Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Korzystając z wolnej chwili życzę wam kochne mamusie miło, rodzinnie, spokojnie spędzonych świąt Wielkanocnych. :)

Wczoraj tak się zastanawiałam nad sensem świąt... niektórzy ludzie zatracili to co jest najważniejsze czyli duchowe przeżywanie. Wychodząc wczoraj ze sklepu usłyszłam rozmowę telefoniczną pewnej Pani.. mówił: "...już wydałam 800 zł a jeszcze jadę po obrus..".. My Święta spędzamy w rodzinnym gronie, odwiedzamy znajomych, bliskich. Jeżeli pogoda na to pozwola to wyjeżdżamy w plener. Nie robimy prezentów.. chyba że dzieciom słodkie zające. Nie kupujemy nie wiadomo czego i nie wiadomo ile.. Podobnie jest ze Świętami BN. Nie wariujemy. To takie moje przemyślenie na sobotę :)

Pozdrawiam! Życzę miłego dnia!

Ja też chciałam złożyć wszystkim Mamusiom świąteczne życzenia - aby te Święta był spędzone w atmosferze radości i miłości oraz w poczuciu, że każda z nas została obdarowana cudem, jakim jest nowe życie.
:)

Wesołych Świąt wszystkim mamusiom życzę:)

a ja z racji tego, że już jutro z samego rana wyjeżdzamy na święta i urlop składam Wam życzenia zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy:) Niestety nie będę miała na urlopie internetu na codzień,ale jak tylko się do niego "dorwę" to będę pisała.

Jumelka ja zdałam egzamin na prawo jazdy za 3 razem..ale to było 5 lat temu. Teraz wiem że jest troszkę inaczej. Też rękaw mi nie wyszedł.. a w zasadzie najłatwiejszy. A parkować równolegle nie umiem do tej pory :)

Hej..

jak przygotowania do świętowania? Ja w tym roku mam labę..jedziemy do teściów. Przygotowałam tylko koszyczek na święconkę :)

witajcie kochane mamusie, ja również jestem mamusią wrześniowo- październikową, ale z zeszłego roku ;) zajrzałam do Was, gdyż mam full ubranek po moim synku od rozmiaru 56 do 68, mam tez wanienke używaną moze 3-4 razy (synek wolał kąpiele z tatusiem w wannie), kilka sztuk majteczek fizelinowych, 2 paczki podkładów poporodowych, prosty laktator idealny na momenty zastoju, nakładki silikonowe na brodawki, kremiki na brodawki, koszule do karmienia i do porodu oraz ubranka ciążowe :) więc jakby któraś z Was była zainteresowana to podaję kontakt monika.s.gda@wp.pl.,
a z okazji Świąt Wielkanocnych życze Wam kochane i Waszym maleństwom dużo zdrówka :)

Cześć,
niestety egzamin oblany na rękawie. Następny za 2 tygodnie.

Ligia, niewiele mogę pomóc jeśli chodzi o opłacanie położnej, bo z tego nie korzystałam. Mi wystarczyła położna ze szpitala, siedziała przy mnie prawie cały czas i taka przysługuje każdej z nas, chyba nawet bez tej nowej ustawy.

Te położne opłacane, to takie, że wybierasz sobie jakąś (którą znasz, albo z polecenia, z którą koniecznie chcesz rodzić) i płacisz jej, żeby była obecna przy Twoim porodzie i Ci pomagała. Przynajmniej tak mi się wydaje (czytając opinie innych już rodzących).

Może ktoś będzie wiedział więcej.

hej
Właśnie czytam sobie ciekawe informacje na necie odnośnie opłacania położnej. To moja pierwsza ciąża i jestem "zielona" jesli chodzi o takie "szemrane sprawy". jak to jest z tymi polożnymi w trójmieście? trzeba płacić?ta nowa ustawa chyba gwarantuje jedną osobę z personelu medycznego do opieki? o co z tym chodzi? byłabym wdzięczna za informacje w tej sprawie

Ja wprawdzie siedzę na placu zabaw dosyc długo, ale nie zdążyłam sie opalic, bo nic nie odsłaniam. U nas na osiedlu zawsze tak okropnie wieje, że naprawdę jest chłodno. Jak jade w tym samym czasie np. do Wrzeszcza albo Orunię Górna to jest ciepełko, wręcz upał. U nas niestety zacznę sie opalac pewnie pod koniec maja :( Ale za to cały lipiec spedzę centralnie nad morzem u rodzinki, więc mam nadzieje, że i tym razem będe najbardziej opaloną ciężarna na porodówce :))) Uwielbiam sie opalać nad moarzem, bo jak za gorąco sie robi to wystarczy wstac i wiaterek ochłodzi.

Co do samoopalaczy to nie używam, choć przydałoby się. Zawsze sie boje, że jakieś lamy wyjda i bede wyglądać jak typowa blachara :)

Dziewczyny, będe pierwsza, bo juz jutro wyjeżdżam:

Z okazji Świat chciałabym Wam życzyć cudownych chwil w tym wyjątkowym dla nas czasie; dużo usmiechu, aby odpedzić wszytskie troski; prawdziwego tchnienia wiosny oraz przeżycia Świąt wśród osób, które najbardziej kochacie :)

Do poklikania po Świętach :)))

ja nie mam problemu z opalenizną ;) siedzę w pracy cały dzień, słońce widzę przez okno tylko, a weekendy też zawsze jest coś do zrobienia, więc na słońcu prawie nie przebywam.
Ach, chciałabym już sobie w domku posiedzieć.

Ja też używam póki co kremu synka.
też się dzisiaj troszkę opaliłam.. ale nogi mam jak z młyna.. :) zawsze najdłużej się brązowią. W zeszłym roku jak się zaczął sezon odsłaniania nóg to używałam samoopalającego balsamu z oriflamu. Czy macie dziewczyny jakieś swoje ulubione balsamy które lekko brązowią skórę?
Dziś też wypowiedziałam wojne włoskom na nogach i rękach.. w ruch po zimie poszedł depilator. :)

hej wam ja wlasnie do domku wrocilam z calodziennego siedzenia na podworku:)
ja wlasnie nie mam zadnego kremu z filtrem i buzie mam opalona i boje sie ze plamy mi wyskocza wiec chyba zaczne sie smarowac na razie kremem z filtrem po sandrze:)

no ja nie wyobrażam sobie nie mieć ogrodu. Mogę spokojnie wyjść rozczochrana, w za wielkich dresach i wyciągniętej koszulce i nikt mnie nie widzi. Poza tym nie muszę biegać na place zabaw, dziecko ma dużo miejsca do zabawy.. same korzyści. A używacie kremu z jakim faktorem do twarzy? Ja mam póki co 30.. obawiam się że mogą wyjść mi plamy na twarzy od słońca bo podobno często w ciąży się to zdarza..

a ja dzisiaj bylam w wirze zakupów, później nawet się przekonałam do posprzątania sypialni, gdzie zbierałam się już od jakiegoś czasu :)
no i w końcu wyprasowałam część ubrań!! jeeee :) już chodziłam w kółko w tym samym, bo nie chciało mi się prasować heheh
w ogrodzie też posiedziałam, taka pogoda, że aż grzech siedzieć w domu :) jak dobrze mieć ogród :D

teraz pewnie takie pustki będą częściej. Pogoda ładna więc komu się chce w domku siedzieć. A już nie mówię jak się pusto zrobi jak dzeciaczki się urodzą. :)

ja właśnie nie oglądałm tv przez ostatnie dni a wczoraj moja mama mi mówi że w święta ma być brzydsza pogoda..to się zdziwiłam.
My dziś cały dzień na dworzu. No prawie bo trzeba było przyjść coś zjeść i już część ubrań poprasowałam.. zostały najgorsze koszule :)

halo halo co takie pustki w naszym wątku??:(

Hej :)
co do sukienki, to coś myślę, że uda mi się wykombinować, szkoda, że czasu mało...
Jeśli chodzi o pogodę, to oglądałam wczoraj na tvn i jakoś nic nie mówili o pogorszeniu, do poniedzialku wielkanocnego ma byc ciągle ciepło i słonecznie :)
nic mi sie nie chce robić, chyba tylko wstawię pranie i pójdę do ogrodu :P
miłego dnia dziewczęta!

Hej, hej!

Ja właśnie skończyłam ogarniać mieszkanko..pranie powieszone.. niestety kolejne już się pierze a do prasowania cała sterta. :/ także już wiem co będę robiła wieczorem. :)

Zaraz wybieram się na podwórko z moim robaczkiem. Słonko świeci więc trzeba korzystać.. obiło mi się o uszy że na święta ma się pogoda pogorszyć.

Życzę miłego i ciepłego dnia!