Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. roli - 26 październik
26. Basieniak - 26 październik
27. Brzoskwinka84 - 28 październik
28. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie

wlasnie super, ze z dzidziami wszystko ok, i powoli zaczynaja sie ujawniac hihi...

witam, ja dzis od 6 w pracy...

ja test pappa mam na NHS w UK, ale nie mogli i tak mi zrobic, bo porownuja z usg, wiec za 2 tyg. mam test poczworny, tylko badaja krew, w ulotce ze szpitala mam napisane ze samo usg okresla prawdopodob. w 80-85%, a razem z testem na 90-95%.

ja mam brzuch b.duzy i dzidzia jest dosc wysoko, bo w okolicach pepka hih, w 12 tyg. miala 6.36cm...do tego juz wychodza mi rozstepy na brzuchu, a w w ciazy 1 dopiero wyszly mi po porodzie wokol pepka tylko...piersi nie powiekszyly sie w ogole....

a jesli chodzi o ten epidural, czyli znieczulenie, nie wiem czy przedluzyl mi akcje porodowa, bo ja dostalam po 33h jak zaczely odchodzic mi wody, a w szpitalu na porodowce bylam juz ok.11h, decyzja o cieciu byla 5h pozniej...nie wiem jak w Pl, ale ja mialam tak, ze jak beda parte, to epidural przestaja podawac , aby czuc itp....do tego niegdy nie doszlo, wiec nie wypowiem sie jak dalej...

super dziewczyny ze u was wszystko ok po wizytach:)
ale dzisiaj piekne sloneczko:) zapowiada sie dzionek na podworku:) moj dzidzius coraz bardziej bryka w brzuszku i jak tak na poczatku nie czulam go przez kilka dni to tak teraz czuje kilka razy dziennie jak sobie fika i puka:) Ja tez juz bym chciala wiedziec kogo nosze pod serduchem ale teraz wizyte bede miala prawdopodobnie bez usg:( no coz przetrwamy kolejne 4 tygodnie w niewiedzy:)

Jaaakie piekne słońce :)

Testpotrojny rpbi sie generalnie jesli cos tam mozna by myslec,albogdy badania przeziernosci nie udalo sie zrobic tak jak powinno, bo tak na logike bez sensu robic jesli wszystko wyszlo super.

My za tydzien do lek. moze juz Nam tez powie kto tam w srodku siedzi :P

Milego dnia i slonca w serduchach :)))

aaa i jeszcze odnośnie rosnącego brzucha. chciałam powiedzieć, że nic mi jeszcze nie rośnie. ale tak siedzę pochylona przed kompem i coś mnie ciśnie, więc pomyślałam sobie, że odepnę pasek i spodnie. a okazało się, że już mam rozpięte hehe no to się musiało ruszyć

dzień dobry wszystkim!
u mnie to pewnie za wcześnie, ale wczoraj na pomiarze dziecko miało 7 cm., a ja czasami mam wrażenie, że już czuje, takie przelewanie. ale może sobie wkręcam. nie wiem. mam jednak wrażenie, że 7 cm to już kurde coś i trudno nie wyczuć, że ktoś fika... ;-)

czarna84, no to my na tym samym etapie ciąży i to samo czujemy. Ja jestem pewna, że w sobote kopnął mamusię synek, bo robił to przez dłuższy czas ok.10 rano. A w niedziele jak już z mężęm leżałam w łóżeczku i cos tam ogladaliśmy to znowu czułam ale juz przez skórę, że brzuszek sie wybrzusza. Wzięłam dłoń mężą i...on tez poczuł swojego synka :)
Choc juz drugi raz doświadczam tego cudu, to zakażdym razem mysle jakie to jest piękne móc czuc swoje dziecko w łonie. Zawsze będę współczuła kobietom, które nie mogą miec dzieci. Choćby tego uczucia...

W sobotę miałam wrażenie że dzidziuś mnie posmyrał po brzuszku, ale nie wiem czy to bylo maleństwo czy coś w brzuchu mi się działo. Tak jakby ktoś piórkiem mi coś robił kilka razy, w ndz też coś podobnego a dzisiaj nic:(
Bardzo brzuch mnie boli ostatnio, ale to macica i więzadła się rozciągają no i nawet ładny okrągły brzuszek mi się zrobił z soboty na niedzielę.

jesli chodzi o lenistwo to moje ulubione hobby ostatnio hehehe :P

malinowa mandarynko super, że u was wszystko dobrze:) miłego leniuchowania w domku

ja tez dopiero co bylam na wizycie (musialam pojsc po zwolnienie) no i jeszcze dr zrobila szybkie usg, ale kiepski sprzet miala. ale wazne ze wszystko super i poobijam się w domu ;-)

ja zrobilam w invicie bo mnie pani doktor skierowala i nie jestem pewna czy to byla koniecznosc mam 34 lata moze dlatego, sporo kasy kosztowalo. wyniki-ryzyko niskie!!!!

dziewczyny fajnie, że szczęśliwe po USG :)
ja wizytę mam za dwa tygodnie, ale bez usg z tego co się orientuję...

lilo
ja nie robiłam testu potrójnego, moja gin nic nie wspominała, a ja też czytałam, że zaleca się kobietą po 30 czy jakoś tak...

ja właśnie jestem po kolejnym usg i jestem mega szczęśliwa bo póki co wszytsko w porządku, przeziernośc karkowa ok, kośc nosowa obecna, dziewczyny mam takie pytanie czy wy dodatkowo robicie test potrójny??

Super leokadia2101,gratuluje synka :). To póki co chłopcy górą w naszym wątku :).
Też mam cichą nadzieję, że przy następnej wizycie pani doktor ujawni nam kogo tam pod serduchem noszę:).Ajjjj....już się doczekać nie moge:/

ja juz po wizycie u lekarza no i wiem ze SYNEK bedzie. nawet nie zdarzylismy pani powiedziec ze nie chcemy wiedziec, pierwsze co zobaczylismy to cos miedzy nogami :) starszy braciszek w siódmym niebie. wszystkie wyniki bardzo dobre samopoczucie tez.Bardzo sie ciesze z wyboru gina moja pani doktor bardzo sympatyczna. u mnie brzucho wielkie. wczoraj kupilam sobie ciazowe spodnie bo w nic juz nie wchodzilam. u mnie 3,5 kg na plusie mam zamiar nie przekroczyc 12 kg ale w takim tempie nie wiem czy to wyjdzie.
pozdrawiam i zycze dobrego samopoczucia.

Witam :)

chwilę mnie nie było ale czasu nie mam. W sobotę mieliśmy imprezę rodzinną, wczoraj cały dzień na dworzu. Na dziś jestem już po pracy i odpoczywam sobie. W środę idę do lekarza :)
Poza tym moja mama domyśliła się że coś ze mną "nie tak" :) więc ogłosiliśmy moim rodzicom dobrą nowinę.Teraz jeszcze trzeba teściom.. ale to chyba w środę- zaprosimy ich na kawę i ciasto do nas.
Muszę się też pochwalić że zaczynam dostrzegać zaokrąglony brzuch..podbrzusze w zasadzie. :) ale najbardziej "wyłazi" wieczorem. Rano jest płaski..

Życzę miłego dnia!

Cześć

no pogoda dzisiaj fatalna, pada i pada... a mnie od wczoraj strasznie boli głowa, zaczynam się martwić, a wizyta dopiero za 2 tygodnie. Dzisiaj siedzę w domku na urlopie, jak dobrze:) ale już jutro do pracy mam nadzieje , że słoneczko wyjdzie.Jeśli chodzi o brzuszek to ja już troszkę widzę, ale znajomi jeszcze nie. Dopiero w ten weekend pochwaliliśmy się, że dzidzia w drodze, nie chcieliśmy zapeszać , po tym co już przeszliśmy. Także wielka radość w rodzinie:) Pozdrawiam cieplutko

ja to teraz juz nawet na wage nie wchodze ze strachu przed tym co by tam moglo mi pokazac:) ale brzuch mam juz taki jak bym w 7 miesiacu byla wiec pewnie duzo mi przyszlo w poniedzialek ide na wizyte to sie dowiem:)

u mnie waga stoi uffff, oby tak dalej ;]