Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. roli - 26 październik
26. Basieniak - 26 październik
27. Brzoskwinka84 - 28 październik
28. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: pytanie

Ru.mink@, super ,że jesteście już u siebie, gratuluję :).
Dobrze by było gdybyśmy już wszystkie czuly nasze maleństwa, będziemy wtedy pewnie spokoniejsze :). Poki co nie zostaje nam nic innego jak cierpliwie czekac :)

Ru.mink gratulacje mieszkania na swoim:D
Ja mam nadzieję, że jak tak wymiotuję i lekarze mi mówią, że ciąża prawidłowa i dzidzia silna to szybko poczuję właśnie ruchy - no coś za coś :)))))))

Alicja_82 ja poroniłam w grudniu, nawet chyba nie doszło do zagnieżdżenia, było podejrzenie ciąży pozamacicznej, ale na szczęście wszystko się oczyściło samo, teraz kolejna ciąża - moja ginka się cieszy, że wymiotuję, bo mówi, że dzidzia silna, w tym tygodniu musiałam odstawić leki na podtrzymanie z powodu wymiotów

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Ru.mink ja mam brać 3 czopki na dobę, ale że po nich się czuję źle przez chwilę to biorę 2 czopki, dziś znów wymiotowałam, ale tylko płyny mi się cofnęły więc chyba jest lepiej:D Mam nadzieję, że w drugim trymestrze mi przejdzie, ale pewna już nie jestem :)))

pieczenienatalia Dziekuje ;)
Moja Mama sie smiala bo ktoregos dnia dobitnie czulam jakbym miala,a przeciez mam tam banke z woda ;)
Heheh chyba ciagle sie bede zastanawiac czy to juz, czy sie sugeruje ,ze to powinno byc juj dlatego gazy biore za ruchy,a moze wlasnie to juz to ;p ehhh ;p

KURCZE Z TYMI r******I TO JEST ROZNIE ja teraz w 15 tygodniu czulam jak sie wlasnie maluch krecil i jakby stukal nozka:) ale to pierwsze takie slabe bylo ale od razu wiedzialam ze to dzidzius:) i to wcale nie jest glupie pytanie bo ja przy pierwszym dziecku tez sie zastanawialam tak samo jak ty:)

Witamy alicja:) ja osobiscie nie poronilam ale mam znajoma ktora poronila i teraz jest znowu w ciazy

Ruminka
Gratuluje swojego mieszkanka!!
Co do ruchów to ja też pewnie długo będę się zastanawiać, czy to dziecię czy gazy w jelitach :P Trudno jest pewnie wytłumaczyć jak to się czuję. Moja siostra mówi, że jej sie tak jakby woda przelewała :)

alicja_82
chyba Basieniak z tego co pamiętam....

pytanie

Dziewczyny czy któraś z Was przeżyła wcześniej poronienie i jest teraz w kolejnej ciąży?

Re: pytanie o mdłości

a i mozecie sie smiac ale chcialam zapytac, mozecie sie smiac :P, jak wygladaja te pierwsze ruchy no i jaka gwarancja ze nie pomylimy ichj z jakimis gazowo-jelitowymi rewelacjami, przepraszam,ze takrutalnie,ale to chyba normalne ;p znaczy roznbe rewelacje, spowolnienia pracy jelit etc.

Tyle sie napisalam i ztego cow idze wcielo mi odpowiedz;p
No to od poczatku... Basieniak daszrade, ja jestem jak widac w 15tyg. a nadal mnie mdli,czopki sa dobre, tylko zawsze trrzeba jemiec;) bez nich potrafilam do 12 w poludnie zwymiotowac 4 razytakze tez niefajnie tym bardziej,ze juz II trymestr;/

Co do kupowania ciuszkow,ja troche dostalam slodkich,slicznych...
Co ma byc to bedzie niezaleznie od tegocxzy kuypimy spioszki czy nie takzepozytywne myslenie i na zakupy, wkoncu to taka przyjkemna czynnosc ;)

Co do rodzenia to ja chyba bederodzila w Wejherowie,wiele roznych opinii,ale generalnie Wejherowo jestok,wiadomo, jak wszedzie mozna trafic na jakas zolzowata polozna. Ostatnio rodzily tak kolezanka(ktora trafila na zolze,ale na szczescie jej zmiana sie konczyla ;p)_ i kuzynka-w grudniu i sa bardzo zadowolone.

Pogoda do kitu,a mialo byc tak pieknie... jade na weekend z przyjaciolkami pod Łebę:),weekendowac sie filmowo,spacerkowo i domowo-spa;) juz powoli pazurki moge malowac i wlosy zrobic :) i wygladac jak LUDZ,takze...
Nie bylo mnie chwile bo sie przeprowadzalismy,dzieki zatrzymanie kciukow :)wszystko pomyslnie poki co i juz jestesmy na swoimk, Maz na szkoleniu wiec ja weekendowo wybywam.

Dzis sie udalo bez czopkow, miewalam juz takie dni po czym wracalo ze zdwojona sila,ale zawsze trzeba miec nadziejhe,ze nie bede tak do 9 miesiaca...;p

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011

Witamy kolejną wrześniową mamę :)

2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik

Ja robiłam USG genetyczne w Invicie, koszt 250 zł z opisem, nie musiałam robić pełnego testu , ponieważ usg wyszło ok.

Witam wszystkie przyszłe mamusie:)Z radością melduje się w Waszym gronie - termin porodu mam na 30-go września - moje urodzinki, także może będzie wyjątkowy prezent w tym roku:)

Pieczenienatalia,jaaa to w rekordacvh wymiotnych dotrzymuje kroku Basieniak ;p Masakra.
15 tydzien leci a ja... na czopkach caly czas,ale poki sa czopki daje rade ;p bez nich do 14 to 3-4 razy zdarze zwymiotowac czasem,ale jestrem dobrej mysli. Nadal mam nadz.ze nie bede sie meczyc do 9 mies.:P
Basieniak damy rade,a czopki pomagaja naprawde wiec glowa do gory, byle je miec przysobie, mozna chyba 2 na dobe i to mnie martwi,ale poki co daje rade.

Dziewczyny Wy sie smiejcie,ale ja nadal nie wiem jak "czuje sie" ruchy, te pierwsze. Zeby nie pomylic tego z wzdfeciami i innymi takimi jelitowymi... ;)
Kochane co do kupowania ciuszkow to kupujcie i sie nie przejmujcie...naprawde wierzycie,ze ciuszek moze cos zmienic...? Co ma byc i tak bedzie,a my mamy byc pozytywnie nastawione :)))

Ja bede rodzic w Wejherowie, opinie rozne, trudno...jak wszedzie,ale generalnie slyszalam raczej dobrte, ostatnie rodzace tam to kolezanka i kuzynka. Polozne raczej fajne, chociaz kolezanka trafila na zolze...,ale naszczescie juz konczyla zmiane ;p i pozniej bylo dobrze :)

Coz za pogoda,a ja sie wybieram pod Łebe z przyjaciolkami na weekend bo Maz na szkoleniu,juz powoli moge malowac paznokcie ;p(,w przyszlym tyg. wloski)i bede wygladac jak LUDZ :) no to weekend z filmami, spacerkami i spa ;) w granicach rozsadku.
Aha i juz jestesmy na swoim takze ...:D

Pogoda miala byc ladna a tu lipa,ale moze sie poprawi ;)

hej, Ewcius z suwaczka twojego chyba juz za pozno, bo moga robic do 13.6 dzien, ja w 15 tc mam test poczworny...bo nie mogli mi zrobic testu pappa

Witam w kwietniu :)
Słuchajcie jak to jest z tym testem Pappa... bo ja się zbieram i zbieram. Chyba jeszcze nie jest za późno, co? Gdzie można zrobić, ile kosztuje i czy trzeba się umawiać, czy idziesz i robią??

Witam nową mamę!! Oczywiście uaktualniam listę.

2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 wrześni9
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. Monia Er - 4 październik
17. marta29 - 4 październik
18. gwiazdeczka - październik
19. malinowa mandarynka - 7 październik
20. izulucha - 10 październik
21. misiabela - 14 październik
22. sowka - 18 październik
23. Patunga - 20 październik
24. lilo - 22 październik
25. nusia85 - 24październik
26. lucek - 26 październik
27. Basieniak - 26 październik
28. Brzoskwinka84 - 28 październik
29. gosiaczek.k - 28 październik

Dziewczyny gratuluje powodzenia z suwaczkami :)
Co do ubranek, to najpierw też chcę poznać płeć maleństwa i muszę zobaczyć co będę mogła wykorzystać po córeczkach siostry i wtedy tylko uzupełnić braki :) Na pewno nie mam zamiaru czekać do 8 miesiąca, ale kto to wie heheh.
Jeśli chodzi o szpital, to nie czytam opinii, bo chyba nie znajdzie się takich w 3mieście taki co będzie miał same pozytywne opinie. Również tak jak już pisała, któraś z Was, to zaledwie 3 dni (przy najlepszych wiatrach) ewentualnej męki i do domku :)

witam ligia!
Ja pierwsze dziecko rodzilam w wojewodzkim i jestem bardzo zadowolona jakos nie mialam powodow do narzekan:) Wiadomo niemili ludzie sa wszedzie w kazdym szpitalu bo lekarz czy polozna i pielegniarka to tez czlowiek i tez ma prawo do gorszego dnia. Teraz tez zamiwerzam rodzic w wojewodzkim i naturalnie wiec nie obawiam sie ze nie bede chcieli mi cesarki zrobic:) no chyba ze sytuacja bedzie tego wymagac:)

Kurcze dziewczyny i po ladnej pogodzie:( u nas pada deszcz:(

Witajcie Dziewczynki :)

Nie ma sensu nakręcać się porodem, który jest jeszcze bardzo odległy w czasie :) Faktycznie każda osoba przechodzi to inaczej, wiadomo że boli, ale ten mały człowieczek zaraz potem wynagradza wszystko i mija ledwie pół roku a większość już myśli o następnym brzdącu :) Także głowy do góry (to oczywiście do mam oczekujących na pierwszego potomka - no bo my już wiemy swoje ;)).

Jeśli chodzi o szpitale, to jak się czyta te wszystkie opinie, to aż strach pójść gdziekolwiek. Polska służba zdrowia nigdzie nie jest fajna. No niestety wszystko zależy na jaki personel trafisz, jakie masz wymagania (niestety nikt nie będzie się nad nami rozczulał, a jeszcze opiernicz dostaniesz, że coś robisz nie tak) po prostu trzeba to olać. Ja wychodzę z założenia, że te 3 dni w szpitalu trzeba przetrwać (mam nadzieję, że tym razem nie będę znowu siedziała tam tydzień...) a w domu zawsze jakoś się układa :) Teraz będzie łatwiej bo już wiem czego należy się spodziewać i czego nie oczekiwać.
Też idę na Zaspę mimo, że samego położnictwa nie wspominam za dobrze, bo chyba tylko 3 babki w ciągu całego tygodnia potrafiły i chciały pomóc, jeśli wystąpiły jakieś problemy.

lekarza* of course ;)