Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesienia
7. Leokadia2101 - 17 wrzesień
8. Dżina - 23 września
9. Jumelka - 24 września
10. Ru.mink@ - 25 września
11. Ewciuś - 26 września
12. pieczenienatalia - 27 wrzesień
13. @IzZzka@ - 28 września
14. cheeringup - 29 września
15. Monia Er - 4 październik
16. Patunga - październik
17. gwiazdeczka - październik
18. malinowa mandarynka - 7 październik
19. izulucha - 10 październik
20. misiabela - 14 październik
21. sowka - 18 październik
22. lilo - 22 październik
23. nusia85 - 24październik
24. lucek - 26 październik
25. roli - 26 październik
26. Basieniak - 26 październik
27. Brzoskwinka84 - 28 październik
28. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *5*

Sałatko, ja przed ciążą nosiłam rozmiar 36, a czasami 34, i w 13 tygodniu wyszedł mi lekki brzuszek i te spodnie uciskały mi brzuch, a w spodniach które miałam w rozmiarze 38 wyglądałam jak w worku- szerokie w biodrach, więc kupiłam sobie właśnie ciążowe jeansy z H&M, za 119 i są świetne, nic mnie nie uciska, na allegro też oglądam spodnie i cena jest kusząca, ale właśnie obawiam się, że nie trafię z rozmiarem i potem będę miała problem, bo kasa wydana, a spodnie w szafie. Całe szczęście że latem będziemy mogły nosić leginsy i tuniki , bo to wydatek dużo mniejszy:)

ja tam chcę być twarda i rodzić bez znieczulenia... ;-))

Na Zaspie na pewno nie robią zzo, chyba, że przy cesarce. Poprzednio rodziłam przy takim normalnym znieczuleniu i nie było aż tak krytycznie.
No wiadomo, że boli ale da się przeżyć (nie wiem może mam wysoki próg bólu ;))

ale na ten test pappa skierował cie po usg genetycznym? ja umówiłam się do innej lekarki w piatek juz sie nie moge doczekac, z invicty zrezygnuje.
natalia a w ktorych domkach? ja z pogodnego, akurat zaraz z budynku za PiP;)

A, i mam pytanie, robiłyście może test PAPP-A? Bo mi mój doktorek taki przepisał do zrobienia. Jutro z rańca idę sie kłóć :(

czarba 84, jestesmy na tym samym etapie ciąży, i ja mam +2-3 kg, dokładnie nie wiem, bo zaczęłam się ważyc dopiero w stycznu.
Nie wiem jak Ty ale ja moge pomarzyc o włożeniu normalnych jeansów. Teraz szuukam po Allegro i po lumpach jakis ciążówek. Dwa razy niestety przyszły z Allegro spodnie duzo za duże, teraz musze je sprzedać. A szkoda, bo fajne są...
Jak poszłam do H&M i zobaczyłam cenę 179 zł za spodnie to złapałam się za głowę. Juz wolę sobie kupić po ciąży moje ukochane Levis'y i nosić je kilka lat niż wydawac tyle kasy na spodnie, które ponosze kilka miesięcy.
Ja bardzo chciałabym znać płeć mojego maleństwa i nie wyobrażam sobie innej opcji. Już mam manię ogladania maluśkich rzeczy, a jak się dowiem we wtorek kto siedzi w brzuszku to popędzę w środe na zakupy!!! :D

msiabela ja na21.20 do pracy i caly weekend jeszcze buuuwiec tez busy i do tego dzis w pracy stracilam glos...

chciałam jeszcze życzyć dobrej nocy! mój synek śpi a ja muszę jeszcze zrobić pazurki i też się kładę bo jutro niestety muszę wstać rano... :( uczelnia wzywa. już mam dość..

Papapa

A czy jeszcze któraś z was myślała o zzo??? Czy tylko poród SN wchodzi w grę?? Ja za pierwszym razem chciałam sprawdzić jak to jest urodzić dziecko.. teraz nie koniecznie chciałabym to uczucie przeżywać jeszcze raz. Ale z drugiej strony... boje się że czułabym się gorsza bo mnie nie bolałoby tak inne mamy które rodziły bez pomocy środków znieczulających..

no ja też z tych rejonów :)
dokładnie mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych :)

no właśnie napisałam tam wiadomość :)

malinowa mandarynko zauważyłam, w innym wątku, że my to prawie sąsiadki :)

misiabela kliniczna właśnie oferuje zzo, przynajmniej takie słychy krążą po mieście :)

co do wagi to u mnie stoi jak zaczarowana, a nie wymiotowałam ani razu :)

Hej, hej :)

A ja dziś miałam szkolenie i tyylee ciekawych rzeczy się dowiedziałam..
Dziś czuję się o niebo lepiej. Inhalacje pomagają z zatok wszystko schodzi tylko mam strasznie opszczypany nos i kawałek górnej wargi.. wyglądam co najmniej dziwnie z takim czerwonym nochalem.

Ja nie wiem ile ważę bo się nie ważę.. mam zasadę że jak mi się w czymś robi nie wygodnie to znaczy że coś przybyło. A jak narazie niewygodnie mi tylko w koszulach.. bo biust jest większy i guziki mi się rozchodzą. :/ a tak jest ok.

Nie wiem też gdzie chcę rodzić.. ale na pewno nie w wojewódzkim. Być może Kościerzyna lub Zaspa. O klinicznej jeszcze nie myślałam..nie znam żadnych opni na jej temat.
W pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia w pobliżu mojej miejscowości. I dostałam skierowanie od lekarza prowadzącego. Lubiłam tam chodzić, pogadać, posłuchać.. teraz najbradziej interesowały by mnie zajęcia oddechowe i łagodzenia bólu porodowego..
Zastanawiam się też nad zzo.. ale nie wiem który szpital oferuje :)

no to moze do zobaczenia patunga ;)

Ja będę rodzić w Wojewódzkim:)
Przy pierwszym było bardzo dobrze, opieka świetna, złego słowa nie mogę powiedzieć. Zarówno na Patologii ciąży, potem na porodówce, przy porodzie i na noworodkach:)

Też myślałam nad Kliniczną, ale nie odpowiada mi to, że odwiedziny rodziny są na sali gdzie leżą kobiety po porodzie z maluszkami, dlatego zdecyduję się na Zaspę.

Hej dziewczęta!!
ja dziś miałam maraton po galerii i jestem wykończona!
Co do porodu to chyba będzie kliniczna i też będę chciała tam chodzić do szkoły rodzenia, żeby się przyzwyczaić do szpitala.
Szpital z wyglądu niestety odpycha, ale myślę, że ze względu na inne okoliczności warto się przemóc :)
Miłego popołudnia!!

mi jakby już powoli się kończyło...a może to dlatego, że w domu jestem i dłużej sobie pośpię i tym samym prześpię te nieprzyjemności..:)

Coraz nas więcej:))) Witamy nową mamusię :)
No ja niestety znów gorzej się czuję, makabra