Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

Poprzednie wątki:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-t213989,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-2-t216934,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-3-t220353,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-4-t222599,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-wrzesien-pazdziernik-2011-5-t224564,1,130.html

1. gosiunia1108 - 7 wrzesień
2. natalnik - 7 wrzesień
3. sałatka - 8 wrzesień
4. czarna84 - 8 wrzesień
5. Kamczik - 9 wrzesień
6. mamasandry - 9 wrzesień
7. ligia - 10 wrzesień
8. Leokadia2101 - 17 wrzesień
9. Dżina - 23 września
10. Jumelka - 24 września
11. Ru.mink@ - 25 września
12. Ewciuś - 26 września
13. pieczenienatalia - 27 wrzesień
14. @IzZzka@ - 28 września
15. cheeringup - 29 września
16. alicja_82 - 30 września
17. Monia Er - 4 październik
18. marta29 - 4 październik
19. gwiazdeczka - październik
20. malinowa mandarynka - 7 październik
21. izulucha - 10 październik
22. misiabela - 14 październik
23. sowka - 18 październik
24. Patunga - 20 październik
25. lilo - 22 październik
26. nusia85 - 24październik
27. lucek - 26 październik
28. Basieniak - 26 październik
29. Brzoskwinka84 - 28 październik
30. gosiaczek.k - 28 październik
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mamusie wrzesień-październik 2011 *6*

ups wcięło mi post więc napiszę jeszcze raz to, że siusianie jest nam pisane to wiedziałam, ale zdziwiłam się , że tak wcześnie - pod koniec ciąży to chyba w toalecie wstawię sobie łóżko i telewizor , przynajniej będę miała kibelek pod ręką:)

to też siusianie nam pisane to wied

Malinowa mandarynko,
są specjalne maści do pielęgnacji brodawek, poszukaj w kosmetycznych na produktach dla dzieci (obok produktów na rozstępy) albo zapytaj w aptece :)

Niestety sikanie jest już nam wpisane na stałe :) do porodu będzie tylko gorzej hehe

mnie też swędzą piersi, a jeszcze od rana tak do około 12-13 zawsze co najmniej z 5 razy jestem w toalecie, wy też tak często siusiacie??

Hej ja dziś byłam na pierwszej wizycie w szpitalu i dzidzia ma już 5,48 i jest o 5 dni do przodu, bo wg OM jest 11t1d, a wg USG 11t6d i pan od USG mówił, że bardzo dobrze. Kolejne USG w szpitalu za 11 tyg

heja,
od przedwczoraj dość często kłuje mnie brzuch. pewnie się teraz macica intensywniej rozrasta. a co do innych atrakcji jeszcze...okropnie swędzą mnie piersi. dziś to się aż do krwi zadrapałam. teraz jest jeszcze gorzej...wie któraś z Was czy można zastosować jakiś krem/maść na brodawki, żeby choć trochę było lepiej?

co do wzdęć, to jeszcze w domu nie jest najgorzej, bo można sobie pozwolić na "uwalnianie" ale jak jestem u kogoś, to jakaś masakra...
No i najgorsze jest to, że za bardzo nie można sobie pomoc, w gre wchodzi tylko ograniczanie wzdymającego jedzenia...

na zgage możemy brać Rennie - w ulotce jest nawet napisane że ciężarne mogą brać, ale w ściśle określonych dawkach (takich jak w ulotce)

sałatka
o wzdęciach nawet nie wspominam... też tak mam, że budzę się w nocy i aż cały brzuch boli :(

Jumelka
Ty się nastawiaj, że zdasz za pierwszym razem i na pewno się uda :)

Ja na razie z dolegliwości mam wzdęcia. Niedługo pewnie jeszcze dojdzie zgaga...

Na usg 3D poprzednio byłam u dr Świątkowskiej-Freund i teraz też do niej pójdę. Nie wiem ile kosztuje ta przyjemność, ale pewnie kolo 300zł. Zadzwonię w przyszłym tygodniu, jak już będę po wizycie u mojej lekarki.

Dziś jadę zapisać się na egzamin na prawko, ciekawe ile razy będę zdawać ;)

sałatko Sandra dziekuje za buziaka:)
ja na szczescie nie mam takich dolegliwosci jak wy ale za to meczy mnie koszmarna zgaga:( juz nie wiem co mam robic w pierwszej ciazy pomagaly na nia migdaly ale teraz juz nie mleko tez nie pomaga a po wodzie jest jeszcze gorzej:(
ja usg robie u nas na jasieniu 30 przyjezdza lekarz ze swoim sprzetem i bedzie robil tlyko dokladnie nie wiem kto dzisiaj bede dzwonic sie rejestrowac to sie zapytam kto je bedzie robil a kosztuje 200 zl

Mamaosandry, przekaż prosze córeczce urodzinkowego buziaka :)

Pieczenienatalia, nie wiem co to wzmozone odbijanie, bo mi również przed ciążą dosyc często sie odbijało. Ja z kolei mam problem z gazami, jestem na maxa wydęta od powietrza w jelitach. Przez rosnący brzuszek czasami to po prostu boli, bo wszytsko uciska...:( Może tez tak ktoś ma?

Ewaaa42 wiesz może jaki jest koszt w invicie usg 4D? Ja chodzę do ginekologa do invicty i usg genetyczne też tam robiłam. Ciekawa jestem jak jest z 4d.

czy Was też męczy ciągłe odbijanie?
Normalnie mam powoli dość :( coraz bardziej mnie to męczy... jakieś sposoby na to by trochę zmniejszyć tą dolegliwość?

ja sie wybieram po 20tygodniu do invicty na usg ale nie wiem czy to bedzie 3/4G

Hej Brzuchate :)
Są tu jakieś przyszłe Mamy z okolic Gdyni Chwarzna/Wiczlina? :)

hello dziewczynki :)

ja też się wybieram na usg 4D :) jakoś na początku maja, już się nie mogę doczekać, aż poznam płeć maleństwa...
a do kogo się wybieracie?

ha a jednak idziemy na 3d:) moj mezulek zadzwonil dzisiaj i mowil ze mam sie umowic:)
kurcze ciesze sie bo zawsze dokladnie zbada maluszka tym bardziej ze u mnie na przeziernosci ciezko bylo cokolwiek zobaczyc:(

rybcia6 witam i podziwiam za odwagę. :) ale rzeczywiście nie wyjdziesz z wprawy ;)

Ja to już od ponad roku bez pieluch. Wogóle zapomniałam co to nocne wstawanie(no chhyba że mój mały jest chory)... naprawdę się tego obawiam jak za pierwszym razem albo i bardziej bo jestem bardziej świadoma

Pogoda nędzna.. Mój robaczek śpi.. na niego też kiepsko działa pogoda..
Dobrze że już jestem po pracy bo i ja się marnie czuje. Jestem normalnie "zdechła".

Co do usg 3/4d ja chyba się nie wybiorę. Troche to kosztuje. wolałabym tą kwotę przeznaczyć na coś potrzebnego.

Pozdrawiam!

witamy rybcia ;-)

ja też się wybiorę na te usg. to musi być fajne zobaczyć już buźke. tylko ciekawe czy u mnie na kolejnych wizytach bedzie usg przez brzuch. w związku z moja warstwą tłuszczu na brzuchu ciężko cokolwiek zobaczyć ;-) może jak dziecko będzie większe to będzie lepiej widoczne.

kurcze ja to bym p[oszla u nas w przychodni jest usg prenatalne 3d ale moj maz to skopmiec kurcze:) i ciagle sie zastanawia czy pojsc czy nie a czas ucieka kurcze jak bym zarabiala to nawet bym o tym nie mowila mu tylko sie zapisala i wziela go na to usg dowiedzial by sie o cenie juz po hehe