Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

ooo a ja sie musze pochwalic,ze poki co chyba ztydzien juz jest lepiej jesli chodzi o wymioty ;p Myslalam,ze nigdy nie minie, bywa ze mi "nuedno"ale tylko jak dopuszcze do pustego zoladka ;)

Takze dziewczyny...jest nadzieja! ;)

hej
a ja byłam w piątek u lekarza i powiedział mi że chyba będę miała córeczkę, ale nie jest pewien. W poniedziałek będę miała USG ( te połówkowe) i 20.04 kolejne połówkowe u innego lekarza ( w myśl zasady ze jak jeden coś nie zauważy to może drugi) po których mam nadzieje będę wiedziała czy to chłopczyk czy dziewczynka. Już nie mogę się doczekać. Wszystko się jakoś tak fajnie ułożyło- na święta jadę do rodziny gdzie czeka na mnie wyprawka po siostrzenicy tj wózek, łóżeczko z materacykiem, wanienka, ciuszki itp. jak tylko to przywiozę, przejrzę, zobaczę czego brakuje i..... ruszę w wir zakupów:):):)
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8skjotb6qpyzt.png

U nas w lidlu znaczy w Irlandii też są te same ubrania dla ciężarnych od jutra:)

Basieniak
to chwilka i będziesz wyglądać jak czekoladka :)

Dziewczyny!
Od czwartku w lidl ubrania dla ciężarnych: spodnie, pasy i koszulki ciążowe :)
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=18015

U nas za to piękna i słoneczna pogoda, wczoraj za długo siedziałam w ogródku i mam spaloną buzię :/ wyglądam jak indianiec

Dzień doberek niedzielnie!!
Widzę, że pustki tutaj jak zawsze w weekend :) Dziś już chyba lepiej jeśli chodzi o wietrzysko, ale ja i tak raczej nigdzie nie wybywam bo małżon w pracy...
życzę wszystkim slonecznej i sympatycznej niedzieli!!

Witam sobotnio

Ja dziś się zabrałam za porządki.. dziś wysprzątałam kuchnie..w szafkach, na szafkach, w lodówce, lampe, okno, firanki... do tego 2 prania bo tak wieje że szybko wyschnie :)

podbijam wątek na sobotę, pogoda dziś kiepska więc nie chce się nigdzie wychodzic a ja jak na złośc mam weekend bez Politechniki:(miłej soboty życzę

Hej ja dziś miałam lepszy dzień, chyba obędzie się bez wymiotów, ale już się boję, że jutro ze zdwojoną siłą we mnie uderzą :D

Mój gin na NFZ też robi tylko 3 razy USG, pierwsze już miałam w 8 tygodniu, wczoraj byłam i nie robiła mi USG, teraz dopiero prywatnie będę miała 20.04 badaną przezierność.

czarna84 ja też chodzę do przychodni w Żukowie. :) i kiedyś też mieszkałam w Żukowie a teraz w okolicach.
Ja byłam na trzech wizytach u lekarza i za każdym razem miałam USG(na 1 i 2 wizycie dopochwowe) a teraz normalnie.

Mieszkam w Żukowie, więc chodzę do przychodni właśnie tam. Prywatnie byłam tylko w 13 tyg na przezierność i teraz na połówkowe w 20 tyg również prywatnie.

a różnie to chyba bywa. bo słyszałam i tak i tak. może to po prostu od lekarza zależy czy zrobi czy nie.
a gdzie chodzisz do lekarza?

Dziewczyny czy to prawda, że chodząc do gin z NFZ ma się tylko 3 USG w całej ciąży robione? Nie chce mi się w to wierzyć, ale już od kilku osób słyszałam, że miały tylko 3 razy usg. Nie chodzę prywatnie tylko właśnie z NFZ, ale ja mam za każdym razem usg.

nie no ekstra ;) wszystko dobrze, oby tylko lekarz mi pozwolił w domu siedzieć..

Malinowa mandarynka Daj Boże żeby Ci przeszło ja taki mdłości miałam to 5-6 miesiąc nic nie mogłam jeść zapachy strasznie przeszkadzały :) potrafiłam 10 razy dziennie wymiotować i już napewno 6-7 rano to było pierwsze co musiałam zrobic po wstaniu z łóżka:) i od 7 miesiąca jeszcze do 9 miesiąca co jakis czas sie zdażyło:)No i żeby nie było ostatni raz na zakończenie mojej ciąży wymiotowałam na porodówce:)

Bardzo Wam współczuję tych mdłosci i wymiotów. Mi na szczęście przeszło w zupełności, tylko jak jestem głodna to się jakaś taka słaba robię a tak jest ok :)
Trzymajcie się i wierzcie, że zaraz minie złe samopoczucie!!

Mi zaczęło przechodzić dopiero kilka dni temu. Jeść już mogę więcej rzeczy, ale zapachy nadal mnie drażnią. Codziennie na dworcu czekam na autobus do pracy i mieszanka zapachowa, jaką serwują KFC i McDonald mnie dobija.

trochę sobie ponarzekam. ja nie wyrabiam już z tymi wymiotami ;< to już przecież koniec 1 trymestru. a każdy lekarz u którego byłam wmawia mi, że to się skończy. na razie im nie wierzę :(

Dziewczyny ja również polecam invictę. Miłego dzionka życzę:), zmykam do pracy