Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

o płci dowiedziałam sie szybko bo dzieciątko jest duże jak na ten wiek ciąży i lubi demonstrować swoją płeć hehe z córeczką też tak było, pierwszy obraz jaki pokazywał się na każdym badaniu usg to jej "brzoskwinka" :P

u mnie pierwszy poród trwał bardzo długo...wszystko zaczęło się w poniedziałek nad ranem a wody odeszły mi dopiero we wtorek ok 23.30 a jakieś 10 godzin później miałam moją córcię na rękach...więc spokojnie można zdążyć nie tylko na forum posiedzieć ale i obiad naszykować i książkę przeczytać :P

DObry wieczór!

Nowy wąteczek..jak fajnie :)
Byłam dziś u lekarza. Dzidziuś wszytsko ma na swoim miejscu. Strasznie brykał i lekarz miał trudność żeby go pomierzyć ale się udało... 67mm szczęścia :) ciśnienie mam dobre, waga spadła o 2 kg. Jest dobrze. Jestem szczęśliwa.. już nie mogę doczekać się ruchów.. ah...

sowka, ale sie szybko dowiedziałaś o płci. Gratulejszyn wielkie :)

Mysle, że mam szansę napisac na poczatku września: "dziewczyny jade na porodówkę", bo pamietam, że przy pierwszej ciąży kiedy wody mi odeszły zdążyłam sie wykąpać, umyć włosy, pomalowac rzęsy i dopiero wtedy obudziłam męża i powiedziałam: "jedziemy do szpitala, odesżły mi wody". Musiałbyście zobaczyć jego minę - nie do opisania :)))

Witajcie mamuśki...dawno tu byłam :) ale musze się pochwalić :D będę miała synka :D no i dzidzia jest zdrowa i duża :D poprawiam listę bo u mnie też zmiana terminu :)

2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYNEK
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
9. Dżina - 23 września
12. Ewciuś - 26 września
17. marta29 - 1 października
18. Monia Er - 4 październik
21. sowka - 9 październik -SYNEK
22. izulucha - 10 październik
23. misiabela - 14 październik

Ja też poprawiam moją datę. Chyba bobas się rozkręca szybciej :)

2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 7 wrzesień - SYNEK
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
9. Dżina - 23 września
12. Ewciuś - 26 września
17. marta29 - 1 października
18. Monia Er - 4 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik

Jakoś nie doczytałam, że to Ty Natalia pytasz, myślałam, że Izulucha.

o proszę już kolejny wąteczek wrześniowo- październikowym mam:)pieczenienatalia też jestem tego zdania co dziewczyny, jeśli Cię niepokoją te "objawy" to wybierz się do lekarza,na pewno powie, że nie ma się czym martwic, ale TY będziesz spokojniejsza

izulucha - moja koleżanka lekarka , którą czasem podpytuję o różne rzeczy powiedziała mi, że często lekarze mają obawy w ocenie zdrowia/ samopoczucia kobiet w ciąży, nawet temat dotyczy ich specjalizacji. Chodzi o to, że w ciąży wiele rzeczy jest inaczej niż u reszty ludzi i zwyczajnie nie mają pewności, czy nawet rutynowe działanie nie wpłynie jakoś negatywnie na ciężarną.
Jeśli masz obawy w jakiejś kwestii, moim zdaniem powinnaś pytać ginekologa. Jemu łatwiej będzie ocenić czy Twoje objawy są normalne w ciąży, czy dzieje się coś niepokojącego. Jeśli objawy, które masz są ściśle powiązane z ciążą - na pewno ginekolog już się z tym spotkał i Cię uspokoi, że to normalne, albo skieruje na konkretne badania.

zobacze jutro po śniadaniu, jeśli problem zostanie, to od razu wybiorę się do internisty

Natalio, to umow sie tam gdzie szybciej, choc pewnie internista tez bedzie ok...

izulucha
ja mam wizytę dopiero 18 kwietnia, więc jeszcze trochę... ale to iść do gina czy wystarczy do internisty?

witam,

Natalio, dla wlasnego spokoju zglosilabym sie, a wytrzymasz do nast.wizyty u gina, bodajze jutro czy mi sie cos pomylilo?

Gosiu, z tego co orientuje sie to to ft4 jest wazniejsze od tsh, bo to moze szalec w ciazy, bylo kilka watkow juz na temat tarczycy itp, sprobuj poszukac...

w Londynie upal, normalnie 20 stopni, piekne slonce i goraco, juz chyba 3x z rzedu kwiecien super rozpoczal sie, wiec lato bedzie do d....
ja w pracy, ale jeszcze ponad 1h.
a z terminami to pomieszamy sie na pewno, sadze, ze do 09.10 nie dociagne...sierpien/wrzesien powinnam wiedziec kiedy dokladnie bedzie CC

a w ogole suwaczki musze zrobic od nowa, bo pokasowalam przypadkiem...

Natalia przez jakiś czas miałam podobne objawy jak Ty. Powiedziałam o nich i pani ginekolog i zwykłemu lekarzowi , oboje mi powiedzieli, że nie mam się czym przejmować, bo w czasie ciąży takie rzeczy się zdarzają. Dolegliwości ustąpiły:).Jak Ci nie przejdzie, to może się udaj do lekarza, pewnie Cię uspokoi :)

Dziewczyny...
mam problem, od niedzieli męczą mnie jakieś bóle brzucha, ale nie tego ciążowego tylko tego pokarmowego. Nie wiem już o co chodzi. Wstaję rano jest ok, zjem tylko śniadanie i się zaczyna... ból i częstsze wizyty w wc.... myślicie, że powinnam się zgłosić z tym do lekarza czy jak??

gosiaczek tymi wynikami krwi to się nie przejmuj, sama też przed wizytą się martwiłam, że 2 wyniki nie w normie, ale to u kobiet normalne, a zwlaszcza jezeli sa w ciazy. Pokazalam wyniki lekarzowi i on powiedzial, ze super. zdziwilam sie hehe
a ft4 jeszcze przede mna. mam pokazac wyniki dopiero na wizycie pod koniec kwietnia. u mnie pewnie tez bedzie cos nie tak z tarczyca. ja jeszcze tego mojego synka nie dopisuje do listy. dopiero jak bedzie pewne to sie dopisze ;-) nie jestem tak odwazna (chcociaz juz niebieski kaftanik jest hehe)

hej dziewczyny witajm sie w nowym watku tamten faktycznie juz dlugi sie zrobil:) kurcze szybko to nam idzie juz 6 watek :) jak u mnie bedzie tak spokojnie jak przy ierwszym porodzie to zdaze spokojnie napisac ze rodze:) ale trudno powiedziec bo ponoc przy drugim dziecku wszystko szybciej idzie:)

gosiaczek.k

jeszcze nie martw na zapas, tak jak powiedziała moja gin, nie patrzymy w ciąży na normy, które są wypisane obok wyniku!
Nie wiem na ile to dotyczy tarczycy, pójdziesz do lekarza to na pewno coś poradzi :) głowa do góry!

Melduję się w nowym wątku.
W poniedziałek robiłam badania krwi i moczu i niestety wyniki nie są najlepsze :( poza niską wartością czerwonych krwinek i podwyższonym cukrem we krwi i moczu to niepokojący jest wynik TSH (tarczyca) prawie trzykrotnie ponad górną granicą. Dziś z rana jeszcze zrobiłam badanie na ft4 i muszę udać się z wizytą do endokrynologa. Jutro idę też do gina, zobaczymy co on powie, eh zawsze coś.

ciekawe czy będzie tak, że np pojawi się post jednej z nas

"dziewczyny rodzę!!!!"

hehehehe