylko dziewczyny i staram się przestrzegać przed taką sytuacją i domagać się wszystkich badań i dogłębnych analiz, bo to o nas i nasze dzieci chodzi;)
moja lekarka też czasem otwiera oczy jak ją o coś pytam.... "o jeny, ale pani jest szczegółowa"..ale co mam zrobić, zależy mi żeby wszystko było dobrze, sporo czytam i nie chcę wychodzić z gabinetu z poczuciem niedosytu.

no widzisz, jak ja miałam plamienia i poszłam do Stachowiak to od razu mi USG zrobiła... to jest polecany lekarz w lux medzie dlatego ją wybrałam.
No nic, ja narazie nie narzekam :)

Jumalka

kiedy masz dokładnie USG bo ja we wtorek :D