Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. roli - 26 październik
26. Basieniak - 26 październik
27. Brzoskwinka84 - 28 październik
28. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie

Dzień dobry :)
ale pogoda to dzisiaj nie wiadomo skąd się zrobiła! Jestem załamana, muszę jechać na Zaspę po receptę, a nie mam sprawnego auta! Nie dość, że zajmie mi to pół dnia to z pewnością jeszcze zmoknę.

Tak jak pisałam, wczoraj bolał mnie brzuch i już też chciałam brać nospe ale jakos się powstrzymałam. Za dwa tygodnie mam wizytę kontrolną, więc się o to zapytam, no chyba, że będzie mi bardziej dokuczać to wtedy przejdę się wcześniej.

Jak u Was z wagą? U mnie chyba się w końcu coś ruszyło. Tzn odzyskałam 1kg, bo na początku zeszło mi 3. Dziwne bo jem już jak za dwoję :P

cześć.

ja i tak pewnie znowu cały dzień prześpię...szkoda tylko jak jest to słoneczny dzień. a dziś..nie żałuję ;-)
kiedy w końcu mi te wymioty i senność odpuszczą...mam wrażenie, że będzie trzymało do końca...;/

hej dziewczyny ale pogoda paskudna:( ale weekend za to byl pieny i calutki spedzilismy na dworzu wczoraj wybralismy sie nad wode Sandra to wieczorem miala cala buzie czerwona od slonca hihi:) mnie brzuch boli czesto od czasu smierci babci ale bylam z tym u lekarza i ponoc wszystko ok i jak boli to mam brac nospe wiec jak mnie najczesciej wieczorkiem boli to tabletka idzie w ruch bo czasem to ruszyc sie nie mozna a za tydzien do lekarza:)

Witam

Super dzionek, o 9 godz spacerowalismy juz po plazy potem 2 godz na placu zabaw z dziecmi. No i dzisiaj oficjalnie otworzylismy sezon grilowy uwielbiam takie dni.
Jutro ide do gina i caly czas sie wacham czy sprawdzic co tam mieszka w moim brzuszku. zobaczymy co bedzie to bedzie jak pani doktor bedzie ewidetnie widziec kto tam jest to moze juz jutro bedziemy wiedziec.

A ja wlasnie wrocilam z weekendu z kolezankami pod Łebą i w Łebie ;p. Pogoda sie Nam na wyjazd zrobila dopiero,ale coz...nie dalysmy sie, na obiad (rybke)do Łeby pojechalysmy... no i lodyoczywioscie ;p
Przeziebienie mnie lapie,ale co tam ;p nie dam sie ;p;p;p
Dziewczyny nieldugo zaczniemy czuc Nasze male Robaczki ;p
Teraz to watpliwosciczy to juz moze byc to czy nie,ale niedlugo wyraznie poczujemy...jeszcze sie niepokojeczy aby na pewno wszystko ok,czy tam sie rusza czy nie?;p bo wkoncu nie wiem czy to moze byc juz "to" czy jelita.
Milego popoludnia :)

hej

alez dzisiaj piekny dzien ;-) zaraz wybiore sie na spacer. i do pracy juz nie trzeba wstawac w tygodniu ...zycie jest piekne ;-)

będzie słoneczna:)my mamy w planach dzisiaj małe zakupy i może skusimy się na spacerek nad morzem, miłej i słonecznej niedzieli życze

dzień dobry niedzielnie :)
widzę, że tutaj wszystkie cieszą się rodzinnym weekendem :) pustki na maxa!!
Wczoraj byliśmy na super rybie! Zjadłam taką porcję jak dla konia hehehe, później jeszcze lody no i dziś miałam już w nocy pobudkę bo brzucho bolał :( no i chyba pierwszy raz w ciąży wstałam o 7!! Tak już mnie brzuch bolał, że musiałam... Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie.

życzę wszystkim udanej niedzieli, może się uda i będzie słoneczna?

oj coś pustki dzisiaj więc rozmawiam sama ze sobą:) my dzisiaj wszyscy dotlenieni po spacerku w Parku Oliwskim:)

i ja się witam sobotnio:), pogodę zapowiadali taką piękną a coś pochmurno:(, dziś od rana byłam na uczelni i słabo widzę moje dojazdy do pracy, bo od zajedni podtawiane są autobusy zastępcze za tramwaj, więc pewnie droga do Głównego się wydłuży:(

Witam:)
Super dziewczyny ze wszystko ok z maluszkami.
My z Sandra zakupy zrobilysmy posprzatalysmy i teraz odpoczywamy:)
pieczenienatalia alez na dworzu jest bardzo ciepl tylko sloneczko za chmurkami sie chowa:(

Witam Panie weekendowo :)

wszędzie trąbią, że to najcieplejszy weekend a w 3miescie oczywiście dupa a nie ciepło! jestem zła!!
no ale umówilismy się dziś ze znajomymi na rybkę w Brzeźnie więc może jednak ten weekend bedzie sympatyczny...

zycze wszystkim milego weekendu!!!

Mi się zmienił termin po dzisiejszym usg z 4 na 1 października. Potomek odmówił współpracy i się odwracał dupą, ale wszystko co się udało sprawdzić wskazuje, że jest ok. Zapytałam też o te powracające mdłości, no i jak można się było spodziewać, dowiedziałam się, że jak jest źle, to znaczy że jest dobrze.
Oczywiście wiedząc, że to za wcześnie i tak zapytałam czy on czy ona. No i raczej ona. Szczęśliwy tatuś pragnący syna, powiedział, że i tak nie będzie kupował lalek, tylko młotki:).

malinowa mandarynko
super wiadomości :) :) :)

cześć, a ja wracam z usg genetycznego ;-) normalnie aż się poryczałam, tak wszystko było pięknie widać. Z każdej strony nam się dziecko pokazało. tak się ruszało. rączkami, nóżkami machało, stópkami wierciło. wszystkie pomiary idealne.
ja tam nie miałam śmiałości pytać się o lekarza o płeć bo wiedziałam, że to zbyt wcześnie. ale w trakcie badania wszedł mój mąż i stanowczo poprosił o 'diagnozę' ;-) I pani doktor powiedziała, że myśli, że to chłopiec bo coś już tam widać, aczkolwiek wiadomo, pewności nie ma. ale jakby co to zrobiła zdjęcie na potwierdzenie swoich słów ;-)
poza ty ja od początku myślę, że to będzie syn. zresztą to jest nieważne ;-)
ważne, że wszystko jest ok ;-)

czesc dziewczyny moze chcialbyscie kupic nowa pizame ciazowa - bardzo fajna! szczegoly tu http://forum.trojmiasto.pl/sprzedam-PIZAME-CIAZOWA-nowa-t227456,1,16.html

Alicja lekarze wkoło mnie mówią, że niestety, ale często się to teraz zdarza, ale nie znaczy to, że kolejna ciąża też się tak samo skończy choć strach ciężko w takiej sytuacji zlikwidować całkowicie. Ja też zdecydowanie inaczej się czułam, bo to sam był początek więc w tym momencie nie ma już czego porównywać:) Trzeba wierzyć, że będzie dobrze, bo w sumie nic innego nam nie zostało. Ja czekam z niecierpliwością na kolejne USG, bo ostatnie miałam w 6 tyg i to z powodu plamień, na szczęście plamienia były chyba spowodowane silnymi torsjami, bo USG nic nie wykazało niepokojącego:) Tym razem będzie dobrze, i u mnie, i u Ciebie :)

Basieniak dziękuję , że się odezwałaś!Ja poroniłam rok temu w marcu w 11 tygodniu, także słyszałam już bijące serduszko...:(wyniki były idealne i ja czułam się idealnie i nagle wszystko się skończyło - straszne!Teraz po roku znowu jestem w ciąży(nawet w tym samym czasie) , zupełnie inaczej ją odczuwam, miałam mdłości przez całe dnie teraz już troszkę lepiej. Ostatnio robiłam USG genetyczne, gina mnie skierowała ze względu na to wcześniejsze poronienie, wszystko wyszło całe szczęście ok:)Mam nadzieje , że tym razem nam się uda:)Pozdrawiam!

Dziekuje dziewczyny:)
Komfort psychiczny...swoje gwozdzie ,swoje sciany ;)
Ja sie zastanawiam bo juz kilka razyczulam takie wlasnie hmmm...przelanie bulgotanie a jak wezme gleboki oddech to bardziej czuc tam w srodeczku,ale pewna nie jestem, ehhh te jelita...a juz bym chciala Mezowi obwiescic,ze Nasz maly "Tasiemiec" daje o sobie znac ;)

miało być spokojniejsze :P